Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu on seuraavat kaksi viikkoa popparikatsomon puolella. Syy hänen hyllytykselleen löytyy TPS-osiosta, jonne hän kirjoitti täysin tarpeettoman provosoinnin. Nimimerkin pitkä rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki wunderveba ei käyttänyt keskiviikon otteluseurantaketjussa asiallista kieltä, joten päätimme antaa hänelle sakkoa ja kakkua viikon pelikiellon muodossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Viheltää on saanut viikon pelikiellon viestien heikon kieliasun vuoksi.

Nimimerkki Diesel huilaa viikon ajan JYP-osion henkilökohtaisesta hyökkäyksestä, sekä offtopicin jatkamisesta ketjunootin jälkeenkin.

Sulje ilmoitus

Suomi vs. Venäjä – naapurisuhteet

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Stonewall, 28.08.2014 klo 14.50.

 1. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Ei oikeastaan. Tässä mennään ihan normisti naapurin etu edellä. Muistetaan esim Koiviston puheet Viron uudelleen itsenäistymisen aikoihin...mutta ajat on nyt eri ja tuolle ei pitäisi antaa yhtään sijaa.
   
 2. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  YLE:n kirjeenvaihtajan podcast:
  Venäläisten mielestä suomalainen jogurtti on turvallisempaa kuin kotimainen – kirjeenvaihtaja Marjo Näkki vastasi kahdeksaan kysymykseen venäläisten Suomi-kuvasta (YLE)

  Lainaus:
   
 3. BitterX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja FC Wacker Innsbruck
  Lainaus: Venäjän "virallisen" median uutisointi Suomesta on vääristelevää ja negatiivista, ja sillä on ilmeinen tarkoitus maalata Suomesta kuvaa yhtenä Venäjän vihamielisistä naapureista.

  Mielenkiintoista on se, että se ei tunnu tavan venäläisiin oikein uppoavan, joiden kuva Suomesta on juuri tuo mainittu: maa jossa on kaunis luonto, asiat toimii, puhdas, hiljainen, turvallinen ja vähän tylsä. Venäläisten kuva suomalaisista ihmisistä on hyvinkin positiivinen: venäläiset pitävät suomalaisia luotettavina ja rehellisinä - ehkä vähän naiiveina. Tuotteissa suomalaisuus on venäläisille laadun tae.

  Olen ollut jonkin verran venäläisten kanssa tekemisissä sekä ammatillisesti että henkilötasolla. Mielenkiintoista on se, että oman näkemykseni mukaan Suomi tunnetaan Venäjällä erittäin hyvin siihen nähden, että Suomi on kuitenkin venäläisestäkin näkökulmasta katsoen varsin syrjäinen maa. Niidenkin ihmisten, jotka Suomessa eivät itse ole käyneet, Suomi-kuva on hyvin todellisuutta vastaava. Tietysti tämä pätee Pietariin, jolle Suomi on läheinen naapuri, mutta yllättävää kyllä, myös muualla Venäjällä Suomi tunnetaan melko hyvin. Ero on suuri, jos vertaa mihin tahansa Euroopan suureen maahan, joissa Suomea ei tunneta ja kuva Suomesta on paljon hatarampi ja virheellisempi, kuin mikä se on venäläisillä. Edelliseen poikkeuksen tekevät Puola ja Saksa (etenkin Pohjois-Saksa), joissa Suomi tunnetaan melko hyvin.
   
 4. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Kiitokset @jalperi YLE:n kirjeenvaihtaja Marjo Näkkin vastausten linkittämisestä. Olisi muuten varmaan mennyt minulta ohi. Näkki ei paljon ole venäläistä mediaa seurannut, koska unohti mainita suurimmat Venäjän Suomi-vastaiset vihapuheet.

  Lapsikaappaukset ovat kyllä olleet sivuosassa vuoden 2018 aikana. Venäjä on käynnistänyt useita Suomen vastaisia kampanjoita ja aiempaa näyttävämpänä. Esimerkiksi Suomen valmistautumisesta ottamaan alueita Venäjältä, venäläisten sorron virallistaminen Suomessa ja Suomen sijoittaminen Venäjän vihollisten joukkoon. Alla HS Jarmo Mäkelä hieman avaa Venäjän syöttämän Suomi-kuvan taustaa:

  Kolumni: Kun Venäjän media raportoi Suomesta, lähtökohta on se, että Suomi kuuluu Venäjää ympäröivien vihamielisten valtioiden joukkoon

  Venäläisten kuva ukrainalaisista ennen hyökkäystä 2014 oli hyvin positiivinen. Levada-keskus, joka on ainakin pääosin riippumaton, mittasi pian hyökkäyksen jälkeen Venäjän propagandan tehonneen nopeasti. Propaganda muuttaa siis nopeasti näkemykset, kunhan Venäjä laittaa myllyynsä kierroksia.