Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Suomi vs. Venäjä – naapurisuhteet

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Stonewall, 28.08.2014 klo 14.50.

 1. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Ai niin. Viikonlopun uutisoinnin myötä Pyhtäällä sijiatseva Sirius Sport -elämyskeskus tuli taas kerran mieleen. Tämähän on sinällään ihan toimiva yritys ja puheet strategisesta sijainnista puolustusvoimien tutka-aseman tietämillä taitavat vissiin olla turhia. Mutta onhan tuo nyt sellaista bisnestä, että jonkun Venäjällä täytyy tosissaan haluta päästä rahoistaan eroon tai tykätä harrastuksestaan. Viime vuosi taisi olla koko historian paras: liikevaihtoa 1,15 miljoona euroa ja tappiota vain 0,73 miljoonaa. Viimeisiltä viideltä vuodelta liikevaihto noin 5,9 miljoonaa ja turskaa tullut tupaan saman verran...
   
 2. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  @Everton Heh, enpä ole näin kotkalaisena tullut edes ajatelleeksi moista "optiota". Ainakaan he eivät ole nähneet tarpeelliseksi juurikaan markkinoida näiden vuosien aikana. Tosin se täytyy tuoda esille, että kyseisessä yrityksessä vaihdettiin juuri toimaria, koska rahan tuontiin taloon ei oltu tyytyväisiä, eikä muutenkaan siihen menoon. Kyllähän siellä ihmiset käyvät lentämässä ja surffaamassa ja jonkinlainen seikkailurata rakennettiin myös, mutta onko tuo sitten sellainen toimiala, että ihmiset käyvät siellä useammin kuin kerran kaksi. Voidaanhan siellä kouluttaa vaikka desantteja tuulitunnelissa, heh.
   
 3. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  @Everton hyvää pohdintaa, aina kannattaa miettiä asioita ilmeisimmän selityksen jälkeen joksikin vedätykseksi, mutta pitää myös kyetä palaamaan siihen ensimmäiseen kuvioon.
  Kyllähän tuollainen helikopterikenttä ja massiivinenkin laituri on järkeenkäypää, mutta sitä en oikein ymmärrä miksi näitä saaria, oikeastaan luotoja on pitänyt hommata noinkin monta. Yleensä varakas matkailija pitää luxus-tukikohdasta ja sitten lähtee kunnon laiturista fisustamaan paatilla tai jollekin sopivalle kalliolle heittelemään, ei niitä kalapaikkoja tai lemmenpesiäkään miljardöörit useita tarvitse, Airistolla. Hieman haisee todennäköisyydet, ei kai ryssä kapitalistikaan kaikkea turhuuksia ostele, kivikasoja mereltä.
   
 4. powerforward#7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL
  Lainaus:
  Venäjän halun ja kyvyn hybridisodankäyntiin sekä sen valmisteluun. Noin lyhyesti.

  Lainaus:
  No itseäni särähtää korvaan yhdestä laivastotukikohdasta puhuminen merivoimina. Ellei Pansiolla ole jotain omaa puolustushaaraa? En muista kenenkään puhuneen vaikka Säkylän maavoimista.
   
 5. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Ja nyt sitten onkin ilmeisesti oikein tekijämies kyseessä. Jos googlailin oikein, niin Kerimäen lukiosta on Maksim-poika oppinsa saanut 2013 ja perustanut heti ensitöikseen huippukalliita merkkejä myyvät vaateliikkeet Savonlinnan ja Imatran trendikeskuksiin. Konkurssiin päätyneen yrityksen jälkeen seuraavana on ollut vuorossa lyhytikäinen mainostoimisto vuonna 2016. Nyt sitten vedetään pietarilaismiljonäärin unelmahanketta ja siinä sivussa myös toistakin saman katraan yritystä. Ei mitenkään huono urakehitys, sanoisin.
   
 6. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Maksimia ei yrityksen puutteesta voi ainakaan syyttää.
   
 7. Turder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Toivottavasti ei mennyt Tamin mökkirauha ja on verkot sekä pitkäsiimat vielä ehjiä poliisiveneiden jälkeen.

  Omat spekulaatiot on hyvin samoja mitä muillakin, eli on huolestuttu venäläistaustaisten toiminnasta strategisesti tärkeällä alueella, jonne varustellaan rantoja ruoppaamalla ja rakentamalla. Vieressä seudun ainoa syväväylä joka on tarpeellinen kriisitilanteissa. Hölmönä menty myymään maita ja sitten on jo housussa. Ehkä seurattu jo pidempään ja kerätty keissiä rauhallisesti kasaan riittävästi jolla saadaan torpattua hanke.

  Liittyyköhän löyhästi tähän se taannoinen puolalaisen (tai jonkun itäblokin kansalaisen) kuolema Paraisilla baari-illan päätteeksi muutama vuosi sitten syksyllä/talvella? Olin prätkäilemässä tuolla seuraavan vuoden keväällä ja puhetta oli että kyseinen raksamies oli kuollut, olisiko ollut uutisissa taas se keissi tms. Tuli nyt fläshbäkki että oisko ollut Helmellä töissä? Harvemmin tuolla kotimaiset mökkeilijät palkkaisi suoraan porukkaa itäblokin maista. Mietin kun pimeää työvoimaakin käytetty...

  Kyllähän noille saarille olisi saanut majoitettua ja rauhassa varustettua muutaman komppanian vihreitä miehiä ja helposti pientä kärhämää saatu aikaan. Venäläiset valitettavasti osaa tämän pelin aika hyvin.

  Varmasti on muitakin vastaavia maapaikkoja myyty huonosti ja pystytäänkö kaikkia valvomaan tehokkaasti? Ylellä just tästä puhuttiin ja vaikka tuntuu että joo on pari mökkiä siellä täällä niin 24/7-valvonnassa niitä ei voi resurssien takia pitää.
   
 8. Oskar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
  Lainaus:
  Laivasto kuuluu merivoimiin. Rannikkolaivaston tehtäviä mm. on meriliikenteen suojaaminen ja merellisten hyökkäysten torjunta. Vaikka Pansiossa ei tällä hetkellä ole mitään virallisia tehtäviä, niin olisi äärimmäisen typerää sijoittaa mitään merijoukkoja lähelle laivaston aluetta. Tietenkin tämähän voi olla vain iso hämäys, että lähellä oleva rannikkolaivasto keskittyy pelkästään airiston seutuun ja oikea action tapahtuu jossain muualla.

  Säkylä kuuluu Porin prikaattiin ja Porin prikaatti on Suomen maavoimien suurin yksittäinen joukko-osasto.
   
 9. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Hyvä pointti tämäkin. Operaatiossahan voi olla kyse myös tusinapoliisien henkilökohtaisesta vittuilusta Don Tamille.
   
 10. vetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, República Argentina, CAR
  Lainaus:
  Pansiossa on muutakin kuin rannikkolaivasto, mm. Turun rannikkopataljoona.

  Upinniemessä on esim. rannikkojääkäreitä, rannikkopataljoona ja meritiedustelu.

  Taitavat kaikki nimellisesti olla Merivoimien alaisia, mutta on noissa muutakin kuin pelkät alukset.
  Siinä olet tietenkin oikeassa, ei Pansion porukka keskity vain Airistoon. Kävin minäkin ihan Ahvenanmaalla tykkiveneen kyydissä. Paikaillinen ei tykännyt. Tuli haulikolla ajamaan pois (noin tunti aiemmin kävimme ostamassa häneltä kalaa laivalle). Emme lähteneet (toim huom. meillä oli paikallisen hallinnon lupa olla paikalla).
   
 11. Jusu7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Näitä varsin arveluttavia kohteita löytyy sieltä täältä. Pohjoisessa on vuosia ihmetyttänyt vanha geologisen tutkimuskeskuksen tutkimusasema Apukassa Olkaajärven rannalla, nelostien varressa pian Rovaniemen jälkeen. Varsin erikoisia nämä talousluvut toki ovat https://www.finder.fi/Majoituspalveluja/Scandinavian+Dream+Oy/Vikajärvi/yhteystiedot/1618754
  Lisäksi paikan sijainti, linnuntietä Rovaniemen lentokentälle 5-6 kilometriä ja tuolla siis Lapin Lennoston tukikohta, varuskunta ja armeijan harjoitusalueet. Lisäksi paikalta on ihan silmällä näköyhteys Olkkavaaran laelle muutaman kilometrin päähän ilmavalvonta-asemalle. Nuo pallothan näkyvät ajoittain nelostielle. Sattumaa lie tämäkin liiketoiminta.
   
 12. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Lainaus:
  Ovatko nämä edes arveluttavia? Eivät venäläiset niin tyhmiä ole, että uskovat pystyvänsä tekemään tällaisia hankintoja muka strategisessa mielessä ilman, että siihen kiinnitetään huomiota. Kuten sotilasasiantuntija Arto Pulkki tänään radion Ykkösaamussa sanoi, ei Venäjä pysty tuomaan Suomeen kalustoa kenenkään huomaamatta.

  Kannattaa kuunnella kyseinen keskustelu, jossa Pulkki ja puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva* käyvät keskustelua huumorin sävyttämänä. Ykkösaamu | Suurratsia Turun saaristossa. Keskustelu alkaa heti 40 minuutin jälkeen. Valitettavasti aikaisemmin toiminut tietystä kohdasta aloittava osoite ei enää toimi.

  Eiköhän kysymys ole enemmänkin vaikuttamisesta tavallisiin ihmisiin, mistä esimerkkinä tämä ketju. Minä näen asian niin, että sillä ei ole väliä, onko alueilla todellista strategista merkitystä, kunhan naapurimaan asukkaat saavat sellaisen vaikutelman. Venäjä on onnistunut erittäin hyvin toimimaan Suomessa maan lakien mukaan, ja osoittanut siten pienen naapurinsa heikkouden. Siksi en olisi lainkaan yllättynyt, jos lain puitteissa ainoa rikollinen teko on ollut julkisuuteen ilmoitettu rahanpesu, vaikka hankintojen taustalla olisikin muuta kuin talousrikollisuus.

  (*Vähäsen huvitti, kun Lokalahdelta kotoisin oleva ja Turun keskustassa pitkään asunut Kanerva kutsuu ulkosaaristoa kotikonnukseen. Kuulosti ihan Juhani Tammiselta.)
   
 13. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Keskustelu saa juuri niitä sävyjä, joista eilen kirjoitin. Esitetään pääosin posketon tai täysin posketon väite, joka kumotaan tai lainataan jonkun toisen posketonta väitettä, ja kumotaan se. Näin saadaan tuotua esille, että mitään ei todellisuudessa olekaan, lopettakaa vaahtoaminen. Pulkki, josta @Radiopää kirjoitti, on aika mainiosti miinoittanut itsensä juuri tällä taktiikalla.

  Kuitenkin alusta asti on ollut selvää, mistä on kyse. Supo on ollut huolissaan siitä, että vieras valtio voi mahdollisesti hyödyntää väylien ja teiden varsilla olevaa ulkomaalaistaustaista omistusta kriisitilanteessa. Tämän takia maat eivät yleensä salli ulkomaalaistaustaisia maakauppoja strategisten kohteiden vieressä ilman erikoislupaa. Kaikki maat eivät salli lainkaan ulkomaalaisen omistavan maata. Supo halusi jo aiemmin, että myös Suomessa tehtäisiin muutos maanomistamisen osalta. Kyseessä on varotoimi, ei muuta.
   
 14. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Lainaus:
  Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että kysymys on vain julkisesta keskustelusta. Merkittävät poliitikot ja puolustusvoimien asiantuntijat tietävät sellaisia asioita, joita ei saa ääneen sanoa. Koska media ja ihmiset haluavat kuitenkin käydä keskustelua, joudutaan silloin kuulemaan oppineita asiantuntijoita, joilla ei ole täsmätietoa juuri kyseisestä asiasta.

  Lainaus:
  Näin juuri. Vaikka Pulkki sanoo, ettei Turun saaristo ole strategisesti aivan niin merkittävä kuin miltä nyt näyttää, niin en silti sanoisi sen olevan täysin mitätön. Voi vain kuvitella, miltä mahdollisesti tulevaisuudessa tapahtuva Nato-jäsenyyden hakeminen näyttäisi, jos Suomi olisi ehtinyt luovuttaa venäläisille tällaisia alueita, vaikka isossa kokonaisuudessa ne eivät kovin merkittäviä olekaan. Minusta asian aiheuttama keskustelu (ei vain tällä palstalla) osoittaa, että Suomessa ajatellaan edelleen sodankäyntiä perinteisenä puskatykityksenä. Esimerkkinä toimi jo varuskuntien lakkauttamisesta aiheutunut vaahtoaminen. Ei siis mikään ihme, että hybridisodankäynnin mallimaalle tällainen maa on helppo kuin mikä.
   
 15. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Totta. Käymmehän mekin tässä asiasta keskustelua, vaikka emme tiedä todellisesta tilanteesta juuri mitään. Emme tiedä esimerkiksi sitä, onko puolustusvoimilla tai jollain suomalaisten kanssa yhteistötä tekevällä ulkomaalaisella taholla merkittäviä lisätietoja, joita ei julkisuudessa esitetä. Arvaan että on, mutta en tiedä.

  Lainaus:
  Samaa mieltä. Esimerkiksi puolustusvoimia koskevassa keskustelussa on kerta toisensa jälkeen tullut esille, miten Suomi pystyy pysäyttämään Venäjän, jos Venäjä tänne hyökkää. Mutta todellisuudessa Venäjän sotilasoppi ei enää ole pitkään aikaan tukenut sotilaallista maahyökkäystä, vaan ääritilanteessa ohjusiskua, ja muuten ennen kaikkea hybridivaikuttamista, jota varten Venäjällä on Suomeen kohdistettuna poliittista vaikuttamista energiasta KHL-Jokereihin. Joskus totesin, että venäläisittäin Jokerit on voittanut Gagarin Cupin, kun Venäjä saa vihdoin länteen osaomistaman samponsa eli Hanhikiven jauhamaan pohjoismaiseen sähköverkkoon euroja itselleen. Kenties Jokerit lakkautetaan sen jälkeen turhan kalliina.

  Esimerkkejä on paljon muitakin, miten Venäjä vaikuttaa Suomessa. Venäjän ensisijainen tapa ei enää ole oman sotilasoppinsa mukaan sota, vaan samaisen opin mukaan merkittävästi halvempi ja usein tehokkaampi vaikuttaminen muilla keinoilla. Näitä Venäjä käyttää koko maailmassa USA:n vaaleista alkaen. Venäjä ei tietenkään ole ainoa taho, mutta Suomen kannalta se on merkittävin tekijä.
   
 16. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lisään vielä jotta yllä olevasta ei jäisi väärää käsitystä mm. KHL-Jokerien merkityksestä: KHL-Jokerien merkitys sellaisenaan, osana politiikkaa, on suhteellisen vähäinen Suomessa. Kärjessä on vaikuttaminen poliitikkoihin ja virkamiehiin sekä ihan tavallisten kansalaisten käsitykseen Venäjästä, Suomesta, EU:sta ja USA:sta on Venäjän prioriteetti # 1. Siihen kuuluu mm. väite, jonka mukaan Suomi on myynyt itsensä USA:lle ja USA päättää Suomessa keskeisistä asioista, joiden taustalla on Suomen tosiasiallinen NATO-jäsenyys. Nämä tahot luovat Suomessa Venäjästä hysteerista kuvaa ja valehtelevat Venäjän hyökkäys- ja vaikuttamishaluista. NATO:n osalta Venäjälla Putin toteaa asian olevan Suomen oma, mutta jäsenyys johtaisi automaattisesti mahdollinen kohde Venäjän vastaiskulle. Viime aikoina yhteistyökin NATO:n kanssa on riittänyt Venäjän puolustusministerin mukaan siihen, että Suomesta on tulossa Venäjän mahdollinen kohde.

  No, kuten tiedetään, Suomi tekee päätökset itsenäisesti ja nykyinen Suomi on ollut kymmeniä vuosia itänaapurin listoilla kohteena, jos Venäjä kokee siihen olevan tarvetta. Mikäli maiden suhteet olisivat hyvät - kuten suomalaispoliitikotkin kertovat - Venäjä tuskin julkaisisi Suomesta eniten EU-maista vihamielisiä artikkeleita Venäjällä (kesä 2018) tai kiristäisi jatkuvasti myös julkisesti Suomen NATO-yhteistyöllä. Julkisuudelta piilossa peli on paljon, paljon kovempaa. Likaista työtä Suomessa Venäjän eteen tekevät mm. korkean tason ex-poliitikot kaikista suurista puolueista sekä osa tutkijoista ja journalisteista.
   
 17. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Käytännössä kyllä.
  "Kotietsintäluvan ei tarvitse olla mikään amerikkalaistyylinen oikeuden määräys, vaan pelkkä tutkintajohtajan lupa riittää. Luvan poliisi yleensä hankkii vasta jälkeenpäin."
  Suomen Kannabisyhdistyksen ohjeet viranomaisten aiheuttamille ongelmille
  linkki on eka selkokielinen minkä google antoi
   
 18. powerforward#7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL
  Pulkki on sotilasasiantuntija ihan yhtä paljon, kuin rippikoulun käynyt on pappi.

  Edit. Tarkennetaan sen verran, että asejärjestelmistä löytyy varmasti kompetenssia, mutta mikään strategikko hän ei taida olla.
   
  Viimeksi muokattu: 25.09.2018 klo 14.06
 19. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Tässä on ensimmäinen selkokielinen linkki jonka google antoi.

  Milloin tarvitaan kotietsintälupa? - Laki24.fi
  Lainaus:

  Eli ei saakkaan käytännössä mennä minne tahansa ja milloin tahansa. Jos näin väittää, voi sanoa että poliisi voi myös antaa sakot humalassa ajamisesta milloin tahansa ja missä tahansa.
   
 20. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
 21. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Kanervan toteamus on osuva ja mielenkiintoinen. Ei varmaan puhuisi, ellei olisi ainakin jotain faktaa takana. Hyvä kuitti Kanervalta näiden mediassa pyörivien ja itsensä "asiantuntijoiksi" korottaneiden tahojen suuntaan.
   
 22. Aapee79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arsenal, SaiPa ja Oilers
  Oikeudenkäynti asiasta alkoi klo. 13 ja samaan aikaan kaatuu valtion eri sivustot palvelunestohyökkäyksien takia. Laitanpa taas foliohattuni syvempään päähäni.
   
 23. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Poliisi, Kela, tulli ja verovirasto. No, maailma on täynnä yhteensattumia.
   
 24. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  IS:n mukaan myös poliisin, käräjäoikeuksien tai maistraattien puhelimet mykistyivät päivällä. Häiriön syystä ei ole tietoa, joten liittyy tai ei liity ulkomailta tulevaan palvelunestoa koskevaan operaatioon.

  e: Elisa ilmoitti, että ei liity palvelunestohyökkäykseen, vaan omissa järjestelmissä vikaa. Tuohon voisi todeta, että jos asiat liittyisivät toisiinsa, Elisan omissa järjestelmissä olisi vikaa. Mutta tämä vain teoreettisena ajatteluna. Uskon siis, että eivät liity toisiinsa.
   
 25. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Siirsin persuketjusta:

  Lainaus:
  Tuskinpa Kymäläinen oli ainoastaan mökkien hintojen kohoamista vastaan. Kun lakiesitys torpattiin, hän teki kansalaisaloitteen, jonka mukaan:

  Lainaus:
  Vaikka kansalaisaloite tapahtui osin eduskunnasta johtuvista syistä (lakivaliokunnan hylkäys ao. lakialoitteeseen) vasta vuoden 2015 puolella, perustelut kansalaisaloitteessa kertovat Kymäläisen näkökulmasta. Näistä asioista puhuminen avoimesti on ollut vaikeaa, varsinkin demariedustajan. Kansalaisaloite on poikkeuksellinen toimenpide uudesta yrityksestä.

  Linkissä taustaa Demokraatin artikkelina:

  Kansanedustajalta täysin poikkeuksellinen teko: mitä sanoo kansa kello 17?