Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Syöttöpisteiden ilmaisjakelu

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Shamppoo, 24.03.2008 klo 19.11.

 1. JMA Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Sama pisti silmään. Kait näitä nykyisin jälkeenpäinkin korjaillaan?

  Lisäksi ei voi kuin ihmetellä miten Ilveksen 3-4 kavennukseen ei tullut syöttöpistettä Liuksialalle.
   
 2. makkaiveri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  kepa
  Lainaus:
  Joo JYPin 2-5 maalin keissi on aika selvä, että Kolehmaisen tilalle kuuluisi Miklik. Tuohon Ilvekseen maaliin ei taaseen kuulu tulla syöttäjiä, koska Björninen syöttää kädellä kiekon Flinckille. Ja tosiaankin nämä tilanteet käsitellään uudestaan, jos joukkue lähettää korjauspyynnön Liigalle.
   
 3. Kaukosäädin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Real Madrid
 4. Mies laidan takaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Tarkoittaa sitä, että jos pelaaja saa ansaitsemattoman syöttäpisteen, yksikään joukkue ei lähde Liigan kautta poistattamaan omien pelaajien ylimääräisiä syöttöjä esimerkkinä vaikka edellisen kirjoittajan laittama linkki Haapalan saamasta syöttöpisteestä Revon maaliin.
   
 5. Oijennus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Katsotaankohan tässä tilanteessa niin, että KooKoon pelaaja ei saa kiekkoa missään vaiheessa haltuun (vaikka kiekkoon toki koskee). Vähän sama tilanne kuin siirretyn jäähyn aikana.
  Paha mennä sanomaan.
   
 6. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Koska pakki ei hallinnut kiekkoa, syöttöketju ei katkennut ja siten kaksi syöttäjää meni sääntöjen mukaan.

  Nyt on muuten lauantaiseen JYPin viidenteen maaliin korjattu syöttäjäksi Miklik.
   
 7. makkaiveri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  kepa
  Lainaus:
  En ole ainakaan missään kuullut, että syöttöpisteitä olisi pois otettu, mutta kyllä niitä on lisätty ja vaihdeltu oikeille pelaajille. Joo ihan ei joukkueet pisteitä halua pelaajilta pois. Oikeudenmukaista kyllä olisi, että syöttöpisteitä myös poisteltaisiin, mutta taitaa olla Liigalla resurssikysymys tarkastella kaikkia maaleja uudestaan videolta, enkä tiedä millainen sopimus pelaajayhdistyksen ja Liigan välillä on näihin maalien jälkitarkastuksiin. Tuossa Revon maalissa ollaan taidettu tulkita ettei Grönholm kontrolloinut kiekkoa ja siksi syöttäjät.
   
 8. Mies laidan takaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Resursseista jälkitarkastus ei voi jäädä kiinni, kun Ruudun maalikoosteista pystyy vartissa tarkastamaan syöttäjät useista kuvakulmista.

  Tuo Haapalan syöttö Revon maaliin oli vain esimerkki, että jos valmentajan mielestä Haapala ei syöttöpistettä ansaitsisi niin eihän sitä lähdettäisi Liigalta pois vaatimaan.
   
 9. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  No ette te varmaan Jutiltakaan ota pois niitä huutosyöttöjä Susi/Laksola(Ojanen,Jutila) -maaleihin. Ei tätä sääntökirjalla ja war roomilla pelata.
   
 10. vilho Jäsen

 11. Artyukhin Jäsen

  Lainaus:
  Toivottavasti otetaan pois.
   
 12. Ralph Jäsen

  Liiga - 980 - HPK - JYP, 2. Puolivälierä 23.3. | Ruutu

  Tuosta niille koko ottelun tallenne, joilla on Ruutu+ ja kysymys HPK:n ensimmäiseen maaliin liittyen. Koko tilanne ei näy koosteessa, joten pitää katsoa koko lähetykestä. Tilanne alkaa noin kohdasta 0:31:48.

  JYP:n pelaaja lyö ränniin, Nikkilä ei saa pidettyä viivaa ja kiekko karkaa alueelta. Menee omiin päin kiekko hallussa, pakkipari Lehtivuori tarjoaa syöttöpaikkaa, mutta Nikkilä ei syötä vaan oman maalin takaa lyö ränniin. Rännissä kiekko osuu JYP-pelaajaan, josta Kapanen jatkaa kiekon Lahdelle, joka karkaa maalintekoon.

  Näin minä näen tilanteen ja tällöin tilastoissa pitäisi lukea 1-1 Lahti (Kapanen, Nikkilä), kuten luki aluksi. Sitten Nikkilä otettiin pois ja Lehtivuori tilalle. Olenko sokea, vai miksi en ymmärrä tätä. Liigan sivuilla lukee näin: "syötön nimeäjä käyttää työpisteellään tietokonetta, josta hän näkee Ruutu+ -palvelusta valvomansa pelin", eli joku asiantuntija on katsonut videolta ja todennut Lehtivuorelle kuuluvan syöttöpisteen.

  Olenko ainoa, jonka mielestä syöttöpiste kuuluisi Nikkilälle vai pitäisikö minun hakeutua sairaalahoitoon?
   
 13. Kaukosäädin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Real Madrid
  Lainaus:
  Katsoin tilanteen ja päin peetä meni kakkossyöttö. Joko Nikkilälle kakkossyöttö tai sitten ei kenellekään.
   
 14. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Tosiaan tuossa on tuokin vaihtoehto, että ei kellekään syöttöpistettä, mutta ei todellakaan Lehtivuorelle. Ei nyt muutoin ole niin erikoinen asia, kun noita virheitä sattuu, mutta kun on jälkikäteen muutettu oikeasta vääräksi, se ihmetyttää. Tämä ei ole vain virhe, tämä on jo perseilyä.

  Mutta ans kattoo mitä huomenna tilastoissa lukee. Veikkaan, että Liigalla ei ole munaa tehdä enää muutoksia, koska "se nyt lukee siellä, ei sille enää mitään tehdä".
   
 15. Sphinx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Onko muuten SM-liigassa mitään yhteistä linjaa syöttöpisteiden antamisesta omiin maaleihin? Olen ollut vähän siinä uskossa, että omiin maaleihin ei syöttöpisteitä annettaisi. Tepsin tämän kauden peleistä on pari tätä puoltavaa esimerkkiä. 17.2. ottelussa HIFK:ta vastaan Curtis Hamilton teki ensimmäisen erän lopussa maalin, johon ei syöttäjiä merkitty. Tilanteessa TPS:n pelaaja antoi kulmasta syötön maalin edustalla olleelle Hamiltonille, mutta syöttö ei napsahtanut ihan Hamiltonin lapaan vaan kimposi luistimesta HIFK:n puolustajalle, joka lakaisi kiekon omaan maaliin.

  Samoin ensimmäisessä puolivälieräottelussa HIFK:ta vastaan Tomi Kallion avausmaaliin ei merkitty syöttäjiä, kun Kallio haki hyökkäyksen päätteeksi poikittaissyöttöä takatolpalle, mutta syöttö kimposi väliin päässeestä HIFK:n pelaajasta omaan maaliin.

  Päinvastainen esimerkki löytyy sitten 18.2. pelatusta HPK-TPS -ottelusta. HPK:n avausmaali merkittiin Niklas Hagmanin nimiin ja aluksi maaliin ei syöttäjiä merkittykään, mutta myöhemmin niitä lisättiin peräti kaksi. Tilanteessa Hagman haki ylivoimalla kulmasta päätyviivan takaa poikittaissyöttöä TPS:n maalin editse, mutta TPS:n maalivahti Alexander Georgiev katkaisi syötön mailallaan. Georgievin katkosta kiekko kimposi ylös ja Jerry Ahtolaa kypärään, josta se putosi Henrik Tallinderin pohkeeseen ja edelleen Elmeri Erosen luistinten kautta omaan maaliin. No, ihan varma en ole ottiko kiekko Tallinderiin osumaa, mutta vähintään kolme viimeistä kiekkoa koskenutta pelaajaa olivat Tepsin miehiä. Näistä tosin vain Georgiev pelasi kiekkoa mailalla, muut olivat epäonnisia kimmokkeita. Mutta noissa HIFK:n omissa maaleissa sentään vain yksi HIFK:n pelaaja koski kiekkoon.
   
 16. TheRikza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
  Pari vuotta takaperin Tapparan ja Kärppien finaalisarjassa Johan Larsson teki jo Kerhossa harrastamansa "Larssonin erikoisen" eli oman maalin. Ja tämä ei ollut mikään pomppu sisään Larssonin kautta, vaan nimenomaan tehty oma maali. Olisiko jättänyt maalin edessä taaksepäin ja mennyt sisään tms.

  Maalintekijäksi merkattiin ihan oikein Huml joka oli viimeiseksi kiekkoon koskenut kärppäpelaaja, mutta maaliin merkittiin myös Aaltoselle syöttö. Valitettavasti Liigan tilastot eivät näytä 2013-2014 -kaudelle saakka, mutta ulkomuistista väittäisin tilanteen menneen näin.

  E: Eli ei, omasta mielestäni ei linjaa näihin ole ollut. Joskus merkitään, joskus ei.
   
 17. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Huml varmaankin ampui kiekon päätyyn, josta Larsson koitti ampua rumpuun, mutta Aaltonen huitaisi tätä mailaan, joka sai laukauksen ohjautumaan oman maalin yläpesään jollain ihmeellisellä tavalla. Tapparalle pomppii nääs.
  Eli Aaltosta ei voitu merkitä maalin tekijäksi, mutta hänelllä oli siinä kyllä suuri rooli
   
 18. makkaiveri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  kepa
  Nuo on kyllä monesti hankalia tilanteita tulkita, että kontrolloiko vastustajan pelaaja kiekkoa vai onko se vain tahaton osuma, jonka seurauksena kiekko menee maaliin. Osuma vastustajan pelaajaan ei katkaise syöttöketjua, vaan syöttöketju katkeaa siinä vaiheessa, kun vastustaja saa kiekon kontrolliinsa. Tuo HPK-TPS tilanne meni mielestäni kyllä ihan oikein, koska maalivahdin torjunta/syötön katkaiseminen ei katkaise syöttöketjua, ja nuo osumat kenttäpelaajiin ei tosiaankaan katkaise syöttöketjua.
   
 19. Ralph Jäsen

  Liiga korjasi virheensä, Nikkilälle tuli tänään se syöttöpiste tilastoihin ja kiitti Liigaa paukauttamalla äsken maalinkin.
   
 20. Mies laidan takaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Pelicans-Sport ottelussa Kankaanperä sai syöttöpisteen Riskan maaliin, vaikka vapauttavan syötön antoin Kangasniemi. Hieman lohdutusta tuomareille siitä, että kolme ensimmäistä kirjainta meni oikein, paidan väri toki väärin.
   
 21. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  "Kaikki syöttömerkinnät tarkistetaan, ja tarvittaessa syöttäjät korjataan", sanoo Liigan sivut. Joten sinä olet se joka näkee väärin, Liiga on tarkistanut ja ei ole korjannut. Vai onko oikeasti, enpä usko.
   
 22. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Tässä olet kyllä täysin oikeassa. Ei tuosta olisi pitänyt syöttöä kenellekään antaa, vaikka Kankaanperä taisikin olla viimeisen valkoinen kiekkoon koskenut ennen Riskaa. Kangasniemi se pomputteli tuon kiekon Riskalle.

  Jos videotuomari on tuon tilanteen tarkistanut ja siitä huolimatta syöttö Kankaanperälle, niin kannattaisi kyllä miettiä tuon videotuomarin käyttöä maalitilanteiden tarkistamiseen uudelleen.
   
 23. Mr. Torspo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Filppulalta aika maaginen kakkossyöttö TPS:n 4-2 maaliin.
   
 24. Eskelarit Jäsen

  Lainaus:
  Tämä. Iski silmään, LP-pisteiden takia tietty!
   
 25. Wizzö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nintendo rahat, Rantas Mikko ja Super-Kaapo
  Lainaus:
  Tätä tuli täälläkin naureskeltua.