Lääkäreistä on pulaa, joten uskon että siellä naiset työllistyvät hyvin. Lisäksi iso osa lääkäreistä työllistyy uransa alkuvaiheessa julkiselle puolelle, jossa toisaalta palkat ovat matalammat, mutta toisaalta ei välttämättä raha (ja sitä kautta tulevat äitiyspoissaolot) ohjaa rekrytointeja samalla tavalla. Sama pätee opettajiin. Joku nokkelampi voisi muuten tästä löytää pari syytä, miksi naiset työllistyvät matalammin palkatuihin tehtäviin.
tuolla on di-tutkinnon suorittaneiden työllistymisestä tutkimusta:
Vastavalmistuneiden palautekysely | TEK.fi
sieltä löytyy vertailua:
Naiset ja miehet tekniikan alalla | TEK.fi
Keskeiset tulokset:
-"Naisten työmarkkinatilanne on heikompi kuin miesten: kokopäivätyössä olevien osuus on pienempi ja työttömien suurempi"
"-Naiset ovat miestä harvemmin johtotehtävissä ja useammin määräaikaisissa tehtävissä. Erityisesti nuorilla naisilla määräaikaisuus on yleistä" (mikähän sen voisi selittää?)
-"Saman tutkinnon (DI) suorittaneiden naisten ja miesten työtehtävät poikkeavat toisistaan. Miehet työskentelevät useammin teollisuudessa ja naiset yliopistoissa ja valtion ja kuntien palveluksessa"
-"Asiantuntijana tai keskijohdossa työskentelevät naisen euro on 95 senttiä, mutta ylemmässä johdossa vain 84 senttiä"
Tuossa on myös syrjinnästä tutkimusta. Se on osittain subjektiivinen kokemus, mutta ajattelin sen sivuuttaa, mutta sieltä nousi esiin mielenkiintoinen seikka. Nimittäin miten iso ero eri alojen välillä on. Teollisuudessa naisista syrjintää oli kokenut 36% kun taas yliopistossa vain 18%
ps. se on hienoa että on vahvoja mielipiteitä, vaikka niiden taakse ei ole faktoja kuten myönsit.