douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Oli kyllä yksi typerimmistä tempuista, minkä muistan hetkeen nähneeni. Kivahan se on huomata, että on tunnetta, mutta ei kriisitilanteessa tolla tavalla kusta omaan pesään ikinä.
 
7-6, 106-105, 3-0

Ishmael

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
Oli kyllä yksi typerimmistä tempuista, minkä muistan hetkeen nähneeni. Kivahan se on huomata, että on tunnetta, mutta ei kriisitilanteessa tolla tavalla kusta omaan pesään ikinä.
No joo, turhautuminenkin on tunnetila. Sitä voi kuitenkin purkaa vaikka runkkaamalla erätauolla tai hakkaamalla päätään seinään. Kumpikaan näistä ei olisi aiheuttanut jäähyä. Itse pelaajan "menetys" ei vaikuttanut mihinkään.
 
”Tuli mieleen, että hanskaankin voi vetää." Janne Hämäläinen kommentoi uransa ensimmäistä liigamaalia ottelun jälkeen.

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eronen on siitä erikoinen kaveri, että on omassa päässä aivan onneton ja muutenkin pelaa tällä hetkellä kaikin puolin huonosti ja epävarmasti, mutta hän on tällä kaudella kuitenkin suorittanut pisteiden valossa kutakuinkin keskimääräisellä tasollaan. Minulla ei ole niin selvää kuvaa Erosen aiemmista edesottamuksista, että osaisin sanoa onko hän aina ollut näin huono vaikka on vähän pisteitä tehnytkin, vai alisuorittaako pahastikin. Paperilla haku oli hyvä eikä minun tiedoillani Nybaria tästä lytätä.

Mahtaa Nybaakin vituttaa kun on saanut jengiin kauden alkaessa kiekollisiksi pakeiksi Taimen ja Erosen, joiden molempien olisi pitänyt olla aivan Liigaeliittiä roolissaan. Nyt sitten jengi kamppailee säälisijoista, Taimi on Kunlunissa ja Eronen melko surkea.
 
"Miksi se todistustaakka on pelkästään uskovilla, ei ateistikaan pysty todistamaan että jumalaa ei ole." -bebeto

"Vain hullut ja idiootit ja hullut idiootit uskoo sattumaan. Ja tiedemiehet." -Klose16

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Eronen on juuri sellainen pelaaja, joka olisi loistanut viime kauen joukkueessa, ja nyt... Muistuttaa enemmän syksyn 2016 Tommi Taimea. Pitäisin silti joukkueessa, potentiaalia olla pakkien pistepörssin voittaja ensi kaudella.
 
Hau, hau!

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
... Mahtaa Nybaakin vituttaa kun on saanut jengiin kauden alkaessa kiekollisiksi pakeiksi Taimen ja Erosen, joiden molempien olisi pitänyt olla aivan Liigaeliittiä roolissaan. Nyt sitten jengi kamppailee säälisijoista, Taimi on Kunlunissa ja Eronen melko surkea.
Juurikin näin.
Kundien nimet ja näytöt signausvaiheessa hyviä, mutta lopputulos kauden edetessä molemmilla melkolailla aneemmista shaibaa. Toinen lähti, mutta miksi tätä toista ei potkittu mäkeen? Tyhjiä arpoja. Nykyään IFK pelaa vailla kahta ykköstason pakkiaan, eikä Nybari ole tehnyt mitään näkyviä liikkeitä aisian korjaamiseksi. Tässähän se mokailun vastuu liukuu vastuuttomasti Nybarille.

Tämä illan ulosajo oli jopa harmaalla alueella, joko tai! Miksi kärkipakki ottaa edes tuollaista riskiä näin tärkeässä pelissä?
Pelitaso ja tekeminen eivät tue jatkoa. Heippa!
 
Poikittainen maila

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Siis mitä vittua? Millä perusteella tosta tulee ulosajo? Mikä helvetin keihästäminen? Pikkaisen napauttaa ja ei edes kovaa. Ja tollainenhan on juuri tuollaista kiihkeässä pelissä isolla tunnetasolla tehtyä juttua. Kertoo, että pelaaja välittää joukkueesta ja voitosta.

2+10 olisi varmaan ollut oikea tuomio.
 
Hei, mua ei huimaa! -The Sir

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aivan oikea tuomio. Yks mulkuimmista ja neitimäisimmistä asioista mitä kentällä voi tehdä. Näytti siltä kuin olisi yrittänyt pari-kolme kertaakin keihästää tuossa, ja siihen vielä pari huitomista päälle, eli tavallaan selvisi vain yhdellä 5+20 tuomiolla vaikka rikkeitä oli useammankin edestä.
Ja ei sen keihästämisen tarvitse tapahtua kovalla työnnöllä. Huitomisissa jäähy tulee varmasti herkemmin mitä enemmän voimaa käyttää. Keihästämisessä riittää pelkkä keihästys tekona sen voimasta riippumatta ja siitä seuraa aina ulosajo.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täytyy ihmetellä tuota Erosen lyttäystä, IFK on kokonaisuutena sekoillut viimeisessä noin 10 pelissä vielä erityisen paljon, joten Eronenkin on ollut näkyvämpi hasardeissa joka ymmärrettävästi vituttaa fanejakin, mutta silti, kuinka moni täällä odotti Erosesta jotain 1.korin kiekollista tähteä? Asetelma oli kauden alussa se, että Taimi on kiekollinen liideri, ja että Eronen on 2.parissa tasapainoisen Grillforsin parina. Syksystä asti Taimen lähdön, pakiston loukkaantumisten ja Grillin ailahtelun vuoksi lopputulos on ollut se, että Eronen on pakotettu joukkueen 1.pakiksi (pl. Högströmin lyhyt stuntti), ja joutuu vetämään illasta toiseen 22-25min per/peli, ja pelaamaan tärkeillä hetkillä kirjaimellisesti joka toista vaihtoa. Esim. Tapparaa ja KalPaa (kärkijoukkueet) vastaan Eronen joutuu vetämään yli 25min per/peli, ja katsokaa herranen aika ketä siinä Erosen parina on viimeisen noin 20 ottelun aikana ollut, Kaskea, Salmea, Generousia, ja vain satunnaisesti Grillfors, joka ei ole myöskään ollut muiden tapaan omalla tasollaan tällä kaudella.

Kuinkahan hyvä viime kauden Taimi olisi ollut jonkun Kasken tai lievästi hasardin Generousin parina? Järvinen teki todella paljon Taimen pelille, ja Eronen on joutunut olemaan jatkuvasti pakkiparinsa kiekollinen ja esim. Kasken parina jopa se kiekoton liideri. Eronen on paljolti tämän kauden IFK:n konttaamisen uhri, EHT:llä näki että Eronen on oikeasti kiekollisena pakkina ihan kansainvälistä tasoa, kiekollisessa pelissä ei häikäissyt, mutta Eronen pelasi kulmissa hyvin, ei hävinnyt juurikaan kaksinkamppailuja, ja sijoittui jatkuvasti kiekottomana oikein. Menee aivan hyvin jossain EHT:llä 2-3.pakkiparissa, ja menisi aivan heittämällä IFK:n 2.pakkiparissa, jos saisi pelata edes jonkun Grillin parina, kuten Auvitu sai pääosan viime kaudesta.

IFK:n avauspelissä ja kiekollisen pelin rakenteessa on niin helvetisti ongelmia, että Eronen näyttää alkukauden Taimen tapaan kiekollisena todella avuttomalta. Erona toki myös viime kauden Taimeen se, ettei Eronen ole juurikaan antanut niitä aivan totaalisia lahjamaaleja vastustajalle, eli avausta suoraan karvaajan lapaan jne. Kauniisti taas unohdetaan viime kaudenkin Taimi, joka oli kiekollisena erittäin hyvä, mutta sekoili tasaisesti kiekottomana, oli lapanen kulmissa, ja maalinedustan merkkauspelissä vielä Erostakin onnettomampi. Ja turha Erostakaan lähteä dumaamaan noiden Jukuri otteluiden mailalla koputteluiden/keihästämisen vuoksi. Joskus pelaajilla menee yli, kuten Raskilla usein tämän kauden pelien lopussa, ja Finley on jalalla pyyhkinyt itselleen pari kertaa pelikieltoa, ja runkkaillut Raskin kanssa aivan 100% tarpeettomia pelikieltoja.

E2: Keihästäminen on aina säälittävää (toki tuo Erosen tapaus näytti enemmän huitomiselta kuin keihästämiseltä), mutta ymmärrän aika hyvin jos Erostakin alkaa tämä kausi jo turhauttamaan, vetänyt rikkinäisen pakiston kivirekeä perässään liki pääosan kaudesta, eikä ole saanut todellakaan sellaista pakkiparia jonka olisi kuulunut saada. Ja pitää vielä huomioida että moni meidän tämän kauden pelaaja on kaukana viime kauden fyysisestä kunnosta, mutta Eronen ei ole näyttänyt fyysisiä piiputtamisen merkkejä edes kolmansissa erissä, joissa on joutunut tasaisissa peleissä vetämään noin puolet erästä.

No mutta tämän kauden jatkoa ajatellen, nyt tuli O'Connor jonka pitäisi helpottaa paljolti Erosen ylisuurta taakkaa. Vieläkään Eroselle ei voida luvata Grilliä pariksi, saa nähdä miten tuo palapeli rakentuu. Generous on sinänsä ihan hyvä pari Eroselle, Generousin heikkoutena on vain se, että nukahtelee peruspakiksi turhan usein omalla alueella, ja avauspelissä siinä 1.syötössäkin on hakemista. Generousin parina Eronen joutuu tai joutuisi ehkä vähän liikaa paikkomaan kiekottomassa pelissä, eikä välttämättä saisi aivan täysin keskittyä siihen kiekolliseen rooliin. E: Muakin vituttaa Nybondas monessa asiassa, mutta kyllähän Eronen oli Nybarilta alunperin todella hyvä haku, eikä se muutu miksikään vaikka esim. @Lemieaux asiaa kuinka manailisi. Harvoin saadaan KHL:ssä hyvin pelannutta kiekollista pakkia 2.pakkipariin, harmi vaan että Taimen totaalinen perseily, sekä Nybarin toimistolla nukkuminen aiheuttivat sen, että Eronen joutui vetämään tähän päivään asti väärässä roolissa, ja ylisuurella vastuulla.

Se että Eronen on tehnyt hyvin pisteitä ei mielestäni kerro hänestä oikein mitään.
Kertoo sen, että kiekolliselta rakenteelta sekavassa IFK:ssa Eronen on onnistunut tekemään varsin hyvän määrän niitä maaliin johtaneita hyviä kiekollisia ratkaisuja. Pisteitä niiden kiekollisten pakkian pitää kuitenkin tehdä, siinä missä yleispakilta tai peruspakilta odotetaan lähtökohtaisesti vähän muuta. Paljon on varmasti Erosenkin pisteistä niitä 2.syöttöjä, joita pakit kerää muutenkin paljon, mutta todella tärkeitä ne avaukset ja kiekon liikuttelut siniviivallakin ovat. Eihän Taimikaan dominoinut viime kaudella läheskään pisteistä kertovalla tavalla. Taimi pelasi paljon Ramun ykköskentän takana, ja pääsi nauttimaan myös pisteillä siitä dominoinnista, se että Joonas Järvinenkin keräsi viime kaudella 18 pistettä 49 otteluun, kertoo hyvin tuon viime kauden IFK:n ykköskentän pelistä. Toki Taimi oli murtavissa avauksissa ja viivalla vielä Erostakin parempi, ja senpä takia Eronen hankittiin alunperin Taimen taakse. Erosesta on tulevalle kaudelle ihan turha kantaa liikaa huolta, tärkeintä olisi saada IFK:hon se 1.korin kiekollinen pakki, ja Eroselle riittävä kiekottomana vakaa pakkipari, kuten normaalitasoinen Grillfors olisi.
 
Viimeksi muokattu:

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
Samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa, että jos saadaan vielä yksi hyvä puolustaja, niin Erosenkin peli varmasti paranisi. IFK:ssa on todella vähän suoritusvarmoja pakkeja, jotka osaavat antaa ensimmäisen avaussyötön omille nopeasti paineen alla.
Ykkösparin pakit ovat puuttuneet koko kauden ja sen vuoksi kaikki pelaavat korkeammalla paikalla kuin mihin taidot riittää ja lopputulos on ollut nähtävillä.
Miksi tähän jouduttiin? Miksi Järvinen jäi paikkaamatta? 5-7 pakkeja löytyy IFK:sta nyt Salmi, Genematti, Teppo, Salmela, Finley, (Heiskanen), Kaski, 7 kappaletta ja ykköspari unohdettiin kokonaan. Tuntuu hullulta. Oltiinko tosiaan viime vuoteen niin tyytyväisiä, että voitiin nostaa jalka pois kaasulta ja ajatella, että vähän huonommallakin pärjää?
 
Vielä tulee päivä kun IFK menestyy

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
2+10 olisi varmaan ollut oikea tuomio.
Nyt vasta huomasin viestin, mutta silti pakko kysyä näin jälkikäteenkin, että millä perusteella olisit tuon 10-minuuttisen tuosta keihästystilanteesta antanut? Tämä ei sinällään ole sen suurempi kommetti juuri sinun suuntaan, mutta huvittaa vain aina kun täällä huudellaa mitäkin asioita faktoina ja kuten tässä tapauksessa _oikeina tuomioina_. Tuosta tilanteesta 2+10-minuuttisen antaminen olisi ollut käytännössä mahdotonta. Huitomisesta 2 -tai 2+2-minuuttinen ehkä, mutta keihästys on aina ulosajo, eikä tuossa tilanteessa mikään täytä sen 10-minuuttisen kriteereitä.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa, että jos saadaan vielä yksi hyvä puolustaja, niin Erosenkin peli varmasti paranisi. IFK:ssa on todella vähän suoritusvarmoja pakkeja, jotka osaavat antaa ensimmäisen avaussyötön omille nopeasti paineen alla.
Ykkösparin pakit ovat puuttuneet koko kauden ja sen vuoksi kaikki pelaavat korkeammalla paikalla kuin mihin taidot riittää ja lopputulos on ollut nähtävillä.
Miksi tähän jouduttiin? Miksi Järvinen jäi paikkaamatta? 5-7 pakkeja löytyy IFK:sta nyt Salmi, Genematti, Teppo, Salmela, Finley, (Heiskanen), Kaski, 7 kappaletta ja ykköspari unohdettiin kokonaan. Tuntuu hullulta. Oltiinko tosiaan viime vuoteen niin tyytyväisiä, että voitiin nostaa jalka pois kaasulta ja ajatella, että vähän huonommallakin pärjää?
Ei mielestäni yhdelläkään kaudella (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) ole "paikattu" lähteneitä hyvillä uusilla, jos lasketaan menneet/tulleet pisteet.
 
'897 - not before,
not after
but ever since!

PuukäsiPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ei mielestäni yhdelläkään kaudella (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) ole "paikattu" lähteneitä hyvillä uusilla, jos lasketaan menneet/tulleet pisteet.
Se on katsos ongelma kun ollaan kasvatussarja. Jos meiltä lähdetään änäriin/khl niin jonku on otettava ne saappaat jalkaan ja kehityttävä. Ei Ramun tilalle saa Ramua, saadaan lähtökohtaisesti Ramua paskempi jolta toivotaan kehittymistä uudeksi Ramuksi. Tällä kaudella kehitystä ei ole tullu keneltäkään paria poikkeusta lukuunottamatta, mutta siitä keskustellaan eri ketjussa.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, AS Roma!
Huudellaas täältä naapurin puolelta.

Miten Erosella on mennyt kausi HIFK:ssa? Minuuttiakaan ei ole HIFK:in pelejä nähtyä tällä kaudella niin ainoastaan tilastojen valossa pystyy itse tilannetta seuraamaan.
 

Ishmael

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
Kiitos ja näkemiin. Älä jatka ensi kaudelle äläkä tule takaisin.
 
”Tuli mieleen, että hanskaankin voi vetää." Janne Hämäläinen kommentoi uransa ensimmäistä liigamaalia ottelun jälkeen.

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Surkea ensimmäinen erä.
-Löysäili => maalipaikka + TPS yv
-IFK yv:llä ei saanut viivaa kiinni kertaakaan
-Sähläys omiin vikalla minuutilla
 
Nothing Is Over, NIO, 9, IIIIL IIII

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Liverpool. Tool
HIFKn pelaajaskouttaus on taas napannut yhden timantin Liigan kovimpaan rosteriin.
 
Väinö Tanner (SDP): Ei kannata lähteä huutokauppaan kommunistien kanssa. Ne tarjoavat aina enemmän.

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Pientä epäilystä kauden alussa oli Erosen kohdalla ainakin itselläni. Näin paskaa tasoa en kylläkään uskonut meidän saavan. Hävettää ajatella, että tätä kaveria kaavailtiin Auvitun jonkinlaisena korvaajana. Hyi helvetti ja siihen päälle varmaan kovin liksa liigan pakeista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy