Minäpä jaksan vielä sen verran vääntää, että kerään siitä aidosta ja alkuperäisestä adressista (jonka teki kuntapoliitikko SK jo vuonna 2007 ja teki samasta lakialoitteen päästyään eduskuntaan) argumentit: (suoria lainauksia)
"Arkipäivää varsinkin Suomen itärajan tuntumassa olevissa kunnissa on, että kiinteistöt siirtyvät ulkomaalaisomistukseen. Pienen rajakunnan kuntapäättäjänä olen erityisen huolestunut tästä suuntauksesta. Omassa kunnassani Ruokolahdella, jossa on paljon rantapinta-alaa, ulkomaalaisomistukseen siirtyvät erityisesti rannat ja rantakiinteistöt. Näkemykseni on, että jokainen ulkomaalaiselle siirtynyt ranta tai kiinteistö on tämän jälkeen pysyvästi poissa oman kansamme perinnöstä. Mahdolliset omistussuhteiden vaihdokset eivät jatkossa tule koskettamaan kansalaisiamme: näiden kiinteistöjen markkinointi tulee siirtymään sinne, mistä omistajatkin ovat lähtöisin. Myöskään hintataso ei tulevaisuudessa tarjoa muuhun kehitykseen sen suurempia mahdollisuuksia kuin nytkään."
"Esimerkiksi varakkailla naapurivaltiomme kansalaisilla on mahdollisuus maksaa hinta kuin hinta haluamastaan kiinteistöstä tai rannasta. Tämä on nostanut hintatasoa, joka jatkaa edelleen nousuaan. Seurauksena on pian tilanne, jossa jo osin olemmekin: tavallinen suomalainen työtätekevä ei enää pysty vastaamaan hintakilpaan."
"Kokoaikaiseen asumiseen tarkoitetut kiinteistöt vaihtuvat ulkomaalaisten loma-asunnoiksi, joissa käydään epäsäännöllisesti, jopa harvoin. Tämä voi vaikuttaa ratkaisevasti kunnan väestömäärään, verotuloihin ja palveluiden järjestämiseen. Välttämättömien kunnallisten palvelujen tarve ei muutu ympärivuotisten asukkaiden kohdalla, mutta edellytykset järjestää kunnallisia palveluja voivat ratkaisevasti vaikeutua."
"Myös vuokralla asumisen mahdollisuus olisi joka tapauksessa edelleen olemassa. Suuri osa suomalaisista asuu tälläkin hetkellä vuokra-asunnossa, eikä sitä tulisi pitää vähemmän arvostettuna asumismuotona. Mutta onko tulevaisuuden näkymä se, että suomalaisten vuokra-asuminen lisääntyy siksi etteivät he eivät pysty vastaamaan kiinteistöjen hintakehityksen paineisiin? Ovatko omistusasunnot silloin ulkomaalaisomistuksessa? Ovatko ne silloinkin 11 kuukautta vuodesta tyhjillään? Kysymykset ovat aiheellisia, jos mikään ei muutu."
Ihan hienoa, että hän on sitten Krimin myötä keksinyt muitakin argumentteja tuekseen, mutta alkuperäisessä (johon hän jatkuvasti viittasi vielä jopa 2015) ei mainita sanallakaan turvallisuutta. Kerran käytetään sanaa uhka, ja se on täysin Ruokolahden kiinteistöihin liittyvä, ei rajaan, ei Suomeen, ei turvallisuuspolitiikkaan.