Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Syöttöpisteiden ilmaisjakelu

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Shamppoo, 24.03.2008 klo 19.11.

 1. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Miksi koit tarpeelliseksi eritellä liigan tässä kommentissa, kun syöttöpisteitä jaetaan täysin samalla ja ainoalla loogisella tavalla ihan kaikkialla maailmassa?
   
 2. Hokipedia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Underdog
  Lainaus:
  Ei pidä paikkaansa. Esim. NHLssä kyseessä on maalin avustaja, ei syöttäjä. Joka kierroksella syöttöpisteitä menee pelaajille, jotka eivät kiekkoon koskeneet, mutta avustivat olennaisesti maalin syntyä.
   
 3. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Mielenkiintoista, sillä sääntökirjassa niillä kyllä todetaan aika yksiselitteisesti:
  Lainaus:
   
 4. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tämä legenda se vaan sitkeästi elää. Kerrotko vaikka parilta viime yöltä esimerkkejä, joissa syöttöpisteen saanut pelaaja ei koskenut kiekkoon?
   
 5. Hockey#11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tämä kommentti kertoo siitä, että kirjoittaja ei itse seuraa sarjaa nimeltä NHL. NHL:ssä nimenomaan kelataan edestakaisin osuuko joku pelaaja kiekkoon ja saako täten syöttöpisteen. Sillä ei ole yhtään mitään merkitystä avustaako jollain muulla tavalla maalin syntyä. Vain osuma kiekkoon vaikuttaa. Eli väite jonka esitit on ihan täyttä paskaa ja pikkuhiljaa tämän palstalegendan voisi jo haudata.
   
 6. avatar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo, Team Talvivaara, P.Perä, Wincapita
  Lainaus:
  Nimimerkki ja kommentti eivät nyt aivan kohdanneet.
   
 7. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Mielellään voisi kertoa edes yhden tapauksen koko alkukaudelta. Tai viime kaudelta.

  Mutta vaikka NHL:ssä olisikin tuollainen sääntö, se ei tarkoita että olisi Liigassakin.
   
 8. Since 1931 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves,Liverpool,sympatiat HIFK (Kom Igen Ilves)
  Tänään Hakametsässä Laatikainen teki kahdella kosketuksella omiin. Tapparalle kaksi syöttäjää. Mitenkä sääntö toimii näissä tilanteissa?
   
 9. Vaughan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Hyppään nyt keskusteluun vähän keskeltä, mutta ymmärtääkseni Salt Lake Cityn olympialaisissa tästä (Youtube) tilanteesta Mario Lemieux sai syöttöpisteen (juu, tiedän että aiemmin puhuttiin NHL:stä, joka on eri asia, mutta halusin vain kertoa...)
   
 10. RexHex Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  No tämä keskustelu on käyty niin monta kertaa läpi tälläkin palstalla, mutta todetaan se, että Lemieux on tuossa syöttänyt kiekon tuota ennen Prongerille. Joten kosketusketju meni Lemieux-Pronger-Kariya.
   
 11. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  Lainaus:
  Tämä olisi kyllä hyvä tietää. Nythän Hrachovina sai kolmossyöttäjänä syöttöpinnan, eikä oma maali ollut mikään kimmahdus pakin nilkasta.
   
 12. sinnepäinsä Jäsen

  Lainaus:
  Ehkä tämä on joku salajuoni Tapparan pään menoksi. Liiga hoitaa tapparalaisille paljon tehopisteitä, jolloin kaikki lähtevät KHL:ään epäonnistumaan ja liigassa vaihtuisi valta.
   
 13. Ralph Jäsen

  Liigahan tiedotti, ettei ilmaisia syöttöpisteitä ole ja jokaisen maalin syöttäjät tarkistetaan videolta. Mitä te valitetatte, oikein menee kaikki tilanteet kuitenkin!
   
 14. Streight Forward Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Voihan iso perse! Näinkö ne taas Liigan toimistolla pelaavat meitä vastaan, vaikka Hjördis on jo kovin kaukana niistä saunaseurueista?
   
 15. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ilmeisesti tulkittiin, että kyse oli kimmokkeesta ja siksi syöttäjiä voitiin merkata. Nuo ovat tulkinnanvaraisia ja joku/jotkut tuomarit olisivat voineet tulkita toisin.

  Samalla tavalla Tapparan toisessa maalissa oli tulkinnanvarainen tilanne, kun Ilveksen Koppanen koski kiekkoon keskialueella. Nyt tulkittiin, ettei kiekko ollut hallussa ja syöttöketju jatkui. Mielestäni ei olisi ollut väärin jättää syöttöpisteet antamatta, mutta nämä ovat tulkintaa. Ehkä näihin tulisi yhtenäinen linja, jos kaikki maalitilanteet tarkastettaisiin saman henkilön tai henkilöiden toimesta.
   
 16. Hukkaviiva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Juurikin tuohon muistikuvaan/käsitykseen nhl:ssä annettavasta "avustajan" pisteestä perustui tuo liigan erittely. Eli pitäis aina tarkistaa faktat eikä kirjoittaa sen perusteella mitä on kuullut.
   
 17. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Äärimmäisen hieno ajattelutapa ja neuvo useimpiin tilanteisiin koko ihmiselämässä. Ei siis rajoitu pelkästään jääkiekkokeskusteluun.

  Tosin välillä on toki tylsää antaa faktojen pilata hyvää tunnepitoista meuhkaamista.
   
 18. chubster Jäsen

  JYP yv. Immonen syöttää maalin kulmalle Puustiselle joka pyörähtää maalia päin ja laukoo. Tuohimaa torjuu laukauksen, josta syntyy reboundi, johon laukoo Hytönen. Tuohimaa torjuu laukauksen, josta syntyy reboundi, josta Puustinen laukoo kiekon maaliin.

  Tilanteessa pisteille pääsee maalintekijä Puustinen, kiekkoon viimeksi koskenut Hytönen ja tämän lisäksi 2. syöttö merkataan Immoselle. Miksi Immonen saa syötön tähän maaliin??
   
 19. Liikkuva Maski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  Tämän ketjun perusteella Immonen saa kyllä törkeän paljon ansaitsemattomia syöttöjä.
   
 20. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Jarkko Immonen on uusi Janne Ojanen. Tai Kim Hirschovits.
   
 21. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Liigassa (aivan kuten esim. NHL:ssä) merkitään aina 2 syöttäjää ellei vastustajalla ole ollut välissä kiekko hallinnassa. Reboundit, seinäsyötöt tai vastustajan hipaisut eivät katkaise "syöttöketjua". Tässä tapauksessa kiekko ei ilmeisesti ollut kellään saipalaisella hallussa. Puustinen teki maalin ja kaksi edellistä kiekkoon koskenutta jypiläistä olivat Hytönen ja Immonen. Ihan sääntöjen mukaan tuo meni.
   
 22. Jarzki Jäsen

  Kyllähän tuo piste oli juuri niin oikein kuin voi olla. Syöttö Puustiselle maalin kulmalle, josta Puustinen pääsee parin pompun jälkeen tekemään maalin, ei pitäisi olla mitään epäselvää. Tässä tapauksessa Immonen kuitenkin oli ihan merkittävässä roolissa, jotta Puustinen pääsi maalille nousemaan. Paljon epäselvempiä tapauksiakin on tällä kaudella sattunut. Minä ainakin olen enemmän NHL:n assisted by-tulkinnan kannalla, vaikkei se aina ihan Liigan pilkunviilaussääntöjen mukaan menisikään.
   
 23. Hockey#11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Pystytkö avaamaan tätä NHL:n assisted by -tulkintaa? NHL:ssä nimenomaan tulkinnalle ei jätetä yhtään tilaa vaan katsotaan vain ketkä osuu kiekkoon ennen maalia. Siellä ei tule yhtään pistettä vaikka kuinka avustaisi maalin syntymistä, jos ei osu kiekkoon.
   
 24. chubster Jäsen

  Itseäni hämää tuossa tilanteessa eniten se, että kiekkoon koskeneiden järjestys menee Immonen-Puustinen-Hytönen-Puustinen. Joteenkin kuvittelisi, että tuo Hytösen kosketus ”kumoaisi” sen ensimmäisen syötön antaneen pelaajan.
   
 25. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Sääntöjen mukaan ei kumoa ja tämä käy kyllä helposti selväksi, jos alkaa tarkalla silmällä katsomaan syöttöpisteiden jakelua. Vastaavalla tavalla niitä nimittäin jaetaan ihan jatkuvasti ja tietääkseni kaikissa merkittävissä sarjoissa Suomen ulkopuolellakin. Kotoisesta liigasta tällaisia esimerkkejä löytyy yleensä jokaiselta kierrokselta.