Niin Mashirilta kuin SK:lta hyvää tekstiä ja linkit löytyvät nimimerkin
@arvee kirjoituksesta yltä. Tässä vielä pari palaa, jotka kertovat hyvin sen, miksi mm. minä olen kritisoinut Tuomiojaa, Aleksanteri-Instituuttia ja Kangaspuroa:
"Suomessa silloinen ulkoministeri Erkki Tuomioja tuki Venäjän näkemystä, kutsui koko operaatiota voimannäytöksi ja esitti arvionsa, että mitään avointa konfliktia tuskin syntyy. Tämä tapahtui vielä sen jälkeen, kun paikan päällä oli aukottomia todisteita Venäjän asevoimien erikoisjoukkojen läsnäolosta.
Ei ole mitään merkkejä sellaisesta (Venäjän sotilaallisesta interventiosta), eikä myöskään mielestäni mitään sellaista, mitä he voisivat voittaa sellaisella menettelyllä – päinvastoin. Ulkoministeri Erkki Tuomioja, torstaina helmikuun 27. päivänä 2014. Lähde: Iltalehti.
Tuomioja toki heräsi todellisuuteen paria päivää myöhemmin; lauantaina maaliskuun 1. päivänä Tuomioja myönsi käynnissä olevan ”Krimin sotilaallisen haltuunoton”. Viitatun blogimerkintänsä asiasta Tuomioja on kuitenkin jostain syystä poistanut.
Aleksanteri-instituutin tutkimusjohtaja Markku Kangaspuro väitti vielä maaliskuun 4. päivänä, että Venäjä ei aio liittää Krimiä Venäjään."
Yllä olevat Mashirin kirjoituksesta. Alla oleva SK:sta:
"Bäckmanin väitöskirjan pääväitteet olivat, että itärikollisuutta on liioiteltu Suomessa vahvasti, ja ettei Venäjällä ylipäätään ole mafiaa. Muutama vuosi sitten epäiltiin, että Bäckman olisi keksinyt itse lähdeaineistonsa saadakseen tukea omalle agendalleen. Samalla kysyttiin, onko Aleksanteri-instituutin tapana päästää kritiikittömästi läpi venäjämyönteisiä tutkimuksia. Kivinen kiinnitti väitöskirjan puutteisiin huomiota jo väitöstilaisuudessa. Hänen mukaansa opinnäytteessä oli kuitenkin niin paljon ansioita, että se päätettiin hyväksyä.
Olisimme antaneet Bäckmanille valtavan hyvän aseen, jos häntä olisi kohdeltu toisenlaisten pelisääntöjen mukaan kuin muita.”
Kivisen perustelu on mielenkiintoinen. Täyttä propagandaa voi kirjoittaa väitöskirjassa (kuten se, että Venäjällä ei mafiaa ole), jos väitöskirja on muuten OK. Teoreettisesti voidaan asettaa kysymys: menisikö Suomessa läpi väitöskirja, jossa todisteltaisiin Irakista löydetyn joukkotuhoaseita ja hyökkäys Irakiin oli oikeutettu nimenomaan joukkotuhoaseiden takia.
Tuskin menisi missään, joten Aleksanteri-Instituutin toiminta Bäckmanin tapauksessa on avoimen poliittista. Jos väitöskirjaa ei olisi hyväksytty, Aleksanteri-Instituutin kohdemaa Venäjä olisi kenties parahtanut jollain pikkutasolla, ja tällainen riski olisi myös turha, kun asiaa katsoo Aleksanteri-Instituutin johdon Putinkieroutuneiden lasien läpi.