Talonrakennus- ja remonttiketju

  • 885 465
  • 4 117

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Tossa oman tontin etupihalla kasvaa ihan tajuton kuusi. Tai oikeastaan kaksi, mutta ensin nyt hankkiudutaan eroon toisesta. Korkeutta lienee joku 20 metriä ja alaoksat luokkaa 4 metriä. Nämä kaksi kuusta varjostavat koko tienoon. No kun asemakaava on voimassa ja moisten jättiläiskuusten poistuminen vaikuttaa johonkin maisemaan, pitää hakea luvat ja blaablaa. No eipoä niissä mitään, mutta sitten kun nämä lupa-asiat ovat kunnossa, niin mitäs sitten? Joku metsuri vaan paikalle, samoin joku maailman isoin jätelava, jonne oksat ja runko sitten söpösti paloiteltuna? Joo, saisi rungosta sitten kuudessa kesässä klapeja rätisemään takkaan 30 vuodeksi, takkaan, jota kerran vuodessa poltellaan.

Vai kiinnostaisiko jotain mitälietahoa moinen iso ja terve puu? Hakisi ilmaiseksi tai jopa maksaisi? Tekisi niistä sitten vaikka lautoja tai mitä lie II-laadun paneelia, jota Bauhasissa myydään eurolla metri. Missä voi ilmoitella, että "hae tästä itsellesi kuusi"? Vai pitääkö suolalla tappaa ja antaa kaatua itsekseen / joku kunta tulee ongelmapuun hoitamaan?

Lainaan itseäni sekalaisista kysymyksistä. Hommahan on nk. paketissa. Luvat hoitui Google Street viewin avulla ja eilen kävi metsuri laittamassa tämän kuusen ja vähän muitakin puita nippuun. Aivan huikea äijä kyllä. Oksia tosiaan kertyi kosolti, mutta koska tontin toisella puolella teimme kunnan puolesta puistoalueen harvennusta, niin vastapalkkioksi kunta hakee oksat pois. Runko on pölleinä pihassa ja odottaa lähinnä taianomaista höyrystymistä. No kai ne pitää mökille roudata, ei niitä nyt niin paljoa tullutkaan, kuin kuvittelin. Jotenkin se puu näyttää pystyssä isommalta aina. Kanto saa jäädä sikseen.

Kuusi itsessään oli 77-vuotias, tai siis 77 vuosirengasta bongasin. Terve oli ja kasvu aika vauuhdikasta ihan viime päiviin saakka. Kamujen kanssa oli vähän tulosveikkausta päällä, ja tein kuusiparan elämästä hienon kuvallisen aikajanan pikkutunneilla. Hienosti näkyy mm. tuo talon rakentamisajankohta ja sitä myöten kasvun paraneminen ja muita mukavia yksityiskohtia, mm. välissä vaihtunut kansalaisuus. http://img87.imageshack.us/img87/1874/span5.jpg Melkein käy sääliksi kuusiparkaa, muttei kuitenkaan, kun tontilla kasvaa kaksi samanlaista vielä mutta isompaa. Toisen näistä kunta tarjoutui ottamaan joulukuuseksikin. Itse vetäisin nimet lappuun mutta nää kasvimaailman asiat rinnastetaan kuulemma puutarhahommiin, ja niiden päätäntävalta on toisen komitean käsissä. Huh huh.

Seuraavaksi on puutavaran noutoa kaupasta terassia ja autotallin uutta ulkoverhousta ja etupihan aitaa varten. Omavarainen hippi olisi tietysti tuosta kuusesta jollain laserkatseella veistänyt jotain paneeleita, mutta nyt pitää ottaa tähän ketjuun "pieni" lisälenkki mukaan (ilmakehä jne.).
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vuokra-asunto irtisanottu!

Pian loppuu vuokran maksaminen ja alkaa lainan lyhentäminen. Toukokuun viimeninen on takaraja, johon mennessä rakennus olisi saatava muuttovalmiiksi. Vielä on paljonvtyötä jäljellä, mutta eiköhän tämä loppukiri hoidu kunnialla. Tekemättä on vielä kiintokalusteiden asennus, vesikalusteiden asennus, väliovien ja karmien asennus, lattialistojen leikkaus ja asennus, lauteiden asennus. Sähkömies saa vielä asennella osan valaisimista sekä hoitaa kiukaan ja uunin/keittotason kytkennän. Silikonia pitää ruutata kylppärin nurkkiin ja varastossa pitäisi levyttää katto ja maalata lattia.

Talon ulkopuolella pitää vielä tehdä paljonkin, mutta näistä ainakin osan voi tehdä muuton jälkeen. Vesikatolle pitää asentaa läpiviennit ilmanvaihtokoneelle, liesituulettimelle ja viemäri tuuletusputkelle. Plotikkaat ja katosillat sekä lumiesteet on asentamatta. Kuistin ja autokatoksen alakatot pitää paneloida. Myös kuistin lattia runkoineen pitää naputella kasaan, kuten myös takapihan terassi. Maalaus ja pihatyöt jäävät kesälomatöiksi.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noniin, nyt alkaa olla sisältä valmista. Virallista muuttotarkastusta ei ole tehty, mutta silti eilen kannetiin kamat uuteen kotiin ja nukuttiin siellä ensimmäinen yö. Muutama lattialista puuttuu, ja keittiöstä on kytkemättä keittotaso, uuni, työtasovalot ja muutama pistorasia. Saunan lauteet on vielä saapumatta, sillä sain ensin väärän mittaiset kalusteet. Uusia ei ole näkynyt vielä.

Ulkona pitäisi rakennella ja maalailla, mutta riittääpä viikon päästä alkavalla kesälomallakin askaretta. Rankka, mutta myös mukava ja opettava iltatyöprojekti on pääosin ohi. Päivääkään en ollut töistä pois rakentamisen vuoksi. Hyvä minä!
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Päädyimme ostamaan kerrostalokolmion, joka periaatteessa olisi muuttovalmis, mutta tietysti siihen tulee väkerrettyä kaikenlaista pintaremppaa. Eteistä pitäisi laajentaa ja ottaa siihen pari neliötä lastenhuoneesta, joka on aikas iso. Keittiö menee uusiksi kokonaan alkusyksystä, kunhan isukin urakat hiukan hellittävät. Muuten riittää säilytysjärjestelmien hommaaminen ja pintaremppa. Kylpyhuone on pari vuotta sitten laitettu ja ihan ok maulla. Ainoa juttu, mitä hiukan haaveilen ja ihmettelen, olisi höyrykaappi. Onkohan noissa jotain määräyksiä kt-asunnoissa ja kuinka vaikea nuo ylipäätään on kytkeä? Kylppärissä on jo joku ohjailtava suihkusysteemi, mutta tykkäisin siitä, että vesi rajautuisi melko pienessä tilassa omaan osastoonsa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Niin, ja vielä sen verran, että onko erillisen liesitason ja uunin ostamisessa jotain muuta funktiota kuin integrointi ja sitä kautta kivempi ulkoasu? Tietysti uunin sijoittaminen lattiatason yläpuolelle on yksi pointti, mutta noin niin kuin toimintojen puolesta nuo erillisvempaimet eivät liene sen tykimpiä samassa hintaluokassa kuin perus lattiauuni?
 

Fordél

Jäsen
Vessan seinä pitäs maalata niin onko vessanpöntö vesisäiliöosuuden purkaminen kuinka vaivalloinen homma?
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Vessan seinä pitäs maalata niin onko vessanpöntö vesisäiliöosuuden purkaminen kuinka vaivalloinen homma?

Yksi vesiputken liiitos ja neljä lattiaan propattua pulttia auki niin pitäisi olla siinä. Sulje venttiili pyttyyn tulevasta putkesta...on joko ruuvarilla väännettävä tai isompi, sormilla suljettava. Vedä sitten pöntö tyhjäksi. Irroita muovitulpat pöntön kiinnityspulttien päältä ja irroita pultit sopivalla avaimella. Nosta pönttö varovaisesti pois riippuen siitä miten se on liitetty viemäriputkeen. Lähtisköhän noin...

EDIT. Kysyitkin tuosta vesisäiliön purkamisesta. Ei mitään käryä asiasta:)
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin, ja vielä sen verran, että onko erillisen liesitason ja uunin ostamisessa jotain muuta funktiota kuin integrointi ja sitä kautta kivempi ulkoasu?

Eipä niissä taida varsinaisia toiminnallisia eroja olla. Pari vuotta sitten induktioliettä ei saanut kuin erillisinä - kaikki sähkötoimiset lattialiedet olivat mallia keraaminen tai valurauta. Nyt niitä taitaa olla ainakin muutama malli myynnissä.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

Fordél

Jäsen

Seppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät
Vessan seinä pitäs maalata niin onko vessanpöntö vesisäiliöosuuden purkaminen kuinka vaivalloinen homma?


Tuo säiliö irtoaa kun availet pari ruuvia pohjasta auki. Jos pytty on vanhempaa mallia, eli ei ole sisäistä muovisäiliötä posliinisäiliön sisällä, kannattaa vaihtaa ehkä säiliön tiiviste.


Laittavat nykyään jonkin sortin liimalla kiinni lattiaa, ei ruuveja lainkaan.

Jaa? Kyllähän ruuveja käytetään, paljonkin. Ei pysy pytty paikoillaan pelkällä silikoonilla jos asennat sen esim. muovimaton päälle.
 

Rööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ok, kiitti vinkistä! Täytyy tutusta noihin ja katsoa kannattaisiko koko pönttö irrottaa. Näillä remontoijan taidoilla se vähän hirvittää...

Sopii hirvittääkin, sillä sutta sieltä pukaa kuitenkin ja sitten ketuttaa.

Mikäli kyseessä on vanha pönttö, niin tuon purkamisen jälkeen se vuotaa varmasti joka liitoksesta. Älä ainakaan ala harrastamaan sen kanssa, jos operoit jossain kerrostalo-osakkeessa missä et saa vesiä muualta poikki kuin siitä pöntön alla olevasta sulusta, sillä saat senkin vuotamaan melko varmasti.

Niin, kyllähän ne pöntöt nykyisillä liimamassoilla pysyy alustoissaan himokkaammissakin hölkissä ruuveitta. Nuo matot eivät vaan tahdo kestää omissa alustoissaan, joten sen vuoksi ne pytyt on syytä ruuvata maton läpi. Ruuvikiinnityksissä on se huono puoli, että vesieristys periaatteessa rikkoontuu ja se lattialämmityspiuha/putki kuitenkin kaikesta huolimatta kulkee juuri siinä pöntön ruuvinreijän kohdalla, vaikkei pitänytkään.

Oliko vessoissa muita meisseli kourassa?
 

Krupieeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Ainoa juttu, mitä hiukan haaveilen ja ihmettelen, olisi höyrykaappi. Onkohan noissa jotain määräyksiä kt-asunnoissa ja kuinka vaikea nuo ylipäätään on kytkeä?

Anopilla on joskus vuosi sitten laitettu joku tuommoinen kaappi missä on kaiken maailman ohjelmia ja radioita sun muita. Musta se näyttää aika "kelluvalta" eli luulisin, että se seisoo ihan omilla jaloilla, putki menee sitten lattiakaivoon ja pömpelissä on joku flekti joka puhaltelee kostean ilman sinne kylppäriin. Mutta heinäkuun alusta kaiken maailman remontointi (pl. maalaukset ja tapetoinnit) vaatii aina taloyhtiön hyväksyntää, niin siinähän tuosta kaapistakin voit kysellä isännöitsijältä.

onko erillisen liesitason ja uunin ostamisessa jotain muuta funktiota kuin integrointi ja sitä kautta kivempi ulkoasu?

Tokkopa eroja hirveästi on. Voi toki olla, että ihan jotain erikoisominaisuuksia ei ole noissa tavallisen mallisissa liesissä. Ostat minkämallisen tahansa, niin osta induktio vaikka se maksaa vähän enemmän. On ollut kerta kaikkiaan loistava kaikin puolin, näin puolen vuoden kokemuksella sanottuna.
 

mekabyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmajoki HT, sympatiat Kärpille
Niin, ja vielä sen verran, että onko erillisen liesitason ja uunin ostamisessa jotain muuta funktiota kuin integrointi ja sitä kautta kivempi ulkoasu? Tietysti uunin sijoittaminen lattiatason yläpuolelle on yksi pointti, mutta noin niin kuin toimintojen puolesta nuo erillisvempaimet eivät liene sen tykimpiä samassa hintaluokassa kuin perus lattiauuni?

Yksi selkeä ero on ehjä pöytätaso. Eli kaikki moska ja paska ei keräänny siihen lieden ja tason väliin. Huomionarvoista on myös uunin sijoittelu. Eli jos haluaa erillisuunin ylemmäs sillen näppärästi kun tv:ssäkin on, niin pitää muistaa kärynpoisto. Eli se erillisuuni puskee höyryt ja käryt siitä lasiluukun yläpuolelta(näin ainakin Bosch tekee) ja jos liesari on kovin kaukan, niin homma ei pelaa. Muutenhan noissa ei ole niin hirveästi eroja. Induktioliesivalikoima taitaa olla parempi tasona kuin laittiamallina. Täältä myös lämmin suositus induktiolle (rempasta about vuosi) mahtava kampe.
 

Seppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät
Saako oman talonsa julkisivun maalata minkä väriseksi haluaa? Olisi yksi omakotitalo mietinnässä joka on rapattu ja maalattu keltaiseksi, kuten lähes kaikki muutkin saman tien kämpät. Voinko maalata tulevan kotini valkoiseksi? Kai omalla saa tehdä mitä haluaa?

Entä kun pihaa ympäröi orapihlaja-aita tms. niin voinko rakentaa lauta-aidan raja-aidaksi? Vaikka niin että säilytetään se puska-aita(jos naapuri niin vaatii) ja rakennan omani siihen "kiinni"?
 

Krupieeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Saako oman talonsa julkisivun maalata minkä väriseksi haluaa?

Riippuu ainakin siitä, onko talo asemakaava-alueella. Jos asemakaava on voimassa, se todennäköisesti määrää mm. julkisivun värin. Tästä syystä esimerkiksi taajamiin rakennettavat omakotitaloalueiden talot näyttävät samanlaisilta, kun siellä on kattoja ja räystäyiden värejä myöten kaikki määrätty etukäteen.

Itse asiassa tarkemmin kun katsoo, niin maankäyttö- ja rakennusasetuksen 62§ (Finlex) asettaa aitaamisen ja talon värin vaihtamisen luvan varaiseksi. Kunnilla on kuitenkin 63§:n mukaan oikeus helpottaa lupamenettelyä, joten sitä ei välttämättä tarvitse tehdä. Kannattaa siis olla yhteydessä kunnan rakennusvalvontaan ja tiedustella asiaa sieltä.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Kannattaa siis olla yhteydessä kunnan rakennusvalvontaan ja tiedustella asiaa sieltä.

Juuri näin se menee. Puhelinsoitto yleensä riittää, jos rakenteellisia muutoksia ei tehdä.

Anekdoottina; aikoinaan soitin kuntani rakennusvalvontaan ja esitin asiani eli halusin vaihtaa ikkunat uusiin, mutta vanhoja vastaavien näköisiin ja toisena asiana vaihtaa talon väri kuusen vihreästä hillittyyn beigeen. Rakennusvalvontamestaripäällikkö lähes kiljahti riemusta, kunhan se karmea myrkynvihreä (joka oli ollut äitini suosikkiväri) saataisiin pois.
 

Veijari

Jäsen
Rakennusvalvonnasta saat ohjeen myös aidan rakentamisesta. Niin kai se on että jos sopuun ei naapurin kanssa yhteisestä aidasta pääse niin oman tontin puolelle voit sellaisen rakentaa, noin puoli metriä - metrin rajasta oman tontin puolelle. Niin että pystyt huoltamaan sen omalta tontilta. Tuskin ihan kiinni siis kannattaa rakentaa ellet välttämättä halua tunkea itseäsi sinne lauta-aidan ja orapihlaja-aidan väliin huoltomaalaamaan sitä aitaasi. Periaatteessa orapihlajan oksat voit oman tontin puolelta napsia poikki niin pitkältä kuin ne ovat sinun puolellasi.
Siinä on naapurisopuun hyvät ainekset kun ensi töiksi napsii puolet orapihlajan oksista vidduun - noi oksat on mun tontilla prkl!
 

lapa78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lexaa
Yritän tässä aloitella saunan remppaa ja kysymyksiä tulee koko ajan vain lisää, mutta aloitetaan nyt muutamilla.

Onko jollain kokemusta tilaamisesta taloon.com:sta, ajattelin sieltä tilata Harvian kiukaan ja suojukset? Entäs Harvian kiukaista?

Mistä näkisi minkälaisia erilaisia paneeleja ja lauteita on tarjolla, siis kauppaa haen, en valmistajaa?

Pitääkö saunaan jäädä patteri vai voiko sen nykäistä vaan pois sieltä?

Nyt kun puran vanhan paneelin pois, niin kannattaako vaihtaa myös villat ja foliot, jos ei muuten olisi siihen tarvetta?
 

puhis

Jäsen
Suosikkijoukkue
hpk/cocks
Yritän tässä aloitella saunan remppaa ja kysymyksiä tulee koko ajan vain lisää, mutta aloitetaan nyt muutamilla.

Onko jollain kokemusta tilaamisesta taloon.com:sta, ajattelin sieltä tilata Harvian kiukaan ja suojukset? Entäs Harvian kiukaista?

Mistä näkisi minkälaisia erilaisia paneeleja ja lauteita on tarjolla, siis kauppaa haen, en valmistajaa?

Pitääkö saunaan jäädä patteri vai voiko sen nykäistä vaan pois sieltä?

Nyt kun puran vanhan paneelin pois, niin kannattaako vaihtaa myös villat ja foliot, jos ei muuten olisi siihen tarvetta?


Itse tein/teetin sauna ja kylppärirempan viime kesänä....

Taloon.com:sta olen itse muutaman kerran tilannut pientä tarviketta ja mitään ongelmia ei ole ollut ja tavarat on suhteellisen nopeasti suoraan tukkurilta. Joten sen suhteen voin suositella.

En tiedä missäpäin asut mutta isoimmilla rautakaupoilla (k-rauta/rautia) on kaupoissaan yleensä rakennettuna jokunen saunan paneeliseinä malliksi. Itse löydettiin esim.paikallisesta rautiasta mustat!! seinä- ja kattopaneelit saunaan.

Saunan patteriin vaikuttaa moni asia, mm. onko sauna ulkoseinää vasten, lattialämmitys, saunan kuivuminen käytön jälkeen etc......

Vanhojen paneelien pois ottaessa folio tullee repeilemään joten sen vaihto kannattaneen tehdä. Jos villat on kuivat ja hyväkuntoisen oloiset niin tuskin tarttee vaihtaa...
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Yritän tässä aloitella saunan remppaa ja kysymyksiä tulee koko ajan vain lisää, mutta aloitetaan nyt muutamilla.

Onko jollain kokemusta tilaamisesta taloon.com:sta, ajattelin sieltä tilata Harvian kiukaan ja suojukset? Entäs Harvian kiukaista?

Mistä näkisi minkälaisia erilaisia paneeleja ja lauteita on tarjolla, siis kauppaa haen, en valmistajaa?

Pitääkö saunaan jäädä patteri vai voiko sen nykäistä vaan pois sieltä?

Nyt kun puran vanhan paneelin pois, niin kannattaako vaihtaa myös villat ja foliot, jos ei muuten olisi siihen tarvetta?

Paneleihin vastattiinkin jo mutta Starkki, K-Rauta jne pitävät yleensä laajaa panelimallistoa myynnissä ja tarvittaessa kävelet maalitiskille - voit myös sävyttää panelit halutessasi vähän erikoisempaa. Tuotteet ja ohjeet saat esim Tikkurilan maalilinjalta 010 860 8600

http://www.spu.fi/spu_sauna_satu
On taas tuote jolla on helppo korvata vanhat foliot ym saunassa.
 

Veijari

Jäsen
Saunasatua en suosittelisi ellei sitten halua ryhtyä vanhoja villoja heittämään mäelle ja tekemään seinärunkoja myöten uutta seinää. Vanhoja villoja ei tarvitse vaihtaa jos ovat vain pysyneet kuivina mutta sen näet kun purat paneelit ja alupaperin pois.

Panelivaihtoehtoja on miljoonia, aloita tosiaan vaikka rautakauppoja ja puutavaraliikkeitä kiertämällä. Jos ei puusepän hommat maita niin valmislaude toimittajia löytyy myös pilvin pimein kun vähän googlettaa.
 

lapa78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lexaa
Kiitoksia kaikille vastanneille.

Paneeleja ja lauteita kävin K-Raudasta katsomassa ja siellä oli iso kyltti, jossa sanottiin, että osa lauteista vain SAUNAPAKETIN ostajille. Tiedä sitten myyvätkö myös ihan muutenkin noita.

Saunan patteri ei ole ulkoseinää vasten, eikä saunassa ole lattialämmitystä. Koko kylpyhuone remontoitu 08' , mutta eivät olleet uusineet saunaa, eikä laittaneet lattialämmitystä, en kyllä tiedä miksi.

Tuttu sähkäri tulee vetämään sähköt ja naapurin laatta-setä sanoi tulevansa laatoittamaan seinän (laitatan kiukaan taakse "kiviseinän"). Itse olisi tarkoitus tehdä panelointi ja lauteet. Eli sen verran puusepiä löytyy ja se on mukavaa puuhaa kun itselle tekee.

Onko muuten kenelläkään mitään hyviä ledi / jotain muuta valosuosituksia saunaan. Ideana olisi, että tulee selkänojien taakse, sekä kiukaan yläpuolelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös