Miksei voi juhlia molempia?Mitä mieltä olette Tapparan kannattajat, pitäisikö seuraavaksi juhlan aiheena olla 70 vuotta vuonna 2025 vai 100 vuotta vuonna 2032?
Miksei voi juhlia molempia?Mitä mieltä olette Tapparan kannattajat, pitäisikö seuraavaksi juhlan aiheena olla 70 vuotta vuonna 2025 vai 100 vuotta vuonna 2032?
Sanoisin että on kiva juhlia menestystä. Eriryisen kivaa on juhlia menestystä joka tapahtuu sinä aikana kun on itse olemassa.. Mitä mieltä olette Tapparan kannattajat, pitäisikö seuraavaksi juhlan aiheena olla 70 vuotta vuonna 2025 vai 100 vuotta vuonna 2032?
Okei, mä tulkitsin tämän niin, että puhuttiin katko-otteluista:Tässä puhuttiin Ipan kannuista, joten 1985 on oikea vastaus. 1990 ja 1998 nostelijat olivat muita hemmoja.
Eikös tuo lehtiartikkeli ole vähän epätarkka? Käsittääkseni TBK:n jääkiekkojaostosta tuli Tappara, mutta muutoin yhdistys jatkoi toimintaansa. Tätä tukee myös Tapparan omien sivujen historiaosio, jossa todetaan: "TBK:n jääkiekkojaosto perusti uuden Tappara-nimisen seuran vuonna 1955, samalla emoseura TBK lopetti oman kilpatason jääkiekkotoimintansa."Laitetaan tää nyt ties monettako kertaa tähän väittelyyn. Kehäähän tää keskustelu nyt kiertää muutenkin.
Lehtiartikkelin ja parin muun vastaavan epätarkkuus johtuu siitä, että käytännön tasolla kaikille aikalaistoimijoille niin kummankin eri yhdistyksen (TBK ja Tappara) sisällä kuin asiaa ulkopuolelta katsoneille (liitto, muut seurat, media, jääkiekkoyleisö) kyseessä oli pelkästään nimenvaihto.Eikös tuo lehtiartikkeli ole vähän epätarkka? Käsittääkseni TBK:n jääkiekkojaostosta tuli Tappara, mutta muutoin yhdistys jatkoi toimintaansa. Tätä tukee myös Tapparan omien sivujen historiaosio, jossa todetaan: "TBK:n jääkiekkojaosto perusti uuden Tappara-nimisen seuran vuonna 1955, samalla emoseura TBK lopetti oman kilpatason jääkiekkotoimintansa."
Tuo on tietysti ymmärrettävää, koska jääkiekossa kyseessä oli kolmen peräkkäisen mestaruuden voittaja ja muissa lajeissa kai enemmänkin harrastetasoa (toki kaikki joukkueurheilu oli tuolloin amatöörien harrastusta, mutta kaikki ymmärtänevät mitä tarkoitan).Lehtiartikkelin ja parin muun vastaavan epätarkkuus johtuu siitä, että käytännön tasolla kaikille aikalaistoimijoille niin kummankin eri yhdistyksen (TBK ja Tappara) sisällä kuin asiaa ulkopuolelta katsoneille (liitto, muut seurat, media, jääkiekkoyleisö) kyseessä oli pelkästään nimenvaihto.
Mikä tämä tapparalaisten erikoisuus, että puhutaan jonkun toisen seuran mestaruudet itselle? Ei ne mestaruudet siirry pelaajien mukana minnekään, seura on mestaruuksien voittaja. Ja pelaajat on ne jotka voittaa seuralle mestaruuden.Virallisestihan asia ilmaistaan:
"TBK/Tappara 19 mestaruutta"
Arkikielessä voimme kuitenkin puhua Tapparan mestaruuksista, koska TBK:n kiekkojoukkue yksimielisesti vaihtoi nimensä Tapparaksi vuonna 1955. Ruotsinkielisen koulun urheiluseura saattoi jatkaa mm. pingiksen peluuta vanhalla nimellään.
Nyky-TBK:n kiekkolijoilla ei ole mitään yhteyttä niiden kanssa, jotka aikanaan voittivat mestaruuksia sillä nimellä. Nyky-tapparalaisilla taas on - ei toki pelaajilla, mutta yksikin heistä nähtiin pudottamassa aloituskiekko viimeisen finaalin alussa...
Olet oikeassa että energia tulisi suunnata omaan tekemiseen. Mutta kun havaitsee jotain äärimmäisen törkeää ja ennenkuulumatonta urheilumaailmassa, niin pakkohan palautella asioita takaisin rationaaliseen todellisuuteen. Ettei mestaruuksia voiteta puhumalla vaan pelaamalla. Sanoisin että itse en kehtaisi, eikä maistuisi tälläiset mestaruudet.Enemmänkin niin, että tämä keskustelu ei tunnu koskaan päättyvän.
Tosiasia on se, että ainoa osapuoli, jolla tuntuu olevan ongelmia Tapparan ja/tai TBK:n mestaruuksien kanssa on Ilves.
Tällä hetkellä tilanne on oikeastaan herttaisen yhdentekevä:
TBK/Tappara 19 mestaruutta
Ilves 16 mestaruutta
Jos Tapparan ja TBK:n haluaa ottaa erikseen niin Ilves on vienyt TBK:tä näytöstyyliin. Tampereen Tapparan kanssa Ilves on tasoissa.
Suosittelen pikaisella kelauksella kehittelemään jotain aivan uutta kuin laskea niitä viirejä katossa. Ilveksen esimerkiksi kannattaa suunnata energia siihen, että sinne hallin kattoon saadaan jotain uutta katteltavaa. Jos homma jatkuu tällä saralla samoin kuin tähän asti niin se ei ole kuulkaas kuin ajan kysymys, koska Tapparalla on niitä mestaruuksia eniten.
Sen jälkeen se on ihan yksi ja sama. Täytyy keksiä sitten jotain uutta, jolla Ilves voisi ottaa Tampereen ykkösen valtikan itselleen.
Käykö sulle tosiaan NHL, jossa nimenomaan ne meriitit seuraa sitä organisaatiota nimenvaihtoineen, juuri päinvastoin kuin yrität väittää?Olisi mielenkiintoista tietää löytyykö MISTÄÄN muualta urheilumaailmasta vastaavaa mestaruuksien omimista. Ainakaan äkkiseltään en keksi "puhumalla mestaruuksia"-tapauksia muistakaan urheilulajeista. Katsopa vaikka tuonne NHL:n suuntaan. Ja kerro montako , cupin, divisioonan tai konferenssin mestaruutta on siirtynyt pelaajien mukana samaan organisaatioon jonka nimessä vain etu-, taka- tai molemmat liitteet vaihtuneet? Toivottavasti ei voitetut puhe-mestaruudet maistuu, on tässä meillä urheilullinen organisaatio!
Espoon naisten joukkueen kohdalla ehkä kaikista omituisin käänne on, että myös Espoo United -nimellä pelattu kausi luetaan Jääkiekkoliiton virallisissa tilastoissa mukaan naisten Kiekko-Espoo–Blues–Kiekko-Espoo -jatkumoon. Ymmärtääkseni miesten edustusjoukkueen kohdalla näin ei kuitenkaan ole. Tosin aikanaan kun United saavutti hopeaa naisten SM-sarjassa, joukkueen sittemmin bittiavaruuteen kadonneilla kotisivuilla puhuttiin seuran ensimmäisestä mitalista. Naisten joukkueen taustalla on organisaatiokin vaihtunut välillä silloinkin kun joukkueen nimi on pysynyt samana. Kaikissa näissä muutoksissa on kyllä pelaajisto ja taustahenkilöt pysyneet lähes samoina, kuten aikanaan TBK:n ja Tapparan välillä tapahtui. Sekavaa tämä on siis muuallakin.Ihan suomalaisestakin jääkiekosta löytyy.
En nyt jaksa ottaa kantaa tähän itse väsyneeseen ikuisuuskysymykseen, mutta kyllä tuota ”TBK-ihmettelyä” tapahtuu myös muiden kuin ilvesläisten toimesta. Viimeksi tällä viikolla Nummisen Kallu kertoi selkeästi mielipiteensä Iltalehdessä, että TBK:n mestaruudet eivät kuulu Tapparalle. No, se on tietysti ”vain” Nummisen mielipide. Kuriositeettina kerrottakoon, että hän aloitti jääkiekon pelaamisen TBK:ssa C-juniori ikäisenä 1952. Itse ainakin annan painoarvoa Kalevi Nummisen mielipiteille ihan yleisesti, mutta varsinkin tässä asiassa.Tuo TBK-ihmettely ilvesläisten puolelta kannattaa vaan ohittaa olkia kohauttamalla. Kyseessä on kuitenkin hyvin usein kiukunpuuskassa läimäistyä provosointia/elämän harmituksen vyöryttämistä palstalle, ei mitään muuta. Aiheesta on niin paljon erilaisia artikkeleita ja keskustelua käyty jo aiemmin, että saman pyörän pyörittäminen täällä on ihan turhaa ajanhukkaa.
Juttu on Santtu Silvennoisen, eli todennäköisesti mikään siinä ei pidä paikkaansa. Santtu syöttää sanat kysymyksessään, saa jonkinlaisen myöntömurahduksen aikaan ja kirjoittaa sitten ne omat sanansa haastateltavan vastaukseksi ja kehystää sen omalla mielipiteellään näyttämään siltä kuin se haastateltava tosiaan olisi sanonut jotain raflaavaa.En nyt jaksa ottaa kantaa tähän itse väsyneeseen ikuisuuskysymykseen, mutta kyllä tuota ”TBK-ihmettelyä” tapahtuu myös muiden kuin ilvesläisten toimesta. Viimeksi tällä viikolla Nummisen Kallu kertoi selkeästi mielipiteensä Iltalehdessä, että TBK:n mestaruudet eivät kuulu Tapparalle. No, se on tietysti ”vain” Nummisen mielipide. Kuriositeettina kerrottakoon, että hän aloitti jääkiekon pelaamisen TBK:ssa C-juniori ikäisenä 1952. Itse ainakin annan painoarvoa Kalevi Nummisen mielipiteille ihan yleisesti, mutta varsinkin tässä asiassa.
E: Facebookista napattu kuvakaappaus Iltalehden jutusta tältä viikolta. Ei taida olla vastaavaa nettiuutista.
"Ne ovat eri seuroja." - Kaikki.”Ne ovat eri seuroja” -Kalevi Numminen
Aarne Honkavaara oli taas sitä mieltä, että yhteen ne mestaruudet kuuluu laskea.”Ne ovat eri seuroja” -Kalevi Numminen
Vielä kun Tappara itse tietäisi koska on 100v juhlat. Vai aiotaanko niitäkin viettää useamman kerran kuten 50v bileitä?Tuo TBK-ihmettely ilvesläisten puolelta kannattaa vaan ohittaa olkia kohauttamalla. Kyseessä on kuitenkin hyvin usein kiukunpuuskassa läimäistyä provosointia/elämän harmituksen vyöryttämistä palstalle, ei mitään muuta. Aiheesta on niin paljon erilaisia artikkeleita ja keskustelua käyty jo aiemmin, että saman pyörän pyörittäminen täällä on ihan turhaa ajanhukkaa.
Toiset on synttärit ja toiset on nimipäivät. Simpele as that.Vielä kun Tappara itse tietäisi koska on 100v juhlat. Vai aiotaanko niitäkin viettää useamman kerran kuten 50v bileitä?
Silvennoisen jutut ovat monesti kyseenalaisia ja osaa kyllä johdatella kysymyksillään haluttuihin vastauksiin. Mutta haastateltavan suorien sitaattien muokkauksiin edes itse Santtu tuskin pystyy tai kehtaa. Aiemman viestini uutinen näemmä tullut nyt verkkoon ja siitä jutusta Nummisen suora lainaus:Juttu on Santtu Silvennoisen, eli todennäköisesti mikään siinä ei pidä paikkaansa. Santtu syöttää sanat kysymyksessään, saa jonkinlaisen myöntömurahduksen aikaan ja kirjoittaa sitten ne omat sanansa haastateltavan vastaukseksi ja kehystää sen omalla mielipiteellään näyttämään siltä kuin se haastateltava tosiaan olisi sanonut jotain raflaavaa.
Tyyli on:
"Teit hienon maalin, kerro siitä."
"Monta kertaa oon yrittänyt, kerrankin onnistui."
"Gretzky teki paljon tuollaisia."
"Ai jaa? En tiennytkään."
"Että oot yhtä hyvä kuin Gretzky?"
"Heh, niin kai sitten."
Ja lehteen: "Haastateltava uhoaa: Olen Gretzkyn veroinen maalintekijä!"
Toisaalta Honkavaaran, Nummisen tai vaikkapa Kurrin mielipiteillä ei ole mitään merkitystä. On joko suora jatkumo, tai ei ole. Tässä tapauksessa on, historiankirjoissa mestaruuksien määrä on nyt Tapparalla 19. Ei se siitä ininällä muutu. Ts. yksittäisen legendan henkilökohtainen mielipide ei määritä miten käsittelemme jääkiekon historiaa.Silvennoisen jutut ovat monesti kyseenalaisia ja osaa kyllä johdatella kysymyksillään haluttuihin vastauksiin. Mutta suorien sitaattien muokkauksiin edes itse Santtu tuskin pystyy tai kehtaa. Aiemman viestini uutinen näemmä tullut nyt verkkoon ja siitä jutusta Nummisen sitaatti:
TBK:lle kuuluvat omat mestaruutensa ja niiden jälkeen perustettiin Tappara. Se on ihan selvä asia. -Kalevi Numminen
![]()
Kirveslegenda ilmoittaa – TBK:n Suomen mestaruudet eivät kuulu Tapparalle: ”Se on ihan selvä asia”
Kalevi Nummisen mukaan TBK:n vuosien 1953–55 miesten jääkiekkoilun SM-kultamitalit ovat yhä toimivan seuran omia, vaikka vuonna 1955 perustettu Tappara tavallaan jatkoi TBK:n toimintaa.www.iltalehti.fi
Vielä kun Tappara itse tietäisi koska on 100v juhlat. Vai aiotaanko niitäkin viettää useamman kerran kuten 50v bileitä?
En väittänytkään Nummisen mielipiteellä olevan mitään vallankumouksellista merkitystä ja jos luit ensimmäisen viestini, niin toin tämän myös ilmi, että kyseessä on Nummisen mielipide. Ininästä en osaa sanoa, kaippa se on lukijasta kiinni.Toisaalta Honkavaaran, Nummisen tai vaikkapa Kurrin mielipiteillä ei ole mitään merkitystä. On joko suora jatkumo, tai ei ole. Tässä tapauksessa on, historiankirjoissa mestaruuksien määrä on nyt Tapparalla 19. Ei se siitä ininällä muutu.
Niin, kysyn uudelleen: kun TBK voitti viimeisen mestaruutensa, mitä tapahtui konkreettiselle Kanada-maljalle, joka luovutetaan seuraavaksi vuodeksi fyysisesti mestarijoukkueelle voiton jälkeen? Jäikö se TBK:n haltuun, vai Tapparan?Ei ne mestaruudet siirry pelaajien mukana minnekään...
No mutta Aarne Honkavaara on pesunkestävä ilvesläinen eikä häneen juttuihin kannata uskoa. Ei hänellä taida ilvesläisten keskuudessa olla mitään uskottavuutta tällä kaverilla nykyään, kun tuommoisia on aina höpöttänyt?Aarne Honkavaara oli taas sitä mieltä, että yhteen ne mestaruudet kuuluu laskea.