Aika monta näkökulmaa asiassa kuitenkin on:
1) Naomi Osaka: ensimmäinen japanilainen joka voitti Grand Slamin - Osaka pelasi nuoruuden idoliaan vastaan joka ei ihan käyttäytynyt arvonsa mukaisesti raivoamalla kentällä. Williams sai vielä mukaansa yleisön joka buuasi Osakalle. En ihan heti muista tilannetta jossa GS:n voittaja pyytelee anteeksi voittoaan? No jää varmasti ikuisesti mieleen Osakalle tämä voitto - joskin valitettavasti varsin vääristä syistä.
2) Serena Williams joka käyttäytyi äärimmäisen sopimattomasti ottaen huomioon hänen asemansa tenniksessä. Hän on usean nuoren tytön esikuva - ja oli sitä myös siis Osakalle aikoinaan. Parhaimmillaan Williams on aivan loistava pelaaja - pahimmillaan Williams taas käyttäytyy kuin pahinkin öykkäri tai koulukiusaaja. Tämä ei siis ole ensimmäinen kerta kun Williams on kentällä öykkäröinyt. Paikoitellen Williams ilmeisesti kokee olevansa sääntöjä suurempi ja selkeästi käytöksellään yritti vaikuttaa tuomarin päätöksiin - joskin tällä kertaa haukkasi hopeata.
Williams ei muuten ole missään vaiheessa pyytänyt anteeksi käytöstään - sen sijaan hän on pyytänyt että häneltä pyydettäisiin anteeksi. Omasta mielestään hän ei siis käyttäytynyt mitenkään väärin, vaan häntä kohdeltiin väärin koska hän on nainen. Mielestäni melko ylimielinen asennoituminen. Lopuksi vedettiin seksismikortti esiin ja tästä osa on samaa mieltä ja osa eri mieltä.
3) Pilapiirtäjä Mark Williams: en usko että Williams teki piirroksen tietoisesti rasistisesta näkökulmasta. Silti hänen piirroksensa helposti voidaan moiseksi mieltää tarkastellen Yhdysvaltalaisesta näkökulmasta ottaen huomioon elementit mitä mm. mjr on tuonut esille. Kovin hyvin eivät käyttäytyneet nekään ihmiset jotka Williamsin perhettä uhkailivat - sinänsä mielenkiintoista miten tasa-arvoa ja oikeuksia puolustavat ihmiset käden käänteessä kuitenin kykenevät uhkailemaan ihmistä (ja hänen perhettään) jonka he kokevat loukanneen tiettyä viiteryhmää.
Myös tällä palstalla monet ovat todenneet tyyliin "väärin piirretty" mutta eivät ole kuitenkaan kyenneet kertomaan miten Williamsin karikatyyri olisi PC-näkökulmasta pitänyt piirtää?
4) Tuomari Carlos Ramos: tuomari toimi täysin sääntöjen puitteissa ja on saanut toiminnalleen huomattavasti enemmän tukea kuin kritiikkiä. Ramos on myös tunnettu siitä että hän tekee tiukkoja tuomioita riippumatta siitä mikä pelaajan status, sukupuoli tai etnisyys on.
Tenniksen tuomarointi on kuitenkin aina jossain määrin tuomarista (ihmisestä) riippuvaista: osa tuomaroi tiukemmin ja osa antaa tiettyjen tilanteiden mennä läpi - mikäli tuomaroi tiukemmin se ei automaattisesti ole seksismiä. Ongelma tässä nähdäkseni on se, että tenniksessä on sääntöjä jotka on helppo tuomita: pallo on joko sisällä tai ulkona. Sitten on sääntöjä joita on hankalampi tuomita: valmentajan käsimerkit pelaajalle. Miten tuomarin voi olettaa näkevän nämä kaikki? Miten tuomari erottelee valmentajan kannustamisen valmentajan neuvomisyrityksistä? Ei tällä ole mitään tekemistä seksismin tai etnisyyden kanssa.
Williamsilla on muuten ollut naistuomareidenkin kanssa melkoisesti sanaharkkaa Openissa: Alves (2004), Asderaki (2011), Engzell ja Tsurubuchi (2011). Ehkä hekin olivat sitten seksistejä?