Töitä, mutta mistä?

  • 330 183
  • 1 617

Freya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, TPS & M.Koivu
niihin tuskin on aivan valtavasti hakijoita.

Tosiaan " Huonompia " piirejä on useinkin saatavilla varsinkin suuremmista kaupungeista, mikäli niitä kelpuuttaa. Piirit on yleensä sellaisia mitkä tehdään kävellen / pyörällä tai omalla autolla esim. keskustan alueella. Itellasta joskus sanottiin että postiautopiirit menevät monta vuotta yhtiössä olleille, iäkkäämmille työntekijöille jotka ovat jo monta vuotta tahkonneet jossain 20 kerrostalon piirissä.
 

bisnesman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mihinkään ei oteta jos ei ole työkokemusta tai kokemusta kassoista tai sitten vaaditaan jotain hiton englanin tai ruotsin kieltä joista ei ole mitään hajua miten puhutaan..

Myynnin pariin vaan, mikäli yhtään kiinnostaa. Soittamiseen pätee se, että kun soittaa tarpeeksi, ei "tunnu enää missään".

Suosittelen, että tarjoudut johonkin myyntipaikkaan "hara-rahalla".

Aluksi soittelet tapaamisia myyntimiehille, autat tarjousten teossa ja kuljet laukun kantajana asiakaskäynneillä. Siitä sitten pikkuhiljaa eteenpäin ja pian huomaat olevasi itsenäistä työtä tekevä myyntimies.

Motivoituneen, ahkeran ja sitä kautta myös tulosta tekevän myyjän ei tarvitse olla työttömänä.
 
Viimeksi muokattu:

Möksy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punainen. Musta. Valkoinen.
Toiseksi missään kohti en ole sanonut etteikö opiskelu koulussa olisi kiinostanut tai kielten opiskelu kiinostanut.

Oletko miettinyt alan vaihtoa? Itse täydellisen alan vaihdoksen tehneenä sosiaali- ja terveysalalle, voin lämpimästi suositella asiaa. Tokihan peruslinjan käyminen (lähihoitaja) vie aikaa vähintään sen 2 vuotta, mutta sen jälkeen ei tarvitse työttömänä olla, varsinkaan jos hoitotyö yhtään kiinnostaa. Sairaanhoitajaksi kouluttautuminen vie aikaa vähintään vuoden enemmän kuin lh-opinnot ja Jyväskylässä sh:ksi opiskelemaan pääseminen on vaikeampaa kuin työpaikan löytäminen. Sen verran haettu koulutusohjelma JAMK:ssa sh-koulutusohjelma on.

Palkkaus ei hoitajilla tunnetusti ole mikään päätähuimaava, mutta vuorotyötä pelkäämätön pääsee ihan kohtuullisiin kuukausiansioihin. Kolmivuorotyössä on vielä plussapuolena se, että muutamien yövalvomisien jälkeen seuraa mukavat vapaat, jolloin voi pienien lisätienestien perässä tehdä keikkatyötä muilla palveluntarjoajilla.
 

Kidd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alaska Aces
Oletko miettinyt alan vaihtoa? Itse täydellisen alan vaihdoksen tehneenä sosiaali- ja terveysalalle, voin lämpimästi suositella asiaa.

Lähihoitajaksi kyllä pääsee, sairaanhoitajaksi tai sosionomiksi kouluttautuminen onkin jo eri juttu. Esimerkiksi sosionomin koulutukseen pääseminen täällä Oulussa on kohtuullisen vaikeaa, alin pistemäärä millä viime vuonna sisään on menty, oli 89. Sairaanhoitajaksi pääsi 71 pisteellä, ja tietotekniikan insinööriksi 18 pisteellä. Eipä ihme, että hoitajista on pulaa.
 

Freya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, TPS & M.Koivu
Ei sinne Lähihoitajaksikaan nyt niin vaan pääse. Aikamoiset soveltuvuustestit täytyy suorittaa ennen. Toki varmaan helpommin pääsee kuin Sosionomi tai Sairaanhoitaja- koulutukseen, mutta ei sinnekkään nykyään mitenkään heittämällä mennä. ( Varsinkaan näiden insuliini- tapausten jälkeen. )
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Kesäisin ihmiset ovat kesälomalla. Tämä tarkoittaa kahta asiaa:
- Työpaikoilla on pulaa työvoimasta. Työtaakkaa jakautuu enemmän yksittäiselle työntekijälle, jolloin tämän vähäpätöisemmät jutut varmasti lykkääntyvät tai jäävät kokonaan hoitamatta. Silloin avustajalle on tilausta, ja kunhan suostuu tekemään hanttihommia pikkusummalla, kertyy rahaakin arvokkaampaa työkokemusta.
- Lomaa viettävät ihmiset eivät möllötä neljän seinän sisällä lomaansa, vaan he lähtevät ulos. Toiset reissaavat, toiset tallustavat lähiympäristössä. Kaikkia heitä yhdistää se, että he käyttävät palveluita ja silloin raha liikkuu. Tuotteen lisäksi he maksavat myös palvelusta, on se sitten mansikoiden pakkaamista pahviastiaan tai pääsylipun myyntiä kotieläinpuistoon.

Jos olisin töitä vailla, miettisin hetken läpi kaikki lähialueen paikat, joissa voisi olla minulle työtä, jota osaisin edes auttavasti tehdä, ja sen jälkeen lähtisin purkamaan listaa. Puhelin käteen tai paikan päälle. Suomea vähäisessä mittakaavassa kiertäessäni olen oppinut sellaisenkin hauskan jutun, että yksittäinen ihminen ei ole niin kilpailuhenkinen kuin mitä voisi olettaa. Mikäli huoltoasemalla ei ole oikean kokoisia sulakkeita, niin kysymällä olen saanut opastuksen kilpailijan tiloihin, josta oikeanlainen tuote on löytynyt. Jos joku kesäpoika ilmestyisi nyt tuohon ovelle ja kysyisi töitä, niin opastaisin hänet sellaisten henkilöiden puheille, joiden tiedän olevan kesäpoikia vailla.

Minä menisin ensimmäisenä rautakauppaan ja kysyisin, että riittääkö heillä kesän ajaksi resurssit palvelemaan niin isoja rakennusliikkeitä kuin yksityisiä kotinikkareitakin.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
- Työpaikoilla on pulaa työvoimasta.

Nyt aletaan olemaan jo auttamatta myöhässä vain kesätöistä. Paikat kun menevät jatkoon pääsääntöisesti vuodenvaihteen jälkeen, niin helmikuu alkaa olemaan viimeisiä hetkiä ja maaliskuu sitten jo vaikeaa aikaa nuorelle työnhakijalle. Ei siinä, mahdollistahan se on ja oma aktiivisuus auttaa kummasti niiden viimeisten paikkojen täyttämiseen.

Jos tähän vuodenaikaan etsisin kesätöitä, pyrkisin löytämään myös vakkaripaikkoja. Noita voi kuitenkin vapautua yllättäenkin ja työnantaja voi ajatella myös pidemmällekin kuin vain kesäkuukausien loppuun. Jos tarkoituksena ei ole kuin työskennellä kesä, niin ei muuta kuin koeajan puitteissa soppari sitten katkolle.
 
Voi perkele.

2,5 Viikkoa sitten jouduin lopettamaan raksahommat selkäongelmien takia. Hain b-t-b puolelle puhelinmyyntiin ja pääsin hyväänkin paikkaan, mutta ääni lähti ensimmäisellä viikolla, toisella viikolla ei pystynyt enää puhumaan töissä, ja nyt tänään pomo ilmoitti että koeaika on ohi mun osalta. Tarvis töitä, mutta mistä?
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hain b-t-b puolelle puhelinmyyntiin ja pääsin hyväänkin paikkaan, mutta ääni lähti ensimmäisellä viikolla, toisella viikolla ei pystynyt enää puhumaan töissä, ja nyt tänään pomo ilmoitti että koeaika on ohi mun osalta.

Aika perseestä tuollainen toiminta. Kannattaa ainakin harkita, josko mainitsisit pomolle, että koeaikanakaan purkuperuste ei saa olla "koeajan tarkoitukseen nähden epäasiallinen", kuten tästä linkistä selviää:

Lakiblogi: Koeaika työsuhteessa

Sitkeässä elää myytti, jonka mukaan työsopimus voidaan päättää koeaikana vain perusteella "koeaika". Näin ei ole. Toki taidat käytännössä olla heikoilla, eikä tuota välttämättä kannata riitauttaa. Työpaikan toimintatapa ei vaikuta sellaiselta, että siellä viihtyisi pidempään... mutta jos olet ollut selkeästi sairaslomalla äänesi takia, ja koeaika päättyy juuri sairaslomaan, olisi tuo riitauttaminen ainakin teoriassa mahdollista.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse tuossa jossain kohti valittelin kun ei töitä ole ollut, nyt kun varmaan kymmeneen paikkaan kyseli työelämävalmennus paikkaa niin nyt nappasi siwaan.

Noh eihän tuo ole kun kuukauden pesti, mutta ainakin on jotakin pistää myöhemmin cv:hen että on jotain työkokemusta ja ehkäpä tuosta irtoaa viellä joskus vaikkapa joitakin työvuoroja itse työelämävalmennuksen jälkeen ja jos ei niin siitä on hyötyä kuitenkin myöhemmin töitä hakiessa.. Ei sen tarkemmin ollut puhetta työtehtävistä, mutta kaiketi esimerkiksi kassalla myös tulee oltua ja näin tähänkin tehtävään saa kokemusta kun ennen kassalla en ole ollut ja usein vaaditaan siitä kokemusta.

Mutta ollaampa sitten melkein vuoden työttömyyden jälkeen edes kuukausi töissä vaikka se ei suoranaisesti rahaa tuokkaan, mutta sitä arvokasta työkokemusta ja ehkäpä jalkaa oven väliin tai ainakin puoliksi.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Noh eihän tuo ole kun kuukauden pesti, mutta ainakin on jotakin pistää myöhemmin cv:hen että on jotain työkokemusta ja ehkäpä tuosta irtoaa viellä joskus vaikkapa joitakin työvuoroja itse työelämävalmennuksen jälkeen ja jos ei niin siitä on hyötyä kuitenkin myöhemmin töitä hakiessa..
...
Mutta ollaampa sitten melkein vuoden työttömyyden jälkeen edes kuukausi töissä vaikka se ei suoranaisesti rahaa tuokkaan, mutta sitä arvokasta työkokemusta ja ehkäpä jalkaa oven väliin tai ainakin puoliksi.

Oikea asenne.
Varsinkin nuorempana tuli kuultua noita juttuja, kun ei kannata mennä töihin, kun silloin menettää sen ja tuon tuen ja siellä töissä maksetaan niin huonosti. Niin, missä maksetaan parikymppiselle, osaamattomalle ja kouluttamattomalle kovia palkkoja.
Oletan jotenkin, että -pasi- mennee aika hyvin tähän ikähaarukkaan.
Asenne tuntuu vain olevan vähän enemmän tulevaisuutta ajattelevampi.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mutta ollaampa sitten melkein vuoden työttömyyden jälkeen edes kuukausi töissä vaikka se ei suoranaisesti rahaa tuokkaan, mutta sitä arvokasta työkokemusta ja ehkäpä jalkaa oven väliin tai ainakin puoliksi.

Hieno homma! Ja tuon kuukauden kun hoidat kunnolla, niin saattaahan sitä irrota myös sieltä Siwasta jatkoa ja toisaalta taas jos ei irtoa, niin tulevaisuudessa, kun haet johonkin saman alan töihin, niin olet ainakin hieman paremmassa asemassa hakijana.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Loistavaa, -pasi-

Tuota asennetta minäkin ihailen, saan onneksi kaivettua sen itsestänikin esiin. Alkuvuoden vietin työttömänä, nyt pääsin kesäsijaiseksi (3kk) eräälle isolle työnantajalle. Tänne toivottavasti jalka jää oven väliin ja syksyllä en olekaan häipynyt täältä. Tämänkin työn sain osin sen ansiosta, että täällä on ennenkin duunailtu, joskin eri "osastolla".

Tuo asenteen kaivaminen varsinkin pitkän työttömyyden jälkeen/aikana on kyllä taito. Mulla on kova kuume saada vakituinen työpaikka, jotta pääsisin säästämään omaan kotiin. Silti on pakko löytää ne positiivisuudet näistä lyhyemmistäkin työkeikoista, ettei tulisi hylättyä tämän kaltaisia työllistäjiä.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joop tulojahan tuo ei tuo lisää kovinkaan paljon, tosin sen 9 euron kulukorvaus kai tulee tuohon nykyisen rahan päälle, että jotain jää käteen verrattuna jos istuu kotona, mutta tärkeintähän on tuo työkokemus. Jos olisi tuolla asenteella että ei kannata mitään tehdä kun tulot ei nouse niin istuttaisiin vain kotona ja ihmetellään kun ei töitä tule..

Katsellaan miten tuo lähtee. Päiväthän ei ole nyt niin pitkiä kun tuossa työelämävalmennuksessa on "vain" 6 tunnin työpäivät. Siwassa tuntui ainakin ekana päivänä menevän aikakin nopeasti vaikka ei ollut edes tavaran purkupäivä, mutta aina jotakin pientä hommaa löytyi silti ( juomahyllyjä, pakasteita ym.. näin kuumalla kelillä täytyi täydentää). Itse ainakin ekan päivän jälkeen positiivisillä mielin ja kun meni viellä aamulla 8 aikaan töihin niin jää hyvin aikaa myös iltasella tehdä mitä haluaa, normaalisti kun klo 14 saatan nukkua viellä :D

Tärkeintähän on saada vain jalkaa oven väliin ja vaikka tuolta siwasta ei töitä saa niin se ei sulje muita kyseisen ketjun firmoja sillä aikai usein tuppaavat soittelemaan ja pitämään yhteyttä minkäslainen kaveri tämä on.. Ainakin luulisin sillä ainakin kaiketi kuljetusfirmoissa ym.. aika nopeasti huhut leviää minkälainen työntekijä joku on ollut.. Eli jos lusmuilee niin se voi näkyä myöhemmin..

Tärkeintähän myös on saada sinne työluetteloon edes se yksi kuukauden työpaikka nykyisen - sarakkeen sijaan.. Sitäpaitsi jos tuo paikka on edes vähän mukava niin voisihan sitä vaikka toisen kuukauden myös työelämävalmennuksessa olla... saapahan pitempää työhistoriaa... tässävaiheessa vain tärkeintä saada sitä kokemusta
 

Wolves

Jäsen
Käväisin sitten haastattelussa...

...ja totesin, että kaikki Suomen yrittäjät eivät näemmä tunne edes alansa työehtosopimusta.

Sen kummemmin alaan menemättä, haastattelu sujui ihan rauhallisesti keskusteltaessa ja kahvia juodessa, mutta siinä kohtaa kun ruvettiin puhumaan palkasta paljastui "työnantajan" kortit.

Vastasin palkkakysymykseen, edellisen työnantajani maksaman palkan mukaisesti ja ilmoitin että olen kyllä valmis neuvottelemaan palkasta. Se ei ole kynnyskysymys.

Mielenkiintoni paikkaan lopahti aika lailla täydellisesti, kun työantaja tarjosi kuukausitasolla n. 300€ alle työehtosopimuksen minimipalkkaa. Ja siitä ei edes pystynyt neuvottelemaan. Eroa edellisen paikan palkalla ja tällä "tarjouksella" oli noin 800€. Työtehtävät olivat jokseenkin samat.

Sen jokainen voi vain arvata, mikäli halukkuuttani paikkaan tiedustellaan uudestaan, mikä on vastaukseni.
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Nyt työttömät hitsarit/levysepät/koneistajat Turun seudulla huomio! Nyt kun telakka alkaa parin viikon sisään ottamaan omaa lomautettua työvoimaansa taas sisälle töihin niin lähiseudun metallifirmoissa on kohta työpaikkoja tarjolla jopa suht reilusti. En nyt firmojen nimiä rupea mainostamaan mutta parikin tiedän, jotka ovat "pomon" puheiden mukaan aika kusessa jos ei kohta löydy osaavia tekijöitä lähtevien telakkalaisten tilalle. Nyt siis tutka pyörimään ja myös omaa aktiivisuutta kannattaa käyttää. Ei tarvitse välttämättä odottaa, että työnhakuilmoitus ilmestyy mollin sivuille vaan rohkeasti vaan puhelin käteen ja soittamaan tai ihan paikanpäälle käymään ja kysymään, josko sitä olisi työmiehelle tarvetta!
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
YLE uutisoi tänä aamuna lahtelaisen asianajotoimiston huolestumisen siitä, että ko. firmassa avoinna olleeseen työpaikkaan oli saatu "vain parikymmentä hakemusta". Suoraan ei mainittu, että haettiinko nimenomaan juristia, mutta sellaisen kuvan jutusta sai.

Firman edustaja totesi, että Helsingissä olisi vastaavaan tehtävään ilmoittautunut moninkertainen määrä hakijoita. Samalla hän toivoi, että heidän tapauksessaan hakijoiden "laatu kuitenkin korvaisi määrän".

En ole juristi enkä ammatikseni palkkaa ihmisiä töihin, mutta onko moisesta todella syytä huolestua? Vai ilmoittautuuko juristinkin tehtävään sellaisia, joilla ei alan koulutusta ole?
 

Jone29

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, sympatiat KalPalle
Tärkeintähän on saada vain jalkaa oven väliin ja vaikka tuolta siwasta ei töitä saa niin se ei sulje muita kyseisen ketjun firmoja sillä aikai usein tuppaavat soittelemaan ja pitämään yhteyttä minkäslainen kaveri tämä on.. Ainakin luulisin sillä ainakin kaiketi kuljetusfirmoissa ym.. aika nopeasti huhut leviää minkälainen työntekijä joku on ollut.. Eli jos lusmuilee niin se voi näkyä myöhemmin..

Täyttä asiaa. Itse aikanaan viisi vuotta sitten sain pienimuotoisen uraputken käyntiin tuon työelämävalmennuksen kautta. Olin peräti puoli vuotta töissä noin, sitten jatkoinkin seuraavan vuoden ihan palkkatyöläisenä samassa firmassa. Tämän jälkeen yksi tämän yrityksen asiakkaista houkutteli minut siirtymään samaan yritykseen hänen kanssaan, jossa olin myös pidempään.

Nyt on tuo uraputki tuolta osin katkennut, mutta koko "ketju" antoi minulle selvän kuvan siitä mitä haluan tulevaisuudessa tehdä.
 
Olen tehnyt raksaapumiehen hommia pari kesää ja välissä kokeillut muita hommia, mutta kokenut että raksaapumiehen tehtävät on kuitenkin mukavimpia töitä. Olen käynyt lukion ja pidän tällä hetkellä välivuotta. Vanha tuttu työnantajani rakennusalalla ei pysty nyt tarjoamaan töitä, joten etsiä pitäisi muu yritys jos raksaapparin hommia haluaisi tehdä.

Haluaisinkin siis tiedustella palstalaisilta, että minkälaisten kanavien kautta kannattaisi lähtä tälläistä paikkaa etsimään? Työkkäriin ilmottautumaan? Rohkeesti vaan soittoja yrityksille? Jos niin, minkälaisille? Asun Oulussa.
 

Mosku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lieksan hurtat
Löytyykö palstalta Motokuskeja? Minkälaista hommaa se on? Töitä kuulostaisi alalla olevan mutta olisi kiva tietää lisää.
Minkälainen palkkaus vs. työn vitutus?
 
Löytyykö palstalta Motokuskeja? Minkälaista hommaa se on? Töitä kuulostaisi alalla olevan mutta olisi kiva tietää lisää.
Ai mistäs olet kuullut, että töitä olisi?
Pari kuukautta sitten luin eräästä alan lehdestä, kun jotkut kuskit "hymähtelivät" sille että kuulemma alalla menee hyvin ja työvoimaa tarvitaan. Ongelmana taitaa olla se, että talvet on olleet niin vähälumisia, että se vaikeuttaa työn tekemistä talvella ja keväällä tai jotenkin näin. Että se on johtanut turhan usein lomautuksiin ja työn epävarmuuteen.
Välillä kun katsoo avoimia työpaikkoja niin eihän niitä kovin montaa ole, mutta ei toki ole mikään yleinen ammattikaan.

Aika vaativaa hommaa varmaan. Siinä mielessä kun se kone on niin iso ja kallis, ja tärkeätä on varoa ettei rikkoisi puiden juuria kun ajaa sillä. Eikä saa naapuritontin puolelta ottaa puita, usein ne tontit ja metsäpalstat on aikamoista tilkkutäkkiä ja pieniä aloja kerralla kaadetaan tai harvennetaan. Ja en tiedä tarviiko siinä itse ajaa lavettiautolla se kone sinne metsän reunaan, ehkä sen joku muu ajaa sinne ja pois. Monesti olen ihmetellyt miten jyrkkiä mäkiä niillä mennään ylös, ei kai pelota?
Tietotekniikkaahan siinä koneessa on paljon, ne jutut pitää opetella.
Mutta olisihan tuo hyvä homma varmasti. Aika itsenäistä tekemistä, paitsi eikös sekin ole "asiakaspalvelutyötä".
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Minkälaisiin duuneihin hissa pääaineenaan valmistuneet FM:t hakevat yksityisellä sektorilla, muuta kuin työttömiksi? Vaikea konkretisoida itselleen, että mihin kaikkialle kannattaisi alkaa kontakteja ottamaan tässä kevään mittaan. Opetus on ykkösenä, mutta mikäli ovi aukeaa yritysmaailmaan, en pidä ollenkaan mahdottomuutena, että sieltä itseni löytäisin. Oikeastaan opetustyössä ainoa negatiivinen pidempiaikainen fiilikseni on liittynyt kaikkien prosessien armottomaan tehottomuuteen ja opettajien varsin konservatiivisiin asenteisiin. Tykkäisin sykkiä ympäriinsä enemmän! Opepuolella arvostetaan kyllä omistautumista, mutta täällä katsotaan kuitenkin hiukan kieroon, jos teet hommia pieteetillä ja itseäsi säästämättä. Meinaan siis uutta materiaalia, uusia opetustapoja, vierailuja, retkiä yms. matskua, joka ei varsinaisesti kuulu perussettiin. Kyllä mä arvostan paljonkin useita opettajia oppilaiden käsittelyssä ja kasvatuksessa, siitä ei ole kysymys. Mutta kun haluaisin tuottaa jotain ja haluaisin mielelläni siitä myös taloudellista hyötyä varsinkin nyt kun opinnot alkavat olla loppusuoralla ja energiaa niiden jälkeen olisi kanavoitavissa muuhunkin. Yrittäjyys tietysti olisi yksi mahdollisuus, mutta ennen sitä on pakko turvata ensi talven talous.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös