"Tuntematon" taho näyttää jatkavan palvelunestohyökkäyksiä. Laajuus viittaa valtiolliseen toimijaan. Pahiten näyttää kärsivän Nordea, joka on ollut pian kuukauden verran säälimättömien hyökkäysten kohteena. Mietin, että mikä olisi oikeasuhteinen vastatoimi. Tekisi kovasti mieli esittää, että joku tuntematon taho voisi vaikka laittaa Pietarin palamaan. No, ehkä se on liioittelua, mutta aika munaton on Nato-Suomi. Mitään ei tehdä ja kansalaisten usko teknologiaan jo horjuu.
Jos kyse on normaalista hajaututetusta palvelunestohyökkäyksestä (DDoS), niin käytännössä ainoa keino rajoittaa sitä on sulkea palvelu käyttäjiltä.Nordean kohdalla näitä ongelmia on tainnut nyt viimeisen kuukauden aikana ollut ympäri pohjoismaita. Vähän naurettavalta alkaa näyttämään, että näille hyökkäyksille ei pystytä tekemään yhtään mitään. Käytännössä päivittäin on ongelmia kyseisellä firmalla.
Onko kuitenkin niin, että nämä hyökkäävät niihin mihin hyökkääminen on helpoimmaksi tehty? Ja tässä tapauksessa se olisi juurikin Nordea. Aika kädettömiltä nimittäin vaikuttaa kyseinen pankki näiden kanssa.
Onko se sitten niin, että Venäjä on löytänyt tavan häiritä elämäämme, jolle emme voi yhtään mitään? Että tätä se nyt vaan on kunnes siellä hallinto vaihtuu?Jos kyse on normaalista hajaututetusta palvelunestohyökkäyksestä (DDoS), niin käytännössä ainoa keino rajoittaa sitä on sulkea palvelu käyttäjiltä.
Itsellä ainakin tänään toiminu verkkopankki ihan normaalisti.Nordean kohdalla näitä ongelmia on tainnut nyt viimeisen kuukauden aikana ollut ympäri pohjoismaita. Vähän naurettavalta alkaa näyttämään, että näille hyökkäyksille ei pystytä tekemään yhtään mitään. Käytännössä päivittäin on ongelmia kyseisellä firmalla.
Onko kuitenkin niin, että nämä hyökkäävät niihin mihin hyökkääminen on helpoimmaksi tehty? Ja tässä tapauksessa se olisi juurikin Nordea. Aika kädettömiltä nimittäin vaikuttaa kyseinen pankki näiden kanssa.
Eihän tuossa ole järkeä, sitten kukaan ei tosiaan pysty käyttämään palvelua. Eikös se mene niin, että vastatoimena liikennettä rajoitetaan jostain tietystä suunnalta esim ulkomailta.Jos kyse on normaalista hajaututetusta palvelunestohyökkäyksestä (DDoS), niin käytännössä ainoa keino rajoittaa sitä on sulkea palvelu käyttäjiltä.
Eipä tuolle tosiaan oikein nykypäivänä mitään voi, kuten @JZZ tuossa totesi.Nordean kohdalla näitä ongelmia on tainnut nyt viimeisen kuukauden aikana ollut ympäri pohjoismaita. Vähän naurettavalta alkaa näyttämään, että näille hyökkäyksille ei pystytä tekemään yhtään mitään. Käytännössä päivittäin on ongelmia kyseisellä firmalla.
Onko kuitenkin niin, että nämä hyökkäävät niihin mihin hyökkääminen on helpoimmaksi tehty? Ja tässä tapauksessa se olisi juurikin Nordea. Aika kädettömiltä nimittäin vaikuttaa kyseinen pankki näiden kanssa.
DDoS:ssä on käytössä saastutettujen koneiden verkko, joka saattaa tulla jokapuolelta maailmaa, joten ihan yksinkertaista tuo ei ole. Ja parhaassa tapauksessa noita zombiekoneita löytyy Suomestakin riittävästi hyökkäyksen toteuttamiseksi.Eihän tuossa ole järkeä, sitten kukaan ei tosiaan pysty käyttämään palvelua. Eikös se mene niin, että vastatoimena liikennettä rajoitetaan jostain tietystä suunnalta esim ulkomailta.
Onko se sitten niin, että Venäjä on löytänyt tavan häiritä elämäämme, jolle emme voi yhtään mitään? Että tätä se nyt vaan on kunnes siellä hallinto vaihtuu?
Toimenpiteet johtuivat kuitenkin viimeaikaisista palvelunestohyökkäyksistä. Kyllä ne ovat juurisyy, vaikka tämän päivän murheet johtuivatkin niihin varautumisesta.Katse peiliin Nordealla. Venäjällä ei mitään tekemistä asian kanssa.
Nordean ongelmalle löytyi syy: ”Ei sujunut suunnitelmien mukaan”
Nordean palvelut olivat tiistaina pois pelistä pankin itse aiheuttamasta syystä. Vika on nyt korjattu.www.iltalehti.fi
No ei se nyt ihan noin kevyttä ole. Jos kortit ei toimi, tilit on hukassa ja tunnistautuminen ei toimi, niin jää kaupassa käynti vähemmälle ja erilaisiin palveluihin(SOTE, viranomaistoiminnot yms) kirjautuminen ei onnistu. Nykyään kun ei pysty juuri mitään tekemään ilman vahvaa tunnistautumista(ja hyvä niin). Useamman pankin kortit ja mobiilivarmenne on toki hyvä olla lisänä, mutta ei se välttämättä kaikille ole mahdollista.Eipä tuolle tosiaan oikein nykypäivänä mitään voi, kuten @JZZ tuossa totesi.
Mutta voimme lohduttautua sillä, että jos tämä on se, mihin ryssä tuhlaa huomattavan määrän pahantekoresurssejaan, niin antaa mennä vain koko rahan edestä. Äkkiseltään tulisi mieleen miljoona kriittisempääkin kohdetta, kun tässähän on nyt onnistuttu lähinnä satunnaisesti häiriköimään jotain yksittäisiä verkkopankin asiakkaita. HUI KAUHEETA! Mullakin jäi kerran yksi veto lyömättä, kun nettipankki niiasi ja valitettavasti en pystynyt myöskään veroja maksamaan ajoissa, kun en vain päässyt tilille... tshihihi.
Juu ihan totta, mutta ainakin itselläni nuo oli hetkittäisiä ongelmia. Eli tunnin tai pari oli joku palvelu pois, sitten taas toimi tunnin ja taas hetken pois. Vittumaisia tietenkin kaikki pienetkin ongelmat, mutta isossa kuvassa silti vain kiusantekoa.No ei se nyt ihan noin kevyttä ole. Jos kortit ei toimi, tilit on hukassa ja tunnistautuminen ei toimi, niin jää kaupassa käynti vähemmälle ja erilaisiin palveluihin(SOTE, viranomaistoiminnot yms) kirjautuminen ei onnistu. Nykyään kun ei pysty juuri mitään tekemään ilman vahvaa tunnistautumista(ja hyvä niin). Useamman pankin kortit ja mobiilivarmenne on toki hyvä olla lisänä, mutta ei se välttämättä kaikille ole mahdollista.
Venäjä käyttää sitä termiä ihan kun Venäjään kohdistuva viha/halveksinta olisi pelkoa tai viha/halveksinta johtuisi pelosta. Joka tapauksessa siis yrittävät väittää, että Venäjän pelosta johtuva viha/halveksinta on kriittisellä tasolla Suomessa.
Ei tuossa Nordeaan kohdistamisessa liene sen kummempaa syytä kuin se, että on suurin ja tunnetuin täällä päin maailmaa. On niitä palvelunestohyökkäyksiä ollut ainakin Danskella (ja Baltiassa muillakin), mutta käyttäjäkunta ja mediaseksikkyys paljon vähäisempää niin eivät pääse edes otsikoihin.
Tällaiseen vitunaikaiseen lapselliseen häiriköimiseen ryssä kykenee, mutta ei paljon muuhun. Eihän me sen anneta häiritä, näytetään sentteriä ja nauretaan partaamme moiselle!
No siis, en ole eri mieltä siitä, että noita paskanaamoja pitäisi rankoa reilusti kovemmalla kädellä. Mutta vähän raju on vertaus, raketti-iskut, siviilien murhaaminen ja kaappaaminen vs nettipankin häiriöt. Ymmärrän kyllä silti mitä haet takaa.Toisaalta miksi näin alistutaan? Vertaisin vaikka Israelin tilanteeseen. Muslimeilta tulee joitain raketteja ja terroritekoja. Jos niihin vastataan massiivisilla hyökkäyksillä ja iskuilla, niin ne kyllä ajan mittaan vähenee. Asetelma ja voimasuhteet selviksi. Miksi venäjältä tulevaa haittaa vain hyssytellään ja siedetään? Olisihan Lännellä kyky vastata? "Piuhat poikki" tai vastaavaa massiivisempaa vastaiskua kehiin. Näyttö, että kiusaaminen ei kannata. Mitä edelleen pelätään? Sodan voisi parhaiten ehkäistä laittamalla Venäjän talouden kyykkäämään. Maksu- ja dataliikenne täysin poikki hetkeksi...
Tuollaisissa hajautetuissa palvelunestohyökkäyksissä ei oikein auta minkään paskastanin piuhojen katkominen tai edes jonkun hakkeriporukan neutralointi, kun se käytettävä verkko on ihan maailmanlaajuinen verkko. Omaan jalkaan ei kuitenkaan kukaan halua ampua verkkoja rajoittamalla ja sehän se vasta osoittaisikin ryssän onnistuneen, kun vaikkapa verkkopankit lyötäisiin kiinni tai jotain vastaavaa isompaa.
Joo, kannatetaan. Tosin voihan se olla, että nuo rybyjen verkot on niin sisäsiittoisia, ettei siellä kulje mikään bitti ulkoa sisään. Vainoharhaisiahan nuo on olleet, joten ei ihmetyttäisi yhtään. Mutta en kyllä tiedä, tähän ehkä joku viisaampi osaa vastata?Eikö länsimailla organisoidusti olisi kykyä tehdä jokin vastaava teko, jonka suuruusluokka olisi "piuhat poikki". Eli www:n "fyysisen" katkomisen sijaan organisoidusti käytettäisiin samoja aseita siten, että vaikutus Venäjällä olisi selvästi Nordean pieniä katkoja isompi. Siellä olisi isot ja laajat organisaatiot alhaalla. Jos EU:lla ei ole organisoitua muskelia tähän, niin sinne rahaa ja paljon. Kykyä ja taitoa on, tahto puuttuu. Kiusaaminen loppuu nyrkillä naamaan meiningillä. Aina. Vanhempien avun kysely (esim USA) on hidas ja pitkä tie. Toimii joskus, ei läheskään aina (Trump, jne).
Hiljan on alkanut kiinnostava hanke. Tutkijat selvittävät, miten Suomessa asuvat venäjänkieliset luovat historiasuhteensa. Syvin jakolinja ei kulje iän vaan sukupolven mukaan, Davydova-Minguet sanoo.
Osa 1990-luvun vaimomuuttajista on elänyt lähinnä venäläisessä yhteisössä ja katsonut Venäjän valtion hallitsemia tv-kanavia. He ovat usein pro-Venäjä, heille Putin on nash prezident, meidän presidenttimme.
Kymmenen viime vuoden aikana muuttaneet ovat yleensä kriittisiä Venäjää kohtaan. He ovat kokeneet maan muuttuvan itsevaltaiseksi ja lähteneet Suomeen demokratiavajetta pakoon.
Identiteetit ovat myös ristiriitaisia.
Suomalais-venäläinen perhe saattaa tuomita sodan mutta vaimon sukulaiset rajan takana syyttävät fasisteiksi. Perhe voi kannattaa Putinia, mutta Venäjälle ei enää matkusteta, kun omat pojat täyttävät 18 vuotta. Ei oteta pienintäkään riskiä, että jälkikasvu joutuisi sotaan.
Aiemmin, kun turismi kukoisti, venäjän taito takasi venäläisille naisille töitä kaupoissa. Sodan takia kieli on muuttunut rasitteeksi. Venäjän puhumista saatetaan varoa julkisesti.
Davydova-Minguet ei usko, että venäjänkieliset kieltävät juurensa ja sulautuvat ajan mittaan valtaväestöön. Oma kieli ja kulttuuri koetaan tärkeäksi. Eläkepäiviksi suunnitellaan matkoja synnyinmaahan.
Monille vaimomuuttajille oikeaa Venäjää on Pietari, ei rajaseudun Karjala.
Lainaus tuosta SK:n jutusta. Venäjällähän oli ja on edelleen miesvaje, mikä saattaa madaltaa venäläisnaisten kynnystä tähyillä myös kansainvälisille parisuhdemarkkinoille, mutta ovathan nuo luvut silti melkoisia. Kaiketi monelle venäläisnaiselle se Teuvo Tohmajärveltä, tai Ismo Imatralta ei ollut hölmö ja hyväuskoinen "tsuhna". Kansallisylpeydestä tinkimistähän ulkomaille muuttaminen ja ei-venäläisen kanssa pariutuminen toki tarkoittaa, kun suomalaisvenäläisistä suhteista Suomessa syntyneet ja kasvaneet lasten kun voi ennen kaikkea olettaa integroituvan enemmän suomalaiseen kulttuuriin.Rauhaton raja oli ollut sukupolvea aiemmin rakkauden raja.
Neuvostoliitto hajottua vuonna 1991 raja avautui ja kanssakäyminen vapautui. Pian Tohmajärvellä vietettiin jo ensimmäisiä suomalais-venäläisiä häitä. Ja se oli vasta alkua. Vilkkaimpina vuosina suomalaiset miehet ja venäläiset naiset solmivat yli kuusisataa avioliittoa.
Vaimomuuttajista tuli ilmiö itärajalla, Tohmajärvestä Suomen venäläisin kunta.