Teemu Selänne – liikemies & some-vaikuttaja

  • 702 491
  • 3 544

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Yhdysvalloissa ollaan vahvasti poliittisesti jakautuneita. Selänne on vain oikeistolaisesti ajatteleva eikä niinkään mikään Trump fanipoika.

Polittiset mielipiteet ei pahenna miestä yhtään.
Kyllä pahentavat. Trumpin kannattaminen ei ole puolusteltavissa mitenkään.

Selännettä on paljon puolusteltu tässä juuri sillä että hän on oikeistolainen eikä vassari vaikka tosiasiassa Hillary Clinton ja Joe Biden ovat suomalaisella mittapuulla oikeistolaisia. Trump ei puolestaan edusta oikeistoa vaan trumpilaisuutta joka on lähempänä uskonnollista liikettä kuin poliittista toimintaa. Jos ei tätä eroa käsitä, voisi olla hyvä olla ottamatta kantaa koko aiheeseen.

Selänne on myös perustellut Trumpin kannattamistaan sillä että on yrittäjä ja Trump on yrittäjämyönteinen. Käytännössä tämä ontuu sillä Selänne on niin varakas ettei sillä kuka Jenkeissä on pressana ole hänen yritystoimintansa kannalta mitään merkitystä. Eikä suuresta osasta hänen yrittämiseensä liittyvistä asioista edes päätetä presidentin hallinnon vaan osavaltion toimesta. Pohjimmaiset syyt Trumpin kannattamiseen löytynevät jostain muualta.

Selänne saa tietysti kannattaa ketä haluaa ja olla juuri niin tietämätön politiikasta kuin vain kehtaa tunnustaa. Mutta kuten kenen tahansa muunkin kohdalla, katson että Trumpin kannattaminen on seurausta jonkinlaisesta luonteen vammasta. Trump on öykkäri ja useimmat hänen kannattajansa niin ikään jonkin tason öykkäreitä. Myös Selänteestä näyttää löytyvän trumpilaisen öykkärin piirteitä: taipumus narsismiin, sovinismiin ja rasismiin yhdistettynä normaalin yleissivistyksen puuttumiseen ja omahyväisen itserakkaaseen omakuvaan joka näytä kestävän pientäkään kyseenalaistusta ilman että vastauksena on alatyylinen hyökkäys. Selänteellä on myös joitain samantapaisia kannattajia kuin Trumpilla ja häntä puolustavat argumentitkin pitkälti samoja. "Teemun ei tarvitse välittää Teemu on Teemu, kateelliset vassarit kitisee", ja niin edelleen. Fanituksessa on paljon henkilönpalvonnan piirteitä.

Kaikki tämä ei tarkoita että Selänne pitäisi nyt pudottaa joltakin jalustalta. Hänellä on takanaan upea urheilu-ura, hän on tehnyt paljon hienoa hyväntekeväisyystyötä ja ollut monessa asiassa aidosti esikuvallinen hahmo suomalaisille. Voin hyvin uskoa että hän on oikeissa olosuhteissa tavattuina juuri niin iloinen, valoisa ja karehdittavan epäsuomalainen persoona jollaisena hänet on meille esitetty. Uskon myös ettei se ole teeskentelyä vaan aito ja hyvin keskeinen osa Selänteen persoonaa. Tältä pohjalta ymmärrän hyvin että jotkut ihailevat häntä edelleen.

Mutta sitten on tämä toinen puoli josta pitää voida puhua ilman kateelliseksi vassariksi tms. leimautumista. Poliittiset mielipiteet ja toistuvat toimintamallit kertovat aina jotain siitä millainen ihminen on ja Selänteen kohdalla kiiltokuvan alta näyttää löytyvän myös rumuutta. Tämä on tärkeä tunnistaa ja tunnustaa koska Selänne on niin näkyvä hahmo ja monelle esikuva. Esikuvana olemiseen taas liittyy aina tietty moraalinen ulottuvuus, halusi tai tiedosti esikuva sitä itse tai ei. Selänteen kohdalla joidenkin moraali näyttää olevan että ihminen saa olla millainen vaan kun hän on tarpeeksi rikas ja kuuluisa. Aivan samoin kuin joidenkin mielestä Donald Trump saa tehdä ja sanoa mitä vaan koska on rikas ja kuuluisa.

En halua esiintyä pyhimyksenä mutta minun moraalini ei oikein taivu tällaiseen. Siksi jotkut Selänteeseen liitetyt piirteet aiheuttavat minussa välittömän vahvan torjunnan.
 

Haudankaivaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL:n suomalaiset, Porin Ässät, Lion #79
Trumpin kannattamisessa ei varmasti ollut vuonna 2016 mitään ihmeellisempää, mutta Teemulta kuulostava ja vaikuttava henkilö oli Trumpin kanssa golfaamassa, olisiko ollut viime vai tämän vuoden puolella. Luulisi Teemunkin tajunneen, että Trumpin kannattaminen 2020 vaalien ja vaalivilppisyytösten jälkeen, ja erityisesti 6.1.2021 jälkeen on vähän kyseenalaista. Toki Selänne saa kannattaa mitä tahansa, mutta silti.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Trumpin kannattamisessa ei varmasti ollut vuonna 2016 mitään ihmeellisempää, mutta Teemulta kuulostava ja vaikuttava henkilö oli Trumpin kanssa golfaamassa, olisiko ollut viime vai tämän vuoden puolella. Luulisi Teemunkin tajunneen, että Trumpin kannattaminen 2020 vaalien ja vaalivilppisyytösten jälkeen, ja erityisesti 6.1.2021 jälkeen on vähän kyseenalaista.
Onko Trumpin kanssa golfaaminen hänen kannattamistaan? Heillä on yhteinen intohimo lajiin ja yhteisiä tuttuja golfin maailmassa, joten ei ole täysin poikkeuksellista, että samaa kierrosta ovat päätyneet pelaamaan. Tuskin Teemu on siellä Donaldille päin naamaa vittuillut, mutta mielestäni on mutkien oikomista tulkita yhdessä pelaaminen poliittisen tuen osoitukseksi.

Varmasti Selänne elää hyvin republikaanimyönteisessä kuplassa, mutta eipä hän saa edes äänestää, joten tuskin on poliittisesti kovin aktiivinen omassa yhteisössään. Siinä kaiken Trump-keskustelun startanneessa Apun artikkelissa oli itseasiassa Selänteen mittakaavalla hyvinkin fiksua kommentointia Jenkkien poliittisesta tilanteesta. Teemu kertoo olleensa Trumpin kanssa samaa mieltä talouspoliittisista kysymyksistä, eli suomeksi varmaan rikkaiden verohelpotuksista, mutta kuvaili Trumpin valintaa kuitenkin radikaaliksi päätökseksi ja viittasi valituksi tulleen vähemmän huonon vaihtoehdon.

Ei näillä tiedoilla vielä oikein pysty miestä niputtamaan kovinkaan kovan luokan trumpistiksi. Kovia johtopäätöksiä tässäkin ketjussa hänen persoonastaan kuitenkin tehdään sillä oletuksella, että tuki ko. kusipäälle on vankkumaton. Viime vuosilta en ainakaan nopealla googletuksella häneltä löytänyt kannanottoja aiheesta, joten liekö oppinut olemaan politiikasta vähän hiljempaa. Vielä kun lopettaisi sen Twitterin käytön niin hyvä tulisi.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
En ole itsekään huomannut Selänteen olevan mikään kovin äänekäs Trumpin kannattaja tai muutenkaan kaveeranneen hänen kanssaan. Tosiaan ainoa kommentti minkä muistan Selänteeltä itseltään on juurikin se että kannattaa hänen talouspolitiikkaansa verrattuna Hillary Clintoniin, en mitään tuon isompaa.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En ole paljon seurannut Selännettä uran jälkeen - hänestä on kyllä jäänyt tietty hölmön mielikuva, ja suuri osa sitä hölmöyttä on, että latoo näitä "nerokkaita" mielipiteitään julkisuuteen ilman mitään itsekritiikkiä. Monella muulla ex-urheilijalla on epäilemättä ajattelu yhtä tyhmällä tasolla, mutta on sitten edes järkeä olla jakamatta sitä ajatustensa Tonavaa koko hela maailmalle.
Kuinka isolla osalla julkkiksista/ex-urheilijoista on Suomessa/julkisuudessa tuollaista vaadittavaa itsekritiikkiä? Pitääkö twiitit aloittaa, "Olen nyt vaan tälläinen tyhmä ex-jääkiekkoilija, mutta olen sitä mieltä, että..."

Tai että "Olen tällainen tyhmä jääkiekkoilija, joten en kerro kenellekään, mitä ajattelen."

Urheilijoissa on fiksuja ja tyhmiä varmaan about samassa suhteessa kuin muussakin populaatiossa. Ei kai tää niin voi mennä, että tavistyhmät saavat vapaasti twiittailla vääriä mielipiteitään, mutta urheilijat pitäkööt suunsa kiinni.

Puopolon lyhyt kommentti YouTubessa asiaan liittyen:





Muoks: ole - olen
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Urheilijoissa on fiksuja ja tyhmiä varmaan about samassa suhteessa kuin muussakin populaatiossa. Ei kai tää niin voi mennä, että tavistyhmät saavat vapaasti twiittailla vääriä mielipiteitään, mutta urheilijat pitäkööt suunsa kiinni.
Huippu-urheilijat ovat useimmiten aika yhden tempun poneja - ei heillä ole yleensä ollut liikaa aikaa yleistiedolle ja koulutukselle. Joka tapauksessa siis Selännehän tässä erottuu monesta muusta, kun ei ole sitä itsesensuuria vaan nettiin syydetään lähes mitä vaan. Se ei ole järkevää oman itsensäkään kannalta, ja olisi hyvin varaa vaikka pestata joku ammattilainen hoitamaan somenäkyvyyden ja suodattamaan noita Selänteen omia "neronleimauksia".
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kuinka isolla osalla julkkiksista/ex-urheilijoista on Suomessa/julkisuudessa tuollaista vaadittavaa itsekritiikkiä?
Ilmeisesti aika monella koska en muista että kovin moni ex-urheilija olisi kovin laajasti kommentoinut Yhdysvaltain presidentinvaaleja, suomalaista maahanmuuttopolitiikkaa tai muitakaan yhteiskunnallisia asioita.

Minusta olisi kyllä hienoa jos useampi kommentoisi mutta ymmärrän että kaikki eivät halua, kukin omista syistään kaiketi. Selänteellä ei näytä olevan vastaavia pidäkkeitä eikä siinäkään tietysti mitään, sananvapaus koskee häntä kuten kaikkia muitakin. Mutta yhtä lailla vastaanottajilla on sitten vapaus pitää häntä hölmönä.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Ei kai tää niin voi mennä, että tavistyhmät saavat vapaasti twiittailla vääriä mielipiteitään, mutta urheilijat pitäkööt suunsa kiinni.

Puopolon lyhyt kommentti YouTubessa asiaan liittyen

Selänteellä ja Valavuorella on täysi oikeus tuoda ilmi omaa typeryyttää somen kautta, mutta he eivät ymmärrä sitä, että joka saattaisi olla eri mieltä heidän kanssa tai sitä, että joku tuo ilmi että heidän asiansa on joko tyhmä tai ilmaistu tyhmästi. Jos ei halua kuulla eriäviä mielipiteitä ja tulla väärin ymmärretyksi, niin sitten kannattaa olla hiljaa.

Ja mitä tulee tuohon Puopaloon niin siinä on raskaanoloinen ihminen, kun sanoo että IL kolumin tapa on oikea tapa tuoda eriävä mielipide ilmi, mutta samalla haluaa yhdistää siihen käytöspoliisit ja kunnialoukkaukset-kärjistykset / kuvitelmat jotka eivät liity siihen millään tavalla.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ai miten niin et kommentoi? Minusta tuo kirjoittamasi täyttää kommentin kriteerit.

Ehkä kirjoitin epäselvästi: en kommentoi siksi, että paheksuisin, vaan siksi, että äijä on koominen hahmo. Puhdasta viihdettä, menisi myös jossain putouksessa pitaleipineen.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Antaa Selänteen nyt tulla tänne kesää viettämään. Kyllä se varmaan täällä palveluita käyttää sen verran että raha vaihtaa omistajaa, antaa rikkaiden tuhlata jos haluavat.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kärnähän on mitä mainioin henkilö kommentoimaan sekä opettamaan some-käyttäytymistä. Selänne ei ainakaan tietääkseni ole vielä mitään dick picejä lähetellyt, mutta Mikkopa on. Kunhan vielä Valavuori huomaa tuon Kärnän twiitin...
Eikös Kärnän patenttiratkaisu ainakin kaikkiin eläinmaailmaan liittyviin ongelmiin ole se, että metsästäjät ampuvat ongelman pois päiväjärjestyksestä. Eli tässä kohtaa en usko, että Kärnällä on paljon annettavaa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eikös Kärnän patenttiratkaisu ainakin kaikkiin eläinmaailmaan liittyviin ongelmiin ole se, että metsästäjät ampuvat ongelman pois päiväjärjestyksestä. Eli tässä kohtaa en usko, että Kärnällä on paljon annettavaa.

"Armollisinta olisi ampua xxxxx ja täyttää se vaikkapa (entiselle) Hartwall-areenalle turistinähtävyydeksi"
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Minusta Selänne voi vielä paikata tilanteensa varsin helposti. Twitter kiinni (IG:ssä Teme on kiltisti) ja julkinen sovinto Sihvosen kanssa. Valavuori voi pysyä kaverina, mutta kovin julkisesti hänen kanssaan ei kannata olla, siitä ei ole näyttänyt tulevan kuin ongelmia.

Saavutuksensa ovat edelleen kiistattomat, sillähän Nykänenkin pysyi kansakunnan rakkaana, vaikka tekikin Teemuun verrattuna huomattavasti vakavampia asioita. Nykäsen urheilu-ura vieläpä oli paljon lyhyempi kuin Selänteen, joka tavoitti useita eri sukupolvia.

Nyt Teemu, näytä meille että vielä ei ole aika hylätä sinua kansakunnan tunkiolle. Aikaa on vielä, mutta liigakausi 22-23 lähestyy koko ajan. Jos siinä vaiheessa nöyrtymistä ei ole tapahtunut, peli on menetetty.
 

Oopi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tässä taas on tehty kärpäsestä härkänen. Mitä pahaa Teemu on tehnyt teille henkilökohtaisesti, kun ootte niin vihaisia hänelle. Oli kuitenkin kova jääkiekkoilija Winnipegissä ja mainosti Nintendopelejä ysärillä. Maitoakin joi vielä, niin ei voi kauhean paha tyyppi olla sellainen!
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Saavutuksensa ovat edelleen kiistattomat, sillähän Nykänenkin pysyi kansakunnan rakkaana, vaikka tekikin Teemuun verrattuna huomattavasti vakavampia asioita. Nykäsen urheilu-ura vieläpä oli paljon lyhyempi kuin Selänteen, joka tavoitti useita eri sukupolvia.
Nykänen nyt oli lähinnä kansakunnan reppana, jolle kaikki saivat nauraa, ja johon ihmiset pystyivät peilaamaan itseään, että tolla menee vielä huonommin. Vähän hänellä luultavasti oikeita ystäviä oli. Kaikenlaisia hännystelijöitä, seläntaputtelijoita, perskärpäsiä ja muita hänen alkoholismistaan polttoainetta saaneita ihmisiä sitten sitäkin enemmän.

Hänellä meni tarpeeksi huonosti, että hän saavutti tämän "kansakunnan rakkaan" aseman. Selänne kovasti erilaisessa sosio-ekonomisessa asemassa on siviiliselämässään aiheuttanut ihan toisenlaisia tunteita.
 

Haudankaivaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL:n suomalaiset, Porin Ässät, Lion #79
Onko Trumpin kanssa golfaaminen hänen kannattamistaan? Heillä on yhteinen intohimo lajiin ja yhteisiä tuttuja golfin maailmassa, joten ei ole täysin poikkeuksellista, että samaa kierrosta ovat päätyneet pelaamaan. Tuskin Teemu on siellä Donaldille päin naamaa vittuillut, mutta mielestäni on mutkien oikomista tulkita yhdessä pelaaminen poliittisen tuen osoitukseksi.

Varmasti Selänne elää hyvin republikaanimyönteisessä kuplassa, mutta eipä hän saa edes äänestää, joten tuskin on poliittisesti kovin aktiivinen omassa yhteisössään. Siinä kaiken Trump-keskustelun startanneessa Apun artikkelissa oli itseasiassa Selänteen mittakaavalla hyvinkin fiksua kommentointia Jenkkien poliittisesta tilanteesta. Teemu kertoo olleensa Trumpin kanssa samaa mieltä talouspoliittisista kysymyksistä, eli suomeksi varmaan rikkaiden verohelpotuksista, mutta kuvaili Trumpin valintaa kuitenkin radikaaliksi päätökseksi ja viittasi valituksi tulleen vähemmän huonon vaihtoehdon.

Ei näillä tiedoilla vielä oikein pysty miestä niputtamaan kovinkaan kovan luokan trumpistiksi. Kovia johtopäätöksiä tässäkin ketjussa hänen persoonastaan kuitenkin tehdään sillä oletuksella, että tuki ko. kusipäälle on vankkumaton. Viime vuosilta en ainakaan nopealla googletuksella häneltä löytänyt kannanottoja aiheesta, joten liekö oppinut olemaan politiikasta vähän hiljempaa. Vielä kun lopettaisi sen Twitterin käytön niin hyvä tulisi.
Jos satuit katsomaan nuo pari ylempänä olevaa videota, niin ei tuossa taida olla kyse mistään sattumasta, että Trump ja Selänne ovat yhdessä. Ja tosiaan, ei 2016 Trumpin kannattamisessa ollut mitään ihmeellistä, niin kuin aikaisemmin sanoin. En usko, että Selänne on mikään "kovan luokan Trumpisti", mutta noin "läheiset" välit presidentin kanssa, joka levittää salaliittoteorioita ja valheita vaalivilpistä sekä jolla oli aika keskeinen rooli kongressitalon valtauksessa, on jotenkin outoa. Vaikka Selänne ei ole julkisesti Trumpia viime vuosina kannattanutkaan niin on silti koko kuvio yhteisine golfhetkineen vähän outo.

Vähän vaikea kuvitella, että joku henkilö voisi 2020 vaalien jälkeen olla Trumpin kanssa tekemisissä noilla videoilla näkyvin tavoin ja olla olematta Trumpin kannattaja. Mutta kuten varmaankin kaikki tässä ketjussa, arvostan Selännettä ja hänen uraansa. Nämä Selänteen twiitit ja viestit lähinnä vain naurattavat, mutta eivät poista arvostusta häntä kohtaan.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Teukka olisi suuri Trump-fani, niin hän varmaan pitäisi ystävyys(?)suhteestaan kovempaa melua. En seuraa Teemua somessa, mutta käsittääkseni nämä "Teemu pelaa Trumpin kanssa golfia" -pätkät ovat nousseet esille ihan muilta kuin Teemun kanavilta.

Mutta sivuhuomiona; kauas on tultu Halosen ajoista, jolloin edes tasavallan presidentillä ei ollut asiaa jenkkien pressan puheille – nyt Sale vierailee Washingtonissa useammin kuin Tukholmassa ja kansallissankari Teukka golffailee edeltäjävän pressan kanssa kuin vettä vaan. Pikku-Suomi on löytänyt paikkansa kv-politiikan kovasta ytimestä... en tiedä, onko tämä hyvä vai huono juttu. Isossa kuvassa varmaan kuitenkin sitä parempi, mitä vähemmän merkkittäviä poliiittisia vaikuttajia tulee Teemun kaveripiiristä ja mitä vähemmän Suomen presidentillä on tarvetta ravata jenkeissä.
 
Viimeksi muokattu:

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Aika vakuuttavat on K8sin taustajoukot. Vielä Ano ja Marco de Witt niin valtakunnan kerma kasassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös