Ehkäpä tuo arvio on kuitenkin liian synkkä, mutta siinä ei ole otettu huomioon taudin myöhempiä muotoja, jotka voivat olla kohtalokkaampia.
Jeps. Toisaalta on hyvä muistaa, että taudin tappavuus riippuu myös pitkälti siitä, millainen on sairaanhoito ja sosiaaliturva milläkin alueella. Veikkaisin, että läntisessä Euroopassa kuolleisuus tulee jäämään huomattavasti tuota pienemmäksi. Ja pienemmäksi myös, kuin Yhdysvalloissa, jossa terveyspalveluiden saatavuus riippuu pitkälti henkilön varallisuudesta.
Laskeskelin äskettäin piruuttani, mikä on kuolleisuus Euroopassa tällä hetkellä. WHO:n sivujen mukaan sairastuneita on 8723 ja kuolleita 4. Kuolleisuus on siis 0.05%. Toki sekin aiheuttaa ihan riittävästi ruumiita.
Vertailun vuoksi Kanadassa sairastuneita on 7983 ja kuolleita 25.
WHO:n tilastot taitavat kuitenkin laahata aika paljon jäljessä, mutta siitä huolimatta en ihan kauhean huolissani ole vielä. Jännityksellä toki seuraan tilannetta, eikä sitä tietenkään pysty ennalta sanomaan, kuuluisinko siihen onnelliseen n. tuhannen suomalaisen joukkoon, jonka elämä päättyy tähän tautiin.
Arvioni tuhannesta kuolleesta perustuu siis siihen, että noin kolmannes väestöstä sairastuisi ja kuolleisuus olisi sen 0.05%.