Takiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
@Takiainen

Kiitos tyhjentävästä vastauksesta.

iMovieta olen iPadilla käyttänyt ja se tuntuu riittävältä käyttööni. Tosin en nyt muista onko ainakaan iPad versiossa mahdollista kevyeen grafiikantekoon kuten esim. tekstiin. Olisiko siitä huolimatta parempi ostaa kone erillisellä näytönohjaimella? Minkälainen hinta/hyötysuhde on tässä tapauksessa?

Liitännät, tai niiden vähyys ovat oman kokemuksen mukaan useimmissa läppäreissä ongelma. USB-portteja ei koskaan voi olla liikaa ja sen lisäksi olisi hyvä että liitäntä ulkoiselle näytölle löytyisi.

Oli niin hyvä mainospuhe, että täytyy vakavasti harkita Maciin siirtymistä.
Mainospuheeksi sitä ei oltu tarkoitettu :).

Pari USB-porttia, pari lightning liitäntää ja HDMI + 3,5mm jack taitaa olla perussetti.

Itsellä läppäri on työkäytössä ja välillä on tarve pyörittää useita virtuaalikoneita samaan aikaan, joten itselle tärkeintä on muisti ja sitä onkin maksimit 16GB, tämä on muutenkin suositeltavaa ottaa, sillä näihin ei sitten jälkikäteen asennella mitään. Olen silloin tällöin pelaillut koneella myös uusinta Civilizationia ja jos kestää sen, että grafiikka-asetuksia viilaa alaspäin niin ilman erillistä näytönohjainta olen pärjännyt.

700e hintaeron perusteleminen näytönohjaimella tai ilman on varmaankin se mitä kannattaa miettiä.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
USB-portteja ei koskaan voi olla liikaa ja sen lisäksi olisi hyvä että liitäntä ulkoiselle näytölle löytyisi.

Oli niin hyvä mainospuhe, että täytyy vakavasti harkita Maciin siirtymistä.
Liitännät ovat noiden uusin MacBookien rasittavin ominaisuus, ainoastaan usb-c/thunderbolt liittimet löytyy. Eli jos tähän ratkaisuun päädyt, niin varaudu ostamaan myös jotain adaptereita tyyliin usb-c -> hdmi... Eivätkä ole ihan halpoja nekään.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Toivottavasti tämä sopii parhaiten tähän ketjuun vaikka ehkä menisi sekalaisia kysymyksiä -ketjuunkin. Tietokonettakin olen hankkimassa, mutta kysyisin nyt näytöstä. Leveä pitäisi olla, 34-38 tuuman, ja tähän kaarevaan malliin olen ihastunut. Mitä nyt vähän guuglasin, niin tällainen näyttäisi olevan aika hyvä: Samsung CF791, 34-tuuman. Onko kenelläkään kokemuksia tästä näytöstä, tai saa suositella muitakin merkkejä ja malleja, vaatimuksena siis kaareva näyttö kokoa 34-38 tuumaa. Ja tulee toimiston pöydälle, jossa ajan grafiikkasovelluksia jne., mutta ei pelikoneeksi. Kiitokset jo etukäteen.
 
Florida Gators - 2006,2007 NCAA basketball champions, 1996, 2006, 2008 NCAA football champions

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Uutta "sohvaläppäriä" olen itselleni ostamassa. Käyttö pitkälti netin selailua, Officea ja stream-palvelujen käyttöä (Areena, Viaplay, HBO), joten mitään ihmeellistä myllyä en tarvitse. Keskeisenä kriteerinä on näppärä koko, ja budjetti on 600-800 euroa eli tarjoama on näillä rajaehdoilla melkoisen laaja.

Loppusuoralle olen seulonut seuraavat kapineet:

Lenovo Ideapad 510s 13,3" (Verkkokauppa.com)
HP ProBook 430 G4 13,3" (Verkkokauppa.com)
ASUS ZENBOOK UX430UA-PURE1 14" (Power.fi)

Lenovossa ja HP:ssa on kummassakin 256gb ssd-kovalevy ja 8gb keskusmuistia. Asuksessa puolet näistä spekseistä, mutta pure-OS ja Asuksen luotettavuus toki houkuttaisivat. Asus on näistä myös pienin, vaikka näyttö on piirun isompi kuin muissa. Akussakin pitäisi olla potkua pidempään virtajohdottomaan vääntöön. HP on näistä kolmesta halvin ja omaa parhaimmat liitännät. Verkkokaupan kolmen vuoden takuu antaisi vähän selkänojaa mahdollisia "HP-vikoja" varten.

Jos näistä malleista on kokemuksia, niin ehdottoman arvokkaita olisivat.

Onko nykyläppäreissä kuinka tärkeää tuo 4GB ram-muisti? Asus olisi melkolailla jykevä paketti, mutta tuo muistikapasiteetti arveluttaa. Kysäisin jo Powerista, että saako muistia laajennettua, sillä DustinHomen verkkokaupassa on sama malli isommalla data- ja ram-muistilla varustettuna.
 
Susanna Laine - Jatkoajan kesätyttö 2016.

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Asus G752:sta olen metsästämässä GTX 1070:llä ja pitkän Saksan koluamisen jälkeen löytyi lupaavaan 1850€ hintaan kyseinen värkki. Mikäli kiinnostaa nähdä, niin tässä linkki kyseisen kaupan sivulle, Asus G752VS-BA215T - Intel Core i7 6700HQ 2,60GHz (Win10/GTX1070) - 90NB0D71-M03270 de Notebooks billiger notebook.de
Ihan lailliselta mestalta tuo vaikuttaa, mutta ikävähkön kuuloisia soraääniä saanut lukea arvostelujen seasta, esimerkiksi toimituksen ajoittaisesta takkuilusta, heikosta asiakaspalvelusta ja ongelmista tuotetta palautettaessa. Enemmistö arvosteluista oli toki positiivisia, tavara oli sitä mitä tilattiin, tuli aikataulun puitteissa, eikä valittamiseen löytynyt mitään aihetta.

Suomesta kyseinen kone irtoaisi halvimmillaan Jimms:ltä hintaan 2199€. Kahden tonnin ylitys alkaa kuitenkin olemaan sen verran kipurajalla, että mieluummin halvemmalla Saksasta. Toimituskuluja kertyisi 30€. Halvemmallakin konetta löytyy, mutta ilmeisesti viime vuosina on kiristetty myyntipolitiikkaa, toimitus Suomeen ja ylipäänsä Saksan ulkopuolelle on lievähkösti kiven alla.

En ole vielä tilausta pistänyt menemään. Mikäli jollakulla on kyseisen kaupan kanssa asioinnista kokemuksia tai ylipäänsä omaa viime hetken tietoa Saksasta tilaamisesta, kuulisin mielelläni asiasta. Kolusin suomalaisia keskustelupalstoja lävitse ja hyödyllistä tietoa sieltäkin sai, harmikseni vain suurin osa viesteistä oli vuosien takaa, pahimmillaan viime vuosikymmeneltä.
 
Viimeksi muokattu:

Ziggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Asus G752:sta olen metsästämässä GTX 1070:llä ja pitkän Saksan koluamisen jälkeen löytyi lupaavaan 1850€ hintaan kyseinen värkki. Mikäli kiinnostaa nähdä, niin tässä linkki kyseisen kaupan sivulle, Asus G752VS-BA215T - Intel Core i7 6700HQ 2,60GHz (Win10/GTX1070) - 90NB0D71-M03270 de Notebooks billiger notebook.de
Varmasti tiesitkin, mutta muistutan nyt kuitenkin että noissa Saksan vehkeissä on QWERTZ näppäimistöasettelu.
Eipä tuolla lopulta pahemmin merkitystä ole, mutta joitain voi haitata.. vaikka saa ne napit jopa vaihdettua jos kovasti alkaa häiitsemään..
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Varmasti tiesitkin, mutta muistutan nyt kuitenkin että noissa Saksan vehkeissä on QWERTZ näppäimistöasettelu.
Eipä tuolla lopulta pahemmin merkitystä ole, mutta joitain voi haitata.. vaikka saa ne napit jopa vaihdettua jos kovasti alkaa häiitsemään..
Joo QWERTZ näppäimistöhän niissä on, mutta eipä tuo haittaa, tottuu kyllä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ei kyllä montaa minuuttia jaksa selata hintavertailusaittia, on aivan liikaa tarjontaa. Mitä siihen masiinaan edes tarvitsee?

Vähintään 15,6", 8GB, SSD ja hintaa jotain vaikka 500 euroa. Ihan peruskäyttöä, eikä YouTubenkaan tarvitse olla mitään extrasuper-HD:ta muutenkaan. Suomalainen näppäimistö pitää olla eli ei varmasti hirveästi vaihtoehtoja muualta metsästää.

Noilla spekseillä taitaa olla ihan sama minkä ottaa. Ainahan uuteen koneeseen menee hetki tottua, mutta sitten ne lopulta toimivat kaikki ihan samalla tavalla.
 
"So never mind the darkness we still can find a way"
- Axl Rose

KuumaaKamaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Vaikka tietokoneella pelaaminen onkin mulle nasta asia, en kyllä koneista ja niiden ominaisuuksista tiedä yhtään mitään. Eikä varmaan tarvitsekaan tietää, myyjät ovat aina myyneet minulle sikaa säkissä ja hyvään tulokseen ollaan päästy.

Olen tässä reilun vuoden opiskellut ja turhautunut kuinka luentosarjoista jää iso osa käsittelemättä tai vajavaisesti käsiteltyä sen takia, että luennoilla vauhti on, riippuen toki professorista, hyvinkin kova. Käsin kerkiää kirjoittamaan muutamia ajatuksia ylös, joka toki sekin on oppimisen prosessoinnin kannalta hyvä. Mutta olishan se kiva muodostaa narratiiveja oppimista vahvistaakseni. Se onnistuu ainoastaan sillä, että oikeasti ostaisi sellaisen kompaktin tietokoneen, jossa yhdistyy opiskelijaystävällisellä hinnalla opiskeluun soveltuvan tietokoneen elementit. Sellaisen jota voi kantaa näppärästi ja vaivatta mukana ja sen voi saada pieneen tilaan. Verkkokauppa.comista olenkin kahta ihan mukavaa mallia katsellut:

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/38675/jhkrn/Lenovo-Miix-320-10-1-128-Gt-WiFi-Windows-10-platina

ja

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/9757/jhkms/Lenovo-Miix-320-10-1-128-Gt-WiFi-LTE-Windows-10-platina

Hintaeroa 100 euroa ja ominaisuuksissa tuossa kalliimassa näyttää olevan LTE-mobiililaajakaistatuki. Muuten aikalailla samanlaiset koneet. Mitähän tuo käytännössä tarkoittaa? Kumpaa jatkoajan väki suosittelisi? Saa myös ehdottaa ja suositella omia hyviä kokemuksia opiskelutietokoneista. Oma hintakattoni pyörii tuolla 430 luokassa, halvempikaan ei olisi pahitteeksi. Tuo 2in1 ominaisuus on kyllä sellainen mistä itse en tingi kun tuollaisia on markkinoilla suht sopuhintaan. Tulee tabletti siis pakettiin mukaan.

Linkit verkkokauppa.comin verkkokauppaan.
 
Helsingin Jokerit - kohti uusia pettymyksiä ja niiden yli!
"Ne, jotka eivät asioista tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta - heille vain hymyilen"

Pata4win

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers ja FC Barcelona
Hintaeroa 100 euroa ja ominaisuuksissa tuossa kalliimassa näyttää olevan LTE-mobiililaajakaistatuki. Muuten aikalailla samanlaiset koneet. Mitähän tuo käytännössä tarkoittaa?
Tarkoittaa sitä, että on paikka SIM-kortille. Muuta eroa ei varmaan laitteissa ole...
 
It's how we live - How we live that defines us - What we change - And what we leave behind

Matter of Time - Five Finger Death Punch

BileTooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hintaeroa 100 euroa ja ominaisuuksissa tuossa kalliimassa näyttää olevan LTE-mobiililaajakaistatuki. Muuten aikalailla samanlaiset koneet. Mitähän tuo käytännössä tarkoittaa? Kumpaa jatkoajan väki suosittelisi? Saa myös ehdottaa ja suositella omia hyviä kokemuksia opiskelutietokoneista. Oma hintakattoni pyörii tuolla 430 luokassa, halvempikaan ei olisi pahitteeksi. Tuo 2in1 ominaisuus on kyllä sellainen mistä itse en tingi kun tuollaisia on markkinoilla suht sopuhintaan. Tulee tabletti siis pakettiin mukaan.
Kalliimmassa myös selvästi suurempi resoluutio, mikä kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon. Opiskeluhommissa kun tuosta ruututilasta on yllättävän paljon hyötyä. Toki myös videoiden katselussa yms. ero on huomattava.

Kalliimpi siis käytännössä "Full HD" ja halvempi "HD ready" eli vastaavat normaalia 1920x1080 ja 1280x720 -resoja, mutta vähän korkeampina. En sitten tiedä kannattaako ihan satasta maksaa tuosta hyvästä, mutta ero on kyllä kuin yöllä ja päivällä. Kannattaa vaikka kokeilla nykyisellä koneella tehdä päivä hommia ja katsoa videoita ja selata nettiä yms. 1280x720 -resolla ja sitten palata full hd -resoluutioon. Siinä varmaan vähän edes selviää, minkä verran tuosta on valmis maksamaan, vaikka ei se ihan samalta näytäkään, kun näyttöä ei ole sille resoluutiolle tarkoitettu.
 

Pata4win

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers ja FC Barcelona
Kalliimpi siis käytännössä "Full HD" ja halvempi "HD ready" eli vastaavat normaalia 1920x1080 ja 1280x720 -resoja, mutta vähän korkeampina. En sitten tiedä kannattaako ihan satasta maksaa tuosta hyvästä, mutta ero on kyllä kuin yöllä ja päivällä.
Noin pienellä näytöllä ei ole suurta merkitystä noiden resoluutioiden välillä.
 
It's how we live - How we live that defines us - What we change - And what we leave behind

Matter of Time - Five Finger Death Punch

BileTooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Noin pienellä näytöllä ei ole suurta merkitystä noiden resoluutioiden välillä.
Usko pois, kyllä se työskentelyssä vaikuttaa ja paljon. Videokuvan laadussa ei niin paljon, jos ei muutenkaan ole kuvanlaatuhifistelijä, mutta kyllä senkin eron todellakin huomaa ainakin vielä 14 tuuman näytöissä. Hetken aikaa tässä oli samaan aikaan käytössä kaksi tuollaista 14-tuumaista läppäriä, toisessa 1920x1080, toisessa 1280x720 ja ero oli kyllä silmiinpistävä. Tuollaisessa 10-tuumaisessa voi toki olla eri juttu, niistä minulla ei ole kokemusta.

Mutta niissäkin se ruututilan vaikutus on koulu- tai työhommia tehdessä aivan samanlainen, se ei muutu mihinkään vaikka kyseessä olisi minkä kokoinen näyttö. Liitteenä tuota ruututilan eroa havainnollistava kuva. Tuohon ei käytössä olevan näytön koko vaikuta ja työskennellessä vaikkapa Wordin, Excelin, jonkun muun tilasto-ohjelman ja useiden lähteiden kanssa samanaikaisesti tuollainen 1280x720 alkaa hyvin nopeasti kyrsimään. 100 euroa on toki paljon, mutta kyllä tuo silti pitää ottaa huomioon ostopäätöstä tehdessä.
 

Liitteet

Pata4win

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers ja FC Barcelona
Usko pois, kyllä se työskentelyssä vaikuttaa ja paljon. Videokuvan laadussa ei niin paljon, jos ei muutenkaan ole kuvanlaatuhifistelijä, mutta kyllä senkin eron todellakin huomaa ainakin vielä 14 tuuman näytöissä. Hetken aikaa tässä oli samaan aikaan käytössä kaksi tuollaista 14-tuumaista läppäriä, toisessa 1920x1080, toisessa 1280x720 ja ero oli kyllä silmiinpistävä. Tuollaisessa 10-tuumaisessa voi toki olla eri juttu, niistä minulla ei ole kokemusta.
Siis onhan niissä hiukan eroa, mutta ei @KuumaaKamaa :n tekstistä saanut käsitystä, että hän tekisi muuta kuin muistiinpanoja luennoilla tms. Eli ei siis ole "ammattikäyttöön" mitään kuvia muokkaamaan. Itse en vaihtaisi yli 15" näyttöä alle full hd tason näytöksi. Siinä ainakin itse huomaan selkeän eron.

Mutta niissäkin se ruututilan vaikutus on koulu- tai työhommia tehdessä aivan samanlainen, se ei muutu mihinkään vaikka kyseessä olisi minkä kokoinen näyttö.
Tuo riippuu käyttäjästä eli mihin on tottunut...
 
It's how we live - How we live that defines us - What we change - And what we leave behind

Matter of Time - Five Finger Death Punch

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Noin pienellä näytöllä ei ole suurta merkitystä noiden resoluutioiden välillä.
On aivan järkyttävä ero. Joku excel ja wordi ovat vielä ihan perus koulu juttuja ja toisessa mahtuu ruudulle aivan järkyttävän vähän materiaalia.

Minä olen yrittänyt tehdä töitä tuollaisella halppiksella missä 1366*768 ja se on aivan helvettiä. En suosittelisi pahimmalle vihamiehellenikään.
 

Pata4win

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers ja FC Barcelona
On aivan järkyttävä ero. Joku excel ja wordi ovat vielä ihan perus koulu juttuja ja toisessa mahtuu ruudulle aivan järkyttävän vähän materiaalia.

Minä olen yrittänyt tehdä töitä tuollaisella halppiksella missä 1366*768 ja se on aivan helvettiä. En suosittelisi pahimmalle vihamiehellenikään.
No en mäkään vaihtaisi esim. 17" läppärin full hd näyttöä enää millään resoluution osalta alaspäin, että kai tuo totta on.

Itsellä on ollut 10,1" Samsung galaxy tab 3 (1280 x 800) ja tällä hetkellä Samsung galaxy tab S2 ( 2048x1536 ) tabletit ja vaikka itsekin käytin molemmilla wordia ei mulle itselle tullut mitään ongelmaa vaikka jonkin verran eroa noilla olikin, mutta täytyy muistaa, että nämä on ihmiskohtaisia juttuja.
 
It's how we live - How we live that defines us - What we change - And what we leave behind

Matter of Time - Five Finger Death Punch

KuumaaKamaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kiitos hyvistä pointeista, en osannut edes ottaa huomioon näytön kuvanlaadun eroja. Tietokone olisi tosiaan tulossa luentojen muistiinpanodiojen tekemiseen sekä tottakai kaikkien muiden kurssitöiden tekemistä varten. Koneelle ja pilvipalveluun tiedostot saa helposti itseä miellyttävään järjestykseen. Muutenkin jos silmämääräinen arvio pitäisi heittää, niin ainakin oman tiedekunnan luennoilla tietokoneet ovat hyvinkin yleisessä käytössä vaikka kyllähän enemmistö vielä elää kynän ja paperin varassa elääkin.

Tablet osuutta pystyisi mukavasti sitten hyödyntämään illalla selatessa nettiä tai katsellessa elokuvia tai muuta vastaavaa.

Tämän investoinnin pitäisi kestää vähintään seuraavat neljä vuotta eteenpäin, ainakin opintorupeaman ajan. Sekä mahdollisesti valmistuksen jälkeisenä aikana sitten työkoneena, tosin silloin aika on jo varmaan niin eri että nykyisen malliset vehkeet ovat jo täyttä antiikkia. Sen yhden satasen merkitys varmaan sitten kokonaiskuvassa saattaa olla kannattava satsaus, nimenomaan tuon resoluutio eron takia. Pitäis vielä joku hyvä suojakotelo löytää, jotta kulkisi turvallisesti matkassa. Näillä spekseillä olen ehkä kallistumassa tuohon kalliimpaan versioon, toki saa heittää vielä vastaväitteitäkin! :)

EDIT: Kolmas vaihtoehto mitä tässä oon pohtinut löytyi Gigantin sivuilta:

https://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/tabletit-ja-ipad/LE80M1009AMX/lenovo-yoga-300-2-in-1-11-6-musta

Tästä minkäänlaista haastajaa verkkokauppa.comin vastaaville?
 
Viimeksi muokattu:
Helsingin Jokerit - kohti uusia pettymyksiä ja niiden yli!
"Ne, jotka eivät asioista tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta - heille vain hymyilen"

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
No en mäkään vaihtaisi esim. 17" läppärin full hd näyttöä enää millään resoluution osalta alaspäin, että kai tuo totta on.

Itsellä on ollut 10,1" Samsung galaxy tab 3 (1280 x 800) ja tällä hetkellä Samsung galaxy tab S2 ( 2048x1536 ) tabletit ja vaikka itsekin käytin molemmilla wordia ei mulle itselle tullut mitään ongelmaa vaikka jonkin verran eroa noilla olikin, mutta täytyy muistaa, että nämä on ihmiskohtaisia juttuja.
Exceli on minulle pahin. Kyse ei ole etteikö sillä voisi tehdä samoja asioita. Kyse on siitä, että kun pitäisi tuottaa dataa, niin liian vähän mahtuu sitä pienellä resoluutiolla samaan aikaan silmien eteen. Tämä taas aiheutta ajatuskatkoksia, kun pitää rullailla sivua ylös ja alas. Samalla se aiheuttaa ongelmia kokonaisuuden hahmottamisessa. Sitten jos kauheasti zoomaa ulos, niin taas osumatarkkuus hiirellä laskee ja yksittäisten palkkien sisältö kapenee sellaiseksi ettei enää näe mitä ne sisältää.

Kyse on siis puhtaasti työtehon laskemisesta, kun helppoon asiaan tuhrautuu huomattavasti aikaa, se ärsyttää ja kokonaisuus kärsii. Samaan aikaan kunnon resoluutiolla voi tehdä asiat monta kertaa tehokkaammin.
 

BileTooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
[QUOTE="KuumaaKamaa, post: 7179197, member: 101465"Tämän investoinnin pitäisi kestää vähintään seuraavat neljä vuotta eteenpäin, ainakin opintorupeaman ajan. Sekä mahdollisesti valmistuksen jälkeisenä aikana sitten työkoneena, tosin silloin aika on jo varmaan niin eri että nykyisen malliset vehkeet ovat jo täyttä antiikkia. Sen yhden satasen merkitys varmaan sitten kokonaiskuvassa saattaa olla kannattava satsaus, nimenomaan tuon resoluutio eron takia. Pitäis vielä joku hyvä suojakotelo löytää, jotta kulkisi turvallisesti matkassa. Näillä spekseillä olen ehkä kallistumassa tuohon kalliimpaan versioon, toki saa heittää vielä vastaväitteitäkin! :)

EDIT: Kolmas vaihtoehto mitä tässä oon pohtinut löytyi Gigantin sivuilta:

https://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/tabletit-ja-ipad/LE80M1009AMX/lenovo-yoga-300-2-in-1-11-6-musta

Tästä minkäänlaista haastajaa verkkokauppa.comin vastaaville?[/QUOTE]
Muuten varmasti kaikki nuo vaihtoehdot sopivat tarpeisiisi hyvin, mutta tuossa hintaluokassa en kyllä lähtisi vannomaan 5 vuoden eliniän puolesta. Hyvällä säkällä toki, mutta noilla halvemmilla kannettavilla vehkeillä on tapana kuolla yllättävän nopeasti. Useimmiten hajoavat osat ovat kyllä kai vaihdettavia, kuten muoviset tuulettimet, akku tai kiintolevy. Yksi tapa pidentää elinikää on kiinnittää huomiota pölyyn ja sen kertymiseen läppärin sisälle. Lisäksi kannattaa avata ja putsata kone vaikka vuoden välein vähintään.

Tuossa gigantin vehkeessä on puolet vähemmän RAM:ia ja puolet pienempi kiintolevy. Myös näytön resoluutio vastaa sitä halvempaa verkkokaupan konetta, joten noista kolmesta itsekin ehkä kallistuisin sen kalliimman verkkokauppa.comin koneen puolelle. Kyllä se 100€ voi hyvinkin olla hyvä panostus siihen resoluutioon. Toki toivoisi, että sillä saisi vaikka suuremman kiintolevyn tai lisää muistia, mutta aina ei voi voittaa.

Tässä vähän ylimääräistä höpinää, jos tuntuukin, että budjetti saattaisi hiukan venyä tuosta ylöspäin:

Jos tarkoitus on todellakin pitkään tuota käyttää ja koneen nopeus kiinnostaa vähääkään, laittaisin itse satasen pari lisää ja kyttäilisin rauhassa jotain i5-prossuisia kevyitä läppäreitä, joissa olisi kunnon ssd-kiintolevy eikä mikään eMMC ja kehuttu elinikä. Välillä tuollaisia saa tarjouksissa jollain 500-600 eurolla, mutta se vaatii tosiaan kärsivällistä kyttäilyä. Mutta kyllähän tuollaisella halvemmallakin toisaalta pärjää, varsinkin jos sattuu kestämään. Jos budjetti ei veny, niin varmasti tuollainen Lenovo on ihan hyvä vaihtoehto.

Siihen 2in1:iin ei myöskään kannata välttämättä jäädä täysin 100 % kiinni, sillä se rajottaa vaihtoehtoja melko huomattavasti. Itsekin ostin aikanaan tuollaisen opintoja varten, mutta 99 % ajasta pidin näppäimistön kiinni, joten pieni tavallinen läppäri olisi mennyt ihan yhtä hyvin. Vain ulkomaanreissussa olen pitänyt tuota ilman näppäimistöä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jos ei koneella muuta tee opiskelujuttujen lisäksi kuin korkeintaan katselee Netflixiä, ottaisin ehdottomasti jonkun laadukkaan Chromebookin. Driven palvelut ovat sujuvampia kuin Officen vastaavat, kone on nopea kun sisällä ei ole tukkeena mitään ja kosketusnäyttöisenä 360-mallina toimii hyvin myös viihdekäytössä. Mulla on ollut nyt reilun kuukauden työkäytössä HP:n Chromebook 360 ja olen kyllä tykästynyt todella kovasti. On se jännää, kun Docs yms. tarpeellinen aukeaa parissa sekunnissa, samoin kone ylipäätään, ja pilvitallennus toimii myös nopeasti ja sujuvasti.

Edit. Oppilaitosten O365-lisenssit voi toki hyödyntää pilvestä myös, jos haluaa välttämättä vääntää takkuilevan Windows-skeidan kanssa.
 
”Niin paljon kuin internetiä halveksinkin, mun on myönnettävä, että internet pelastaa meidät uudelta vapaussodalta. Kuka viitsisi lähteä kaupungille osoittamaan mieltään tai edes kirjoittaa jotain vakavasti odotettavaa, kun voi sen saman työajan ja vapaa-ajan viettää vaikka pornografisilla sivustoilla? "
(Teemu Keskisarja)

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon lätkä,Mia San Mia,Tapiolan Honka,King James
Tyhmä kysymys: lapsen opinahjossa tulee olemaan vaatimuksena MS Office tietokoneella. Jos tietokone on Apple niin eikös nuo ohjelmat (Word, Excel, PP...) saa ladattua appstoresta (ilmaiseksi?) vai pitääkö Office- paketti hankkia koneelle kokonaisena maksullisena lisenssinä?

Edit: no eipä niitä appstoressa ollutkaan kun macbookilla sinne menin. Muistelin vaan että joskus olemme iPAdille ne ladanneet... (onko läppärin ja iPadin MS appseissa joku ero?)
 
"Espoolainen jääkiekko ei luovuta. Ikinä."
"Welche Münchner Fußballmannschaft kennt man auf der ganzen Welt?"

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
Tyhmä kysymys: lapsen opinahjossa tulee olemaan vaatimuksena MS Office tietokoneella. Jos tietokone on Apple niin eikös nuo ohjelmat (Word, Excel, PP...) saa ladattua appstoresta (ilmaiseksi?) vai pitääkö Office- paketti hankkia koneelle kokonaisena maksullisena lisenssinä?

Edit: no eipä niitä appstoressa ollutkaan kun macbookilla sinne menin. Muistelin vaan että joskus olemme iPAdille ne ladanneet... (onko läppärin ja iPadin MS appseissa joku ero?)
En tiedä Appstoresta mitään, mutta kohtalaisen helposti noihin saa ns. opiskelijaversiot eli toisin sanottuna lataat vaan jonkun torrentin ja asentelet siitä koneelle. Varsinkin jos vaatimuksena ei ole pitää sitä viimeisintä Officen versiota, niin esim. jonkun vähän vanhemman version saat helposti netistä.
 
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen

BANZAI!

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Liverpool. Tool
Tyhmä kysymys: lapsen opinahjossa tulee olemaan vaatimuksena MS Office tietokoneella. Jos tietokone on Apple niin eikös nuo ohjelmat (Word, Excel, PP...) saa ladattua appstoresta (ilmaiseksi?) vai pitääkö Office- paketti hankkia koneelle kokonaisena maksullisena lisenssinä?
Ihme jos ei Open office käy. Se on ilmainen ja tekee samat asiat. Mihinkään torrent -kikkailuun nyt ei ainakaan kannata lähteä. Vaikka lapsihan ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa..
 
jos asia on oikea, totuus riittää.

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
Mihinkään torrent -kikkailuun nyt ei ainakaan kannata lähteä.
Ihan mielenkiinnosta, miksi? Toki jos kokee moraalisena ongelmana tuon niin ei siinä mitään, mutta noin yleisesti.

Mutjoo Open Office on toki hyvä vaihtoehto, ja luulisi kyllä että sekin käy.
 
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen

BANZAI!
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy