erittäin leperöä perustelua ja hyvin subjektiivisia mittareita. Heti alkuun oli onnellisuustutkimusta. Se vaan on täysin subjektiivinen kokemus. On tutkimuksia joiden mukaan kehitysmaissa asuvat ihmiset ovat onnellisempia kuin länkkärit, mutta ei se tarkoita että Burmalaiset ovat etuoikeutetumpia millään tavoin. Sport-fanit voivat olla tyytyväisempiä kuin Jokeri-fanit.Kun täälläkin on (välillä toki ihan aiheellisestikin) syytetty miesasiamiehiä kärjistämisestä ja puupäisistä näkemyksistä, ajattelin linkata mielestäni kiihkottoman analyysin valtavirtaisten sukupuolien asemasta maassamme.
En tiedä ketä tämä bloggaaja on, eikä sillä oikeastaan ole väliäkään, mutta mielestäni tässä oli kiihkottomasti ja realistisesti avattu miehen ja naisen välistä asemaa Suomessa.
Linkki vie blogikirjoitukseen otsikolla Onko naisilla enemmän etuoikeuksia kuin miehillä?.
Toivoisin, että tämän lukisivat ennenkaikkea ne, joiden mielestä miesten ongelmista puhuminen on uhriutumista ja joiden mielestä miehen asema maassamme on keskimäärin parempi kuin naisen.
Ilman että pureudutaan oikeisiin faktoihin onnellisuuden takana kyseessä on nollatutkimus. Sen tuloksien perusteella on täysin mahdotonta mitään tehdä.
"Vaikka päättäjät ja johtajat ovatkin miehiä, ei se ole osoitus naisten huonommasta asemasta. Ilmiön takaa löytyy pienen eliitin pieni piiri, joka kohottaa väkeä omista riveistään. Satunnaisella miehellä on yhtä huonot mahdollisuudet päästä tähän porukkaan kun satunnaisella naisellakin".
onkohan tuon kirjoittaja ylpeä logiikastaan? Tietenkään johtoon ei pääse miehistäkän kuin pieni osa, mutta ei se mahdollisuuksista yhtä huonoja tee.
Viimeksi muokattu: