Ilmoitukset

Nimimerkki bebeto on siirretty kahdeksi viikoksi katsomon puolelle väkivallantekoja käsittelevään ketjuun kirjoitetun mauttoman viestin vuoksi.

Nimimerkki Roger Moore selaa seuraavan kuukauden ajan palstaa ilman kirjoitusoikeuksia. Hänen tuotantonsa otteluseurantaketjuihin on ollut jopa otteluseurannan mittapuulla aivan turhaa ja aiheeseen kuulumatonta spämmiä.

Kummassakin tapauksessa aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Näiden lisäksi nimimerkki puuntakaa on passitettu viikon pelikieltoon mauttoman ja turhan viestin takia, jossa puhuttiin lahtaamisesta ja reiden leikkaamisesta poikki.

Sulje ilmoitus

Suomi vs. Venäjä – naapurisuhteet

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Stonewall, 28.08.2014 klo 14.50.

 1. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Ei oikeastaan. Tässä mennään ihan normisti naapurin etu edellä. Muistetaan esim Koiviston puheet Viron uudelleen itsenäistymisen aikoihin...mutta ajat on nyt eri ja tuolle ei pitäisi antaa yhtään sijaa.
   
 2. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  YLE:n kirjeenvaihtajan podcast:
  Venäläisten mielestä suomalainen jogurtti on turvallisempaa kuin kotimainen – kirjeenvaihtaja Marjo Näkki vastasi kahdeksaan kysymykseen venäläisten Suomi-kuvasta (YLE)

  Lainaus:
   
 3. BitterX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja FC Wacker Innsbruck
  Lainaus: Venäjän "virallisen" median uutisointi Suomesta on vääristelevää ja negatiivista, ja sillä on ilmeinen tarkoitus maalata Suomesta kuvaa yhtenä Venäjän vihamielisistä naapureista.

  Mielenkiintoista on se, että se ei tunnu tavan venäläisiin oikein uppoavan, joiden kuva Suomesta on juuri tuo mainittu: maa jossa on kaunis luonto, asiat toimii, puhdas, hiljainen, turvallinen ja vähän tylsä. Venäläisten kuva suomalaisista ihmisistä on hyvinkin positiivinen: venäläiset pitävät suomalaisia luotettavina ja rehellisinä - ehkä vähän naiiveina. Tuotteissa suomalaisuus on venäläisille laadun tae.

  Olen ollut jonkin verran venäläisten kanssa tekemisissä sekä ammatillisesti että henkilötasolla. Mielenkiintoista on se, että oman näkemykseni mukaan Suomi tunnetaan Venäjällä erittäin hyvin siihen nähden, että Suomi on kuitenkin venäläisestäkin näkökulmasta katsoen varsin syrjäinen maa. Niidenkin ihmisten, jotka Suomessa eivät itse ole käyneet, Suomi-kuva on hyvin todellisuutta vastaava. Tietysti tämä pätee Pietariin, jolle Suomi on läheinen naapuri, mutta yllättävää kyllä, myös muualla Venäjällä Suomi tunnetaan melko hyvin. Ero on suuri, jos vertaa mihin tahansa Euroopan suureen maahan, joissa Suomea ei tunneta ja kuva Suomesta on paljon hatarampi ja virheellisempi, kuin mikä se on venäläisillä. Edelliseen poikkeuksen tekevät Puola ja Saksa (etenkin Pohjois-Saksa), joissa Suomi tunnetaan melko hyvin.
   
 4. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Kiitokset @jalperi YLE:n kirjeenvaihtaja Marjo Näkkin vastausten linkittämisestä. Olisi muuten varmaan mennyt minulta ohi. Näkki ei paljon ole venäläistä mediaa seurannut, koska unohti mainita suurimmat Venäjän Suomi-vastaiset vihapuheet.

  Lapsikaappaukset ovat kyllä olleet sivuosassa vuoden 2018 aikana. Venäjä on käynnistänyt useita Suomen vastaisia kampanjoita ja aiempaa näyttävämpänä. Esimerkiksi Suomen valmistautumisesta ottamaan alueita Venäjältä, venäläisten sorron virallistaminen Suomessa ja Suomen sijoittaminen Venäjän vihollisten joukkoon. Alla HS Jarmo Mäkelä hieman avaa Venäjän syöttämän Suomi-kuvan taustaa:

  Kolumni: Kun Venäjän media raportoi Suomesta, lähtökohta on se, että Suomi kuuluu Venäjää ympäröivien vihamielisten valtioiden joukkoon

  Venäläisten kuva ukrainalaisista ennen hyökkäystä 2014 oli hyvin positiivinen. Levada-keskus, joka on ainakin pääosin riippumaton, mittasi pian hyökkäyksen jälkeen Venäjän propagandan tehonneen nopeasti. Propaganda muuttaa siis nopeasti näkemykset, kunhan Venäjä laittaa myllyynsä kierroksia.
   
 5. Pakkanen Jäsen

  Olen tehnyt aiheesta "years of research" mutta...

  Oikeasti heitän täysin mutulla, että siltä näyttää että ei hyvältä näytä. Let's wake up!!

  Minä kuitenkin otan unilääkkeen ja jatkan nukkumista.
   
 6. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Sen kummemmin analysoimatta linkkaan ketjuun Alpo Rusin uusimman, mielestäni tosin hieman huterasti jäsennellyn US- blogi linkin:
  Vakoilun peittely ei ratkaisu kansallisen turvallisuuden näkökulmasta

  Poimintana tuosta, tribuuttina Olli Ainolalle, myös minulta:

  "Iltalehden edesmennyt erikoistoimittaja Olli Ainola raportoi 7.1.2017 ulkoministeriön julkisiksi tulleiden asiakirjojen pohjalta, miten talvella 1992 Supo, tasavallan presidentti Mauno Koivisto sekä pääministeri Esko Aho (kesk.) ja kaksi muuta keskustaministeriä heittivät vaivihkaa ulos Suomesta yksitoista venäläisdiplomaattia, ”jotka olivat aiemmin urallaan sotkeutuneet vakoiluun tai muihin salakähmäisiin tiedustelupuuhiin”, kuten Ainola muotoili."

  Kaksi muuta keskustaministeriä... Yllätys arveelle tällainen raikulimeininki, poliittisesti arveluttavaa kepulaisuutta, yllättävän vaikeaa minun keksiä porukasta eli talvella 1992: tästäpä linkki Ahon hallitukseen Ahon hallitus – Wikipedia

  lisäys: no tottakai mun pitää arvata nimet: Mauri Pekkarinen, sisäministeri. Pekka Tuomisto, kauppa ja teoll. ministeri.
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2019 klo 22.30
 7. Vahva tunne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  -92, silloinkos se Putin varovasti jo kokeili? Ullatus...
   
 8. Laitela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa ja sen vaarallinen YV
  Lainaus:
  Siitä ukosta ei koskaan tiedä.
   
  arvee tykkää tästä.
 9. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Rusi kyselee typeriä: "Palveleeko suomalaisten vakoilu ja yhteistoimintatapausten salailu kansallista turvallisuutta, on varmasti ongelmallista."
  Salailu palvellee yksilöiden ja puolueiden etua ja sehän riittää. Kansallinen etu tarkoittaa poliitikoille oikeasti omaa hillotolppaa....
   
  arvee tykkää tästä.
 10. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Palaan ensi viikolla paremmalla ajalla @arvee linkittämään Rusin näkemykseen. Sen voi sanoa jo nyt, että ihan noin se ei mennyt. Päätöksen karkottamisesta teki presidentti Koivisto ja sitä ajoi Supon uusi johtaja Kekomäki. Koiviston tuella, toki. Nämä kaksi herraa olivat 100 % kaikista päätöstä valmistellessa. Rusin esille nostama kepulaisten rooli ei ollut oleellinen. Pääministerinä toimi Aho, ulkoministerinä Väyrynen ja tuo kolmas ministeri oli Pekkarinen. Se on totta, että kepulaisministerit hyväksyivät karkotukset. Kun ei ollut vaihtoehtoa Koiviston puristuksessa. Ja kepulaisministereillä oli kova pelko siitä, mitä NKP:n ja KGB:n arkistoista kaivetaan Suomea koskien. Tässä Koivisto antoi periksi, ja lopulta mitään ei kaivettu julkisuuteen.
   
  arvee tykkää tästä.
 11. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Paavo Lipponen Ylellä: Suomessa esiintyy liikaa Venäjä-vastaisuutta

  Lipposen mielestä siis Suomessa on liikaa Venäjä-vastaisuutta. Jos ei ole lukuoikeuksia Hesariin tai et osaa käyttää selaimen pornomoodia, niin yksi valikoitu sitaatti:

  Lainaus:
  Eli pakotteet on ihan ok, mutta asennetta venäläisiä kohtaan ei saisi olla. Ei, vaikka salamurhaavat ihmisiä ja tekevät (erittäin tehokasta) vaikuttamista netin kautta maailmanlaajuisesti ja tukevat rahallisesti populistisia/äärioikeistolaisia liikkeitä. Hyvä Paavo.
   
 12. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Varmaankin kriittiset (joskin harmillisen harvat) puheenvuorot Nordstream kakkosesta sekä Fennovoiman/Rosatomin ydinvoimalasta ja vähemmän kriittiset (ja vielä helvetin paljon harvemmat) puheenvuorot NATOn hyödystä hillitsemässä aggressioita Euroopan koilliskulmalla ja Itämerellä ovat tällaista russofobiaa mihin Paavo viittaa.
   
 13. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Sen lauluja laulat kenen leipää syöt. Tässä tapauksessa se on Gazpromin leipää.
   
 14. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Lainaus:
  Pöö. Ei, ei ole mitään pelättävää.
   
  macnevis ja Tadu tykkäävät tästä.
 15. Jussih Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho! Onko niitä muitakin?
  Lainaus:
  Jep. Tässäkin kannattaa äänestäjän muistaa, että demarit halusivat ajaa tämän miehen korkeimman ulkopoliittisen vallan käyttäjäksi Suomessa. Ääni demareille, ääni suomettumiselle.
   
  Laitela tykkää tästä.
 16. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Demarit, kepu ja persut kanssa.

  Lainaus:
  Lainaus:
  Radio Free Europe väittää: Suomi esti Venäjän rajapäällikön lisäämisen EU:n pakotelistalle – näin ulkoministeriö kommentoi

  Ulkoministeriö ei kommentoi, koska ei koskaan kommentoi neljän seinän sisällä tehtyjä päätöksiä tai yksittäisen jäsenmaan kantoja. Tuosta voi isolla todennäköisyydellä olettaa, että Suomi esti Medvedevin ottamisen EU:n pakotelistalle.

  En yhtään ihmettelisi, jos Soinin pakastehillot löytyisivät Venäjän puolelta. Ahon ja Lipposen tapaan. Ja eihän se tuohon jää. Väyrysen seitsemän punatähden liike ja Harkimon Liike nauttivat suosiota itärajan takana. Jälkimmäinen siksi, että edustaja Harkimo on Venäjän silmukassa bisneksineen. Ei voi myydä, vaikka halua on ollut jo pitkään. Se sopii mainiosti itärajan raskaan sarjan pelaajille.
   
 17. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Lainaus:
  Mitä sitten? Jos Lipponen olisi tasavallan presidentti, olisi hänen retoriikkansa ihan samanlaista kuin nykyisen ja päinvastoin. Keskustan entinen pääministeri huseeraa venäläisen pankin kanssa ja kokoomustaustainen yrittäjä harjoittaa Kremlin propagandaa urheilutoiminnan avulla. Vihreiden euroedustajan kerrotaan olevan Putinin talutusnuorassa ja Paavo Väyrynen on löytänyt uudet kaverinsa Putinin tukijoista. NATO-vastustus suomalaisissa äänestäjissä on niin laajaa, että sen kannattaminen voi poliitikkojen kohdalla johtaa poliittiseen itsemurhaan, eli omien etujensa tavoittelun epäonnistumiseen.
   
  Musta Nuoli tykkää tästä.
 18. Käyttäjänimetön Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, G.Kasparov, Boris Nemtsov