Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu on seuraavat kaksi viikkoa popparikatsomon puolella. Syy hänen hyllytykselleen löytyy TPS-osiosta, jonne hän kirjoitti täysin tarpeettoman provosoinnin. Nimimerkin pitkä rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki wunderveba ei käyttänyt keskiviikon otteluseurantaketjussa asiallista kieltä, joten päätimme antaa hänelle sakkoa ja kakkua viikon pelikiellon muodossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Viheltää on saanut viikon pelikiellon viestien heikon kieliasun vuoksi.

Nimimerkki Diesel huilaa viikon ajan JYP-osion henkilökohtaisesta hyökkäyksestä, sekä offtopicin jatkamisesta ketjunootin jälkeenkin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki BigRedBob kuittasi viikon pelikiellon laturaivoa käsittelevän ketjun turhailusta ja flametuksesta.

Sulje ilmoitus

Syöttöpisteiden ilmaisjakelu

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Shamppoo, 24.03.2008 klo 19.11.

 1. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Liigassa (aivan kuten esim. NHL:ssä) merkitään aina 2 syöttäjää ellei vastustajalla ole ollut välissä kiekko hallinnassa. Reboundit, seinäsyötöt tai vastustajan hipaisut eivät katkaise "syöttöketjua". Tässä tapauksessa kiekko ei ilmeisesti ollut kellään saipalaisella hallussa. Puustinen teki maalin ja kaksi edellistä kiekkoon koskenutta jypiläistä olivat Hytönen ja Immonen. Ihan sääntöjen mukaan tuo meni.
   
 2. Jarzki Jäsen

  Kyllähän tuo piste oli juuri niin oikein kuin voi olla. Syöttö Puustiselle maalin kulmalle, josta Puustinen pääsee parin pompun jälkeen tekemään maalin, ei pitäisi olla mitään epäselvää. Tässä tapauksessa Immonen kuitenkin oli ihan merkittävässä roolissa, jotta Puustinen pääsi maalille nousemaan. Paljon epäselvempiä tapauksiakin on tällä kaudella sattunut. Minä ainakin olen enemmän NHL:n assisted by-tulkinnan kannalla, vaikkei se aina ihan Liigan pilkunviilaussääntöjen mukaan menisikään.
   
 3. Hockey#11 Jäsen

  Lainaus:
  Pystytkö avaamaan tätä NHL:n assisted by -tulkintaa? NHL:ssä nimenomaan tulkinnalle ei jätetä yhtään tilaa vaan katsotaan vain ketkä osuu kiekkoon ennen maalia. Siellä ei tule yhtään pistettä vaikka kuinka avustaisi maalin syntymistä, jos ei osu kiekkoon.
   
 4. chubster Jäsen

  Itseäni hämää tuossa tilanteessa eniten se, että kiekkoon koskeneiden järjestys menee Immonen-Puustinen-Hytönen-Puustinen. Joteenkin kuvittelisi, että tuo Hytösen kosketus ”kumoaisi” sen ensimmäisen syötön antaneen pelaajan.
   
 5. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Sääntöjen mukaan ei kumoa ja tämä käy kyllä helposti selväksi, jos alkaa tarkalla silmällä katsomaan syöttöpisteiden jakelua. Vastaavalla tavalla niitä nimittäin jaetaan ihan jatkuvasti ja tietääkseni kaikissa merkittävissä sarjoissa Suomen ulkopuolellakin. Kotoisesta liigasta tällaisia esimerkkejä löytyy yleensä jokaiselta kierrokselta.
   
 6. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Jos nyt pilkkua nussitaan, niin sääntöjen, tai ainakin IIHF:n tulkinnan, mukaan kumoaa. Mutta juuri pari sivua sitten avasin tätä asiaa ja kerroin, että meidän liiga oli yksi monista, jossa uutta tulkintaa ei otettu käyttöön.
   
 7. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Niin, no tässä nyt ei varmastikaan puhuta säännöistä, jotka eivät tätä liigaa koske? Eli sääntöjen mukaan ei kumoa. En tosiaan tiedä missä kaikkialla näin tulkitaan, mutta tietääkseni varsin yleinen tapa on kyseessä.
   
 8. Jaded Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  KooKoo-Jukurit ja KooKoon 4-4 tasoitus.
  Keränen tuo kiekon ja ajaa maalille. 2 Jukuri pakkia törmäilee ja kiekko jää heidän välii. Tilanteeseen tulee Leivo joka sutii kiekkoa eteenpäin, seuraavaksi kiekkoon koskee Jukureitten Miika Roine joka sutaisee kiekon KooKoon Arttu Pellin lapaan joka latoo kiekon reppuun ja tilanteeksi 4-4. Tilanteessa Leivo sekä Keränen saavat syöttöpisteet vaikka Roine välissä kiekon suupaiseekin lähes suoraan Pellin lapaan. Eikös tässä tilanteessa pitäisi olla pelkästään tilastoissa Pellin maali ilman syöttäjiä vai mikä mulla menee ohi? Kirjotan puhelimella tätä joten linkkiä maaliikoosteeseen ei nyt ole.
   
 9. Zodiac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Thunder Bay Bombers
  Lainaus:
  Luulisin että tässä on kyseessä tilanne missä Leivo ja Keränen ovat tuomariston mielestä olleet osallisena merkittävästi maalin syntyyn. Roineella ei ole ollut kiekko kontrollissa/hallussa ja täten molemmat merkattu maalin syöttäjiksi.
   
 10. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Lainaus:
  Sanoisin että ihan oikein menee. Ainakin itse tulkitsisin että Roineella ei ole missään vaiheessa kiekko hallussaan. Roineella kyllä tuossa on kosketus, mutta ei ole kiekko kontrollissa.

  Minusta hyvä bongaus, erittäin sekava tilanne. Nämähän tarkistetaan myös paikkakunnasta riippuen pelin aikana tai erätauoilla, joten kyllä niihin useimmiten voi luottaa. (laitetaan nyt disclaimeri, että sattuuhan niitä toki virheitä, mutta nykysysteemillä kyllä ns. ilmaisjakelu on vähentynyt paljon)

  e: pitäisi kirjoittaa ensin koko viesti ettei tarvitse editoida
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2018 klo 01.17
 11. lebak Jäsen

  Tilastoja selaillessa illan ottelua silmälläpitäen, aloin ihmettelemään joukkueiden syöttöpisteiden määriä. Esim. HIFK:lla, KooKoolla ja Lukolla on kaikilla tehty 102 maalia, mutta kenttäpelaajien syöttöjä on kirjattu HIFK:lle 179, KooKoolle 178 ja Lukolle 156. Eli HIFK:lla on 23 kakkossyöttöä enemmän kuin Lukolla.

  Eniten syöttöjä per maali on TPS:lla, jolla on 1,82 syöttöpistettä per maali ja huonoiten em. Lukolla. En tiedä kertooko tämä edes mistään, mutta ainahan spekuloida voi. Toiset joukkueet syöttelevät mahdollisesti pidempiä syöttöketjuja ja toiset ehkä iskevät suoraviivaisemmin ehkä enemmän riistopelillä. Tai sitten on vaan hyvät puhujat.

  Taulukko ei huomioi maalivahtien syöttöpisteitä.

  EDIT. Ensimmäinen versio ei ottanut huomioon liigan sisällä useammassa joukkueessa pelanneita. Nyt korjattu versio.
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 16.01.2018 klo 15.16
 12. Sisäliitin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Vahvistaa käsitystä että Turussa on kovimmat tuomareille mussuttajat/syöttöpisteiden puhujat.

  Lukolla on aika paljon riistomaaleja joissa yksi tai ei yhtään syöttäjää.
   
 13. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  En tiedä oletko tietoinen, mutta nykypäivänä liigassa joka ikinen maali tarkistetaan videolta (otteluvalvoja ja / tai videotuomari) ja sieltä syöttöpisteet merkitään oikein, eli huuto pisteitä ei nykypäivänä saa.
   
 14. Mies laidan takaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Vaikka Liiga näin väittääkin, valvojat ja tuomarit eivät näin tee tai ovat sokeita.
   
 15. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kyllä ainaki ite HIFK:n kotipeleissä käyneenä niin korjaillaan syöttäjiä jatkuvasti.
   
 16. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Toisilla liigapaikkakunnilla tuo syöttäjäasia hoidetaan paremmin kuin jollain toisilla.
   
 17. Andji Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, New Jersey Devils
  Tämän illan Lukko-Tappara, 3-0-maali, Teemu Ramstedt. Maalia edeltäneessä tilanteessa Ramstedt menettää kiekon Kemiläiselle, Koivisto riistää Kemiläiseltä kiekon ja syöttää VandeVelden maalintekoon. En sano, etteikö Ramu tuota maalia avustanut, mutta syöttäjäksi en merkitsisi.
   
 18. Rommeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Pale Knuckles - EASHL
  Lainaus:
  Eikös se mennyt niin, että jos järjestelmään on merkitty syöttäjä tai syöttäjät, ei niitä voi jälkikäteen enää poistaa? Asiasta uutisoitiin muistaakseni joskus tämän kauden alussa.

  Edit. Eli jos tämä pitää paikkansa, niin kyllä niitä puhuttuja pisteitä on edelleen jaossa.
   
 19. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ottelun päätteeksi otteluvalvoja / päätuomari (en nyt muista ketä) allekirjoittaa pöytäkirjan jonka jälkeen siitä tulee virallinen.

  Ennen sitä kaikki muutokset on mahdollisia ja siinä on joku 15min protestiaika matsin jälkeen molemmilla joukkueilla jos vaativat jotain muutoksia pöytäkirjaan yms.

  Tämän jälkeen ne ei enään muutu millään.
   
 20. Lainaus:
  Jos on merkitty alunperin kaksi syöttäjää, voidaan vain vaihtaa niitä, mutta ei vähentää. Ja varmaan sama toisinpäin, eli ei voida toista lisätä, jos ei ole pöytäkirjaan kahta merkitty.
   
 21. volgan lautturi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä
  Lainaus:
  Päätuomarit, linjurit ja ottelun kirjuri allekirjoittavat pöytäkirjan.

  Mulla olis semmonen mielikuva että kun tuomaristo on poistunut jäältä niin sen jälkeen joukkueet eivät voi vaatia mitään muutoksia pöytäkirjaan. Toki mielikuvani voi olla ihan väärä. Ei kait jääkiekossa mitään 15 minuutin protestiaikaa ole? Salibandyssä tuo toki on.

  Viime kaudella, olikohan joku Kärpät - HIFK- peli (en oo ihan varma), niin jälkikäteen joku Kärppien maali muutettiin muistaakseni Leskiselle. Eli kai ne erittäin epäselvissä tilanteissa voivat vielä muutella noita jälkikäteen.
   
 22. Mies laidan takaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Tämähän tarkoittaa juuri sitä, ettei syöttöpisteitä jaeta välttämättä oikein. Ylimääräistä "huutopistettä" ei oteta pois, jos se on merkitty maalin jälkeen pöytäkirjaan. Kookoo-Pelicans ottelussa 1-2 maaliin Jesse Saarinen merkitään toiseksi syöttäjäksi, vaikka ei koko vaihdossa koske kiekkoon. Siellä se syöttö edelleen on.
   
 23. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Saattavat muuttaa, jos perustellusti kuka tahansa asiasta ilmoittaa. Viime kauden pudotuspeleissä muuttivat yhden syötön Lehtivuorelta Nikkilälle (tai toisinpäin) kun asiasta Liigalle huomautin, niin selkeä tilanne kun oli.

  Toisaalta viime kaudella eivät toista selkeää tilannetta muuttaneet.
   
 24. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Lainaus:
  Tää onkin mielenkiintoinen juttu. Kelasin tuota videota aikani ja kyllähän se siltä näyttää että Saarinen ei koko aloituksessa osu kiekkoon, vaan Liivik lyö sen suoraan viivaan Kousalle. Olisipa tosi kiinnostavaa nähdä tuosta aloituksesta vielä parempaa kuvaa ja eri kulmasta. Mutta sinällään en kyllä ihmettele, että Saarinen on sen syöttöpisteensä saanut, kun tarkastelunkaan perusteella en pysty aivan sataprosenttista varmuutta antamaan.
   
 25. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ainakin viime Tiistaisessa Lukko - KooKoo pelissä Chris VandeVelden 5-1 maalin kuulutettiin ja merkattiinkin aluksi syöttäjiksi Koivisto ja Ramstedt, mutta aika pian Ramstedt otettiin pois ja maaliin jäi vain yksi syöttäjä. Ainakin Raumalla näitä on korjattu siis oikeiksi kesken pelin. Muutama muukin vastaava löytyy ainakin Lukon osalta, mutta en nyt millään muista missä peleissä näin on käynyt.