Syöttöpisteiden ilmaisjakelu

 • 333 233
 • 1 045

Shamppoo

Jäsen
24.3.2008. Kärpät hyökkää, Hannes Hyvönen laittaa kiekon maalinedustaan jossa Janne Ojanen katkaisee syötön, ottaa kaksi kosketusta kiekkoon ja menettää kiekon Jari Viuhkolalle, Viuhkola syöttää kiekon Hyvöselle joka laittaa kiekon maaliin.

Tilastot tapahtumasta.

4.02 Hyvönen (Viuhkola,Pesonen)

Eli kannattaako noita pistepörssejä pitää kun sinne voidaan huutaa jälkikäteen aina syöttäjiksi käytännössä ketä milloinkin pisteen tarvitsee. Ja tätä tapahtuu erittäin paljon juuri Oulussa ja Hämeenlinnassa(toki muuallakin)mitä olen noita maalikoosteita verrannut tilastoihin.

Ei luulisi olevan kovin iso homma jos nuo pisteet tarkistetaisiin NHL tyylin pelin jälkeen videolta.
 
Ja tätä tapahtuu erittäin paljon juuri Oulussa ja Hämeenlinnassa(toki muuallakin)mitä olen noita maalikoosteita verrannut tilastoihin.

No näinhän se on. Valitettava totuus on, että joka vitun paikassa vaihdellaan ja venkslataan noita syöttäjiä minkä keretään. Tärkeintä vissiin nykyään on, että on vaikuttanut maalin syntyyn. Tuossa esimerkissäsi en minäkään huomannut Pesosen osallistumista, mutta sieltä se syöttö tuli.

Ja Oulussa ja Hämeenlinnassahan tuota tehdään kuin viimeistä päivää.. huh huh. Tuo pudotti sikäli pohjaa ihan sinänsä terveeltä kirjoitukselta. Itse olen huomannut vastaavaa tapahtuvan monen maalin jälkeen, missä on edes etäisesti mahdollista jonkun vaikuttaneen maaliin kosketuksellaan. Niin muidenkin kuin Kärppien. Niin se vain menee, vaikka eihän ne omat tilanteet monesti muistukaan mieleen.
 

Shamppoo

Jäsen
Näitä varmasti tapahtuu joka paikassa ja yritin sen tuossa myös saada näkyviin. Hyvä esimerkki muualla tapahtuneesta oli ensimmäinen Blues ja Hifk jossa Petrell vie kiekon Osalalta ja syöttäjäksi ilmaantuu Murray.

Nämä kaksi esimerkkiä johtuu siitä, kun rupesin tuossa vuodenvaihteessa näitä oikein seuraamaan ja kelailemaan niin tuppasivat useimmin silmiin pistämään. Mitään tilastoa en sentään ole rakentanut.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Taitavat nämä muutamat kaverit olla pelkällä pistepalkalla töissä, niin silloin sitä hiukan sietääkin yrittää saada niitä pisteitä puhumalla aikaiseksi.

Tosiaankin esim. Janne Pesonen, ja avauksessakin mainittu Janne Ojanen ovat juurikin niitä nimiä, jotka tahtovat ilmestyä muita herkemmin jälkikäteen tuonne tilastoihin mukaan. Kovia kavereita keräämään niitä pisteitä ovat muutenkin, ja sitten vielä järjestelmän sallimissa rajoissa niitä pisteitä halutaan enemmänkin, kuin oikeasti on aihettakaan.

Monasti pitää kuitenkin sekin paikkansa, että joku oivaltava avaussyöttö on ehdottomasti pisteen arvoinen, vaikkakaan ei sitä kiekon siirtelyä tapahdu kaikkien sääntöjen mukaan tehopisteitä ajatellen.

Nyt kun esimerkiksi on liigapörssiä, ja muutakin vastaavaa veikkausta näistä pisteistä paljon olemassa, niin hyvähän se on, että niitä tulee. Saadaan niitä tarvittavia eroja pelaajien kesken aikaiseksi.
 

TheRealMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ongelmaan olisi suhteellisen helppona ratkaisuna se ettei annettaisi kuin yhdelle syöttäjälle piste. Näin tilanne selkeytyisi ja näitä sääli syöttöjä ei kukaan saisi. Toki näin monen pelaajan pistetili jäisi suhteellisen laihaksi. Olisi ihan hauska nähdä esimerkiksi miten se vaikuttaisi tämän vuoden pistepörssiin jos toinen syöttäjä poistuisi.

Muistan aikanaan kun olisiko ollut Raimo Helminen (en aivan varma oliko Helminen) oli kerännyt perättäisissä peleissä pisteitä ennätys määrän tai juuri rikkomassa ennätystä. Peli oli Hämeenlinnassa ja Ilves sai aivan viime hetkellä jonkun maalin ihan viimeisillä sekunneilla. Peli tyyliin 5-1. Syöttäjäksi kaivettiin juuri Helminen vaikkei hän ollut lähelläkään tilannetta. Yleisökin reagoi tilanteeseen hyvin voimakkaasti joten jälkikäteen Raipe poistettiin tilastoista.

Nyt täytyy kyllä sanoa että en ole 100% varma oliko kyseessä Raipe ja Ilves mutta joku vastaava kuitenkin. Korjatkaa toki jos joku muistaa paremmin.

Mutta näistä säälipisteistä pitäisi joka tapauksessa päästä eroon. Pisteet niille kenelle ne kuuluvat muttei muille.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuota Pesosen pistettä itsekin kommentoin jo pelin aikana. Oli jo kohtuullisen huvittava pinna. Minusta Pesonen ei kyllä ole mitenkään erikoinen puhumaan pisteitä, useammin on jäänyt Hyvönen mieleen noista. Ainakaan Raksilassa en muista kovin monesti Pesosen saamaan säälipistettä ihmetelleeni.
 

SergeiK

Jäsen
Minusta lähtökohta tulisi olla, että kakkossyöttöjä jaettaisiin paljon nykyistä harvemmin. Lähinnä sellaisissa vanhan punakoneen tyylisissä klip-klap-maaleissa.

Täten kakkossyöttöjä nähtäisiin SM-liigassa about yhtä usein kuin tappeluita.
 

Stouts77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aikanaan Kari Jalonen oli kova puhumaan syöttöpisteitä itselleen. Saattoi puhua pisteen vaikkei ollut kentälläkään maalin syntyessä. Meillä Oulussa osataan :)
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Minusta lähtökohta tulisi olla, että kakkossyöttöjä jaettaisiin paljon nykyistä harvemmin. Lähinnä sellaisissa vanhan punakoneen tyylisissä klip-klap-maaleissa.

Täten kakkossyöttöjä nähtäisiin SM-liigassa about yhtä usein kuin tappeluita.
Miten sen rajan nyt sitten voisi vetää, että missä on tarpeeksi klip-klappia ja missä missä jäädään siitä? Mitään tulkinnan varaisuuksia ei näihin tarvita, vaan videolta tarkastus pelin jälkeen. Siinä olisi sitä paitsi videotuomareille oivallinen nakki, tulisi suunnilleen jokaisessa ottelussa tehtyä heilläkin edes jotakin.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Kyllähän noita syöttöpisteitä tosiaan turhan helposti jaellaan. Kakkossyöttöpisteet ei minusta ole lainkaan turhia, koska monesti ne saattavat olla juuri niitä, jotka ovat käynnistäneet koko tilanteen. Joku raja olisi kuitenkin ihan hyvä niihin laittaa, ettei ihan kaikennäköisistä hipaisuista tai siitä, että on koskenut kiekkoon 20 sekuntia ennen maalin syntyä, saisi syöttöpistettä.

Ylivoimalla kun tulee paljon kiekonsiirtelyä, käy useasti niin, että kiekko kulkee esim. reittiä Lehtonen-Bros-Pesonen-Bros-ja lopuksi Pesonen tekee maalin. Tuossa tilanteessa, jossa Bros ja Pesonen ovat vaihdelleet parit perättäiset syötöt niin on aivan turha enää Lehtosella antaa pistettä.

Samoin kaikki syötöt, jossa kiekon osuu jonkun pelaajan kamppeisiin ja muuttaa hieman suuntaa niin on aika kevyesti ansaittuja pisteitä. Paluukiekoista tehtyihin maaleihinkin voisi ehkä riittää se yksi syöttäjä. Tuossa muutama kohta, jotka ainakin itselle tulee mieleen turhahkoina syöttöpisteinä.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eikös rapakon takana tämän avustuspisteen voi saada esim. olemalla maaliin menevän laukauksen aikana maskimiehenä eikä edes koske kiekkoon? Nämä kait jaetaan pelin jälkeen videolta. En tiedä sopisiko jälkikäteiset videotuomiot kotoiseen liigaamme, mutta ainakin ne olisivat oikeudenmukaiset. Välillä kun tuntuu, että joku pelaaja saa syöttöpisteen, vaikka on istunut toista minuuttia penkin päässä.

EDIT: No ei si.
 
Viimeksi muokattu:

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Aikanaan kun Lukossa pelasi sellainen kaveri kuin Petr Korinek, niin hänellä oli sopimuksessaan pistebonus-pykälä. Ja aina kun Lukko teki maalin, niin Korinekki kiiruhti tuulettamisen sijaan tuomarin viereen sanomaan, että numero 44 syötti. Ja vaikka ei välillä olisi ollut kentälläkään. No oli se kauden jälkeen Lukon paras pistemies sentään.

Samaa on havaittavissa välillä nykysilläkin pelaajilla. Mutta kyllä noita kakkossyöttöjä annetaan liikaa pelkän nimen takia. (Kivenmäki, Ojanen, Pesonen,Hyvönen,Leino,Santala..) Listaa voisi jatkaa melkein loputtomiin. Yleensä nuo huiput niitä helpommin saa. Ovathan he kentälläkin tavallista Alenia useammin. Ja vielä kiekon kanssa.

Antaa poikien nauttia pisteistä. Tosin itsekin pelaavana tiedän ettei ansaitsematon piste tunnu yhtään hyvältä. Mieluummin sitten on oikeasti maalissa mukana. Se sentään tuntuukin kivalta oikeasti onnistua. Tosin mulle ei palkkaa makseta pisteistä niin kuin liigapelaajille.
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
24.3.2008. Kärpät hyökkää, Hannes Hyvönen laittaa kiekon maalinedustaan jossa Janne Ojanen katkaisee syötön, ottaa kaksi kosketusta kiekkoon ja menettää kiekon Jari Viuhkolalle, Viuhkola syöttää kiekon Hyvöselle joka laittaa kiekon maaliin.

Ei kyllä katkaise. Ohjaa kiekon kevyellä kosketuksella (1kpl) Viuhkolalle. Jos olisi siirretty rangaistus päällä niin peliä ei olisi tuosta vihelletty poikki, siinä ja siinä sen Pesosen pisteen kanssa.

Eihän tuo ollut läheskään niin suuri virhepiste kuin syyskuussa Ojaselle, Raksilassa. http://keskustelu.jatkoaika.com/showpost.php?p=2009285&postcount=16

Ja se mitä kirjoitin silloin pätee edelleenkin. Puheet pois ja videolta tarkistukset ja pisteet oikein.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Se on myönnettävä. Harvassa on ne kärppien kotimaalit joihin löydetään vähemmän kuin 2 syöttäjää. ;)
Laitetaanpas sitten taas faktaa kehiin:

Koodi:
Maalit, joissa kaksi syöttäjää. Kaikki ottelut.

Ässät   95 / 111 = 86 %
KalPa   99 / 126 = 79 %
Jokerit  139 / 177 = 79 %
Tappara  142 / 183 = 78 %
Kärpät  152 / 196 = 78 %
Lukko   100 / 129 = 78 %
Pelicans 132 / 172 = 77 %
HPK    91 / 120 = 76 %
HIFK   117 / 159 = 74 %
Ilves   109 / 153 = 71 %
JYP    121 / 171 = 71 %
TPS    87 / 126 = 69 %
SaiPa   77 / 113 = 68 %
Blues   113 / 167 = 68 %
  
Maalit, joissa kaksi syöttäjää. Kotiottelut.

KalPa   54 / 63 = 86 %
Ässät   55 / 65 = 85 %
Lukko   67 / 83 = 81 %
Kärpät   89 / 111 = 80 %
Jokerit  72 / 92 = 78 %
HPK    52 / 67 = 78 %
Blues   65 / 85 = 76 %
Tappara  81 / 107 = 76 %
HIFK    64 / 86 = 74 %
Pelicans  63 / 85 = 74 %
JYP    71 / 96 = 74 %
Ilves   60 / 85 = 71 %
SaiPa   48 / 69 = 70 %
TPS    50 / 73 = 68 %
Mitäköhän tämäkin selvitti... Noh, lomalla on aikaa väsäillä kivoja tilastoja.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Niin kauan kuin nyt muistamaan kykenen on tullut kiroiltua tätä näiden kahden lajin tilastointikummajaista, eli että kuningaspelissä nimeltä jalkapallo, jossa yleensä se viimeisin syöttö on maalin syntymisen kannalta aivan äärimmäisen ratkaiseva/mahdollistava, ei virallisesti tilastoida syöttöpisteitä ollenkaan, kun taas jääkiekossa usein pelaaja, jolla ei ole todellisuudessa hevon vitunkaan ansiota maalin syntymiseen, saa itselleen "kakkossyöttäjänä" merkinnän tehotilastoon.


EDIT:

Komppaan SergeiK:ta, tai siis pikemminkin vien hänen kantaansa pitemmälle: Omasta puolesta nämä ns. kakkossyötöt voisi täysin turhina heivata kokonaan. Sen jälkeen uudet tilastot eivät tietenkään olisi edellisten kanssa vertailukelpoisia, mutta so what - eiväthän ne monien mielestä ole nytkään (jopa mestaruudet kuulemma nollautuvat tietyin väliajoin). Ja toisaalta, mikäköhän olisikaan tilanne Leijonien kaikkien aikojen pistepörssissä, jos kakkossyöttöjä olisi merkitty jo Oka Oksasen aikoina.Ranger
 
Viimeksi muokattu:

d2uce

Jäsen
Syöttöpisteiden puhumisesta puhuessa on syytä mainita - varsinkin kun Hämeenlinnakin on jo sanottu - muuan Toni Mäkiaho. Viime kaudella mies oli tässä hommassa kuin Janne Ojanen at his prime.
 

Conroy#22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tärpät,olikarkkijokerit,SoutheastDivisionChampions
Aikanaan Kari Jalonen oli kova puhumaan syöttöpisteitä itselleen. Saattoi puhua pisteen vaikkei ollut kentälläkään maalin syntyessä. Meillä Oulussa osataan :)
Yksi pahimmista Oululaisista "puhujista" lienee kuitenkin Jussi Jokinen, joka "varasti" jopa Topi Jaakolan Pleijareissa tekemän maalin muutama kausi sitten.
Tässä maalissa Jokinen oli maskimiehenä, ja hidastuksesta näki ettei se osunut Jokiseen missään vaiheessa.

Muutenkin Jokinen oli monta kertaa tuomarin hiassa roikkumassa pisteitä itselleen..
 
Mikäli Murmelin tilastot pitävät paikkansa (ja mikseivät pitäisi) niin erot näyttäisi olevan melko marginaalisia. Noh, sitä vähän tosin arvelinkin yleistyksistä huolimatta. Puhuttuja syöttöpisteitä tulee yhdelle jos toisellekin pelaajalle ja jengille.
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mitäköhän tämäkin selvitti... Noh, lomalla on aikaa väsäillä kivoja tilastoja.
Lähinnä sen, että KalPan ja Ässien peli muistutti tällä kaudella eniten muinaista punakonetta.

Kyllähän iso osa noista kakkossyötöistä on aivan turhia. Esimerkiksi eilisessä Blues-Jokerit pelissä Jokereiden toiseen maaliin voisu Santalan syöttäjäksi laittaa, mutta Kauppiselle tuli jo ilmaissyöttö. Myös voittomaalissa kaksi syöttäjää oli aika pahasti liikaa. Stapleton otti rännikiekon kiinni mistä veti sitten maalin. Ehkä Kauppiselle olisi hyvästä rännikiekosta voinut syötön sitten antaa.
 

Boris

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiigaEura
Aikanaan kun Lukossa pelasi sellainen kaveri kuin Petr Korinek, niin hänellä oli sopimuksessaan pistebonus-pykälä. Ja aina kun Lukko teki maalin, niin Korinekki kiiruhti tuulettamisen sijaan tuomarin viereen sanomaan, että numero 44 syötti. Ja vaikka ei välillä olisi ollut kentälläkään. No oli se kauden jälkeen Lukon paras pistemies sentään.

Lukossa pelasi aikanaan myös tshekki nimeltä Zdenek Nedved, joka jossain haastattelussa ilmoitti haluavansa kultakypärän päähänsä. No, seuraavassa ottelussa Nedved syötteli tehot 0+3, ja ainakin yksi noista syöttöpisteistä tuli tilanteessa, jossa Nedved oli vaihtoaitiossa...
 

Aleksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Teppo Numminen
Asiaan liittyen vielä sellainen pointti, että kuinka usein nuo syöttöpisteet laitetaan oikein päin. Mulla on ainakin jäänyt sellainen mielikuva, että kun maaliin myöhemmin lisätään syöttöpiste (ansaitusti tai ei) niin se laitetaan aina kakkossyötöksi, vaikka olisi oikeasti ollut juuri ykkössyöttö. Sinälläänhän se on sama, koska kokonaistilastossa ei ykkös- ja kakkossyöttöä erotella. Mutta kun joku niitä kuitenkin joskus laskeskelee.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
Kärpät vs Pelicans
 • 1.93
 • 4.20
 • 3.25
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös