Suomi Vancouverissa 2010

  • 1 099 257
  • 3 563
Tila
Viestiketju on suljettu.

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet

Largostos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Anaheim/Teukka
En tiedä onko täällä aikasemmin asiasta kommentoitu, kun en jaksanut kaivella, mutta herra Kukkonen oli kyllä umpimätä pitkin linjan!
Aivan kardinaalimunaus omassa päädyssä. Veti sellasta piruettia, että kaunoluistimet jalassa ois ehkä saanutkin pisteitä suorituksesta. Oli muutenkin koko pelin ajan askeleen jäljessä. Omassa päädyssä soi aika ankarasti kun Lasse haahuili kentällä.
Jälkiviisaus on parasta viisautta, mutta kun ensimmäisen kerran näin suomen kokoonpanot Valko-Venäjä ottelussa, ihmettelin jo silloin millä ilmeellä Kukkonen menee Lydmanin edelle kakkospariin. Mikä meriitti se on että ollaan höntsäilty joskus kivikaudella Pitkäsen kanssa Kärpissä.
Ois korkea aika nostaa Lydman kakkospariin ja Niskalalle enemmän peliaikaa. Jopa kiekollisena pakkina uskoisin, että Janne hoitais oman päädyn paremmin kuin Kukkonen.
Jos tätä ei tapahdu, niin taitaa Jalosen papereissa painaa joku ihan muu kuin näytöt, vähän niin kuin J.J:kin tapauksessa.
Olihan se vielä kerran tuotava esille! ;)
 

johnnywee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Voitteko rehellisesti sanoa tämän päivän pelistä, että Suomi edes yritti voittaa? Mun näkemyksen mukaan tää oli jopa toivottava lopputulos. Kun katsotaan millaisia vastustajia on tulossa ottelukaavion perusteella niin tajutaan, että Ruotsi saa kyllä helpomman vastuksen puolivälieriin mutta sitten välierissä se joutuu kohtaamaan Venäjän tai Kanadan.

Olen joskus nähnyt yhtä ponnettoman leijonalauman mutten koskaan ole nähnyt tuollaista esitystä ilman turhautumista. Mun mielestä jätkät surffaili ikään kuin ei edes olisi tarkoitusta voittaa.

Okei mutta suurella todennäköisyydellä siis seuraavaksi vastaan asettuu Tsekki, joka ei tietenkään ole helppo pala. Mutta kuten tiedämme, kaikki pelit tästä eteenpäin on voitettava jos haluaa kultaa saada. Olen 100% varma että Tsekkiä vastaan nähdään erilainen leijonaryhmä kuin tänään ja Tsekki kaatuu. Sitten nöryytämme jenkkejä ja finaalissa otamme vastaan Ruotsin tai isäntämaa Kanadan.

Ainoa asia mikä minua huolettaa on maalivahtitilanne. Onko Kiprusoff pelannut sillä tasolla, että häntä voidaan pitää edelleen selkeänä ykkösmaalivahtina? Jotenkin luottamukseni Bäckströmiin on suurempi. Välillä pelottaa katsoa Kiprusoffin kiekonpudotteluja ja ylirauhallista liikkumista. Mielestäni Erikssonin toinen maali oli aika selvästi myös Kipperin maali.
 

dabs

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olipa hirveä peli, eikä Suomi pystynyt haastamaan Ruotsia kunnolla missään vaiheessa. Tasaviisikoilla heikkoa ja munatonta tekemistä ja ylivoimalla Suomen nerokkuutta hipova kuvio, jossa kiekko pelataan aina Salolle vetopaikkaan toimi kyllä todella "upeasti".

Samalla ihmettelen taklausten puutetta, Tuomo taklasi muutaman hyvän pommin, Mikko pari kertaa ja Pitkänen kerran rumasti päähän. Missä on esimerkiksi Jarkko Ruutu kovine pommeineen ja vastustajan ärsyttämisineen? Jätkä teki pari maalia ja on nyt olevinaan joku taituri vai?

Selänne on tätä nykyään auttamattoman hidas, eikä kiekkokaan oikein pysy hallussa. Tämä nyt ei ole mikään suuri yllätys, mutta pappaketju ei toimi tässä koostumuksessa. Mikä avuksi, tähän voivat viisaammat vastata..?

Immonen myös täysi turisti, eikä nopeus riitä kunnolle edes EHT:lle. Penkin päähän takaisin(Immostakin olisi voinut testata Valkovenäjää tai Saksaa vastaan, eikä Ruotsia vastaan prkl!).

Erillisiä onnistujia on Suomen joukkueesta mielestäni turha yrittää edes hakea, koko joukkueella on nyt todellinen peiliin katsomisen paikka. Peli-ilmeen ja energian tulee olla täysin toista maata, jos takatukat meinataan puolivälierissä kaataa. Sinänsä ihan mahdollista, mutta kuten Tsekki-Venäjä pelin ensimmäinen erä osoitti, pystyy Tsekki myös erittäin nopeaan(poislukien Jagr) ja hyvään kiekkoon.
 

Sister luck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Huomioita pelistä Ruotsia vastaan :

M. Koivu - onnetonta viimeistelyä, kaksi todella hyvää maalipaikkaa
S. Koivu - peruspelaamista, vauhti hiipuu, paitsioita jatkuvasti
T. Ruutu - taistelua jonkin verran, pari hyvää taklausta, parhaita heikoista
Kipper - paras pelaaja tänään, ei voinut maaleille mitään
Selänne - huono peli, ei onnistumisia millään rintamalla
Lehtinen - miksi on ylipäänsä kisoissa ?, näkymätön, mutta ei pahoja mokia
Salo - ei loistanut tänään, aika varma kuitenkin, vauhti hiipunut
Timonen - kiekot pomppi kovasti tänään lavan yli, hermostunut ?
Kukkonen - huonoin pakki, aina jäällä kun kolisi omissa
Filppula - pari hyvää ylöstuontia, heikoista parhaita
Pitkänen - huono peli, turha niitti päähän ja 5 min alivoimaa pahaan paikkaan
J. Ruutu - ei ollut sellainen roolipelaaja, joka sytyttää tänään
Hagman - yritti kyllä, mutta ei päässyt oikein minnekään, sai pari pahaa mälliä, oli ilmeisesti skoutattu parhaana maalintekijänä
 

RockTheRink

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL
Luuletteko oikeasti, että ketjulotto on avain onneen? Minusta kannattaisi keskittyä siihen, että ketjut alkavat pelata taitojensa mukaan. Paitsi toki Hagman ykköseen, jos kerran muutellaan.

Ei se ole avain onneen. Mutta mitäs tässä vaiheessa muuta voi tehdä valmennuksellisesti? Pelikirjan tilalle 70-luvun Jallu? No, se vois toki toimia paremmin kuin tää nykyinen. Ketjuja muuttamalla voitaisiin saada liikettä lisää ketjuihin, jakamalla luisteluvoimaa ja energiaa tasaisesti - jotta myös näiden veteraanien paras osaaminen pääsisi oikeuksiinsa kun päästäisiin vähän useammin hyökkäys-siniviivan paremmalle puolelle.

Toki vois kokeilla positiivisen vahvistamisen sijasta myös sotakoira-koulutusta. Selänteen kypärän ruuvia vois kiristää pari kierrosta lisää. "Saat uuden potan, kun teet seuraavan byyrin.". Jutilan vois laittaa karsinaan, pitää pari päivää nälässä ja jääharjoituksissa esittää uhkaus. "Seuraavasta harhasyötöstä sut heitetään Jutille, ...tanan tunari!"
 

HIFK89

Jäsen
Siis kyseessähän on totaaliset välikisat menestyksen kannalta katsottuna, koska viime kisat Torinossa olisi pitänyt jäädä vanhan kaartin viimeisiksi. Ensi kisoissa sitten taas on ensikertalaisia tusina mukana kun nyt otetaan papat väkisin joukkueeseen. Tässä vähän toisenlainen joukkue kisoihin:

Hyökkäys:

T.Ruutu - M.Koivu - Miettinen
Hagman - Filppula - Leino
Korpikoski - Immonen - J.Jokinen
Pyörälä - Nokelainen - Bergenheim

13. Pikkarainen/Lehterä

Puolustus:

Pitkänen - Lydman
Lepistö - Salmela
Koistinen - Laakso

7. Vatanen

Maalivahdit:

Rask
Rinne
Niemi

Väitän että tämä jengi olisi ainakin pelannut energisemmin..kyllä vaan vahvistuu näkemys että nää vanhat keslana olevat papat ois pitäny jättää koneesta.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voitteko rehellisesti sanoa tämän päivän pelistä, että Suomi edes yritti voittaa? Mun näkemyksen mukaan tää oli jopa toivottava lopputulos. Kun katsotaan millaisia vastustajia on tulossa ottelukaavion perusteella niin tajutaan, että Ruotsi saa kyllä helpomman vastuksen puolivälieriin mutta sitten välierissä se joutuu kohtaamaan Venäjän tai Kanadan.

Itse asiassa Suomi olisi ollut voitolla ottelukaaviossa USA:n paikalla. Melko sekava systeemi kyllä, luulin itsekin että oltaisiin oltu Ruotsin paikalla. Eli Usan maalisuhde on +9 ja Suomelle olisi voitolla tullut vähintään +10.
 

scholl

Jäsen
Ainoa asia mikä minua huolettaa on maalivahtitilanne. Onko Kiprusoff pelannut sillä tasolla, että häntä voidaan pitää edelleen selkeänä ykkösmaalivahtina? Jotenkin luottamukseni Bäckströmiin on suurempi. Välillä pelottaa katsoa Kiprusoffin kiekonpudotteluja ja ylirauhallista liikkumista.

Täyttä asiaa! Mutta ota huomioon, että Kipper olisi vittuuntunut, jos ei olisi sementoitu ykkösmaalivahdin asemaa. Silloin hän ei olisi tullut kisoihin, vaan mennyt Playa del Inglesiin kahdeksi viikoksi dokaamaan. Niin, Nikkehän on tällä hetkellä kiistattomasti Suomen paras maalivahti, mutta valmennusjohtoa kiristettiin.

Mielestäni Erikssonin toinen maali oli aika selvästi myös Kipperin maali.

Niin oli, mutta jokuhan totesi, että hän oli mies paikallaan. Eli kun ei liiku, vaan on paikallaan niin ei torju takanurkasta. Se on fakta.
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Väitän että tämä jengi olisi ainakin pelannut energisemmin..kyllä vaan vahvistuu näkemys että nää vanhat keslana olevat papat ois pitäny jättää koneesta.

No tuo joukkue olisi lähennä säntäillyt edestakaisin ruotsalaisten perässä, energisyyttä tosin sekin. Parempaa tulosta sillä ei tosin olisi saavutettu.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Niin, Nikkehän on tällä hetkellä kiistattomasti Suomen paras maalivahti, mutta valmennusjohtoa kiristettiin.

Ei pidä paikkaansa. Ei ole edes paras, saatika kiistattomasti paras. Voit toki koittaa perustella että miksi Bäckström olisi parempi maalivahti, josko vaikka saisi jotain keskustelua aikaiseksi.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Faktahan on se, ettei Ruotsi-Suomi -ottelussa Ruotsikaan mitään erikoista esittänyt. Ok, ei sen myöskään tarvinnut, mutta ei tuo siltikään vakuuttanut.
Ruotsi pelasi kuin Saksa jalkapallossa. Joukkueen pelissä ei nähty juurikaan yksittäisiä hienouksia, mutta kuitenkin kokonaisuutena esitys oli konemaisen vahva. Se, että riisuu vastustajan täysin aseista, kertoo minusta jonkinlaisesta vakuuttavuudesta. Ja niin valitettavaa kuin asia onkin, vain Kipperin hyvä peli maalilla pelasti Leijonat totaaliselta perseraiskaukselta.

Katsoit varmaan eri peliä.

Kakkosvitjan peli KETJUNA oli todellakin aika onnetonta, mutta yksilötasolla S. Koivu oli yksi Suomen parhaista.
En tiedä mitä peliä sinä olet katsonut, mutta Saku oli tänään todella kaukana Suomen parhaasta yksilöstä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Onko Kiprusoff pelannut sillä tasolla, että häntä voidaan pitää edelleen selkeänä ykkösmaalivahtina? Jotenkin luottamukseni Bäckströmiin on suurempi. Välillä pelottaa katsoa Kiprusoffin kiekonpudotteluja ja ylirauhallista liikkumista. Mielestäni Erikssonin toinen maali oli aika selvästi myös Kipperin maali.
Ei noista kyllä yksikään ollut täysin Kipperin, vaikka ehkä megapelastuksina otettavissa olisivatkin olleet. Erikssonin toisessa ei ollut juuri muuta tehtävissä, pari senttiä pidempi raaja olisi auttanut. Lehtonen kisoihin.

En tiedä, kuinka tosissaan kannattaa väittää Suomen pelanneen itselleen helpomman reitin finaaliin, mutta jos Suomi olisi voittanut, itkettäisiin täällä nyt sitä, kuinka naapuri osaa taktikoida niin hyvin. Oli miten oli, en jaksa uskoa, että näin ponnetonta leijonaryhmää enää kisoissa nähdään. Vaikka tiputtaisiin Tshekille, ei varmasti tiputa tällaisella surffailulla.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Voitteko rehellisesti sanoa tämän päivän pelistä, että Suomi edes yritti voittaa?

Joo, olisi ollut niin hirveää päästä ilmaiseksi mitalipeleihin, että päätettiin tehdä urheilullinen ratkaisu ja hävitä. Jos leikataan nämä puheet pois heti näin alkuun.
 

HIFK89

Jäsen
No tuo joukkue olisi lähennä säntäillyt edestakaisin ruotsalaisten perässä, energisyyttä tosin sekin. Parempaa tulosta sillä ei tosin olisi saavutettu.

No tuohan olikin aikoinaan vähän provo viesti ja tuohon olisi kuulut mm. Timonen-Salo pakki pari ja Niko Kapanen, Kipperi, Niskala?, mutta pointti olisi siinä että kyllä tuosta olisi muutaman pelaajan ottanut tähän peliin ennemmin kuin pappaketjun. esim pappaketju -> J.Jokinen - S.Koivu - Bergenheim muotoon. Siinä olisi nuoruutta, kokemusta, äijämäisyyttä, taitoa, puolustusosaamista, hyökkäysosaamista.
 

Bronco

Jäsen
En tiedä mitä peliä sinä olet katsonut, mutta Saku oli tänään todella kaukana Suomen parhaasta yksilöstä.

Anteeksi, en tiedostanut että "yksi parhaista" tarkoittaa Suomen parasta yksilöä. Tässä tapauksessa myönnän sinun siis olevan oikeassa - Saku Koivu ei ollut Suomen paras yksilö.

Mutta kaukana kuitenkin "näkymättömästä", kuten RockTheRink asian ilmaisi. Perustelut kirjoitin jo sivulle 116.
 

SjV

Jäsen

scholl

Jäsen
Ei pidä paikkaansa. Ei ole edes paras, saatika kiistattomasti paras. Voit toki koittaa perustella että miksi Bäckström olisi parempi maalivahti, josko vaikka saisi jotain keskustelua aikaiseksi.

Jukka Ropponen on sanonut niin televisiossa aikoinaan. Toisekseen, jos lisäperusteluita kaipaat niin se on se, että Kiprusoff pomputtelee kiekkoa, kun taas Bäckström tekee varmoja torjuntoja. Eikä Nikke olisi tuota kolmatta maalia päästänyt.

Kiprusoff pelaa peruspeliä, mutta Nikke torjuisi otteluvoittoja kuten Ruotsin Lundqvist tai USA:n Miller.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Anteeksi, en tiedostanut että "yksi parhaista" tarkoittaa Suomen parasta yksilöä. Tässä tapauksessa myönnän sinun siis olevan oikeassa - Saku Koivu ei ollut Suomen paras yksilö.
Sinä sanoit, yksi parhaista. Minä sanoin, kaukana parhaasta. Ei mielestäni mitenkään ristiriitaista vastata noin, mutta ehkä tuo sitten oli hieman väärä ilmaus. Pointti varmaan tuli kuitenkin perille asti? Saku ei ollut paras eikä edes yksi parhaista. 5 vs. 5 pelissä miinus yksi tauluun ja hyökkäyssuuntaan todella ponnetonta pelaamista niin tasakentällisin kuin ylivoimalla. Ei sillä, että tuolla olisi kovin moni muukaan sen paremmin pelannut.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Ainoa asia mikä minua huolettaa on maalivahtitilanne. Onko Kiprusoff pelannut sillä tasolla, että häntä voidaan pitää edelleen selkeänä ykkösmaalivahtina? Jotenkin luottamukseni Bäckströmiin on suurempi. Välillä pelottaa katsoa Kiprusoffin kiekonpudotteluja ja ylirauhallista liikkumista. Mielestäni Erikssonin toinen maali oli aika selvästi myös Kipperin maali.

Eiköhän tässä nyt hieman ylireagoida. Tuskinpa Kipper on selkeä ykkösvahti, mutta kun turnaukseen lähdetään, jomman kumman varaan on laskettava. Ja Jalonen valitsi Kipperin. Joku muu koutsi olisi voinut päätyä Bäkströmiin. Vaihto kesken kaiken on toki vielä mahdollista, mutta ei Suomi maalivahtiin kaatunut. Jos Mikko Koivu olisi alussa laittanut kiekon tyhjiin, olisi tilanne voinut kääntyä aivan toiseksi. Sen sijaan heti perään kaverill 5-3 ylivoima, isot miehet maalille ja kiekko reppuun. Tällaista on jääkiekko.

Mitä nyt on tullut seurattua alkusarjaa, niin silmiin pistää edelleen se sama asia, miksi suomalaiset eivät NHL:ssä ja pienessä kaukalossa yleensä juhli: maalinedustoilla papu ei tahdo riittää. Tämä kaikki on edelleen linjassa sen kanssa, miten Suomessa on vuosikaudet suhtauduttu maalintekoon ja maalinedustapeliin. Jos vastustaja pelaa maalinedustan kiinni, kuten Ruotsi teki tänään, ei sinne maalin eteen ole Suomen köykäisillä kavereilla mitään asiaa. Ja tähän osastoon Jussi Jokinenkaan ei olisi tuonut mitään uutta. Sen sijaan Eriksson, Franzen ja Sedin näyttivät useaan otteeseen, miten maalinedustalla pitäisi pelata kiekon kanssa peienssä askissa. Tämä tietysti vaatii yhdistelmänä taitoa ja kokoa.

Isossa kaukalossa pieni mies pyörähtää maalinedustoille siten, että houkuttelee isomman kaverin kulmaan, pari syöttöä ketjukaverin kanssa ja maalille päästään. Sen sijaan pienessä kaukalossa homma vaikeutuu huomattavasti, kulmapelissä tarvitaan kykyä pitää kiekkoa vaikka pakki roikkuisi rinnalla. Sitten kun kaveri joutuu "tuplaamaan" maalin edessä, syntyy tilaa, pikku siirto ja maalinteko paikka.

Jos joku muistaa, kuinka moni suomalainen nousi maalille kiekon kanssa pelkällä voimalla edellisessä ottelussa, niin kertokaa. Itselle ei tule yhtään paikkaa mieleen.

Valko-Venäjää vastaan Suomi pääsi maalineteen liikkeellä. Saksan Suomi karisti ylivoimilla, laadukkailla laukauksilla viivasta. Nyt ei ollut kummaskaan kehumista, tosin onhan Ruotsin rosteri ihan eri tasolla kuin aikaisempien vastustajien.

Lisäksi näyttää siltä, että Sami Salo on täysin oikeassa: jää oli jälleen aivan surkea ensimmäisen viiden minuutin pelin jälkeen. Joka erässä. Lähes jokainen pomppu, jotka Mertaranta asiantuntevasti pisti pelaajien piikkiin, johtui surkeasta jäästä. Ja näitä pomppuja tuli suuntaan ja toiseen. Erikoista, että NHL-hallissa tilanne on tämä.

Mutta mutta. Kaikki on silti vielä (onneksi) omissa käsissä, Tsekin taktinen kypsyys ei ole Ruotsin tasoa (tuskin sieltä Latvia tulee vastaan). Eikä heillä ole isoja ja taitavia oikeastaan kuin Jagr. Päätypeli tulee helpottumaan kummaskin päädyssä ja toivotaan, että ylivoimilla kiekko saadaan maalille asti.
 

Teddy_H

Jäsen
Suosikkijoukkue
T-73, Pantserfaust
No tuo joukkue olisi lähennä säntäillyt edestakaisin ruotsalaisten perässä, energisyyttä tosin sekin. Parempaa tulosta sillä ei tosin olisi saavutettu.

Tänään nähtiin helkkarin moneen kertaan tilanne jossa ruotsalainen oli hakemassa kiekkoa laidan vierestä, siten että suomalainen olisi halutessaan voinut täräyttää vastustajan aivan levyksi. Lähes järjestään ratkaisu kuitenkin oli vain liukua vastustajan viereen ja alkaa koukkimaan kiekkoa mailla. Erityisen montaa kertaa tilanne ei johtanut kiekon riistoon. Himpun verran kiimaa enemmän pelaajistoon ja taklaustilasto olisi ollut Suomen osalta noin 15 osumaa suurempi. Välttämättä yhtään enempää kiekonriistoja ei olisi tullut, mutta kyllä se vain kivasti olisi horjuttanut ruotsalaistenkin peli-iloa kun pommia tulee useammin kuin kerran, pari erässä.

Tämä siis ihan lisäämättä säntäilyä.
 

10

Jäsen
Mutta kaukana kuitenkin "näkymättömästä", kuten RockTheRink asian ilmaisi. Perustelut kirjoitin jo sivulle 116.

Koivu oli kyllä näkyvästi ihan aitiopaikalla seuraamassa selkä suorana Bäckströmin maalia.

Yleisesti... Kuinka realistista on odottaa Suomelta näitä suuria voittoja jokaisissa kisoissa - joukkueen pelaajat kun ovat pääasiassa täytemiehiä omissa joukkueissaan. Jos vastustajan joukkuepeli on suunnilleenkaan kunnossa ja pelaajistosta löytyy vielä muutamia supertähtiä, niin aika vaikeaa on näillä lähtökohdilla näin kovia pelejä jatkuvasti voittaa. Yksittäisiä pelejä näitä suuria maita voidaan voittaa, jopa vielä näissäkin kisoissa... mutta että jatkuvasti - not gonna happen. Voisi olla monelle kirjoittajalle pieni reality-check paikallaan.

Fakta on se että näissä kisoissa ei olla vielä mitään hävitty, Suomen jatko-ohjelma voi jopa olla se paras mahdollinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös