Ti 17.9.2002 HIFK-Jokerit

  • 55 880
  • 457

bull

Jäsen
Re: Vihko

Viestin lähetti Kiekkojuristi
kysymys on siitä, että Vihkon fiksuna kaverina täytyisi pystyä ajattelemaan, että kun me kerran luistellaan molemmat päätyyn tavoittelemaan kiekkoa, niin jos olet paikalla ensin, takana tuleva saattaa yrittää taklata häntä.

Tyhmä saa olla jos tuota ei tajua...

Mutta Vihko luisteli laidan läheltä ja yritti kaartaa maalin taakse. Siinä sitten hiukan kumartui kääntyäkseen ja pam. Ei Vihko tarkoituksella alkanut kalastella jäähyä, ei kuitenkaan viitsinyt suoraan seinää päin luistella...

Eli mielestäni ei mikään kalastelu vaan hiukan epäonnistunut altaluisteluyritys. Pääasia kuitenkin ettei loukkaantunut, eikä kyllä olisi 2-minuuttista enempää pitänyt tullakaan.

Ja vierestäs tilanteen näin... :o)
 

Kiekkojuristi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
TIKI10:

Kysymys on molempien vastuusta, kuten varmaan ymmärrät?

Kun Vihko tietää, että Kankaanperä taklaa, niin ottaa sen taklauksen vastaan reilusti ja antaa sitten takaisin seuraavassa mahdollisessa tilanteessa tietysti yhtä reilusti.

Kankaanperällä oikeus taklata vihkoa, mutta jos näyttää siltä, että Vihko ei ylipäänsä ole tajunnut taklauksen mahdollisuutta, pitäisi jättää tööttäämättä.

Tässä tapauksessa näytti siltä, että päätyyn mentiin todella kovaa, ja että Vihko aivan viime tingassa ns nosti perseen pystyyn, ei vastustajalla ole mahdollista pysäyttää vauhtia ja välttää kontaktia.

Pahinta on jos tulevaisuudessa ei uskalleta taklata. Sitähän ei kukaan halua. Eihän?
 
Viimeksi muokattu:

Peku

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Chicago Blackhawks, sympatiat Bluesereille
Viestin lähetti Pete 62
Iltis on laittanut oikein koko sivun kuvan vertavaluvasta Vopatista liitteensä kanteen ja etusivulla teksti "Oma valmentaja haukkui HIFK:n sikailun". Mitä h-vettiä? Missä luuraa Petri Seppä? Ai, se olikin lähetetty Ouluun, muutenhan teksti olisikin ollut jotain aivan muuta.

Olikos siellä sikailuakin? Minä olin näkevinäni vain erittäin tunnelmarikasta peliä.
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Roolitus

Viestin lähetti Fist of God
Tämä tietenkin taas todistaa, että suomalaiset jääkiekkotoimittajat eivät ole vieläkään tehtäviensä tasalla. Kaikki kommentit otteluista kuvaavat tilanteita joissa peli on vihelletty jo poikki: tappelut maalit jne. Jääkiekon ns. näkymättömästä työstä toimittajat eivät ymmärrä tuon taivaallista, jolloin Vopatin ja kumppaneiden "rouhinta" noteerataan "päättömänä" koheltamisena. Ei näytä homma paranevan vuosien saatossa.

Kirjoitat mielenkiintoisesta asiasta.

Itse toisten yläpuolelle nostavat moralistit ovat kertomassa, että mikä kuuluu ja mikä ei kuulu jääkiekkoon. Kovasti ollaan tuomitsemassa kovia otteita ja hanskaamisia kauhistellaan nenä pitkällä. Silti kirjoitetaan juuri näistä tapahtumista. Silti näytetään televisiossa juuri näitä tapahtumia. Kaksinaismoralismi kukkii tuossakin asiassa. Media tarjoaa yleisölle juuri niitä tapahtumia, mitä sitten ollaan suureen ääneen kauhistelemassa. Fakta on se, että ne tapahtumat myyvät. Siksi niistä kirjoitetaan ja siksi niitä näytetään.
 

jesus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK/EDMONTON OILERS/HSV/WANK
Re: Voi pojat, että näitä kommentteja on hauska lukea.

Viestin lähetti flintstone

Se Saarisen kirvesisku oli ulosajon arvoinen, veti Aalto siihen sitten jurkkaa tai ei. Saarisen isku ei kuulu peliin, ei tosin filmaaminenkaan. Aalto oli silti tässä tapauksessa pikkurikollinen Saariseen verrattuna. Saa nähdä päästäänkö pelikiellossa lähellekään Rosan saamaa, jos kielto on alle 5 peliä niin puheet jostain ihmeen HIFK-lisästä voidaan lopettaa saman tien.

Alle 5 peliä, täh?
Olitko hallissa, katsoitko teeveestä, vai mistä moinen päätelmä, että siitä pitäisi antaa lisä sanktiota?
On se v.ttu jos tollasista annetaan jotain pelikieltoja (tietenkin vedotaan, että Aallolta olisi voinnut vaikka lähteä jalka polvesta alaspäin irti).
Olihan se suolesta, että Saarinen huitaisi Aaltoa, mutta ei siitä nyt mitään jatko seurauksia pitäisi tulla.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Re: Re: Re: Ottelusta sananen jos toinenkin

Viestin lähetti chico


Jaha nyt toivotaan jo vastustajan loukkaantumista. Oikein halvaantumistako olisit toivonut vai?

Loukata voi monella eri tapaa ja ei, en halvaantumista tarkoittanut.
Lähinnä sitä, että tämmöiseen temppuun syyllistynyt pelaaja kun edes kerran joutuisi muutaman minuutin katselemaan silmillään tähtien lentoratoja, niin toleranssi saattaa seuraavalla kerralla olla hiukan toista luokkaa kun miettii liikkeitään laidan vieressä. Tervehenkinen opetus siis.

Rauteeseen vertaaminen nyt oli lähinnä provo, sillä en tiedä Vihkon aiemmin moiseen syyllistyneen, mutta lähes poikkeuksetta kun noita sattuu, niin vastaanottajana on nuori pelaaja. Junnuvalmennuksessa vai missä vika, mutta taklauksia ei enää osata ottaa vastaan.
Selän kääntäminen laidan lähellä on halpamaisin temppu mitä voi vastustajalle tehdä. Siitä sietäisi saada ensin pari kertaa lujaa päähänsä ja lisukkeeksi vielä pitkän pelikiellon.

Ei ole kaukana se päivä, kun jollekin oikeasti sattuu tuollaisen seurauksena ja ketä sitten syytellään ja tuomitaan? Taklaaja tietysti. Entä mikähän mahtaa olla taklaajalla moisen jälkeen fiilis. Kaveri makaa reporankana ja sinua syytellään, vaikka et tehnyt mitään väärin vaan ainoastaan pelasit jääkiekkoa sääntöjen mukaan. Tähän voisi ottaa sen kuluneen vertauksen kuskista, joka rullaa autollaan itsemurhahypyn tehneen ihmisen päälle ja hänestä tulee samalla homman todellinen uhri.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Re: Re: Voi pojat, että näitä kommentteja on hauska lukea.

Viestin lähetti jesus
Olihan se suolesta, että Saarinen huitaisi Aaltoa, mutta ei siitä nyt mitään jatko seurauksia pitäisi tulla.
Niin siinä ihmettelyä varmaan riittää, mutta olen melko varma, että jatkossa saamme puhua ifk-vähennyksestä!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Vihko hölmöili eilen, mutta on vielä kaukana neiti Rauteesta, jonka kuoleva joutsen yhdistettynä kamojen dramaattiseen riisumiseen Gooni-Sakke Lindforsin (!) kampista on lähes parasta SM-liigaviihdettä, jota olen koskaan nähnyt. Minulla on video tuosta hokinaitista tallessa vieläkin. Vihko on nuori sälli ja pelaa joukkueessa, jonka sisältä osataan antaa palautetta taklausten vastaanotosta. Eilenkään Vihko ei jäänyt aaltona vinkumaan kentän pintaan, vaikka varmaan sattuikin yhtä paljon. Vihkohan ajeli viime keväänä pystyyn Ässien veskarin Satosaaren, mikä oli tyhmää, mutta jäi silti reilusti ottamaan vastaan Korpisalon hyökkäyksen. Seurauksena kauden paras koko kentän mylly. Ei vielä tuomita, mutta tarkkaillaan.

Animal puhui asiaa Vopatista, joka on maineensa (=liigan kovin jätkä) vanki. Jos tanssiinkutsu tulee, niin siihen lähdetään, inisi Ape mitä tahansa. Miehen marina eilisen matsin jälkeen oli rasittavaa ja luulisi, että NHL:ssä on tullut nähtyä jokunen nyrkkitappelu. Kaikki merkit Ape-Pena -tyyppisestä valtataistelusta HIFKissä alkavat olla ilmassa. Ennustan samoin kuin cobol jo viime keväänä; Suhonen ei valmentane koko kautta HIFKissä. HIFKiä ei voi muuttaa, valmentajan voi. Apen utopiassa HIFK taklaa kuin riivattu ja luistelee lujasti eteenpäin ILMAN että vastustaja provosoituu ja sikailee? Hohhoijaa. No, katsotaan meneekö Pelicans-matsin ennustukseni oikein: joukkue hokee koko matkan jäähyaitiostaeivoivoittaa -mantraa ja peruuttelee 1-3 voiton ja 2 pistettä. Jonka jälkeen Ape sanoo Penalle, että kato ny! Mun systeemillä tulee pisteitä, sun systeemillä tulee ruumiita. No, toivon mukaan kentällä keittää sen verran että rytinää tulee. Pahahan se on kieltää sonnilaumaa taklaamasta.

Joukkueet, joista löytyy munaa haastaa Vopat: Jokerit (leipä); Lukko (Porkka), Ässät (kanukkiosasto), TPS (kyllä, hra Sergei saanee näytönpaikan).....Ja siinä ne taisivat ollakin.

Kari Lehtonen ei tosiaankaan ollut eilen loistava. Hän pelasi normaalitasollaan, ehkä lievästi alakanttiin. Draperiin verrattuna hän oli kuitenkin loistava. Siitä se pieni ero.
 

Bacardi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punainen on hyvä väri..
Roman Vopat..

Hieman off-topic ehkä, mutta kuitenkin jonkinlaista taustaa keskustelulle Roman Vopat &mikälie Sandwith..

Jep, siis Roman Vopat..Päivän Kiekkolinja kertoo että Vopat olisi antanut Sami Heleniukselle 60 minuutin videon, joka sisältää tappeluita Vopatin NHL&AHL ajoilta. Yleensä ERITTÄIN epäluotettava Kiekkolinja on lähteenä mauttoman huono, mutta tässä tapauksessa paikkansapitävä. Onhan se kilipää toi Vopat..ja mitäköhän se Helenius siitä ajattelee!?

www.hifk.fi
"ERITTÄIN kovaluinen ja aggressiivinen pelimanni. Maailmanluokan kiekkoilija keskittyessään pelaamiseen. Loistava pukukoppipelaaja, joka rakastaa jääkiekon pelaamista. Nauttii olostaan HIFK:ssa. Pitää vähentää jäähymääriään. Odotetaan fyysistä peliä puhtain ottein."

Jaahas..

Nimimerkillä SM-Liiga 106. 27+19=46 329 PIM
HIFK 22. 8 + 6 =14 120 PIM
ESSEN 44. 8 +15=23 171 PIM
Roadrunners 50. 8 +8 =16 139 PIM
Moose Jaw 72. 23+20=43 141 PIM
PrinceAlbert 40. 14+13=27 138 PIM
Fredericton 29. 10+10=20 93 PIM
NHL98-99 76. 0 + 6 = 6 141 PIM


Että tämmöinen kaveri...
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Re: Re: Voi pojat, että näitä kommentteja on hauska lukea.

Viestin lähetti jesus
Alle 5 peliä, täh?
On se v.ttu jos tollasista annetaan jotain pelikieltoja. Olihan se suolesta, että Saarinen huitaisi Aaltoa, mutta ei siitä nyt mitään jatko seurauksia pitäisi tulla.

No oikeasti mun mielestä Saariselle riittää tuo OT mukana tuleva 1 ottelun pelikielto, ilman lisäsanktioita. Tuo mun kommentti oli siis vain tuon mainostetun "HIFK-lisän" kyseenalaistamista. Meillä kun viime kaudella sai ensikertalainen ja taitokiekkoilijana tunnettu Pavel Rosa 5 ottelun pelikiellon kirvesiskusta jota ei päätuomarit nähnyt, eikä sitä edes videolta pystytty näyttämään. Tosin Tepsi kertoili silloin kauhutarinoita uran päättymisestä ja jalan halvaantumisesta ym.

Eli suomeksi siis kantani on että ei lisäsanktioita Saariselle.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Viestin lähetti JHag
. Ennustan samoin kuin cobol jo viime keväänä; Suhonen ei valmentane koko kautta HIFKissä. HIFKiä ei voi muuttaa, valmentajan voi. Apen utopiassa HIFK taklaa kuin riivattu ja luistelee lujasti eteenpäin ILMAN että vastustaja provosoituu ja sikailee? .

Ilman sarvia ja hampaita, niin voi myöskin kyseenalaistaa Apen näytöt liigassa, etenkin kovalla materiaalilla. Jokereissa tuloksena oli täydellinen sekasorto ja hävitys. Ans kattoo miten siellä käy.
 

Carlos

Jäsen
Viestin lähetti Pete 62
Iltis on laittanut oikein koko sivun kuvan vertavaluvasta Vopatista liitteensä kanteen ja etusivulla teksti "Oma valmentaja haukkui HIFK:n sikailun". Mitä h-vettiä? Missä luuraa Petri Seppä? Ai, se olikin lähetetty Ouluun, muutenhan teksti olisikin ollut jotain aivan muuta.

Juuri näin. Olisivat nyt vielä sitten laittaneet "Idiootti, idiootimpi, Hifk..." Tuossakin taas tehdään kyllä sitten niin kärpäsestä härkästä kuin voi olla, ja täysin tarkoituksella.

Hifk sortui jäähyihin, totta, mutta niissä ei tiettävästi ollut puolin jos toisinkaan mitään erikoista, lähinnä ainoa tuomittavampi teko oli tämä Saarisen turhaakin turhempi ja typerämpi viikate, veti Aalto sitten Tuonelan Joutsenia tai ei.

Mitä muuta? Hifk sai yhden 2 minuuttia enemmän, ja tuon Saarisen rangaistuksen kuin Jokerit. Vopat ja leiviskä ottivat rehdisti yhteen, siinä oli kyllä tasan kaksi osapuolta, ei vain sika-IFK.

Eli tiivistettynä kaukalon ainoa "sikailuksi" luokiteltava teko oli Saarisen temppu, muut olivat ns. normaaleja jäähyjä, vaikkakin ilmeisen turhia. The Ape juu tuomitsi typerät jäähyt, kuten kuka tahansa valmentaja olisi varmasti tehnyt, sikailusta ei kukaan puhunut mitään paitsi taas tuo turhaakin turhempi vitun iltalehti.

Otetaan sitten ainoa kuva missä näkyy vähän verta, vieläpä Hifk-pelaajassa, jolloin on sikailtu sitten oikein kunnolla. Ja juuri että HIFK on sikaillut, vaikka kentällä olikin kaksi joukkuetta jotka ilmeisimmin pelasivat tunteella, ja vielä kohtalaisen siististi. Satunnainen matkailija näkee vain tuo kuvan ja otsikon, ja toteaa että kylläpäs se Hifk sikailee taas ihan järjettömästi ja terrorisoi muita liigajoukkueita.

Seuraus: Jossain perheessä todetaan että "meidän pojat ei sitten enää mene kiekkopeleihin, koska siellä näkee pelkästään mieletöntä väkivaltaa, eikä ollenkaan enää rehtiä urheilua".

Näin. Haluaisin todeta tässä yhteydessä, että jos joku voi antaa vinkin miten voin suorittaa törkeän julkisen herjauksen iltaroskan suuntaan, ideoita otetaan vastaan. Tekisin sen hyvin mielelläni. Tietysti voisin pyyhkiä sillä takapuoleni, mutta paperi ei sovellu edes siihen, ja toisaalta takapuolenikin on niin pyhä asia ko. "lehden" rinnalla että en voisi sitä tehdä.

Toisaalta, ei journalisteja kiinnosta kirjoittaa että nähtiin hyvätasoinen ja viihdyttävä kiekkoilta jossa elettiin tunteella mukana. Tai ehkä journalisteja kiinnostaakin, niitä ei tuon helkkarin iltapaskan palkkalistoilta löydy ensimmäistäkään.


EDIT: Juu, ja Cimolle tosiaan monet kiitokset otteluraportista. Voisin sanoa että oli paras otteluraportti jota olen yleensäkkään täällä JA:ssa lueskellut, ja vaikka tulikin Jokeri-fanin kynästä, ilmeisen puolueeton raportti. Erinomaista!
 
Viimeksi muokattu:

chamberlin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti hull16

Toisaalta voidaan kysyä onko se voittaja jonka naama oli lyöty auki vai se joka käveli tilanteesta ehjin nahoin ulos, tosin mm. kypärässä oli rystysen jälkiä?

Muahhahhahhaa!!! Naama lyöty auki! Sinähän ilmeisesti pystyt tämän sitten todistamaan, että naama aukesi nimenomaan lyönnistä kasvoihin, eikä esimerkiksi varusteiden esim. visiirin raapaisusta, tai raapaisusta ylipäätään tai ihan mistä vain!! what ever.. Pointti on kuitenkin siinä ettei minkään median kautta pysty näkemään, saiko Vopat suoraa iskua kasvoihin, ei tosin toisinpäinkään. Fakta on kuitenkin se, että jos tappelusta voittajaa haetaan, niin eiköhän vanha sananlasku osu TÄHÄN tilanteeseen aika hyvin: Last man standing!!! Taisipa sämpylä (tuomarin avustuksella) löytää itsensä lepoasennosta, KUNHAN oli ensin saanut tiputtavan iskun Vopatilta... Muahhah!!
 

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jaaha

Kiitokset Cimolle kattavasta raportista. Varsinaisia ottelutapahtumien kommentointeja olisi toivonut näkevänsä enemmänkin. Ketä kiinnostaa katsoa, saati lukea, kun kaksi alasarjojen mr. Nobodya mättää toisiaa turpaan niinkin hankalat varusteet päällä, mitä jääkiekossa on. Ja lopussa kellahtavat tietenkin kumolleen, kun luistimet eivät ole nyrkkeilytossut. Vittuun molemmat paskahousut, jos ei muuten viihdettä kansalle synny kuin onnettomalla nyrkkirysyllä. Pelitaitoja ei taida löytyä kummaltakaan nimeksikään. Jos niitä nyrkkeilytaitojakaan.

Naapurin kausi alkoi juuri niin kuin toivoa sopii ja meidän pieni mission 2002-2003 sai kivan alun, vaikka sairaspedillä makasi yhden yliopistollisen sairaalan hoitajakapasiteetin työllistävä potilasarmeija. Lisää näitä potilaita ja toipilaita tullaan näkemään niin meillä kuin muillakin seuroilla, jos tässä ketjussa esitetyt kommentit pitävät puoleksikaan paikkaansa.

Kaikkinensa vitun huono ketju, siksi poistun muualle enkä palaa ja onneksi kukaan ei kaipaakaan.
 

Lalli68

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti JHag

. Apen utopiassa HIFK taklaa kuin riivattu ja luistelee lujasti eteenpäin ILMAN että vastustaja provosoituu ja sikailee? Hohhoijaa. No, katsotaan meneekö Pelicans-matsin ennustukseni oikein: joukkue hokee koko matkan jäähyaitiostaeivoivoittaa -mantraa ja peruuttelee 1-3 voiton ja 2 pistettä.

Jäähyaitiosta ei voi voittaa on kulunut fraasi ja näissä meidän IFK-yhteyksissä se nykyään tunnutaan usein tulkittavan hiukka väärin. IFK aloitti eilen ja pelasi pitkään vauhdikasta JA kovaa JA hyökkäävää kiekkoa. Mielestäni voitto olisi ollut saavutettavissa yksinkertaisesti kypsemmällä päällä.

Ja eihän vastustaja eilen provosoitunut eikä oikeastaan sikaillutkaan. Sämpylä otti Vopatin pois pelistä, taktisesti ja pidemmällä tähtäimellä psyykkisestikin ihan hyvä veto Summaselta, homma meni "sääntöjen mukaan". Vopatilleko Ape puhisi oikeasti, vai purkiko vai tuohtumustaan siitä että peli hävittiin (todellakin) tyhmiin jäähyihin? Ei IFK:n peli provosoinut narreja eilen mihinkään muuhun kuin hyödyntämään yv-peliään.

Minäkin valmentajana - olkaatten onnellisia etten ole - antaisin sapiskaa esim. Pasi Saariselle TYHMISTÄ jäähyistä, joiksi erityisesti laskisin lajinvaihdon kiekonheittoon kesken tärkeän jääkiekkopelin sekä kieltämättä ikävän sivalluksen narri-Aallon polvitaipeisiin.

Saarinen sinänsä osoitti kyvykkyytensä pakiksi josta tulemme olemaan vielä tyytyväisiä - nyt vain keitti yli. Punaisten lasien läpi katsottuna olen lähinnä iloinen että kaveri oli niin intensiivisesti mukana pelissä (että vähän keitti yli...)

Mikäs media luonnehtikaan IFK:ta sanoen että "alituinen katastrofiuhka ilmassa"? Hävisimme eilen ensimmäiseksi peliksi varsin hyvän suorituksen jälkeen ylivoimaiselle mestarisuosikille 2-3 ja jo nyt povataan valmentajanvaihdoksia sun muuta ja kohta ripotellaan tuhkaakin päälle.

Mutta tätä tää on: suuria tunteita! Oli KIVAA olla eilen taas katsomassa matsia.
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Carlos
Seuraus: Jossain perheessä todetaan että "meidän pojat ei sitten enää mene kiekkopeleihin, koska siellä näkee pelkästään mieletöntä väkivaltaa, eikä ollenkaan enää rehtiä urheilua".

Ehkä jossain perheessä näin. Moneen kertaan todettu fakta on kuitenkin se, että mitä enemmän Iltalehti ja muut vastaavat tahot kauhistelevat IFK:n peliä, niin sitä enemmän kansaa saapuu katsomoon. Se tuli enemmän kuin loistavasti esiin Jarkko Ruudun ja kumppaneiden temppuja aikoinaan kauhisteltaessa. Mitä enemmän niitä kauhisteltiin, niin sen enemmän yleisöä saapui halliin.

Jos joku kuvittelee, että esimerkiksi Sandwithin ja Vopatin tappelu vähentää mielenkiintoa tulevia kohtaamisia kohtaan, niin on 100% väärässä.

Siinä vaiheessa kannattaa oikeasti alkaa huolestumaan, kun peli on kaukalossa peruuttelua ja räväköitä otsikoita ei enää kirjoitella. Ei yleisö lähde mitään harmaata, väritöntä ja mautonta ottelua katsomaan! Silloin kun IFK pelaa, niin suuret tunteet pitää olla pinnassa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Viestin lähetti TheAnimal
Silloin kun IFK pelaa, niin suuret tunteet pitää olla pinnassa.

Eilisestä kun saisi kolme hölmöintä jäähytilannetta ifk:lta pois, niin olisimme pelanneet tällaisen suuren tunteen pelin ja ottaneet ainakin pisteen pois. Taas hävittiin pelikurin puuttumiselle yhtä paljon kuin vastustajalle.

TOP 3 hölmöilyt:

1. Pasi Saarisen viikatelyönti eli huitominen
2. Marek Zidlickyn poikittainen maila, kun pelattiin jo alivoimalla.
3. Pasi Saarisen kiekon peittäminen

Meidän täytyy kyetä pelaamaan ilman tällaisia hölmöilyjäähyjä jatkossa tai sitten olemme se väärinymmärretty sonnilauma Helsingistä jälleen kerran (kivaa).
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pannaan nyt vielä tännekin. Johanneksella näyttää tosin olevan homma jo harvinaisen hyvin selvitettynä tuossa.

Mutta mielestäni Suhonen ei ole sanonut mitään sellaista, josta IFK-fanin huolestunut tulisi olla.

Eilisen pelin jälkeen Suhonen halusi nimenomaan painottaa, että se vääränlainen kovuus, johon hän oli eilen pettynyt, olivat nimenomaan typerät juniorisarjoihin kuuluvat tempaukset, joista tuli jäähyjä. Saarisen femma, Zidlickyn typerä kakkonen yms.

Suhonen halusi nimenomaan painottaa, että moisilla "kovuuksilla" ei ole mitään tekemistä sen IFK-kovuuden kanssa, joka loi joukkueelle nahan Brewerin aikoina.

Brewerin aikana IFK pelasi aina kovaa, mutta se ei tarkoittanut vasten sääntöjä pelaamista. Ja IFK-kovuus ei Suhosen mielestä edelleenkään tarkoita kovaa pelaamista sääntöjen vastaisesti, vaan niiden puitteissa.

Ja Vopatia Suhonen ei kritisoinut sanallakaan. Ei Suhonen lähde kenenkään tappelemista tuomitsemaan, jos tanssiinkutsu tulee niin selvästi kuin eilen.

Ei se Alpo edelleenkään halua puita halia, mutta ei Jokerit kaadu, jos kaveri pääsee puolet ottelusta pelaamaan ylivoimalla, vieläpä jopa 5-3 -yv:llä omien dorkailujen takia.

Kyllä Suhonen ainakin tunteen palon puolesta IFK:hon sopii varsin mainiosti, tulta ja tappuraa tuntui miehestä pursuavan pelin jälkeen.

-TommyT-
 

bisnesman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Carlos



Seuraus: Jossain perheessä todetaan että "meidän pojat ei sitten enää mene kiekkopeleihin, koska siellä näkee pelkästään mieletöntä väkivaltaa, eikä ollenkaan enää rehtiä urheilua".


Itse olen miettinyt asiaa ja päätynyt siihen, että kotona kerrotaan väkivallan olevan sallittua VAIN jääkiekkokaukalossa.

Joku tommonen 5 vuotias pikkutyyppi ei vielä tajua että miksi kaukalossa saa lyödä nyrkillä mutta päiväkodin hiekkalaatikolla ei.

Sille pitää selittää asia juurta jaksaen.
 

red#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Idrottsföreningen kamraterna, Helsingfors
Pasi Saarisen viikatelyönti oli mielestäni täysin turha eikä minulla ole mitään ottelurangaistusta vastaan. Ainakin minun mielestä siinä ei ollut kyse kovasta ”IFK kiekosta”. Kova IFK kiekko on mielestäni paljon kovia mutta puhtaita taklauksia. Saarisen lyönti oli jotain aivan muuta.

Tuosta Aallon filmauksesta sen verran että mielestäni se oli siinä tilanteessa aivan sama jos hän olisi noussut heti tai jäänyt sinne ”kuolemaan”. Mielestäni rangaistus tulee antaa teosta ei seurauksesta. Oikeastaan Aalto vain teki itseään naurettavaksi filmaamalla, tosin hän on sitä mielestäni jo kauan ollut turhalla mussuttelemisellaan.

Uskon kuitenkin että Saarinen on IFK:lle hyvä vahvistus joka tuskin jatkossa tuollaista esittää.

IL:n jutusta taas ymmärsin että Suhonen pikemminkin puolusti Vopatia eikä syyttänyt häntä vaan esim. Saarista.

Vopat vs. Sandwith tilanteessa mielestäni olisi kyllä Sandwithille voinut antaa sen kakkosen tappelun aloittamisesta, sillä koko vaihdon ajan näki kuinka Sandwith haki matsia. Oikeastaan liigajohto saisi mielestäni antaa hänelle kahden ottelun pelikiellon tästä.
 

bystander

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki, Mika Saukkosen lenkkikengät
Viestin lähetti JHag

Animal puhui asiaa Vopatista, joka on maineensa (=liigan kovin jätkä) vanki. Jos tanssiinkutsu tulee, niin siihen lähdetään, inisi Ape mitä tahansa. Miehen marina eilisen matsin jälkeen oli rasittavaa ja luulisi, että NHL:ssä on tullut nähtyä jokunen nyrkkitappelu. Kaikki merkit Ape-Pena -tyyppisestä valtataistelusta HIFKissä alkavat olla ilmassa. Ennustan samoin kuin cobol jo viime keväänä; Suhonen ei valmentane koko kautta HIFKissä. HIFKiä ei voi muuttaa, valmentajan voi. Apen utopiassa HIFK taklaa kuin riivattu ja luistelee lujasti eteenpäin ILMAN että vastustaja provosoituu ja sikailee? Hohhoijaa. No, katsotaan meneekö Pelicans-matsin ennustukseni oikein: joukkue hokee koko matkan jäähyaitiostaeivoivoittaa -mantraa ja peruuttelee 1-3 voiton ja 2 pistettä. Jonka jälkeen Ape sanoo Penalle, että kato ny! Mun systeemillä tulee pisteitä, sun systeemillä tulee ruumiita. No, toivon mukaan kentällä keittää sen verran että rytinää tulee. Pahahan se on kieltää sonnilaumaa taklaamasta.


Hohhoijaa. Täällä ollaan niin "alan miehiä", että tuppaa pointti menemään ohi välillä iloisesti.


Kaksi erää mentiin tasaisissa merkeissä, kunnes kolmannessa otettiin typeriä jäähyjä, ja kaveri iski tarvittavan voittomaalin. Et voi väittää, etteikö Saarisen hölmöily olisi ollut idioottimainen teko, joka käytännössä ratkaisi koko pelin. Minua ainakin katsomossa vitutti, että Saarinen lähti tämän Lappeenrantalaisen pallonaaman provosointiin mukaan. Siispä ihan syystäkin valmentaja älähtää. Samasta aiheesta älähtivät muuten ottelun jälkeen kapteeni R-P Lehtonen ja Tuomo Ruutukin. Pitäisikö heillekin antaa samalla kenkää?

Ei tässä kukaan - vähiten Ape - ole mitään perinteistä IFK-kiekkoa ole kuoppaamassa, päinvastoin. Sen sijaan hölmöt, c-junnutason itkupotkuraivarijäähyt on kerta kaikkiaan saatava kitkettyä pois.

Ja kovasti olen yrittänyt sitä aviisia etsiä, jossa Ape olisi Vopatin tempun tuominnut.



[edit: TommyT tuossa yllä vei sanat suustani. Täysin samaa mieltä.]
 
Viimeksi muokattu:

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti TommyT
Suhonen halusi nimenomaan painottaa, että moisilla "kovuuksilla" ei ole mitään tekemistä sen IFK-kovuuden kanssa, joka loi joukkueelle nahan Brewerin aikoina.

Niin, Alpo puhui 70- ja 80-luvun IFK-perinteistä. Brewer vaikutti IFK:ssa 60-luvulla.

Brewerin aikana IFK pelasi aina kovaa, mutta se ei tarkoittanut vasten sääntöjä pelaamista.

Mitä jos kirjoitettaisiin vain sellaisista asioista joista oikeasti tiedetäänkin jotain?

IFK:ssa Carl Brewer keräsi 2.65 jäähyminuuttia per ottelu. Ei tuollaisia jäähylukemia tule, jos pelataan sääntöjen mukaisesti.
Kaikkien aikojen jäähypörssin kärkeen siirtymässä olevan Toni Mäkiahon keskiarvo SM-liigassa on pienempi kuin Callen. Ennen Suomeen saapumista Calle oli kerännyt NHL:ssä yli tuhat jäähyminuuttia reilussa 500 ottelussa, joka kertoo jo aika paljon siitä kuuluiko hänen tyyliinsä pelata sääntöjen vastaisesti vai ei.

Ja Vopatia Suhonen ei kritisoinut sanallakaan. Ei Suhonen lähde kenenkään tappelemista tuomitsemaan, jos tanssiinkutsu tulee niin selvästi kuin eilen.

Niin, Alpo kyllä kertoi tuomitsevansa aina tappelut.
 

Cairns

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miesten ringettemaajoukkue
tooota noin?

Bacardi,

oliko tuo vitsi vai mitä?

Vopat on itse pyytänyt minulta nauhaa, jossa on/olisi hänen tappeluitaan. Sellainen jo oli, mutta eräs mukava kaveri ei koskaan sitä palauttanut, manseen terveiset vaan...

Eli on äärimmäisen epätodennäköistä että Vopat olisi Heleniukselle mitään nauhaa antanut, kun itsekin saan kyseisen nauhan uudelleen ehkä vasta lokakuun aikana.

Tosin, Helenius puhui Sandwithin puolesta joten olisiko asia noin päin.... Sandwith antanut nauhaansa eteenpäin jne...?

Tässä vielä kiinnostuneille Vopatin fight-card, kukin saa itse päätellä oliko mies puhdas "enforcer" NHL:ssä vai satunnainen tappelija. Yhtään ns. pehmeää pelaajaa listalla ei ole, todellisia fightereita vain Dody Wood, Sami Helenius, Reid Simpson sekä Alpo Suhosen hyvä ystävä Kris King. Edellämainituista Vopat voitti Simpsonin (parhaimmillaan oli top-10 tappelija, matsasivat kahdesti) sekä Woodin että Kingin. Heleniukselle kärsi rökäletappion. Maininta tuosta mm. kirjassa "Suomalaiset NHL:ssä"


Roman Vopat

96-97 NHL
Roman Vopat (Los Angeles) vs. Scott Walker (Vancouver) 22.02.1997
Roman Vopat (Los Angeles) vs. Rene Corbet (Colorado) 25.02.1997
Roman Vopat (Los Angeles) vs. Greg DeVries (Edmonton) 27.02.1997
Roman Vopat (Los Angeles) vs. Jamie Pushor (Detroit) 11.03.1997
Roman Vopat (Los Angeles) vs. Dody Wood (San Jose) 22.03.1997
Roman Vopat (Los Angeles) vs. Grant Ledyard (Dallas) 05.04.1997
Roman Vopat (Los Angeles) vs. Mark Janssens (Anaheim) 09.04.1997

97-98 AHL
Roman Vopat (Fredericton) vs. Kayle Short (Portland) 04.12.1997

97-98 NHL
Roman Vopat (Los Angeles) vs. Eric Lacroix (Colorado) 20.09.1997 Pre-Season
Roman Vopat (Los Angeles) vs. Chris Pronger (St Louis) 09.10.1997
Roman Vopat (Los Angeles) vs. Kyle McLaren (Boston) 15.10.1997
Roman Vopat (Los Angeles) vs. Scott Walker (Vancouver) 11.11.1997
Roman Vopat (Los Angeles) vs. Scott Walker (Vancouver) 11.11.1997
Roman Vopat (Los Angeles) vs. Chris Dingman (Calgary) 28.03.1998
Roman Vopat (Los Angeles) vs. Rene Corbet (Colorado) 11.04.1998

98-99 NHL
Roman Vopat (Philadelphia) vs. Nolan Pratt (Carolina) 20.11.1998
Roman Vopat (Philadelphia) vs. Jarome Iginla (Calgary) 17.12.1998
Roman Vopat (Philadelphia) vs. Reid Simpson (Chicago) 19.12.1998
Roman Vopat (Philadelphia) vs. Reid Simpson (Chicago) 19.12.1998
Roman Vopat (Philadelphia) vs. Dale Hunter (Washington) 21.01.1999
Roman Vopat (Philadelphia) vs. Sami Helenius (Tampa Bay) 30.01.1999
Roman Vopat (Philadelphia) vs. Grant Marshall (Dallas) 14.03.1999
Roman Vopat (Philadelphia) vs. Kris King (Toronto) 22.03.1999

99-00 NHL
Roman Vopat (Philadelphia) vs. Jamie Huscroft (Washington) 27.09.1999 Pre-Season

99-00 AHL
Roman Vopat (Philadelphia) vs. Sean Selmser (Hamilton) 03.10.1999
Roman Vopat (Philadelphia) vs. Darcy Harris (Quebec) 17.10.1999


kiitokset M.Rintaselle.

EDIT:

ne jotka ovat puhuneet Vopatin kanssa siviilissä, tietävät että mies voi puhua tappeluista, tekee sen mielelläänkin, mutta ei niistä välttämättä niinkään pidä. Kokee ne vain osana jääkiekkoa eikä kitise. Kuten monet, monet muut.
 

Fist of God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charleston Chiefs
Re: Vihko

Viestin lähetti Kiekkojuristi
kysymys on siitä, että Vihkon fiksuna kaverina täytyisi pystyä ajattelemaan, että kun me kerran luistellaan molemmat päätyyn tavoittelemaan kiekkoa, niin jos olet paikalla ensin, takana tuleva saattaa yrittää taklata häntä.

Tyhmä saa olla jos tuota ei tajua...

Tällä logiikalla Kantorin kolmannen erän jäähy selkään taklaamisestakin oli itse asiassa Jokeri -pelaajan syy!! Kaverihan liikkui vaarallisen lähellä laitaa kylki/selkä kentälle päin. Olisihan hänen pitänyt fiksuna kaverina tajuta, että joku lähellä oleva pelaaja saattaa taklata kun kiekkoa tavoitellaan.

Lankaanperä ei olisi varmaankaan saanut edes jäähyä jos Vihkon tilalla olisi ollut vaikkapa Ruutu. Pienenä miehenä Vihkon pyrkiessä alta pois Kankaanperän kyynärpää on tasan tarkkaan pään kohdalla.
 

Carlos

Jäsen
Viestin lähetti TheAnimal

Niin, Alpo kyllä kertoi tuomitsevansa aina tappelut.

Juu, niin kertoi. Mutta myöskään The Ape EI ole sanonut että niitä pitäisi juosta karkuun. Jos Vopatti haastettiin, niin luulen että Ape oli pelkästään tyytyväinen että hän vastasi kutsuun.

Ihan sama viime kaudella kun tämä tepsuran kanadan-ihme ajeli Juuson päälle, ei silloinkaan tullut moitteita ettei saisi tapella, kommentti taisi olla jotain ihan muuta...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös