Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Syöttöpisteiden ilmaisjakelu

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Shamppoo, 24.03.2008 klo 19.11.

 1. IceMaster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Trashers, Flyers
  Lainaus:
  Mutta sen luulisi vievän, että torjunnasta kiekko tuli KooKoo pakin lapaan. Siitä Keskitalo tarjoili Puustiselle.
   
 2. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Tämä on totta. Tuohon toiseen ei olisi kuulunut yhtään syöttäjää. En ensimmäisellä katselukerralla tuota huomannut.
   
 3. Hukkaviiva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Muistelin että sääntö on niin että reboundista tehtyyn maaliin ei annettaisi kuin yhdelle, mut ilmeisesti semmosta sääntöä ei ole. Muistanko ihan omiani vai onko tuommoinen sääntö ollut aikaisemmin käytössä?

  Mun mielestä se nyt on suhteellisen naurattavaa että annetaan syöttöpiste jollekin jonka tekeminen ei ole käytännössä mitenkään vaikuttanut maalin syntymiseen. Tosin nyt kun katsoin uusinnan noista maaleista, niin ei siinä ollut kuin kaksi poikittaissyöttöä Immosella käytön jälkeen, olikin ennen tuota Immosella käyttöä ne useempi poikittaissyöttö. Eli ihan ok tuosta oli antaa se syöttöpiste Immoselle.

  Noin niinku yleisesti mun mielestä liigassa annetaan usein tyhmästi noi syöttö pisteet, kun esim ylivoimalla syöttöpisteen saattaa saada joku 10sek sitten kiekkoon koskenut, mutta "täydellisen maskin" tekevä pelaaja ei saa syöttöpistettä, vaikka hänen tekeminen edesauttaa maalin syntymistä paljon enemmän kuin se syöttö silloin 10sek aikasemmin.
   
 4. mesag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Siksi tuon tilaston nimi onkin syöttöpiste, ei maskipiste tai "maalinvaikuttamispiste". Yksinkertaistahan tuo on, eikä siinä mitään tyhmää ole.
   
 5. Kansankynttilä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Siihähän vasta syöttöpisteiden taikka maskipisteiden ilmaisjakeluketjut räjähtäis käsiin kun pohdittaisiin joittenkin pelaajien maaliin vaikuttamista. Oliko maskissa, eikö ollut maskissa, hei toi Tuulola tuolta haki hyvin tilaa ja vaikutti vastustajan puolustajiin siten, ettei ne puolustanut pelkkää kiekollista, annetaampas maaliinvaikuttamispiste.

  Syöttöpisteet on yleensä kuitenkin faktaa siitä osuiko joku pelaaja kiekkoon vai ei. Toki virheitä aina sattuu ja niin edelleen, mutta tulkinnanvaraa ei ole kuitenkaan niin paljon kuin jossain maalineduspelaamisessa.
   
 6. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Miksi koit tarpeelliseksi eritellä liigan tässä kommentissa, kun syöttöpisteitä jaetaan täysin samalla ja ainoalla loogisella tavalla ihan kaikkialla maailmassa?
   
 7. Hokipedia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Underdog
  Lainaus:
  Ei pidä paikkaansa. Esim. NHLssä kyseessä on maalin avustaja, ei syöttäjä. Joka kierroksella syöttöpisteitä menee pelaajille, jotka eivät kiekkoon koskeneet, mutta avustivat olennaisesti maalin syntyä.
   
 8. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Mielenkiintoista, sillä sääntökirjassa niillä kyllä todetaan aika yksiselitteisesti:
  Lainaus:
   
 9. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tämä legenda se vaan sitkeästi elää. Kerrotko vaikka parilta viime yöltä esimerkkejä, joissa syöttöpisteen saanut pelaaja ei koskenut kiekkoon?
   
 10. Hockey#11 Jäsen

  Lainaus:
  Tämä kommentti kertoo siitä, että kirjoittaja ei itse seuraa sarjaa nimeltä NHL. NHL:ssä nimenomaan kelataan edestakaisin osuuko joku pelaaja kiekkoon ja saako täten syöttöpisteen. Sillä ei ole yhtään mitään merkitystä avustaako jollain muulla tavalla maalin syntyä. Vain osuma kiekkoon vaikuttaa. Eli väite jonka esitit on ihan täyttä paskaa ja pikkuhiljaa tämän palstalegendan voisi jo haudata.
   
 11. avatar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo, Team Talvivaara, P.Perä, Wincapita
  Lainaus:
  Nimimerkki ja kommentti eivät nyt aivan kohdanneet.
   
 12. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Mielellään voisi kertoa edes yhden tapauksen koko alkukaudelta. Tai viime kaudelta.

  Mutta vaikka NHL:ssä olisikin tuollainen sääntö, se ei tarkoita että olisi Liigassakin.
   
 13. Since 1931 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves,Liverpool,sympatiat HIFK (Kom Igen Ilves)
  Tänään Hakametsässä Laatikainen teki kahdella kosketuksella omiin. Tapparalle kaksi syöttäjää. Mitenkä sääntö toimii näissä tilanteissa?
   
 14. Vaughan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Hyppään nyt keskusteluun vähän keskeltä, mutta ymmärtääkseni Salt Lake Cityn olympialaisissa tästä (Youtube) tilanteesta Mario Lemieux sai syöttöpisteen (juu, tiedän että aiemmin puhuttiin NHL:stä, joka on eri asia, mutta halusin vain kertoa...)
   
 15. RexHex Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  No tämä keskustelu on käyty niin monta kertaa läpi tälläkin palstalla, mutta todetaan se, että Lemieux on tuossa syöttänyt kiekon tuota ennen Prongerille. Joten kosketusketju meni Lemieux-Pronger-Kariya.
   
 16. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Lainaus:
  Tämä olisi kyllä hyvä tietää. Nythän Hrachovina sai kolmossyöttäjänä syöttöpinnan, eikä oma maali ollut mikään kimmahdus pakin nilkasta.
   
 17. sinnepäinsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Otto Karvisen ulkojäänasuttelut
  Lainaus:
  Ehkä tämä on joku salajuoni Tapparan pään menoksi. Liiga hoitaa tapparalaisille paljon tehopisteitä, jolloin kaikki lähtevät KHL:ään epäonnistumaan ja liigassa vaihtuisi valta.
   
 18. Ralph Jäsen

  Liigahan tiedotti, ettei ilmaisia syöttöpisteitä ole ja jokaisen maalin syöttäjät tarkistetaan videolta. Mitä te valitetatte, oikein menee kaikki tilanteet kuitenkin!
   
 19. Streight Forward Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Voihan iso perse! Näinkö ne taas Liigan toimistolla pelaavat meitä vastaan, vaikka Hjördis on jo kovin kaukana niistä saunaseurueista?
   
 20. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ilmeisesti tulkittiin, että kyse oli kimmokkeesta ja siksi syöttäjiä voitiin merkata. Nuo ovat tulkinnanvaraisia ja joku/jotkut tuomarit olisivat voineet tulkita toisin.

  Samalla tavalla Tapparan toisessa maalissa oli tulkinnanvarainen tilanne, kun Ilveksen Koppanen koski kiekkoon keskialueella. Nyt tulkittiin, ettei kiekko ollut hallussa ja syöttöketju jatkui. Mielestäni ei olisi ollut väärin jättää syöttöpisteet antamatta, mutta nämä ovat tulkintaa. Ehkä näihin tulisi yhtenäinen linja, jos kaikki maalitilanteet tarkastettaisiin saman henkilön tai henkilöiden toimesta.
   
 21. Hukkaviiva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Juurikin tuohon muistikuvaan/käsitykseen nhl:ssä annettavasta "avustajan" pisteestä perustui tuo liigan erittely. Eli pitäis aina tarkistaa faktat eikä kirjoittaa sen perusteella mitä on kuullut.
   
 22. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Äärimmäisen hieno ajattelutapa ja neuvo useimpiin tilanteisiin koko ihmiselämässä. Ei siis rajoitu pelkästään jääkiekkokeskusteluun.

  Tosin välillä on toki tylsää antaa faktojen pilata hyvää tunnepitoista meuhkaamista.
   
 23. chubster Jäsen

  JYP yv. Immonen syöttää maalin kulmalle Puustiselle joka pyörähtää maalia päin ja laukoo. Tuohimaa torjuu laukauksen, josta syntyy reboundi, johon laukoo Hytönen. Tuohimaa torjuu laukauksen, josta syntyy reboundi, josta Puustinen laukoo kiekon maaliin.

  Tilanteessa pisteille pääsee maalintekijä Puustinen, kiekkoon viimeksi koskenut Hytönen ja tämän lisäksi 2. syöttö merkataan Immoselle. Miksi Immonen saa syötön tähän maaliin??
   
 24. Liikkuva Maski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  Tämän ketjun perusteella Immonen saa kyllä törkeän paljon ansaitsemattomia syöttöjä.
   
 25. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Jarkko Immonen on uusi Janne Ojanen. Tai Kim Hirschovits.