Suomi vs. Venäjä – naapurisuhteet

  • 649 511
  • 4 322

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Suomihan on jo ajat sitten ilmoittanut, että se ei jatkossa noudata kaikkia Pariisin rauhansopimuksessa saneltuja rajoituksia puolustuskalustolle.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Aserajoituksista on irtisanouduttu ydinasetta lukuunottamatta jo 1990. Asiahan annettiin tiedoksi Neuvostoliitolle ja Iso-Britannialle, ja kun nämä eivät asiaa vastustaneet, niin se on loppuunkäsitelty.

Okei tämä selvä. Sitten voidaan vaan arvailla motiiveja Venäjän hallituksen viralllisen lehden retostelulle tästä asiasta.

_
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Okei tämä selvä. Sitten voidaan vaan arvailla motiiveja Venäjän hallituksen viralllisen lehden retostelulle tästä asiasta.

_

Ei tarvitse arvailla, vaan kyse on täysin systemaattisesti siitä, että Putinin hallinto pyrkii irtaantumaan kaikista niistä asioista, joista on keskusteltu/neuvoteltu/sovittu heti neukkulan romahtamisen jälkeen sekä 90-luvulla Jeltsinin hallinnon kanssa. Tuolloinhan Venäjän uusi hallinto otti hyvin sovittelevan ja anteeksipyytelevän linjan N-liiton aikaisiin asioihin, sama linja ulotettiin yhteiskunnan eri osa-alueille.

Jos otetaan muutamia konkreettisia, Suomea koskettelevia esimerkkejä, niin sellaiseksi käy tämä Pariisin rauhansopimuksen "rikkomisen" paheksunta. Muita esimerkkejä ovat mm. Suomen palauttaminen Venäjän etupiiriajatteluun (Duginin nimi ollut vahvasti esillä) sekä Mainilan "laukausten" venäläislähtöisyyden kieltäminen. Nämähän venäläinen historiankirjoitus jo tunnusti N-liiton provokaatioksi 90-luvulla ja 2000-luvun alussa, mutta kielsi ne myöhemmin uudelleen.

Jos ottaa vielä erikoisemman esimerkin, niin Bäckman on joskus epäillyt vielä Suomen itsenäistymisprosessin "laittomuutta" vuonna 1917.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viimeksi muokattu:

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Tämä on suora uhkaus. Taas käännähtää monta rotsia NATOn suhteen.

Suora uhkaus keneltä? Kuka tämä Jegorov on? -94 kuollut kosmonautti vai joku alalevottomia laukova paikallinen dosentti? Veikkaan jälkimmäistä... Jos NATO-takit suhisee, niin suhiskoon sitten edes hiukan konkreettisempien syiden takia.

Iltalehden kätyrin etunimestä jo käy selville, mihin päin sympatiat on kallellaan. (Sasha)

Oikein tosissasiko Sasha Huttusta kätyriksi leimaat? On tämä melkoista. :D Vaikka yritän mahdollisimman paljon välttää uutisointia koskien naapurimaatamme ja sen pelleilyä rajojensa sisä- sekä ulkopuolella niin ei voi välttyä huomaamasta kuinka näitä paatoksen miehiä on molemmin puolin aitaa.
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
http://www.kaleva.fi/uutiset/pohjoi...asi-kolme-venalaista-rajan-tuntumassa/699789/

Siitäkö venäläiset keksivät tarpeeksi aihetta tulla rajan yli turvaamaan täällä asuvia venäläisiä?

E: eiköhän Venäjällä sanota, että pommi on ollut suomalainen. :D
Sellainen poiminta tuosta, että virallisen totuuden mukaan ovat turisteja ja silminnäkijöiden mukaan puolestaan pomminpurkajia. Venäjällä taitaa olla kohta kaikilla valtion hommissa toimivilla ammattinimikkeenä turisti.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Noin lähellä rajaa, räjähteiden kanssa tekemisissä ja viranomaisten mukaan turisteja.

Ryssän sissejä ne oli.
 

Syöttöpiste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Venäläisen turistinhan tunnistaa siitä, että hänellä on mukanaan ainakin vähän vaihtovaatteita, pesuvälineet, hieman rahaa, rynnäkkökivääri, sinko, panssarivaunu, Ilmatorjuntaohjuksia, tiedustelulennokki, sekä muita jokaisessa lomakohteessa tarvittavia mukavuusvälineitä. Karttaa näillä turisteilla ei kuitenkaan ole tai sitten sitä ei osata käytää, sama koskee myös kompassia.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Suomen ja Venäjän naapurisuhteet ovat hyvät. Jopa niinkin hyvät, että Venäjä tarjoaa apua ydintekniikan saralla, jos Loviisaan rakennetaan kolmas ydinreaktori. Ilmoittajana toimi ei enempää eikä vähempää kuin Putinin lehdistöpalvelu.

http://www.iltalehti.fi/talous/2015061619872794_ta.shtml
Linkki Iltalehteen, jossa juttua tästä venäläisten ydinvoimatarjouksesta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Suomen ja Venäjän naapurisuhteet ovat hyvät. Jopa niinkin hyvät, että Venäjä tarjoaa apua ydintekniikan saralla, jos Loviisaan rakennetaan kolmas ydinreaktori. Ilmoittajana toimi ei enempää eikä vähempää kuin Putinin lehdistöpalvelu.

http://www.iltalehti.fi/talous/2015061619872794_ta.shtml
Linkki Iltalehteen, jossa juttua tästä venäläisten ydinvoimatarjouksesta.

Luoja antakoon SSS:lle edes sen verran viisautta, että tämän tarjouksen torjuvat. Epäilen tosin vahvasti että SSS:n tahtotila ei siihen riitä. Putin haluaa kaikin tavoin solmia Suomen yhä riippuvaisemmaksi Venäjän engergiatoimituksista ja -osaamisesta sekä -huollosta. Nykyaikaisessa, erittäin vahvasti energiasta riippuvaisessa yhteiskunnassa kyse on lähes samasta asiasta kuin Venäjän sotilaat toimisivat Suomen armeijana. Mitä enemmän Suomi on energian ja energian huoltovarmuuden osalta riippuvainen Venäjästä, sitä varmemmin meitä uhkaa Ukrainan kohtalo siltä osin, että Venäjä kiristää energian avulla itselleen sopivan hallituksen Suomeen ja puuttuu muutenkin yhä laajemmin Suomen asioihin. Niin se vaan on että kasakka ottaa sen mikä ei ole tukevasti kiinni ja tässä tapauksessa sen minkä engergialla kiristämällä kriisitilanteessa tai kriisi itse luomalla mahdollistuu.

Vakavasti täytyy pohtia yhä enemmän sitä, että vastalauseena muuttaa Suomesta esimerkiksi Portugaliin, Ranskaan tai Saksaan.
 
Viimeksi muokattu:

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Luoja antakoon SSS:lle edes sen verran viisautta, että tämän tarjouksen torjuvat. Epäilen tosin vahvasti että SSS:n tahtotila ei siihen riitä.
Niin epäilen minäkin. Keskusta tuskin lähtee tätä torppaamaan, persutkin näyttänevät vihreätä valoa, ja Kokoomus oli jo edellisessä hallituksessa tukemassa Rosatomin mukanaoloa Fennovoiman Pyhäjoen hankkeessa.

En haluaisi lisätä Suomen energiariippuvuutta Venäjästä tässä maailmanpoliittisessa tilanteessa. Venäjä taas haluaa lisätä yhteistyötä Suomen ja Venäjän välillä, tähän aivan varmasti liittyy poliittinen ulottuvuus. Esim. Valko-Venäjän Putin porukoineen on jo tehnyt energiavaroiltaan ja taloudeltaan hyvin riippuvaiseksi Venäjästä. Puttea varmasti kiehtoo samanlaisen asetelman saaminen Suomeenkin...
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Toisaalta sitä uraania jaa kyllä muualtakin mikäli ongelmia toimituksen kanssa syntyy, eikä toimitusta ole välttämättä yhtä helppoa katkaista kuin kaasuhanojen kanssa. Itse olen Fortumin ydinvoimaluvan puolella, mutta käytännössä Fortumin siteet Venäjän markkinoille tekevät houkutuksen ostaa seuraavakin reaktori sieltä, koska vaihtoehtoisesti saavat siitä alennusta tai saattavat joutua helpommin ongelmiin Venäjällä mikäli ostavat muualta. Toisaalta ilmeisimmin tämä uusi tarjous juontaa osittain siitä, että haluavat pitää Fortumin mukana Fennovoimassa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eikös tuo Fortumin uusi voimala jo torpattu ja vaatisi uuden lupaprosessin? Tämä oli tiedossa myös idässä, joten Putinin höpötykset ydinvoimalasta oli tietoisesti tyhjää täynnä. Kun piti sanoa jotain ja kuulostaa kansan edessä fiksulta, mutta mitään todellista sisältöä ei ollut laittaa peliin.
 
Lainauksella on jo ikää, mutta törmäsin vasta tänään, enkä muista nähneeni mitään poimintaa aiheesta aiemmin.

"Kun Venäjä valloitti Krimin, Linnovi-Thatcher [suomalainen kunniakonsuli ja timanttikauppias Afrikassa] sai kuulla Putinin entisen neuvonantajan Andrei Illarionovin arvion, jonka mukaan Putin katsoo myös Suomen kuuluvan Venäjän etupiiriin."
LP 20 - Maassa maan tavalla | Long Play

Minä en ainakaan halua kuulua mihinkään ryssän etupiiriin. Rautaa rajalle stna.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Kyllä Andrei Illarionovin puheista oli juttua viime vuonna. Hän erityisesti mainitsi Baltian maat, Suomen ja Valko-Venäjän alueina, jotka Putin haluaisi.

Tässä on esimerkiksi englanninkielinen juttu asiasta yli vuoden takaa maaliskuulta 2014:

Vladimir Putin ‘wants to regain Finland’ for Russia, adviser says - Europe - World - The Independent

Iltalehti uutisoi myös samasta aiheesta:

Putinin ex-avustaja: Putin haluaa Suomen takaisin Venäjälle | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi

Illarionov on siis Putinin entinen neuvonantaja, joka sai potkut joitain vuosia sitten. Onhan täysin mahdollista, että Putin on tosiaan sanonut Andreille että näin on näreet, mutta toisaalta Illarionov on esimerkiksi noilla jutuillaan, jotka hän sanoi juuri Krimin valtauksen jälkeen, saattanut vain puhtaasti hakea mediahuomiota. Myös entisen työnantajan härnääminen tällaisella ei olisi mikään ihmeellinen tempaus.

Oli Illarionovin puheissa totuuspohjaa tai ei, oli miten oli, niin tässähän se tuleva uhka joka tapauksessa lukeekin:

Speaking to the Swedish newspaper Svenska Dagbladet, Mr Illarionov warned that Russia will argue that the granting of independence to Finland in 1917 was an act of “treason against national interests”.

Mikään järin pitkä matka nykyisistä leikeistähän ei tähän pisteeseen enää ole ja sellainen kutina on, että ennen kuin Putin jättää presidenttiyden 2024 tullaan tästäkin kuulemaan paljon enemmän. Erityisen komea temppuhan olisi palauttaa tsaarinvallan aikaiset rajat vuodeksi 2017 koko paskan hajoamisen satavuotispäivän kunniaksi, mutta vähän liian kiire taitaa tulla sen kanssa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikään järin pitkä matka nykyisistä leikeistähän ei tähän pisteeseen enää ole ja sellainen kutina on, että ennen kuin Putin jättää presidenttiyden 2024 tullaan tästäkin kuulemaan paljon enemmän. Erityisen komea temppuhan olisi palauttaa tsaarinvallan aikaiset rajat vuodeksi 2017 koko paskan hajoamisen satavuotispäivän kunniaksi, mutta vähän liian kiire taitaa tulla sen kanssa.
Minä luulen, että Putin ei enää kykene päästämään irti vallasta. Siispä Putin ja valta eroaa vasta kuoleman tai todella vakavan sairauden takia.

Ikää putella on nyt 62 eli fyysinen takaraja lähestyy. Armeijan vahvistamisen suhteen Putlerin henkilökohtainen aika loppuu, mikäli mielii johtaa voittoisaa puna-armeijaa täydessä iskussa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Kyllä pistää vituttamaan tällaiset otsikot: Kanerva lepyttelymatkalla Moskovassa - Naryshkin yhä katkera: "Häpeätahra"

Kanerva menee siis Venäjälle lepyttelemään paikallisia tuon etyj hommelin takia. Miksi ihmeessä? Tällaisia juttuja kyllä taatusti oli joskus Neuvostoliiton aikana, mutta eihän näitä nyt enää pitäisi tulla hyvänen aika sentään. Mitä lepyttelemistä tuossa nyt on?
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kyllä pistää vituttamaan tällaiset otsikot: Kanerva lepyttelymatkalla Moskovassa - Naryshkin yhä katkera: "Häpeätahra"

Kanerva menee siis Venäjälle lepyttelemään paikallisia tuon etyj hommelin takia. Miksi ihmeessä? Tällaisia juttuja kyllä taatusti oli joskus Neuvostoliiton aikana, mutta eihän näitä nyt enää pitäisi tulla hyvänen aika sentään. Mitä lepyttelemistä tuossa nyt on?
Kanerva oli vetänyt menneisyyskännit ja tuollainen idea tuli mieleen. Lentoliput oli jo varattu ja Kremliin soitettu niin ei voinut peruakaan.
 

Pakkanen

Jäsen
Erittäin mielenkiintoista mutta turhauttavaa. Suomettuminen vituttaa. Pitääkö jonkun kuolla (tai pahempaa) ennen kuin aiheesta tehdään vaikka elokuva? Viihde on yksi parhaista keinoista vaikuttaa.

Aina kun venäjän kansallislaulu soi televisiossa, laitan sen äänettömäksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös