Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Syöttöpisteiden ilmaisjakelu

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Shamppoo, 24.03.2008 klo 19.11.

 1. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Hassu seikka tuokin, ettei Kärppien kolmeen maalin löytynyt syöttäjiä, mutta kotijoukkue JYPin neljään maaliin jokaiseen kaksi syöttäjää.
   
 2. sinnepäinsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Otto Karvisen ulkojäänasuttelut
  Lainaus:
  Joo Kärpillä on kato pelkästään noita maalintekijöitä rosterissaan.
   
 3. Zamboni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Selittyy sillä, että illan seitsemästä maalista kuusi syöttivät jyväskyläläiset ja menivät tekemäänkin niitä viisi, vaikka saivat omaan sarakkeeseen vain neljä kaappia.
   
 4. Diesel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  JYPillä taas on syöttöpelin erikoismiehiä: omien lisäksi syöttivät myös Kärppien maalit.
   
 5. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Semmoista se on, kun on totuttuun tyyliin lähdetty kohua hakemaan edes vaivautumatta katsomaan maaleja.
   
 6. Mane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Lainaus:
  Aika turha näitä pistepörssejä on edes ylläpitää, jos välillä annetaan tuollaisia syöttöpisteitä ja normaalisti taas ei. Tilanne siis meni niin, että Sportin Riska voitti oman pään aloituksen 100-0 Robin Salolle jolla kiekko oli aivan selvästi hallussa. Jasper Lindsten sitten karvasi kiekon Salon lavasta ja passasi keskelle Kalliolle joka tälläsi komean maalin.

  Filppula oli siis tuo kaveri joka hävisi aloituksen.

  Nykyään jo melko hyvin katsotaan jälkikäteen ansaitut syöttöpisteet kavereille ja vaihdetaan myös syöttäjää jos tarpeen on, mutta edelleenkään ei oteta juuri koskaan pois väärin merkattuja jos ketään ei pitäisi laittaa tilalle. Ilmeisesti koska "tehopisteiden saaminenhan on pelkästään hyvä juttu".

  Kaikkien oikeustajun kannalta kuitenkin turhat syöttöpisteet pitäisi yhtä lailla poistaa jälkikäteen, sillä kun näin ei tehdä niin se nakertaa kaikkien pistetilastojen arvostusta. Yksi kausihan ei ole tarpeeksi pitkä juoksu, että nämä menisivät tasan vaan ihan oikeasti se voi olla se ratkaiseva ero että kuka saa tililleen 56 pistettä ja kuka 55 pistettä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2017 klo 09.23
 7. JPL Jäsen

  Lainaus:
  Viisikkopelaamisen riemujuhlaa. Klap-Klap-Klap ja kiekkoa yläpeltiin...
  Tilastomiehet olleet varmaan täydellisessä unessa, kun eivät syöttäjiä löytäneet.
   
 8. Bobcat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  "Syöttöpiste kasille" on jo niin legenda Hakametsässä ja Tampereella. En ihmettele niitä pisteitä. Ja kyllä niitä varmaan seiskallekin meni.
   
 9. Purkan Jauhaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Hämeen Sanomissa juttu ketjun aiheesta: Liigan pistepörssin voi voittaa väärä mies | Hämeen Sanomat

  Itselleni tuli kyllä yllätyksenä tuo ettei syöttäjiä voi poistaa jälkikäteen. En tiedä mitkä järjestelmät Liigalla on käytössä, mutta tuntuu todella oudolta, että noinkin isolla firmalla on käytössä järjestelmät, joista ei voi poistaa virheellistä dataa, vaan luotetaan tuomarin tulkintaan.
   
 10. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Tuohan olisi kerrettävissä niinkin helposti kuin että luotaisiin mielikuvituspelaaja #99 joka pelaisi joukkueessa XX, ja korjaukset joissa pitäisi poistaa toinen tai molemmat syöttäjät, niin nämä syöttöpisteet merkittäisiin tälle luodulle pelaajalle. Näin siis hyvin nopeasti mietittynä. Toki jos halua korjata virheitä ei ole, niin sittenhän on olemassa tuhat ja yksi syytä, miksi näin ei tehdä.
   
 11. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  On kyllä käsittämätöntä, että olet hakannut pääsarjatasolla Suomessa kaikista eniten pisteitä, vetänyt nhl:ssä kohtuu tilastoilla, voittanut pari maailmanmestaruutta, ekan arvokisamitalin ja olet silti aliarvostettu. Kai se pelasi koko uransa vaan niin kovien ketjukavereiden kanssa, että pisteitä karttui ja menestystä tuli
   
 12. Jan Koller Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät ♠, Montreal Canadiens
  Lainaus:

  Hahhah. Tämä taas osoittaa sen pienen ylimielisyyden, joka osalla Liigan johdosta on, että muut tekee mitä pystyy, me tehdään mitä me halutaan. Ei tuon korjaaminen nyt kovin vaikeaa olisi...
   
 13. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Zabo otti tänään Peltolan maaliin puhesyötön, joka olisi kuulunut VIttasmäelle. Hoki päätuomarille "sikstyseveniä" maalin jälkeen ja tilastoihin pääsi.
   
 14. Lihapiirakka Jäsen

  Lainaus:
  Eikös se Zaborsky nyt siihen Vittasmäen lörppöheittoon kuitenkin koske? Tuo mikään huutosyöttö ollut.
   
 15. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Voipi olla, hidastuksia en niin tarkkaan tuijotellut enkä jälkeenpäin ole niitä katsonut. Jos meni oikein, niin hieno juttu.
   
 16. madeOFspade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Makkosen syöttö Ässien 1-4 maaliin tänään...

  Laganiere katkaisee pelsusyötön, levittää laitaan Korhoselle joka tekee maalin. Makkonen oli Lagan vieressä mutta ei mun nähdäkseni osu kiekkoon.
   
 17. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Taas asiaa tähän ketjuun

  Ässien toinen maali eilen. Insam saa "syöttöpisteen", koska kiekko vahingossa osuu häneen maalin edustalla pakin laukauksesta. Hän ei siis vaikuta mitenkään kiekon kulkuun ennen kuin Saha sohii sen sisään. Näin ollen koko maalin alustanut pelaaja (McRae) ei saa syöttöpistettä lainkaan. Ensin se merkittiin hänelle, mutta sitten vaihdettiin Insamille kun joku huomasi että kiekko ohimennessään osuu myös tähän. Tällaiset haamusyötöt pitäisi saada pois..

  Enkä siis vähättele Insamin toimintaa, hän piti vastustajan pelaajat kiireisinä maalin edessä, mutta kiekon kulkuun hän ei nähdäkseni vaikuttanut mitenkään..
   
 18. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Tuo nykyinen tapahan on erittäin selvä ja selkeä. Jos aletaan arvioimaan, mitkä on haamuosumia ja mitkä eivät niin homma menee epäreiluksi, kun toinen tulkitsee toisella tapaa ja toinen toisella. Osuma pelaajaan on selkeä ja siinä ei tule epäselvyyksiä. Maalikin merkataan sille, joka on siihen viimeisenä osunut.
   
 19. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Teknisesti olet oikeassa, toki tapa on sinällään tasavertainen kaikille. Mutta se aiheuttaa sen epäreiluuden, että tällöin ne pelaajat eivät saa pisteitä, joille ne todellisesti kuuluisivat, kun ennen maalia jokaisesta toiseen pelaajan osumasta omiin toppahousuihin saa itse pisteen. Näin se nyt vain on, ja sitä lähinnä kritisoin..
   
 20. Justus76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Yksittäisiä syöttöpisteitä voi tulla vahingossa, mutta kun katsotaan syöttöpörssin kärjessä olevia pelaajia, niin kyllä merkatut syöttöpisteet ovat anasaittua. Eipä Junntilan syötöistä monikaan on tullut vahingossa, vaan päinvastoin suurin osa on laatusyöttöjä ja tarkoitettukin maaliin johtavaksi syötöksi tai laukaukseksi, jonka riparin pistää joku sisään. Sillä ei mitään tilastollista merkitystä, onko jonku jarruketjun kaverin tehot 0+2 vai 0+3, että laskettiinko se yksi perseestä kimonnut kiekko syötöksi vai ei. Tietysti se voi olla joltaki toiselta pois, mutta ei silläkään ole väliä, koska pitkässä juoksussa ne menevät kuitenkin tasan. Erikseen on sitten ne, jotka saavat tehopisteitä puhumalla, vaikka ovat istuneet vaihtopenkillä maalin aikana.
   
 21. Hukkaviiva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tänään sai JYP-KooKoo matsissa Immonen kyllä kaks niin aiheetonta syöttöpistettä että kummatkin pitäis perua. Ekassa maalissa Mäenpää ja Puustinen syötteli viivassa ainakin pari kolme kertaa poikittain ennen kuin Puustinen lauko maalin, ni silti Immonen kaivettiin kakkossyöttäjäks. Ja toisen maalin Puustinen teki Tuppuraisen vedon reboundista, ja taas Immoselle syöttöpiste.
   
 22. mesag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Jos jälkimmäisessä maalissa Immonen syötti Tuppuraiselle joka laukoi, kuuluu tästä Immoselle syöttöpiste. Ei se maalivahdin torjunta syöttöpisteitä vie.
   
 23. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Perusteletko, miksi Immoselle ei noissa pitäisi syöttöä antaa? @Hukkaviiva Siis minkä säännön tai käytännön mukaan syöttöä ei annettaisi?
   
 24. mesag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Tälle vuodelle vaihdettiin käytännöksi, että jos syöttöketju menee A-B-C-B ja B tekee maalin, ei A saa syöttöä.
   
 25. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Joo, IIHF teki tämmöisen sääntömuutoksen, mutta joissain liigoissa sitä ei lopulta otettu käyttöön. Suomen liiga oli yksi niistä, joissa mennään samalla käytännöllä kuin aiemminkin. Muita vastaavan päätöksen tehneitä ainakin Ruotsin ja Sveitsin liigat. Yhtenä syynä lienee tilastojen vertailukelpoisuus eri kausien välillä.