Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Suomi vs. Venäjä – naapurisuhteet

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Stonewall, 28.08.2014 klo 14.50.

 1. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Ei pelkkä kiinteistö mitään tee, joten sikäli olet jäljillä: pahat työt tarvitsevat tekijänsä.
   
 2. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  "Airiston Helmi saattaa olla osa hybridivaikuttamista, mutta vasta aika näyttää, mistä on kyse" Tuo on Karjalaisen jutun otsikon lainaus
  Airiston Helmi saattaa olla osa hybridivaikuttamista, mutta vasta aika näyttää, mistä on kyse

  ja sitten Maikkarin vastaava Airiston Helmen tapaus puhuttaa asiantuntijoita: "Nyt on aika herätä, että kansallinen turvallisuus ei ole vitsi"

  oho, menikö väärään ketjuun, Suomi vs. Venäjä naapurisuhteisiin, olisi varmaankin pitänyt kaivaa jokin korrektimpi keskustelun paikka...
   
 3. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Liiketoimintaa ei ole edes yritetty harjoittaa ja rahoittaja on ilmiselvästi ollut tästä heti tietoinen. Eikä rahanpesuun tarvita näin mittavaa rakennustoimintaa. Joten mikä mahtaa olla tarkoitus? (Juu retorinen kysymys.)
   
 4. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Jos (varastettua) rahaa on ehtymättömästi niin kyllähän siinä muutama kymmenen miljoonaa jossain Turun saaristossa voi ihan vaan unohtua. Ai niin mulla on ne mökit siellä. Tätä on hiukan vaikea sisäistää kun vaikka summat skaalaisi omaan talouteen niin rahasta on kuitenkin niukkuutta (siis ei rajattomasti). Ehkä joku vesijohtovesi voisi olla lähempänä vastaavaa, tiedätkö mihin ne kaikki kuutiot on päätyneet.
  Ei toki poista sitä, etteikö kiinteistöille olisi joku voinut suunnitella jotain käyttöä, esim hybridisodankäyntiin.
   
 5. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Kommentti: Miss Suomi Alina Voronkova joutui heti silmittömän somevihan kohteeksi – vaikka hän edustaa suomalaisuutta parhaimmillaan

  Vastenielinen tämä Naton trollien lietsoma viha venäläisiä ja tässä tapauksessa jopa Suomessa syntynyttä suomalaista kohtaan, jolla vain sattuu olemaan venäläisiä sukujuuria. Jos tummaihoista pilkattaisiin vastaavalla tavalla, olisi poliitikot sankoin joukoin valittamassa rasismista. Russofobia sen sijaan tuntuu saavan hiljaisen hyväksynnän.

  Linkki IS:n Noora Hapulin oikeinkin oivaan tekstiin.
   
 6. rpeez Jäsen

  Lainaus:
  Mistä päättelet, että kyseessä on Nato trollit?
  Itse en näe mitään yhteyttä näiden ajatusmaailmaltaan pienten ihmisten ja Nato kannattajien välillä. Olen kyllä samaa mieltä kanssasi, että kyseinen someviha on vastenmielistä.
   
 7. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Onhan tuo vastenmielistä toimintaa ihmisiltä haukkua jotain pelkän vanhempien kansalaisuuden takia. En kuitenkaan usko "Nato-trollien" olevan tämän taustalla. Todennäköisemmin kyseessä on ihan perusidiootit.
   
 8. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Naton trolli on termi jota käyttävät nykyään internetissä ainoastaan Johan Bäckman, Mikko Elo ja Janus Putkonen esikuntineen.

  Sinänsä tämä on sinulta oikeinkin raikas kaapista ulos tuleminen ja vahvistaa oivasti demarihenkisen vanhemman kaartin syvää henkistä yhteyttä itään.

  Jos nyt ihan aidosti otetaan kantaan tähän keissiin, niin kyllähän se on verrattomasti todennäköisempää, että kyseessä ovat samat maahanmuuttokriittiset vanhemmat henkiset isäm maam puollustajat, jotka vastaavat suurimmasta osasta somessa esiintyvästä rasistisesta kirjoittelusta.
   
 9. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
 10. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Airiston Helmestä on löytynyt viestintä välineitä jotka eivät tietojeni mukaan ole aivan kevyimmästä päästä. Sieltä on löytynyt myös lisää tallennustavaraa. Mitenkähän käy, jos ne voidaan linkittää Venäjälle?
   
 11. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  @arvee linkkasi Venäjän nykytilanteesta kertovaan ketjuun IS:n jutun jo toisesta Stalinin vainojen joukkohautoja tutkimaan erehtyneen tutkijan pedofiilisyytöksista, itse ajattelin pistää tänne puolestani samasta lähteestä muutaman päivän takaisesta pääkirjoituksesta hieman koontia koko Sandarmoh -keissiin ja siihen miten nykyvenäjän historiatulkinta on että joukkohaudan ruumiit ovatkin puhdistusvainojen sijaan suomalaisten teloittamia sotavankeja:
  Pääkirjoitus: Suomesta tehdään kilpailevaa julmuria Stalinille

  On meillä mukava naapuri. Ei lie montaa aikaa mene kun Stalinin vainotkin ovat jo suomalaisten aikaansaannos. Ja "Suuri isänmaallinen sota". Ja ettei ollut suomalaiset juonimassa koko rauhanvaltion hetkellistä alennustilaa 90-luvun alussa! Saatanan juutalaiset! Siis suomalaiset!

  Olisi mielenkiintoista tietää millä prosentilla nämä uudet viralliset totuudet menevät läpi asiakaskuntaan, ainakin neuvostoliiton aikaan taisi kansa tietää olla uskomatta mihinkään mitä valtiojohtoisesti tiedotettiin (anekdoottien kulta-aikaa oli tuo käsittääkseni) mutta eihän sitä tiedä onko kohta 20 vuotta kestänyt hieman tieteellisemmin ja tehokkaammin keinoin suoritettu kansallistunteen kohotus pehmentänyt maaperän otollisemmaksi sanomalle. Toki myös esim. eläkeuudistukset ja muut ikävät asiat (joita on hankalampi vierittää suoraan vihamielisen naapurivaltio Suomen kontolle) syönevät oman viestin tehoa mutta sittenhän on toki vaan aika toteuttaa Göbbelssin oppeja ja valehdella enemmän.
   
 12. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Venäjällä on ollut menossa jo muutaman vuoden systemaattinen Suomen mustamaalaus. Taustalla on halu painostaa Suomea NATO:n osalta, mutta myös toimimaan Venäjän näkemykset paremmin huomioiden EU:ssa ja Suomen ja Venäjän välisessä yhteistyössä. Näitä on yksityiskohtaisesti käsitelty Venäjän vaikuttamista Suomeen käsittelevässä ketjussa.

  Vaikka Venäjä on maalittanut Suomea usein eri tavoin, venäläiset eivät ole kovin laajasti uskoneet mm. eri ministeriöiden propagandaa Suomen pahuudesta. Riippumaton Levada tutki asiaa vuosi sitten, ja tulokset löytyvät tästä Turun Sanomien linkistä:

  Valtaosa venäläisistä suhtautuu Suomeen myönteisesti – eniten välejä huonontaisivat liittyminen Natoon tai pakotteiden kiristäminen

  Tutkimuksen mukaan yli kaksi kolmesta venäläisestä kertoo suhtautuvansa Suomeen myönteisesti tai erittäin myönteisesti. Yhtä moni arvioi Suomen ja Venäjän suhteet normaaleiksi, hyviksi, ystävällisiksi tai rauhallisiksi.

  Näkisin, että Suomen maalittaminen ei ole merkki hyökkäyksen valmistelusta kriisitilanteessa (ne toimet tehdään ohjuksin, jotka ovat valmiina), vaan Venäjä pyrkii vaikuttamaan Suomen heikkoon pääministeriin ja hallitukseen saadakseen etuja, joita se ei muuten saisi.
   
 13. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Wirallinen totuus tulee pysymään talousrikoksina. Suomen ja Venäjän suhteisiin ei sovelleta demokraattisen yhteiskunnan pelisääntöjä, vaan siellä leijuu mystiikka ja salailu.
  Lainaus:
  Mä näksin tämän osana jo yli 15 vuotta jatkunutta lännen mustamaalausta ja sen isänmaallinen tarkoitus lienee kahtaalla: Putlerin vallan säilyttäminen ja 1900-luvun suurimman geopoliittisen katastrofin korjaamisen perustelu. Deep state alkaa Venäjälläkin ihan huipulta.
   
 14. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Hyvä näkemys ja näin on. Itse tarkoitin kuitenkin EU:n ja muun kielteisen lisäksi erillistä Suomeen suunnattua Venäjän kampanjaa, jossa venäläisten tv-kanavien uutis- ja ajankohtaisohjelmien Suomea koskeneista jutuista 88 % oli Suomen kannalta kielteisiä. Tässä alla on Helsingin Sanomista Jarmo Mäkelän kolumneja, joista tuoki luku löytyy ja joista saa hieman käsitystä, kuinka laaja Venäjän Suomi-vastainen kampanja on:

  Jarmo Mäkelän kolumnit | HS.fi

  Tuossa ei tietenkään ole kaikki Venäjän toimet, mutta uskomatonta valehtelua jatkuvasti.
   
 15. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Mulle ei oo sattunu silmään ja perspektiivin kannalta olisi tärkeää tietää, että miten homma menee muiden maiden kohdalla. Siinä olet jokatapausessa oikeassa, että Venäjän valtiojohto on antanut määräyksen kampanjasta SUomea vastaan. 88% ei olisi muuten mahdollista.
   
 16. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Jossain muistaakseni Mäkelän kolumnissa - tai sitten erillisessä artikkelissa - oli vertailua, ja ulkomuistista Suomi olisi ihan kärkipäässä. En ole tästä kuitenkaan varma, mutta palaan asiaan huomenna tai perjantaina, jos sellainen löytyy.
   
 17. Toxic Enema Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ny Rangers
  Naton palvelukseen siirtynyt valtioneuvoston ex-johtaja Markku Mantila: ”Venäjä pyrkii vaikuttamaan Suomen eduskuntavaaleihin somen kautta” Kenenhän puolesta Venäjän kannattaisi trollata? Itse kylväisin Putinin neuvonantajana enemmän arvoliberaalia trollausta kuin persujen puolesta, kuten olisi loogista. Enemmän vain sukupuolineutraaliutta ja liberaaleja perhearvoja niin maanpuolustuskykykin laskee.

  Mikähän lie olisi ollut lopputulos, jos nämä yksinhuoltajien kasvattamat puhelinriippuvaiset olisivat olleet rajalla vastassa 30.11.1939? Kyllä isät olivat niille ukoille opettaneet taidot, mitä kansakunnan selviytyminen vaati.
   
  Viimeksi muokattu: 06.10.2018 klo 12.04
 18. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Kepu, SDP, persut ja vasemmistoliitto.
   
 19. Toxic Enema Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ny Rangers
  Lainaus:
  Mutta eikös valtakunnan ykkös pro-Nato Stubb liputtanut Fennovoiman puolesta ja paasannut russofobiaa asian yhteydessä? Ja Hjalliskin myi vielä kokoomuslaisena suureksi osaksi veronmaksajien rahoilla rakennetun areenansa venäläisille Pasilan strategisen kohteen vierestä. Ei taida olla puolueita eduskunnassa, jota trollaaminen erityisesti hyödyttäisi tai paremminkin ei hyödyttäisi tarpeen tullen Venäjää. Kriittisimmät kannanotot lienee tulleet RKP:stä. Heidän äänestäjäkuntaansa ei trollaaminen vaikuta.
   
 20. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Mihin lähteisiin perustuu väite, että kyseessä on ollut jollain tavalla Naton kannattajat? Eikö mjr saanut juuri pelikieltoa siitä, että vihjaili jonkun olevan trolli, miten tämä poikkeaa siitä?
   
 21. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Perustuu valistuneeseen arviooni, joka taas perustuu empiiriseen havaintooni siitä, että Naton kannattajat ovat keskimääräistä useammin myös vihamielisempiä Venäjää ja venäläisiä kohtaan.

  Lainaus:
  Minun käsitykseni mukaan mjr sai penalttinsa siksi, että hän kohdisti jatkuvalla syötöllä täysin perustelematonta vihjailua yksittäistä nimimerkkiä kohtaan. Tuohan oman käsitykseni mukaan on keskustelua häiritsevää metäkeskustelua, mutta myös pahimmillaan todella loukkaavaa toista kohtaan.

  Yksittäisiä Pietarin trolli -heittoja esimerkiksi itseeni on kohdistettu useita tällä palstalla eikä niistä muistaakseni kukaan ole saanut bänniä, niin kuin ei mielestäni pidäkään.
   
 22. Toxic Enema Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ny Rangers
  Kyllä Ilta-Sanomien jutussa mainittu huumori olisi käyttökelpoinen työkalu informaatiosodassa edelleen. Mieleen tulee Hyvät herrat kohtaus vuodeltta 1992:
  Paukku: -"Voi h*lvetti! Ryssiin ei voi koskaan luottaa!"
  Tollo: -"Mistäs nyt tuulee, eikös sun vanha sanontas ole, että venäläisen ku oikein pieksää se tekee mitä tahansa, vaikka kellon?"
  Paukku: -"Mun vanha kaverini Viktor Vladimirov, se KGB:n vanha kenraali, lupas tulla saunaan mutta peeui tulonsa, väitti joutuvansa lääkäriin."
  Tollo: -"Toi on varmaan ihan totta, Kalelan Esko oli tavannut Vihtorin ja sanoi, että Vihtori on sairaalassa."
  Paukku: -"Minä kun liotin, että se Vihtori hankkii mulle ne 150 miljoonaa, jotka ryssät on mulle velkaa. S**tana!"

  Arvoliberaali vihervasemmisto tuomitsisi tämänkaltaisen huumorin xenofobisena vihapuheena, joten he pelaavat Venäjän laariin. Myös mm. feministisessä Siskonpedissä sotaveteraanien pilkkaaminen taistolaiseen tyyliin on tehnyt paluun.
   
 23. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  mitään valistunutta tuossa puhtaassa mutuilussa ei ole. Toinen esitetty teoria, eli että rasistit harvemmin ovat nato-myönteisiä on tutkimuksien mukaan selvästi järkevämpi. Nato-kannattajat ovat nuoria, koulutetuimpia ja äänestävät kokoomusta.
  Kysely: He kannattavat Natoa
   
 24. Toxic Enema Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ny Rangers
  Mutta tarpeen vaatiessa nämä "kauppakamarinulikat" myyvät vaikka oman äitinsäkin (minun kirjoittamana ehkä sovinistinen ilmaisu) venäläisille vrt. Stubb, toisin kuin vanhan ajan sivistysporvarit. Puolustuskin halutaan ulkoistaa natolle. Liittynee osittain uskomukseen, että naton suojissa puolustus tulisi halvemmaksi.

  Tosin juuri tuli uutinen kiinteistökaupoista, että venäläisten osuus Suomessa tehtävistä kiinteistökaupoista on hyvin vähäinen. Ehkä tässä media myy enimmäkseen pelkoa tai pelolla.
   
  Viimeksi muokattu: 06.10.2018 klo 19.16
 25. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Joo pakkohan Naton kannatuksen on liityttävä taloudellisuuteen. Mitään muuta syytähän ei voi olla sotilaalliselle liittoutumiselle. Ainakaan Suomella.