Mainos

Tarja Halonen

  • 336 483
  • 2 273

Kaunis-Jorma

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ymmärtänyt virkkeittesi pointeista yhtään mitään. Voisitko hieman avata kommenttiasi suhteessa aiempaan kirjoitukseeni?

Anteeksi epäselvä avautumiseni. Pointti oli siinä, että Viro yhtenä maana muiden Baltian maiden ja Puolan rinnalla uskaltaa puhua venäjästä asioiden oikeilla nimillä. Meillä nämä suomettumisen lapset jatkaa hyssyttely linjalla, eikä haluta nähdä venäjän todellista luonnetta ja minkälaista politiikkaa siellä sisäpoliittisesti tehdään => ulkopoliittinen pullistelu. Sitten nämä halosen kannattajat vieläkin jatkavat seisomista hänen rinnallaan, vaikka kaikki näkevät että tämä täti on kävelevä katastrofi. Virolle pitäisi antaa arvostusta uskalluksesta, eikä tuomita ja vähätellä historiallisella leimalla tätä maata joka uskaltaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Häpeän suomalaisten puolesta näitä turhakkeen lausuntoja, joita hän jakelee. Olen toivonut aktiivisempaa presidenttiä, mutta nyt on parempi minun vaieta tässä asiassa tai tämä meidän luuseri todella tekee jonkin ison vahingon maallemme.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Minusta on kyllä todella höpsöä kutsua jokaista eriävää mielipidettä "kommunistiseksi". Kommunismi on kuitenkin hyvin spesifi poliittinen ideologia, joka on helppo identifioida. Tällä tyylillä anti-kommunismin merkitys häviää - ja anti-kommunismi on kuitenkin yhtä kunnioitettava asenne kuin anti-fasismikin, joten olisi erittäin suuri sääli, jos se yhdistettäisiin yleiseen aivokuolleisuuteen ja tietämättömyyteen. (Olen itse yhtä jyrkkä anti-kommunisti kuin anti-fasistikin - veri-ruskea ja veri-punainen eivät toisistaan historiassakaan juuri eronneet.) Sama tietysti pätisi silloinkin, jos kutsuisi jokaista eriävää mielipidettä "fasistiseksi". Silloin katoaisi fasismi-käsitteen sisältö ja merkitys. Mutta epäilenpä, ettei tämä tälläkään kertaa estä JA:n oikeistoa paljastamasta sitä kuulua "älykkyyttään"...
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Näinhän asia tietenkin on jos ajatellaan rationaalisesti. 70-luvun jäänteet (Halonen, Eki-setä, Jaakko Laakso yms.) eivät kuitenkaan ajattele rationaalisesti vaan heille nykyinen Venäjä edustaa sen unelmien valtion eli vanhan Neuvostoliiton perillistä. Venäjä on perinyt heidän NL:oon kohdistuneen ihailunsa. Samalla tavalla monet vanhat vasurit, jotka ideologisista syistä symppasivat Neukkujen maajoukkuetta lätkässä ovat siirtäneet sympatiansa Venäjälle.

Kysymys on siis siitä, että vanhasta tottumuksesta ajatellaan, että aurinko paistaa Venäjän johdon perseestäkin. Tätä voit hyvä mjr kieltää niin paljon kuin haluat, mutta se ei muuta tosiasioita.

Tällaisiin ei pitäisi edes vastata, mutta näitä p*skapuheita eivät faktat näytä häiritsevän. Jopa niin ”puolueettomassa ja asiantevassa mediassakin” annetaan usein rivien välissä ymmärtää, että pohjoismaista hyvinvointivaltiota kannattaneet sosialidemokraatit olisivat jollain tapaa sama asia kuin totalitaristista diktatuuria kannattaneet stalinistit. Se että joku Jaakko Laakso tai Esko-Juhani Tennilä mainitaan samassa yhteydessä kuin Tuomioja tai Halonen on vähän sama kuin väittää, että Vihtori Kosola ja J.K. Paasikivi olisivat yksi ja sama henkilö.

Tuomioja kirja-arvostelussaan taistolaisuuden mustasta kirjasta kirjoitti:
"Neuvostovastaiseksi" luonnehditun Ydin-lehden päätoimittajana ja taistolaisvetoisen rauhanpuolustajien kilpailijaksi nähdyn sitoutumattoman rauhanliikkeen aktiivina minulla on moniin muihin nähden verrattain puhtaat paperit. En kuulunut Mirjam Vire-Tuomisen kuuluisan rauhanlaki-aloitteen allekirjoittajiin, vaikka sen monet SDP:nkin kansanedustajat allekirjoittivat. Sain HYY:n edustajistossa kepulaisiltakin pyyhkeitä, kun en yhtynyt vaatimaan taistolaisten "mustassa kirjassa" tuomittujen kirjojen poistamista tutkintovaatimuksista. Jätin Urho Kekkosen valitsijamiesehdokkuuden väliin vuonna 1978.
Tällä en tahdo sanoa, etteikö minultakin noilta vuosilta löydy lausumia, joita punastelematta ei voi toistaa. Zeitgeist vaati vasemmistodemareiltakin sosialistista sanaradikalismia, mutta se tapahtui vähän samanlaisessa hengessä kun Arvo Korsimo puoluesihteerinä oli viemässä "maalaisliittoa niin vasemmalle että hirvittää". Samalla tavoin kuin maalaisliitto tällä politiikalla patosi korpikommunismin kannatusta niillä seuduilla, joilla muilla puolueilla ei ollut jakoa, olivat marxilaiset nuordemarit jonkinasteinen taistolaisuuden tulppa. Ilmankos Ilkka Kanerva Teiniliiton liittokokousta tervehtiessään huudahtikin: "Eläköön imperialismin ja sosialidemokratian vastainen Teiniliitto!".

Paasikivi-seuran jäsen Tuomioja kirja-arvostelussaan Tuomo Polvisen Paasikivi-elämänkerrasta kirjoitti:
Tämä ei välttämättä ole odottamaton tieto, mutta uusien arkistolähteiden valossa hämmästyttää kuitenkin se, miten pohjatonta epäitsenäisyyttä ja palvelualttiutta jokseenkin kaikki kansandemokraatit ja kommunistit - poikkeuksena ehkä Reinhold Svento - isoveljen edessä osoittivat. Esimerkiksi Cay Sundström sodanjälkeisenä Suomen lähettiläänä Moskovassa on ollut matelevaisuudessaan ja omaa hallitustaan kohtaan osoittamassaan epälojaalisuudessa todellinen pohjanoteeraus, johon Neuvostoliiton ulkoministeriössäkin näytetään tästä syystä suhtaudutun joltisenkin pidättyvästi...Kirjan päähenkilöstä Polvisen piirtämä kuva on jo hyvinkin tuttu ja arvostuksen ansaitseva.

Tuomioja vuonna 1990 Baltian tilanteesta ”neuvostovastaisessa” Ydin-lehdessä: kirjoitti:
Paljon riippuu Baltian maiden omasta viisaudesta ja muun Euroopan reaktioista. Suomalaiskokemusten perusteella on helppo nostella varoittavaa sormea liettualaisille ja moitiskella heitä taitamattomuudesta. Vielä tärkeämpää olsii kuitenkin yksiselitteisesti todeta, että heille myös kuuluu kansallinen itsemääräämisoikeus. Sitä ei saavuteta varovaisuudella ja pyytämättä, mutta ei myöskään neuvottelematta Moskovan kanssa ja pyrkimättä ratkaisuun, jossa Neuvostoliiton perustellut edut turvataan. Baltian maita ei tule rohkaista harhakuvitelmin siitä, että muu Eurooppa asettaisi Neuvostoliiton suhteensa pysyvästi vaakalaudalle niiden hyväksi. Yhtä tärkeätä on todeta Gorbatshoville, että hän joutuu jättämään hyvästit haaveilleen maansa eurooppalaistamisesta, demokratisoimisesta ja modernisoimisesta, jos Neuvostoliitto asettuu pysyvästi tukahduttamaan näiden kansojen enemmistön itsenäisyyspyrkimyksen.

Jussih tai Kaunis-Jorma voisi vertailun vuoksi kaivaa esiin, kuinka Ilkka Kanerva ja muut kykypuoluelaiset suoraselkäisesti pauhasivat neuvostototalitarismia vastaan koko Neuvostoliiton olemassaoloajan? Entä miten pääsi käymään, niin että Kokoomus solmi suhteet Putinin Yhtenäiseen Venäjään, mutta nyt niistä ei mediassakaan enää puhuta halaistua sanaa? Onko muuten yllättävää, että Tuomioja tunsi Anna Politkovskajan henkilökohtaisesti? Entä se, että silloinen ulkoministeri totesi omasta asemastaankin käsin suoraan, että ”murha on selvitettävä, johtivat jäljet minne tahansa”? Kuinka jyrkästi kokoomuslaiset tuomitsivat Politkovskajan murhan ihmisoikeusrikkomuksena, otettiinko se peräti esiin keskusteluissa veljespuolueen kanssa? Mitä Taru Tujunen teki republikaanien puoluekokouksessa, yritti ottaa oppia Paliniltä?

Oliko toisen maailmansodan jälkeen CIA:n kanssa yhteistyössä ollut Olof Palmekin kova kommunisti tuomitessaan Vietnamin sodan? Miksi ihmisoikeusrikkomuksia ei voida pistää samalla viivalle, teki ne kuka tahansa? Miksi siirtomaavaltojen tekemistä rikoksista puhutaan niin vähän? Stalinin Neuvostoliitto toteutti järkyttävässä ja verisessä teollistumisessaan samaa taktiikkaa kuin esimerkiksi britit Intiassa...

Ottakaa lapset asioista selvää, vai eikö veronmaksajien rahoilla kustannettavalta pornokalenterilta jää aikaa?
 

Kaunis-Jorma

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minusta on kyllä todella höpsöä kutsua jokaista eriävää mielipidettä "kommunistiseksi". Kommunismi on kuitenkin hyvin spesifi poliittinen ideologia, joka on helppo identifioida. Tällä tyylillä anti-kommunismin merkitys häviää - ja anti-kommunismi on kuitenkin yhtä kunnioitettava asenne kuin anti-fasismikin, joten olisi erittäin suuri sääli, jos se yhdistettäisiin yleiseen aivokuolleisuuteen ja tietämättömyyteen.

Olet varmasti oikeassa. En vain tiedä oikein millä nimillä näitä tämä ddr kasvatin opetuslapsia pitäisi kutsua. Minusta kuitenkin ollaan suomalaisen mittapuun mukaan aika ääri vasemmalla, jos ei haluta nähdä ja myöntää venäjän touhuja vaan ollaan jatkuvasti puolustelemassa heidän tekojaan. Olet kuitenkin oikeassa ja ehkä pitäisi näitä halosia ja hänen rinnallaan marssijoita kutsua jatkossa aivokuolleiksi tai tietämättömiksi kommunistin sijaan.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ööh, eihän nyky-Venäjä edes ole kommunistinen? Tietääkseni. Totalitäärinenhän se toki voi olla ja varmaan onkin, mutta ei kai se kommunismia tarvitse?

Mielestäni sota kommunismia vastaan on muutenkin jo aika tavalla ohi. Ei sen konkreettisia linnakkeita ole oikeastaan kuin p-Korea ja ehkä Kuuba, mutta sekin vähenevissä määrin. Kumpaakaan ei kai voi oikein uhkaksi sanoa. Kai muuten USA olisi ryhtynyt toimeen jo aikoja sitten.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Tällaiset kommunistiset mielipiteet hävettää suomalaisena. No sinun taustaasi en tiedä, mutta pitäisi hieman arvostaa Viroa. Et ilmeisesti ollut noin 60 vuotta kommunistisen mielivallan alaisuudessa?
Huhhuh, tämä viesti on kyllä vakavasti ehdolla Jatkoajan historian typerimmäksi viestiksi ja koulukirjaesimerkiksi siitä, mikä nettikeskusteluissa on vikana.

Lainaamasi DAF:in viesti ei sisällä mitään viitteitä niistä merkityksistä, joita sinä siihen lataat. Vaikka kirjoittajalla olisi taustalla 10 000 viestiä suoraan NKP:n pöytäkirjoista, niin tuossa mitään kommunistista ei ole. Tuo "no sinun taustaasi en tiedä" on jonkinlainen savuverho, mutta saa lähinnä epäilemään, että Kaunis-Jorma nimenomaan luulee tietävänsä jotain taustoista, ja yrittää sitten jakaa iskuja tämän olettamuksen perusteella. Ongelma vain onkin, ettei lainattu viesti mitenkään liity näihin ennakko-olettamuksiin, mutta silti pitää lähteä huitomaan - koska nettikeskustelussa tehdään niin.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Anteeksi epäselvä avautumiseni. Pointti oli siinä, että Viro yhtenä maana muiden Baltian maiden ja Puolan rinnalla uskaltaa puhua venäjästä asioiden oikeilla nimillä. Meillä nämä suomettumisen lapset jatkaa hyssyttely linjalla, eikä haluta nähdä venäjän todellista luonnetta ja minkälaista politiikkaa siellä sisäpoliittisesti tehdään => ulkopoliittinen pullistelu. Sitten nämä halosen kannattajat vieläkin jatkavat seisomista hänen rinnallaan, vaikka kaikki näkevät että tämä täti on kävelevä katastrofi. Virolle pitäisi antaa arvostusta uskalluksesta, eikä tuomita ja vähätellä historiallisella leimalla tätä maata joka uskaltaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Häpeän suomalaisten puolesta näitä turhakkeen lausuntoja, joita hän jakelee. Olen toivonut aktiivisempaa presidenttiä, mutta nyt on parempi minun vaieta tässä asiassa tai tämä meidän luuseri todella tekee jonkin ison vahingon maallemme.

Ja sitten kun vielä luet ne pari aiempaa postaustani ajatuksella hahmotat, etten kommentoinut Halosen puheen diplomatian astetta millään tavalla tai "seissyt hänen rinnallaan". Puhuin vain analyysin osuvuudesta, jota nyt on aika laajasti lehdissäkin käsitelty viime päivinä. Ehkä kaikki suomalaislehdetkin ovat sitten edelleen suomettuneita, kun näkevät samantyyppisen ajatuskulun virolaispolitiikan kommenteissa. Tämä ei oikeastaan liity mitenkään siihen, mitä mieltä Venäjän sisä- tai ulkopolitiikasta on vaan siitä, millaisena Viron poliittisen elämän suhtautumisen Venäjään näkee ihan ilman mitään värilaseja tai miettimättä sen oikeutusta. Siihenhän en ainakaan itse ottanut kantaa, onko ajatusmalli luonnollinen tahi oikeutettu, näin varmasti voi ajatella olevan, mutta se on kokonaan toinen asia kuin se, onko postsovjeetti stressi (tai miksi sitä kutsuukin) olemassa.

Mitä muuten patsaskiistaan tulee (kun ei nyt ole valtavasti aikaa viettää tälläkään palstalla), PTS taisi aika tyhjentävästi avata sen tilanteen.
 

Kaunis-Jorma

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jussih tai Kaunis-Jorma voisi vertailun vuoksi kaivaa esiin, kuinka Ilkka Kanerva ja muut kykypuoluelaiset suoraselkäisesti pauhasivat neuvostototalitarismia vastaan koko Neuvostoliiton olemassaoloajan? Entä miten pääsi käymään, niin että Kokoomus solmi suhteet Putinin Yhtenäiseen Venäjään, mutta nyt niistä ei mediassakaan enää puhuta halaistua sanaa? Onko muuten yllättävää, että Tuomioja tunsi Anna Politkovskajan henkilökohtaisesti? Entä se, että silloinen ulkoministeri totesi omasta asemastaankin käsin suoraan, että ”murha on selvitettävä, johtivat jäljet minne tahansa”? Kuinka jyrkästi kokoomuslaiset tuomitsivat Politkovskajan murhan ihmisoikeusrikkomuksena, otettiinko se peräti esiin keskusteluissa veljespuolueen kanssa? Mitä Taru Tujunen teki republikaanien puoluekokouksessa, yritti ottaa oppia Paliniltä?

Ottakaa lapset asioista selvää, vai eikö veronmaksajien rahoilla kustannettavalta pornokalenterilta jää aikaa?


En kuulu kykypuolueeseen ja enkä täysin aina allekirjoita heidän tekemisiään. Kanerva ja muut suomettumisen ajan poliitikot minua hävettävätkin, kun ajoivat aikoinaan omaa etuaan vastoin länsimaisia arvoja. Tuure Junnila yhtenä esimerkkinä vastusti tätä politiikkaa. kekkos-ladiassa (yksi harvoista). Junnila uskalsi olla omaa mieltä vastoi yleistä mielipidettä neuvostoliiton hienoudesta. Uutta ja uskaliasta linjaa edustavat Häkämies ja Stubb. Kanerva on uskaltanut nykyään puhua asioista niiden oikeilla nimillä, mutta hän on sen luokan poliittinen takinkääntäjä jota itse en arvosta.

Itseäni myös häiritsi, että Kokoomus on pyörinyt yhtenäinen venäjä puolueen kanssa vaikka putin ei puolueeseen kuulukaan. Vaikka en Kokoomukseen kuulukaan, niin tämä puolue kuitenkin edustaa lähimpänä minun maailmankatsomusta. Tämän vuoksi itse tunnen asiasta vastenmielisyyttä. Jos jotenkin yrittää asiaa ymmärtää, niin ehkä tuolloin kun asiasta on viimeksi puhuttiin niin tämä puolue edusti lähinnä länsimaista demokratiaa (puolueena jolla oikeasti on jotain päätösvaltaa kyseisessä maassa). Nythän he ovat koko maan lailla näyttäneet, ettei mihinkään heidän puheisiin tule luottaa.

En tiedä mitä Tarja Tujunen ajattelee tästä Republikaanien uudesta kyvystä, mutta onhan hänen mielipiteet tietyissä asioissa kaukana Suomen Kokoomuksen kannanotoista (lähinnä Suomessa taitaa olla Räsänen ja muut kristilliset). Luulen, että tämäkin on ainoastaan uskonnollisen oikeiston kosimista ja tädin mielipiteet tuosta hieman pehmenevät jos tulee valituksi presidentin kylkiäisenä tehtävään.

Onkohan minun pornokalenterini mennyt naapurin luukusta vai eikö niitä jaeta meille alle kahdeksantoista vuotiaille? Harmi sinällään, koska en varmasti täällä avautuisi, jos kyseisen painotuotteen olisin käsiini saanut. Kenelle voi valittaa ? Hallitus (joka kyseisen tuotteen on mielestäsi kustantanut)?
 

Kaunis-Jorma

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huhhuh, tämä viesti on kyllä vakavasti ehdolla Jatkoajan historian typerimmäksi viestiksi ja koulukirjaesimerkiksi siitä, mikä nettikeskusteluissa on vikana.

Lainaamasi DAF:in viesti ei sisällä mitään viitteitä niistä merkityksistä, joita sinä siihen lataat. Vaikka kirjoittajalla olisi taustalla 10 000 viestiä suoraan NKP:n pöytäkirjoista, niin tuossa mitään kommunistista ei ole. Tuo "no sinun taustaasi en tiedä" on jonkinlainen savuverho, mutta saa lähinnä epäilemään, että Kaunis-Jorma nimenomaan luulee tietävänsä jotain taustoista, ja yrittää sitten jakaa iskuja tämän olettamuksen perusteella. Ongelma vain onkin, ettei lainattu viesti mitenkään liity näihin ennakko-olettamuksiin, mutta silti pitää lähteä huitomaan - koska nettikeskustelussa tehdään niin.



Olet oikeassa, että riehaannuin yksittäisestä viestistä. Kiitos valinnasta ja toivottavasti pysyt valintakomitean puheenjohtajana, niin saan pystin postissa kotiin.

DAF jo tuossa kertoilikin omaa kantaansa, joten olen tuosta yksittäisestä asian irrottamisesta (kun en jaksanut perehtyä DAF:in viesti historiaan) pahoillani DAF:in suuntaan. Yritetään oppia jotain tästäkin.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Minusta on kyllä todella höpsöä kutsua jokaista eriävää mielipidettä "kommunistiseksi". Kommunismi on kuitenkin hyvin spesifi poliittinen ideologia, joka on helppo identifioida. Tällä tyylillä anti-kommunismin merkitys häviää - ja anti-kommunismi on kuitenkin yhtä kunnioitettava asenne kuin anti-fasismikin, joten olisi erittäin suuri sääli, jos se yhdistettäisiin yleiseen aivokuolleisuuteen ja tietämättömyyteen. (Olen itse yhtä jyrkkä anti-kommunisti kuin anti-fasistikin - veri-ruskea ja veri-punainen eivät toisistaan historiassakaan juuri eronneet.) Sama tietysti pätisi silloinkin, jos kutsuisi jokaista eriävää mielipidettä "fasistiseksi". Silloin katoaisi fasismi-käsitteen sisältö ja merkitys. Mutta epäilenpä, ettei tämä tälläkään kertaa estä JA:n oikeistoa paljastamasta sitä kuulua "älykkyyttään"...
Olen aika ajoin nähnyt tätä lajia älykkyyttä niin vasemmalta, keskeltä kuin oikealtakin. Omasta katsantokannasta riippuen eri tavalla ajattelevia on niputettu kommunisteiksi ja fasisteiksi sen enempiä nimitysten sisältöä ja merkitystä puntaroimatta. Laitavasurien ahkerasti käyttämä ilmaisu "fasistin" lisäksi oli mm. "imperialisti". Näitä varsinkin taistolaisten ja jossain määrin enemmistöläistenkin fundamentalistinen siipi viljeli mielellään. Osa tietenkin älykkäästi pyrkien villitsessään muita, loput lähinnä tyhminä perässähiihtäjinä opittuja hokemia toistaen. Käsitteiden "fasisti" ja "imperialisti" sisältö ja merkitys olivat tässä toissijaisia, pääasia että pahalle porvarille oli riittävästä käyttökelpoisia nimityksiä.

Orwellia lainatakseni, neljä jalkaa hyvä, kaksi jalkaa paha. Tällaista hokemista se oli. Mutta pitää sen verran lisätä, ettei fundamentalistinen aatteen palo ole tuntematonta oikeallakaan laidalla. Käsitteiden käyttö saa sielläkin vähän samantapaisia ilmenemismuotoja toisinaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Siihenhän en ainakaan itse ottanut kantaa, onko ajatusmalli luonnollinen tahi oikeutettu, näin varmasti voi ajatella olevan, mutta se on kokonaan toinen asia kuin se, onko postsovjeetti stressi (tai miksi sitä kutsuukin) olemassa.

Mitä muuten patsaskiistaan tulee (kun ei nyt ole valtavasti aikaa viettää tälläkään palstalla), PTS taisi aika tyhjentävästi avata sen tilanteen.

Itse asiassa olisi aivan kiinnostavaa kuulla mielipiteesi asiasta. Itse kirjoitin siitä seuraavasti ja epäilisin oikeastaan että et välttämättä oheista allekirjoita:

Puuttumatta myöskään erityisesti Halosen lausuntoon niin Viron miehitysajasta on kuitenkin todettava, että se merkitsi tälle pienelle, rauhanomaiselle kansakunnalle hyvin konkreettista kulttuurista ja lähestulkoon fyysistäkin holokaustia. Tämän termin käyttö ei minusta ole pienimmässäkään määrin liioiteltua. Tämä kauhistuttavalla väkivallalla alkanut ja järjettömään mieli- ja sortovaltaan vaihtunut kausi päättyi vasta vuonna 1991 - olisi hämmästyttävää, jos Viron johto tässä tilanteessa pystyisi suhtautumaan kovin rauhallisesti nyky-Venäjään ja sen uus-kansallismieliseen eliittiin, jonka retoriikka Vironkin suhteen on täysin anteeksiantamattomalla tasolla. Eli en kyllä ihmettelisi sitä, jos siellä ollaan suorastaan yliherkkiä Moskovan suhteen - se on täysin ymmärrettävää, ja, väittäisin myös, täysin oikeutettua.

 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Virmavirta on tyypillinen vanhan ajan suomettumisen oikeistolainen keulakuva yhdessä Ilkka Kanervan kanssa, jota Virmavirta muuten puolusti lähes hysteerisesti tekstiviestikohun aikana. Virmavirralle lienee jäänyt suuria traumoja niiltä ajoilta, kun hän ei uskaltanut, monien muiden toimittajien tavoin, kirjoittaa totuutta Neuvostoliitosta. Nyt hän vihjailee kirjoituksessaan, että ulkovirolaiset olivat suunnilleen pelkureita ja NL:n ystävät Kekkonen sekä Savisaar suuria sankareita.

Odotan muuten Virmavirran kirjoitusta, jossa nostetaan Mauno Koivisto Viron itsenäistymisen esitaistelijaksi ja virolaisten enemmistön suureksi sankariksi.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Nyt hän vihjailee kirjoituksessaan, että ulkovirolaiset olivat suunnilleen pelkureita ja NL:n ystävät Kekkonen sekä Savisaar suuria sankareita.

Yksi oudoksuttavimpia asioita Kekkosen uralla on se kuuluisa puhe viroksi Tarton yliopistossa, jossa hän kehoitti virolaisia opiskelijoita pitämään kiinni kansallisista erityispiirteistään. Siihen aikaan ja paikkaan teksti oli käytännössä vallankumouksellista, ja sitä muistetaan vieläkin erittäin suurella lämmöllä Virossa. Kekkosella ei ollut mitään pakkoa tai hyötyä tehdä noin, joten täytyy vain ihmetellä, mihin se Macchiavelli oli unohtunut matkalukemistosta.
 

Viljuri

Jäsen
Virmavirran mielipide on hänen omansa, eikä se muutu miksikään viralliseksi totuudeksi pelkästään sen takia, että mies nauttinee merkittävänä historiallisena reliikkinä lähes Raimo Ilaskiveen verrattavaa arvostusta.

Menneisyys on kuitenkin menneisyyttä, kuten ovat monet muutkin Virmavirran aikakauden poliittiset ilmiöt, puhumattakaan vanhasuomalaisuudesta.

Itse olen sitä paitsi tukenut Hautalaa ja vihreitä mm. retorisesti, siitäkin huolimatta, että he ovat useimmissa asioissa huomattavasti enemmän pihalla kuin demarit tai jopa täkäläisen median totalitaristisiin järjestelmiin indoktrinoituneet vanhan ja uuden liiton päätoimittajat ja toimittajat.

Keskustelua asioista esiintyy ja hyvä niin. Vasemmiston opportunistien, Skinnarin, kepun maaseutuosaston kannattaa tosin pitää kiirettä, jos aikovat Venäjän kelkkaan hypätä.

Maakuntasatraapeiltakin jää nimittäin sato korjaamatta niin kotimaassa kuin kaukomailla, sikäli kun äiti Venäjä joutunee palaamaan vielä nykyistäkin linjaa synkemmille vesille, koska luottamus maahan ja sen talouteen on katoamassa proksimaattisten tekijöiden (~ raakaöljyn maailmanmarkkinahinnan romahtaminen, rahoitusmarkkinoiden kansainvälinen turbulenssi) lisäksi myös finaalisten tekijöiden osalta, siis lähinnä sekurokraattien vähemmän valistuneeseen maailmankuvaan liittyvän kroonisen läpinäkyvyyden puutteen vuoksi.

Halosen selittely asian ympärillä ei juuri vakuuta, eikä toisaalta pelkällä anti-amerikkalaisuudella ja poikkeuksellisen sydämmellisellä luonteella pääse toivottavasti toista kertaa ihan kansankunnan kaapin päälle, ei siis ainakaan ulkoasiainministerin tai presidentin virkaan.

Muutoin olen sitä mieltä, että Palinin konformaaliset luonnehdinnat edes tälläkään, muita vastaavia hieman tasokkaammalla palstalla, eivät selvästi sisällä ensimmäistäkään validia tai muuten pelkän pintaroskan läpimenevää ajatusta, ei edes siihen liittyen, että mikä hän on naisiaan ja mistä hänen valinnassaan oli kysymys. Pelkkien demokraattiblogien ja puoluesidonnaisen median viestien toitottaminen suuna päänä "totuutena" ei ole pelkästään infantiilia, se on useimmiten indisio paljon vakavammista ongelmista maailman, politiikan, median eli viime kädessä ihmisten ja ilmiöiden auttavassakaan hahmottamisessa ja ymmärtämisessä.​
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kylläpäs Virmavirran mielipide pisti porukan hiljaiseksi. :D Itse olen Virmavirran kanssa samaa mieltä. Jos ei puolen vuosisadan kommunistivalta ja miehitys traumatisoi kansakunnan psyykettä, niin mikä sitten? Olisihan Halonen olisi voinut kyllä pehmentää sanomaansa, kun esimekiksi Ilveksen taipumus ylireagointiin on hänellä hyvin tiedossa. Eiköhän kuitenkin useimmilla muilla balttilaisilla ole riittävän paksu nahka ja realistinen käsitys niin historiasta kuin poliitikkojensa motiiveista yhtyäkseen Halosen mielipiteeseen.
Hiljaisuuden syynä taitaa olla se, että kaikki oleellinen on jo tullut sanotuksi. Virmavirran mielipide ei tuo asiaan mitään uutta näkökulmaa, josta ei olisi jo käyty keskustelua täällä. Vähän tuossa on sellaista makua, että Virmavirta pyrkii ottamaan jonkinlaista auktoriteetin roolia loppupuheenvuoron muodossa.

Pääosin täällä on oltu sitä mieltä, että Halosen kannanoton sisällölle oli enemmän tai vähemmän tosiasiallisia perusteita. Neuvostoliiton varjo on pitkä. Kokonaan eri asia on, oliko Halosen Viro-puheenvuoro tarpeellinen tai missään määrin hyödyllinen. En ole vakuuttunut siitä, että tämä on läheskään oikea tapa käydä keskustelua naapurimaan asioista valtionpäämiestasolla. Jos Halosen lausumasta hakee jotain hyvää, on se lähinnä pyrkimys avoimeen asioiden esille tuomiseen. Kaikkien ajatusten ääneen sanominen ei missään muussakaan kanssakäymisessä ole aina paras tapa toteuttaa "avoimuutta" ja "rehellisyyttä".

Heristäisikö Halonen sormea myös Venäjälle avoimuuden ja rehellisyyden hengessä? Ei varmasti, vaikka faktisesti siihen olisi enemmänkin aihetta kuin Viron suhteen. Venäjällä ei ole milloinkaan käyty kunnollista jälkipuintia Neuvostoliiton aikakaudesta. Venäläisillä vasta onkin kansallisia traumoja ja ennen kaikkea epäselkeä ja joiltakin kohdin epärealistinen käsitys omasta lähihistoriastaan. Osin tämä johtuu siitä, että tosiasioiden kohtaaminen kansallisen historian kielteisten tapahtumien kautta ei ole nyky-Venäjällä kovin korkeassa kurssissa. Tosin se ollut sitä myöskään neuvostoaikana missään määrin. Joka tapauksessa Venäjä on tässä suhteessa täysin eri tilanteessa kuin vaikkapa Saksa. Saksalaiset ovat runsaan 60 vuoden aikana toteuttaneet perusteellisen Kolmannen Valtakunnan jälkipyykin ja suorittaneet eräänlaisen kansallisen jälkihoidon ja henkisen eheytyksen.
Vastaavaa Neuvostoliitto-casen jälkipuintia ei ole Venäjällä suoritettu oikeastaan millään tavalla. Neuvosto-Venäjällä Stalin tapatti miljoonia kansalaisiaan. Muutoinkin Neuvostoliiton omalle väestölleen aiheuttamat henkiset ja aineelliset vahingot olivat suunnattomat, muille kansoille aiheutetuista vahingoista puhumattakaan. Näissä oloissa ei ole mikään ihme, että huomattava osa tämän päivän venäläisistä pitää Stalinia maan historian ansioituneimpana henkilönä. Jotkut vieläpä haaveilevat uusien muistomerkkien pystyttämistä tälle Hitlerin veroiselle murhamiehelle.

Halonen ei ole ollenkaan väärässä siinä, että hyvä naapuri ei ole sen enempää äkäinen kuin nälkäinenkään. Tämän voi ymmärtää myös siten, ettei ole Suomen asia muistuttaa Venäjää tämän kotipesässä piilevistä roskista. Jos Ilveksen "herkkänahkaisuus" pitäisi olla valtionjohdon tiedossa, niin venäläisten suhtautuminen heitä itseään koskevaan arvosteluun vasta onkin syöpynyt tajuntaan. Virolaisten äkäisyys suomalaisia tai Halosta kohtaan saa olla melkoista luokkaa aiheuttaakseen näkyviä ongelmia maiden välille. Ehkä on niin, että "avoin" ja "rehellinen" vuoropuhelu tai ainakin siihen pyrkiminen on jotain sellaista ylellisyyttä, johon suomalaisilla ja virolaisilla pitäisi olla keskenään varaa. Kaikkien Suomen naapurien kanssa tähän ei välttämättä ole edellytyksiä.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sänkiahon kuusi vuotta vanha analyysi Venäjän "järjestelmän" tilasta taitaa yhä olla validi. Lukemisen arvoinen tiivistys kaiken kaikkiaan. Varsinkin sen yhteenvedossa on siteeraamisen arvoisia kohtia.

"Venäjän kriisin ratkaisemiseksi on esitetty kaksi eri mallia: realistinen ja utooppinen. Realistisen mallin mukaan arkkienkeli Mikael leimuava miekka kädessään laskeutuu enkelten kera Punaiselle torille, siirtyy Kremliin ja työskentelee 12 tuntia päivässä pelastaakseen Venäjän talouden. Utooppisen mallin mukaan venäläiset tekevät tämän kaiken itse (Åslund 1999)."

Sekä:

"Venäjällä on euraasialaisuuden aatteen nimissä vahva tendenssi eristäytymiseen. Monet yhteiskunnan instituutiot kuten ortodoksikirkko vierastavat kaikkea länsimaista ja pyrkivät pitämään Moskovan kolmantena Roomana. Entistä suurvalta-asemaa halajavat monet piirit, eikä siirtyminen suuresta ja mahtavasta ole ollut helppoa millekään muullekaan maalle. Venäjällä vain eivät talouden ja politiikan resurssit edellytä tämän toiveen ylläpitämistä muuta kuin ydinaseiden turvin.
Venäjälle tunnusomainen uskonnollisesti värittynyt pyhä tehtävä ihmiskunnan pelastajana on yhä läsnä. Tämän vuoksi länsimainen rationaalisuus ja siihen perustuva markkinatalous ei hevin juurru tähän maahan. Pienten askelten uudistuspolitiikka ei ole maan tapa vaan suuret usein toteutumattomat uudistukset. Venäläiset tavoittelevat taivaita, mutta joutuvat usein elämään ainakin ulkopuolisten arvioiden mukaan maanpäällisessä helvetissä."
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Eräällä toisella palstalla oli tähän puolustusvoimien komentajan nimitykseen liittyen aika osuva kysymys.

Onko todellakin niin, ettei mistään löydy demarinaista puolustusvoimain komentajaksi? Halosen on kohta pakko nimittää keski-ikäinen mies kyseiseen virkaan.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kävelevä katastrofi iski jälleen valtiopäivien avajaisissa Nato-vastaisella "puheellaan" joka oli vieläpä ryyditetty merkitsevillä mulkaisuilla Sauli Niinistön suuntaan. On suorastaan tragikoomista, että Tavja on jopa valmis hyväksymään tolkuttoman puolustusmäärärahojen kasvun jos se mahdollistaa Naton torppaamisen. Tämä kaikki siksi, että kenraalit ovat onnistuneet vedättämään SETA-mamman uskomaan, että "uskottava maanpuolustus" voisi vielä olla Naton vaihtoehto.

Kuka kertoisi tälle Suomen Quislingille, kuinka uskottavaa voi olla maanpuolustus 300 000 miehellä viittä miljoonaa vastaan, sadalla panssarivaunulla 4000 vastaan ja 80 taisteluhävittäjällä 3000 vastaan. Uskottavuudella ei ole mitään mittaa eikä määrää.

Nimimerkki: Suomi, seuraava Georgia.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Kävelevä katastrofi iski jälleen valtiopäivien avajaisissa Nato-vastaisella "puheellaan" joka oli vieläpä ryyditetty merkitsevillä mulkaisuilla Sauli Niinistön suuntaan. On suorastaan tragikoomista, että Tavja on jopa valmis hyväksymään tolkuttoman puolustusmäärärahojen kasvun jos se mahdollistaa Naton torppaamisen. Tämä kaikki siksi, että kenraalit ovat onnistuneet vedättämään SETA-mamman uskomaan, että "uskottava maanpuolustus" voisi vielä olla Naton vaihtoehto.

Kuka kertoisi tälle Suomen Quislingille, kuinka uskottavaa voi olla maanpuolustus 300 000 miehellä viittä miljoonaa vastaan, sadalla panssarivaunulla 4000 vastaan ja 80 taisteluhävittäjällä 3000 vastaan. Uskottavuudella ei ole mitään mittaa eikä määrää.

Nimimerkki: Suomi, seuraava Georgia.

NATO-jäsenyyden yksi velvoite on vastaanottaa operaatioalueen pakolaisia maahansa, osallistuu valtio itse operaatioon tai ei. On varsin mielenkiintoista, että moisesta asiasta ei kukaan ole koskaan vaivautunut mainitsemaan.

Herää vain kysymys, että mitähän tuo NATO-turva lopulta tulee maksamaan. Kuluja kun tulee, vaikka itse ei olisi mukana tapahtumien keskiössä.

Itse en osaa sanoa, onko NATO hyvä vai paha. Kai sitäkin on puolen tusinaa työryhmää par'aikaa selvittelemässä.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Tarja ei osallistu 27.4.2009 Iisalmessa vietettävään veteraanijuhlaan. Noh, eihän hän ole kuin puolustusvoimain ylipäällikkö, niin suottapa sitä sotaveteraaneja kunnioittamaan läsnäolollansa.
 

Mäyris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
NATO-jäsenyyden yksi velvoite on vastaanottaa operaatioalueen pakolaisia maahansa, osallistuu valtio itse operaatioon tai ei. On varsin mielenkiintoista, että moisesta asiasta ei kukaan ole koskaan vaivautunut mainitsemaan.

En ole asiaa jaksanut itse pahemmin pohdiskella, mutta nyt kun tuollainen velvoite tuli esiin niin voin suoraan ilmoittaa olevani äärimmäisen kielteisellä kannalla NATOon liittymisessä. Tässä maassa on jo valmiiksi liikaa pakolaisia ja muita mamuja joiden kanssa on ihan riittävästi häslinkiä, joten minun puolestani voidaan hyvin olla erossa NATOsta ja sen tuomista velvoitteista.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
HeGe41; kirjoitti:
NATO-jäsenyyden yksi velvoite on vastaanottaa operaatioalueen pakolaisia maahansa, osallistuu valtio itse operaatioon tai ei. On varsin mielenkiintoista, että moisesta asiasta ei kukaan ole koskaan vaivautunut mainitsemaan.

"Joka sotkee, siivoaa myös jälkensä" ei kai moisesta itsestäänselvyydestä pidäkään erikseen mainita.

HeGe41; kirjoitti:
Herää vain kysymys, että mitähän tuo NATO-turva lopulta tulee maksamaan. Kuluja kun tulee, vaikka itse ei olisi mukana tapahtumien keskiössä.

Itse en osaa sanoa, onko NATO hyvä vai paha. Kai sitäkin on puolen tusinaa työryhmää par'aikaa selvittelemässä.

Tuossa pakolaiskysymys asiassa hyvät vertailuparit lienevät NATO maa Tanska ja ei-NATO maa Ruotsi. Kummassa on pakolaisongelma?

Eli eiköhän niitä kuluja tule joka tapauksessa, on eri asia olla mukana vaikuttamassa toimintaa kuin tämä nykyinen osamme eli olla vain mukana siivoamassa jälkiä.

Mitä Halosen NATO kantaan tulee, niin ilmeinen katkeruus siitä että ei liitytty Varsovan liittoon silloin kun se oli vielä mahdollista näkyy rouva Presidentin ilmeestä edelleen.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
"Joka sotkee, siivoaa myös jälkensä" ei kai moisesta itsestäänselvyydestä pidäkään erikseen mainita.

Me molemmat tiedämme, miksi tästä asiasta ei puhuta. NATO-myönteinen oikeisto ei halua saattaa puolustusliiton jäsenyyttä ikävään valoon puhuessaa pakolaisista ja niiden sijoitteluvelvotteista. NATO-vastainen vasemmisto taasen ei voi asiaa ottaa esille, koska heidän tehtävänsä on "hyysätä" jokaista maahanmuuttajaa tilanteessa kuin tilanteessa.

Totuuden torven asema jää siis perussuomalaisille. Hehän kierivät onnesta huomatessaan näitä jäsenyyden varjopuolia.

Mielestäni on varsin kohtuutonta vaatia jäsenmaita vastaanottamaan pakolaisia niiltä operaatioalueilta, joissa ei itse olisi edes mukana. Vai?

Käytit tuossa ylempänä esimerkkiä sotkemisesta ja sotkujen siivoamisesta. Itsehän en tulisi luoksesi siivoamaan, ellen olisi siellä itse ollut sotkemassa.

Tynamo kirjoitti:
Missäs näin on kerrottu, eli voisitko laittaa lähteen.

Itse tutustuin aiheeseen, kun Obama kritisoi Tanskaa ja muita Irak-operaatioon osallistuineita maita siitä, että he eivät ota riittävästi pakolaisia maahansa eivätkä tee tarpeeksi heidän eteensä. Obama painotti sitä, kuinka operaation ulkopuolelle jääneet ovat jo tehneet osuutensa pakolaisvirran suhteen.

edit. Ja lähde oli tanskalainen media.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös