Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Suomi vs. Venäjä – naapurisuhteet

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Stonewall, 28.08.2014 klo 14.50.

 1. Stonewall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RoKi, Liverpool
  Kokeillaan olisiko tarvetta keskustella Suomen ja sen suuren ja mahtavan naapurimaan, Venäjän välisistä suhteista. Historiallisesti ollaan välillä oltu napit vastakkain, välillä ollaan eletty sovussa. Sodittu on monen monta kertaa jo ennen Suomen itsenäisyyttä ja muutama kerta sen aikana, mutta suurin osa ajasta ollaan sentään elelty rauhan aikoja. Karjala on ollutta ja mennyttä eikä haittaa maiden suhteita, mutta vaikuttaako asenteisiin?

  Juuri nyt Ukrainan tilanne tuntuu kuumenevan ja kotomaassakin mielissä pyörivät pakotteet ja vastapakotteet sekä Putin-tuotteiden halpamyynnit. Lisäksi samalla viikolla on ollut jo kolme ilmatilanloukkausta, jotka puolustusministeri Haglundin mukaan "eivät voi jatkua".

  Suomettumisen ja kylmän sodan aikana ei ollut tarvetta keskustalla Suomen ja naapurin suhteista, koska ne olivat aina "hyvät". Miten on nykyään? Työntääkö Venäjä meitä itsestään kauemmas pyrkiessään vetämään lähemmäksi? Olemmeko ikuisia vihollisia vai ystäviä? Onko Venäjä uhka Suomelle? Onko Suomi edelleen uhka Pietarin turvallisuudelle? Ovatko venäläisnaiset yhtä kauniita kuin miehet rumia (tämä stereotypian esille otto ei ole tarkoitettu loukkaukseksi)? Ovatko kauppasuhteet kaikken tärkeintä?
  Sana on vapaa.
   
  Viimeksi muokattu: 28.08.2014 klo 15.57
 2. Stonewall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RoKi, Liverpool
  Venäjän ilmatilanloukkausia on tosiaan uutisoitu laajasti. Puolustusministeri Haglund arvioi, että mukana on tahallisuutta (linkki). Lieneekö normaalia naapurimaan puolustuksen testaamista, vai osa suurempaa kuviota.
   
 3. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Venäjä tulee aina olemaan Suomen suurin turvallisuusuhka pitkällä aikavälillä tarkasteltuna. Ainakin niin kauan kuin valtiot nykymuodossaan ovat olemassa. On mielestäni naiivia tai jopa "älyllisesti epärehellistä" kieltää tätä tosiasiaa.

  Venäjän viimeisen puolen vuoden aikana suorittama Krimin valtaus ja hyökkäys Ukrainaan osoittaa, että tuo roistovaltio on valmis tekemään mitä haluaa, sopimuksista ja kansainvälisistä laeista välittämättä. Putin, tuo possusilmäinen silovikki, näyttää ihailevan Neuvostoliittoa ja haluaa palauttaa sen. Tavallaan sen ymmärtää, sillä tuossa diktatuurissahan ko. ukonkäppänä itsekin sai KGB-koulutuksensa ja oppi ajattelemaan kuten kunnon toverin kuuluu. Ei näytä vuosikymmenet pesseet niitä oppeja pois.

  Surullista tässä koko touhussa on Suomen kannalta se, että jälleen yksi sukupolvi venäläisiä oppii maailmankuvan, jossa he ovat länttä vastaan. Koska Suomi ei ole lännen ja idän välissä, vaan kiinteä osa länttä, tarkoittaa se myös sitä, että he kokevat Suomen olevan jatkossa vihollinen. Mutta heikko sellainen. Kuten viime aikojen toistuvat, röyhkeät ilmatilaloukkaukset kertovat, Venäjä leikkii Suomen heiveröisen puolustuksen kanssa jo nyt. Vähemmän yllättäen NATO-maat kuten Viro, eivät pienemmästä koostaan ja historiastaan huolimatta ole joutuneet näiden rajaloukkausten kohteeksi. Viroa Venäjä siis kunnioittaa/pelkää NATOn takia. Suomea ei. Tästä voi vetää vain yhden järkevän johtopäätöksen ja se on se, että taataksemme lapsillemme turvallisen Suomen, jossa sotahullun naapurivaltion päähänpistoja ei tarvitse pelätä, on Suomen liityttävä NATOon mahdollisimman pian.

  Mitä se tekee "kahdenvälisille suhteille" on aivan sama, sillä ne eivät tälläkään hetkellä ole tasavertaiset. Vladimir Putin on rotta, ja niin kauan kuin tuo rotta klaaneineen johtaa Venäjää, ei tilanne muutu, ellemme me muuta sitä itse.
   
 4. Midnight Rambler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiroshima Toyo Carp
  Mielestäni Suomessa ollaan liian nöyriä Venäjää kohtaan ja tiukempi linja pitäisi ottaa ihan itsekin, eikä vain EU:n pakotteita valitellen noudattaen. Itänaapurista on tullut alkoholisoitunut ja harhainen diktatuuri johon pitäisi kaiken järjen mukaan myös suhtautua juuri sellaisena, eikä yrittää kaunistella totuutta jollain elähtäneellä YYA-ajattelulla "ystävyydestä" tai olla mielin kielin veriruplien vuoksi.
   
 5. kiwipilot Jäsen

  Täysin samoilla linjoilla Juhaht:n kanssa. Enemmän kuin Venäjän nykyinen perseily vituttaa se, että reippaasti yli puolet suomalaisista ei tätä ryssän tilannetta näe tai halua tajuta. Eri asia ovat sitten änkyräkommunistit sekä väyrysläiset iivanan perseennuolijat. Onkohan juuri tapahtunut ilmatilanloukkauskin edelleen Suomen oma vika kuten Pölkkypää-Paavo ehti aiemmista julistamaan?
   
 6. Jerry100 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vihdoin Oranssi
  Yllä olevaan kirjoitukseen voi vain sanoa että ikäväkyllä nyt jos koskaa olisi Suomen aika liittyä Natoon. Uhka kasvaa kasvamistaan kokoajan ja Venäjää ei EU:n heiveröiset pakotteet paljoa paina. Onko tosiaan nämä nyt ne pahimmat sanktiot mitä EU voi antaa Venäjälle? Ja jos ei niin minkä helvetin takia niitä sanktioita ei kovenneta niin että tuntuu todella, Venäjähän on jo tunkeutunut toisen valtion alueelle.
   
 7. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Suomella on ollut hyviäkin kausia Venäjän naapuruudessa, hyvinkin merkittävällä tavalla. Autonomian aika oli pääosin todella positiivista kehitystä - toki siinä tarvittiin suomalaisten aloitteellisuutta ja päättäväisyyttä saatujen mahdollisuuksien kehittämisessä. Mutta suurelta osin ei-länsimainen suurvalta lähinaapurissa on merkinnyt uhkaa tavalla tai toisella. Voisimme periaatteessa todella paljon hyötyä naapuriudestamme, mutta se voi myös olla kuolemanvakava uhka meille.

  Tässä geopoliittisessa asemassa ei ole syytä mihinkään jäykkään ideologiseen puhdasoppisuuteen vaan pragmaattisuuteen, paasikiviläisyyteen. Kun voidaan tehdä yhteistyötä ja hyötyä niin tehdään, mutta kun Venäjä ei toimi järkevästi meidän etujemme kannalta niin sitä on vastustettava. Nyt ei ole mikään suomettarelaisen myöntymisen ajankohta, nyt on toimittava aktiivisesti Venäjän painostuksen ehkäisemiseksi.
   
 8. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Kaikista tärkeintä naapurisuhteille olisi viisumivapaus. Kyllähän se tulee, mutta menee siinä vielä aikaa.

  Saataisiin tavallisten ihmisten tavallista kanssakäymistä lisättyä ja kaikki olisivat onnellisimpia.
   
 9. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Erinomaisia kirjoituksia edellä. Tadulla ei lisättävää.
   
 10. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Varuskuntia vaan pois rajan tuntumasta, niin on naapurin helpompi tulla tänne. Ainiin. Onhan meillä Suomenruotsalainen varuskunta jossain, missä lie.
   
 11. Åleg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Viisumivapaus Suomen ja Venäjän välille olisi todella huono idea. Kyllä ne tavalliset ihmiset jo nyt pääsee hoitamaan tavallisia kanssakäymisiä. Viisumi pitää pahimmat Venäläiset rikolliset ja rikollisjärjestöt poissa Suomessa. Viisumit pois, niin tässä maassa nähdän aivan uuden sortin rikollisuutta useassa eri muodossa.
   
 12. Stonewall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RoKi, Liverpool
  Lainaus:
  Kyllähän viisumivapaudesta voisi lyhyellä tähtäimellä olla hyötyäkin. Mutta pidemmällä tähtäimellä olet oikeassa. Emme tarvitse mitään ilmiöitä, joita viisumien avulla pystytään pitämään kurissa. Onneksi Suomi ei voi sooloilla tässä, vaan viisumikäytäntö on yhteis-Eurooppalainen.
   
 13. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  Ei olla mitään opittu historiasta. Kun olot alkavat käydä epävakaiksi, niin heti leikataan puolustusmenoja, samalla kun naapuri ei muuhun kuin hyökkäysvoimiinsa keskitykään. Sitten uskotaan lapsenuskoisesti jonkun pilipali-liiton tukeen ja lopputulemana seistään tuolla rajalla morat kädessä ja t-paita+vyölaukka-yhdistelmä päällä.

  Ja sitten munattomat poliitikot tekee sitä mitä kansa tahtoo. Älä ikinä kysy kansan mielipidettä johonkin muutokseen. Sääntö numero yksi. Sitä paitsi (muistaakseni) yli puolet kansasta olisi ok Natoon liittymisen suhteen, jos eduskunta sitä esittäisi. Eli käytännössä sen muutosvastaisen porukan, jota ei kiinnosta mikään, takia ne jyrää meitin.

  Naapurin toiminta nimittäin muistuttaa huomattavissa määrin itävaltalaissedän johtamia touhuja 30-luvulla. Sääli sinänsä, venäläiset on mukavaa sakkia, toisin kuin saksalaiset.
   
 14. haunted shores Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Varjotuuli
  Itselläni oli muutama vuosi sitten venäläinen naapuri. Ei meillä mitään sen kummempaa naapuruussuhdetta ollut, mutta ihan tavallinen venäläinen oli kyseessä. Hakkasi tyttöystäväänsä ja älykkyys oli maitotölkin tasolla.
   
 15. opelix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, JJK
  Lainaus:

  Kyllähän tämä menee tavalla/toisella ristiin Nato-ketjun kanssa mutta yritetään. Jos siis huomatkaa jos Suomi hakisi Natojäsenyyttä vaikka optimistisesti ajateltuna vaikka v.2017 niin jäsenyys menisi nopeassakin aikataulussa Ukrainan ja muun suurvaltapolitiikan ehdoilla pitkälle ensi vuosikymmenelle.

  Venäjä varmasti sanelee kovat ehdot sekä EU:n että Naton laajentumiselle neuvottelupöydässä nykyisen kriisin ratkaisua haettaessa. Niin ja nyt ollaan vielä kaukana siitä todellisesta neuvottelupöydästäkin. Sanoisin että Suomi ei tule jäseneksi pääsemään pitkiin aikoihin,ehkä vuosikymmeniin ja naapurin kanssa on pärjättävä. Keskittykäämme siis miten? Nato ei ole se ratkaisu naapuruussuhteisiin.
   
 16. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Surullista kuinka joku voi olla näin sekaisin. Isoilla rahoilla pelaavilla rikollisilla on kyllä keinonsa järjestää viisuminsa haluamallaan ja tarvitsemallaan tavalla. Nyt tavalliset ihmiset eivät jaksa eikä oikein osaakaan vierailla naapurimaassa, kun tarvitaan valokuvia ja muita ja ennen kaikkea naurettava hinta.

  Nimenomaan tavalliset ihmiset eivät pääse hoitamaan kanssakäymisiänsä, kun taas rikolliset hoitavat viisuminsa samalla tavalla kuin vaikka Jokerit hoitavat ryöstöretkilleen. Siihen on omat ihmiset hoitamassa se mitä pitää hoitaa ja ammattilaiset keskittyvät oikeisiin töihin.

  Aika harvalla tavallisella ihmisellä on sihteeriä käytössään.
   
 17. lihaani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Uskooko oikeasti joku Jatkiksessa, että Venäjän johto on täynnä tyhmiä psykopaattirottia?

  Älkää helvetissä olko näin sokeita!

  Ukrainan kriisin eräs syy oli, kun Sevastopolin tukikohdalle Ukraina ei halunnut antaa ehdottomia takuita sen pysymiseksi paikallaan. Puna-armeijalle se on ainoa mahdollisuus laivaston pääsylle kriisitilanteessa Välimerelle. Jopa Kuuba on antanut ehdottoman koskemattomuuden Quantanamon tukikohdalle, vaikka siellä kidutetaan ählämin näköisiä ihmisiä.

  Venäjä toimi tässä tilanteessa kiistämättä härskisti, mutta tehokkaasti. Varsinkin kun Krimin asukkaat pääsivät nauttimaan Ukrainaan verrattuna noin nelinkertaisista tuloista. Ja rupla on oikeasti vaihdettava valuutta kaikkialla maailmassa mitä Ukrainan akuankkaraha ei ole.

  Oma ehdotukseni on aikalailla samansuuntainen kuin USA:n ja Kuuban sopimus Quantanamosta. Eli rajat ennen vuotta 2014 palautetaan, kumpikin elävät omalla puolellaan miten haluavat, mutta eivat puutu toistensa asioihin ja Sevastopolin tukikohdan asema sementoidaan Quantanamom tavoin.

  Jos tämä ei kelpaa venäläisille, niin kärsikööt nahoissaan.
   
 18. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Tässä tilanteessa viisumivapaus olisi mitä huonoin ratkaisu. Kohta saisi Putin syyn tulla puolustamaan Suomessa olevia venäläisiä. Muutenkin rajojen ylittämistä pitää rajoittaa ja Suomen erota Schengenin sopimuksesta heti.

  Putin tuntuu olevan idiootti, haaveilee jostain Neuvostoliiton ajasta vaikka oikeasti katseet kuuluisi olla käännettynä Lähi-Itään ja toimia yhteistyössä NATO:n kanssa IS:n lyömiseksi. Islamilainen valtio on laajentunut niin kammottavaa vauhtia ja toimii niin häikäilemättömästi että koko Eurooppa ja jopa Aasia tulee olemaan uhattuna jos mitään ei tehdä. Ja toisaalta, jos Putin oikeasti aloittaa ison sodan lännessä, mikä on Kiinan vastaus. Tuskin katselevat ihmetellen kun kaikki joukot ovat poissa. Siperiassa olisi hyvin tilaa Kiinan kasvavalle väestölle.
   
 19. Kyynikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
  70 vuotta kestänyt nöyristely ryssän edessä saisi loppua. Nyt on oltava jämäkkä ja näyttää että olemme itsenäinen valtio ja kansa. Aivan liian pitkään ollaan kaikki ulkopoliittiset päätökset tehty aina itänaapuria huomioon ottaen. Nyt riittää. Suomi Natoon, sopii ryssälle tai ei. Kyllähän sen varttuneempi väkikin tietää, ryssiin ei voi luottaa! Ei ole ikinä voinut eikä tulla ikinä voimaankaan. Venäjä on terroristivaltio, edeltäjä Neuvostoliitto näytti hyvää esimerkkiä. Väyryset, Laaksot ja Arhinmäet junaan ja Venäjälle asumaan.
   
 20. chauron Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nuoret tähdet
  Lainaus:
  Miks? Venäjä ei ole tässä sopimuksessa mukana.

  Työvoiman vapaa liikkuvuus EU-alueella ja Euroopassa on just loistava asia. Itse hyödynnän tätä melkein viikoittain käymällä Tanskassa tai Ruotsissa palavereissa.
   
 21. floikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Onhan venäjällä ennestään vesirajaa mustallemerelle vaikka kuinka paljon. Saatana koko olympialaisten ajan juusela kertoi mulle, miten hassua on, että kisaillaan talvilajeja mustanmeren rannalla. Ja on siellä laivastotukikohtiakin.

  Krasnodarin aluepiiri - Wikipedia
   
 22. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  No onpa vaikeaa hakea oikein valokuvia ja muita, mitenkähän mahtavat suomalaiset sitten osata hakea passeja, henkilökortteja tai ajokortteja? Niihinkin tarvitaan valokuvia ja niilläkin on hinta.

  Sihteeri varmaan on sitten tavallisilla suomalaisilla käytössään, kun yllättävän moni on passin saanut haettua.

  Sen viisumin hakemiseen ei sen monimutkaisempaa prosessia tarvita, ja matkatoimistot yleensä voivat hoitaa senkin hakijan puolesta.

  Ja jos menee Pietariin vaikkapa St. Peterlinen laivalla, niin mitään viisumia ei tarvitse vaikka olisi useita päiviä maissakin. Minäkin olin Pietarin vierailulla muutama vuosi sitten, ihan ilman sihteeriä. Yhtä rankka oli prosessi kuin ruotsinlaivareissu Tukholmaan.

  Höpinät jostain "tavallisten ihmisten" kyvyttömyydestä hakea viisumia voi siis jättää omaan arvoonsa.

  Rikollisten pääsyä voisi tietysti aina kiristää, samoin oligarkkien liikkumista. Valitettavasti monella oligarkilla on EU-maan kansalaisuus ja omaisuutta Suomessa, vaikkapa jääkiekkojoukkue.
   
 23. Åleg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Siinä olet oikeassa, että Venäjän kaltaisessa maassa, missä korruptio on aivan eri tasoa kuin kotimaassamme, niin rahalla saa järjestettyä tiettyjä asioita. Tässä toki on se pieni juttu, että suomalaisiin viranomaisiin nämä rahajärjestelyt ei vaikuta, joten valvontaa pelaa kuitenkin tällä puolella raja.

  Oletat myös, että rikollisilla olisi suuret määrät rahaa kikkailla näitä viisumijuttuja, mikä tietenkin osoittaa, että et tiedä mistä puhut. Rikollisjärjestöillä on tietenkin hyvin syvät taskut, mutta mites se pietarilainen perus-rosvo joka syystä tai toisesta niitä hommia tekee. Uskotko että nämä tyypit väärentää passeja ja viisumeita jotta pääsevät Suomeen tekemään keikkaa? Piriä käyttävällä Vladimirilla tuskin kovin montaa sihteeriä löytyy.

  Miksikö nämä perusrosvot sitten tulisivat Suomeen jos viisumipakko poistuu? Huomattavasti lievemmät rangaistukset, vankilat ovat täyden palvelun hotelleja verrattuna Venäjään, korkeampi elintaso = paremmat massit jne.

  Viisumi ei estä kaikkia rikollisia tulemasta tänne, mutta vaikeuttaa sitä hommaa huomattavasti.
   
 24. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
 25. teemu_s Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liverpool FC, Montreal Canadiens
  Lainaus:
  Vilpertti, olet varmaan sitten todella mielelläsi hoitamassa suhteita tuolla tavalla? Niinkö? Vai hyppäisitkö ensimmäisen Ruotsin-laivaan ja jättäisit "suhteiden hoidon" muille?

  Omin silmin katsottuna tämän hetkinen kehitys Itä-Euroopassa on vähintään huolestuttava. Voisin uskoa että Venäjä haluaa röyhistellä jatkossakin mutta kenelle? Baltian maat ovat NATO:n jäseniä. Valko-Venäjä on jo taskussa. Mitäs maita siihen Euroopan puolelle jää?