Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Syöttöpisteiden ilmaisjakelu

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Shamppoo, 24.03.2008 klo 19.11.

 1. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Jos nyt pilkkua nussitaan, niin sääntöjen, tai ainakin IIHF:n tulkinnan, mukaan kumoaa. Mutta juuri pari sivua sitten avasin tätä asiaa ja kerroin, että meidän liiga oli yksi monista, jossa uutta tulkintaa ei otettu käyttöön.
   
 2. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Niin, no tässä nyt ei varmastikaan puhuta säännöistä, jotka eivät tätä liigaa koske? Eli sääntöjen mukaan ei kumoa. En tosiaan tiedä missä kaikkialla näin tulkitaan, mutta tietääkseni varsin yleinen tapa on kyseessä.
   
 3. Jaded Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  KooKoo-Jukurit ja KooKoon 4-4 tasoitus.
  Keränen tuo kiekon ja ajaa maalille. 2 Jukuri pakkia törmäilee ja kiekko jää heidän välii. Tilanteeseen tulee Leivo joka sutii kiekkoa eteenpäin, seuraavaksi kiekkoon koskee Jukureitten Miika Roine joka sutaisee kiekon KooKoon Arttu Pellin lapaan joka latoo kiekon reppuun ja tilanteeksi 4-4. Tilanteessa Leivo sekä Keränen saavat syöttöpisteet vaikka Roine välissä kiekon suupaiseekin lähes suoraan Pellin lapaan. Eikös tässä tilanteessa pitäisi olla pelkästään tilastoissa Pellin maali ilman syöttäjiä vai mikä mulla menee ohi? Kirjotan puhelimella tätä joten linkkiä maaliikoosteeseen ei nyt ole.
   
 4. Zodiac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Thunder Bay Bombers
  Lainaus:
  Luulisin että tässä on kyseessä tilanne missä Leivo ja Keränen ovat tuomariston mielestä olleet osallisena merkittävästi maalin syntyyn. Roineella ei ole ollut kiekko kontrollissa/hallussa ja täten molemmat merkattu maalin syöttäjiksi.
   
 5. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Lainaus:
  Sanoisin että ihan oikein menee. Ainakin itse tulkitsisin että Roineella ei ole missään vaiheessa kiekko hallussaan. Roineella kyllä tuossa on kosketus, mutta ei ole kiekko kontrollissa.

  Minusta hyvä bongaus, erittäin sekava tilanne. Nämähän tarkistetaan myös paikkakunnasta riippuen pelin aikana tai erätauoilla, joten kyllä niihin useimmiten voi luottaa. (laitetaan nyt disclaimeri, että sattuuhan niitä toki virheitä, mutta nykysysteemillä kyllä ns. ilmaisjakelu on vähentynyt paljon)

  e: pitäisi kirjoittaa ensin koko viesti ettei tarvitse editoida
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2018 klo 01.17
 6. lebak Jäsen

  Tilastoja selaillessa illan ottelua silmälläpitäen, aloin ihmettelemään joukkueiden syöttöpisteiden määriä. Esim. HIFK:lla, KooKoolla ja Lukolla on kaikilla tehty 102 maalia, mutta kenttäpelaajien syöttöjä on kirjattu HIFK:lle 179, KooKoolle 178 ja Lukolle 156. Eli HIFK:lla on 23 kakkossyöttöä enemmän kuin Lukolla.

  Eniten syöttöjä per maali on TPS:lla, jolla on 1,82 syöttöpistettä per maali ja huonoiten em. Lukolla. En tiedä kertooko tämä edes mistään, mutta ainahan spekuloida voi. Toiset joukkueet syöttelevät mahdollisesti pidempiä syöttöketjuja ja toiset ehkä iskevät suoraviivaisemmin ehkä enemmän riistopelillä. Tai sitten on vaan hyvät puhujat.

  Taulukko ei huomioi maalivahtien syöttöpisteitä.

  EDIT. Ensimmäinen versio ei ottanut huomioon liigan sisällä useammassa joukkueessa pelanneita. Nyt korjattu versio.
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 16.01.2018 klo 15.16
 7. Sisäliitin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Vahvistaa käsitystä että Turussa on kovimmat tuomareille mussuttajat/syöttöpisteiden puhujat.

  Lukolla on aika paljon riistomaaleja joissa yksi tai ei yhtään syöttäjää.
   
 8. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  En tiedä oletko tietoinen, mutta nykypäivänä liigassa joka ikinen maali tarkistetaan videolta (otteluvalvoja ja / tai videotuomari) ja sieltä syöttöpisteet merkitään oikein, eli huuto pisteitä ei nykypäivänä saa.
   
 9. Mies laidan takaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Vaikka Liiga näin väittääkin, valvojat ja tuomarit eivät näin tee tai ovat sokeita.
   
 10. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kyllä ainaki ite HIFK:n kotipeleissä käyneenä niin korjaillaan syöttäjiä jatkuvasti.
   
 11. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Toisilla liigapaikkakunnilla tuo syöttäjäasia hoidetaan paremmin kuin jollain toisilla.
   
 12. Andji Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, New Jersey Devils
  Tämän illan Lukko-Tappara, 3-0-maali, Teemu Ramstedt. Maalia edeltäneessä tilanteessa Ramstedt menettää kiekon Kemiläiselle, Koivisto riistää Kemiläiseltä kiekon ja syöttää VandeVelden maalintekoon. En sano, etteikö Ramu tuota maalia avustanut, mutta syöttäjäksi en merkitsisi.
   
 13. Rommeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Pale Knuckles - EASHL
  Lainaus:
  Eikös se mennyt niin, että jos järjestelmään on merkitty syöttäjä tai syöttäjät, ei niitä voi jälkikäteen enää poistaa? Asiasta uutisoitiin muistaakseni joskus tämän kauden alussa.

  Edit. Eli jos tämä pitää paikkansa, niin kyllä niitä puhuttuja pisteitä on edelleen jaossa.
   
 14. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ottelun päätteeksi otteluvalvoja / päätuomari (en nyt muista ketä) allekirjoittaa pöytäkirjan jonka jälkeen siitä tulee virallinen.

  Ennen sitä kaikki muutokset on mahdollisia ja siinä on joku 15min protestiaika matsin jälkeen molemmilla joukkueilla jos vaativat jotain muutoksia pöytäkirjaan yms.

  Tämän jälkeen ne ei enään muutu millään.
   
 15. Lainaus:
  Jos on merkitty alunperin kaksi syöttäjää, voidaan vain vaihtaa niitä, mutta ei vähentää. Ja varmaan sama toisinpäin, eli ei voida toista lisätä, jos ei ole pöytäkirjaan kahta merkitty.
   
 16. volgan lautturi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä
  Lainaus:
  Päätuomarit, linjurit ja ottelun kirjuri allekirjoittavat pöytäkirjan.

  Mulla olis semmonen mielikuva että kun tuomaristo on poistunut jäältä niin sen jälkeen joukkueet eivät voi vaatia mitään muutoksia pöytäkirjaan. Toki mielikuvani voi olla ihan väärä. Ei kait jääkiekossa mitään 15 minuutin protestiaikaa ole? Salibandyssä tuo toki on.

  Viime kaudella, olikohan joku Kärpät - HIFK- peli (en oo ihan varma), niin jälkikäteen joku Kärppien maali muutettiin muistaakseni Leskiselle. Eli kai ne erittäin epäselvissä tilanteissa voivat vielä muutella noita jälkikäteen.
   
 17. Mies laidan takaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Tämähän tarkoittaa juuri sitä, ettei syöttöpisteitä jaeta välttämättä oikein. Ylimääräistä "huutopistettä" ei oteta pois, jos se on merkitty maalin jälkeen pöytäkirjaan. Kookoo-Pelicans ottelussa 1-2 maaliin Jesse Saarinen merkitään toiseksi syöttäjäksi, vaikka ei koko vaihdossa koske kiekkoon. Siellä se syöttö edelleen on.
   
 18. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Saattavat muuttaa, jos perustellusti kuka tahansa asiasta ilmoittaa. Viime kauden pudotuspeleissä muuttivat yhden syötön Lehtivuorelta Nikkilälle (tai toisinpäin) kun asiasta Liigalle huomautin, niin selkeä tilanne kun oli.

  Toisaalta viime kaudella eivät toista selkeää tilannetta muuttaneet.
   
 19. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Lainaus:
  Tää onkin mielenkiintoinen juttu. Kelasin tuota videota aikani ja kyllähän se siltä näyttää että Saarinen ei koko aloituksessa osu kiekkoon, vaan Liivik lyö sen suoraan viivaan Kousalle. Olisipa tosi kiinnostavaa nähdä tuosta aloituksesta vielä parempaa kuvaa ja eri kulmasta. Mutta sinällään en kyllä ihmettele, että Saarinen on sen syöttöpisteensä saanut, kun tarkastelunkaan perusteella en pysty aivan sataprosenttista varmuutta antamaan.
   
 20. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ainakin viime Tiistaisessa Lukko - KooKoo pelissä Chris VandeVelden 5-1 maalin kuulutettiin ja merkattiinkin aluksi syöttäjiksi Koivisto ja Ramstedt, mutta aika pian Ramstedt otettiin pois ja maaliin jäi vain yksi syöttäjä. Ainakin Raumalla näitä on korjattu siis oikeiksi kesken pelin. Muutama muukin vastaava löytyy ainakin Lukon osalta, mutta en nyt millään muista missä peleissä näin on käynyt.
   
 21. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Nyt ihan faktaa, ei mutua: Syöttäjiä ja maalintekijöitä voidaan korjata jälkikäteen joukkueen pyynnöstä tietyn aikarajan puitteissa. Tarkkaa aikaa en löydä, mutta hyvinkin vielä pelin päättymisen ja pöytäkirjojen "sinetöimisen" jälkeen.

  3.11.2017 Jukurit-Tappara pelin jälkeen, noin puoli yksitoista illalla, Tappara teki korjauspyynnön lisätä kolmanteen maaliinsa toinen syöttäjä (pyynnössä myös toisen maalin plusmiinus-pelaajien korjaus). Tulospalveluvastaavan vastaus ilmoittaa, että korjauspyyntö on tehty tilastokorjauksista annettujen ohjeiden ja aikamääreiden mukaisesti, joten se käsiteltiin. Video katsottiinn, nähtiin että pyynnöllä on meriittinsä ja hyväksyttiin toisen syöttäjän lisäys (samoin plussan saanut pelaaja korjattiin toiseen maaliin).

  Joten jos joukkue itse on hereillä ja haluaa korjauksen, se on mahdollista. Pelkästään ilmoittamalla ei onnistu, mutta videotarkistukseen pääsee ja sen kautta tulee korjaukset ja lisäykset, jos niitä löytyy.

  Ylimääräisiä syöttöpisteitään tuskin mikään joukkue korjauttaa pois. Eikä varmaan onnistu myöskään poistattaa niitä pyynnöllä vastustajankaan maaleista.
   
 22. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Ja kesken pelin niitä voidaan aina korjata. Ottaa myös syöttäjiä pois, jos alunperin tuli liikaa. Lähtökohta ei poisteta koskee pelin jälkeistä aikaa.
   
 23. Lainaus:
  Taitaa olla niin, että pelin aikana noitakin voi muuttaa, mutta jälkikäteistarkistuksissa ei. Axe jo asiaa selvensikin.
   
 24. lebak Jäsen

  JYP-Lukko Antti Suomela (Jerry Turkulainen)

  Yllä linkki ottelun koosteeseen (JYP:n ensimmäiseen maaliin). Onko säännöt muuttuneet vuosien saatossa vai miten Turkulaiselle merkkautetaan tuosta syöttö? Turkulainen taklataan kiekosta irti, vastustaja ottaa kiekon ja syöttää kaverinsa kantapäille, josta Suomela sutaisee maalin.
   
 25. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ritari sanoi toisen erän alkaessa, että Turkulaisen maila hipaisi tuohon Ilomäen syöttöön Ahoselle ja näin ollen sai siitä jälkikäteen syöttöpisteen. Nää nyt on näitä...