Suomi Vancouverissa 2010

  • 1 099 701
  • 3 563
Tila
Viestiketju on suljettu.

Touho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomi, Minnesota
Filppula tasapainoittaisi Jokisen peliä, mutta toisaalta Peltonen on peliätekevä laituri ja Peltonen-Jokinen-Hagman on muistaakseni vanha koostumus olikohan peräti Torinosta. Filppula ykköseen Koivun ja Ruudun kanssa ja vanhempi Ruutu neloseen tuomaan rouheutta Miettisen ja Kapasen kikkailuun.

Torinossahan itse Jussi Jokinen oli Peltosen ja Olli Jokisen ketjussa. Ja kun täällä ollaan ihmetelty missä ovat 1985->1989 pelaajat niin laitanpa joitakin

1985- Makkonen (EHT)
1986- Nokelainen (MM), Korpikoski (MM)
1987- Rask (MM), Laakso (MM), Lehtonen (MM), Joensuu (MM), Lehterä (EHT)
1988- Puustinen (EHT), Koskinen (EHT-MM)
1989- Säteri (EHT)

1985, 1988 ovat toistaiseksi olleet vaisuja ikäluokkia. 1989 ikäluokasta ei kyllä ole myös mielestäni tulossa ihmeellisyyksiä ellei Säteriä lasketa. Muut voivat korjata jos lisättävää on
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Filppula - M.Koivu - T.Ruutu
Lehtinen - S.Koivu - Selänne
Peltonen - O.Jokinen - Miettinen
Hagman - N.Kapanen - Immonen
J.Ruutu

Miksi ihmeessä J.Ruutu taas valittiin. Väitetään että joukkue tarvitsee Ruudun tapaista pelaajaa. Kumma kun muut maat eivät tarvitse tällaista pelaajaa. Ei näy Averyä Kanadan joukkueessa. J.Jokinen Ruudun tilalle.

Timonen - Salo
Lydman - Pitkänen
Kukkonen - Lepistö
Niskala

Niskala? Vai tarvitsee Jalonen 4 yv-pakkia. Eikös tuossa jo ole Lepistö, joka on sata kertaa parempi kuin Niskala. Ja jos Jalonen ei näe Lepistöä yv-pakkina niin Salmela olisi ollut paljon parempi kuin jotkut Niskalat ja Nummelinit.

Kiprusoff
Bäckström
Niittymäki

Ihme touhua että Kipru otetaan kisoihin. Jos Brodeur tai Luongo menisi sanomaan, että ei tule kisoihin jos ei ole ykkönen niin ei olisi mitään asiaa kisoihin.
 

Armoured Andy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pens
Jalonen ei ilmeisesti halunnut hyödyntää J.Jokisen ja Pitkäsen valmista ylivoimakuviota, jolla saataisiin tukku suoria maalipaikkoja. Tässä kooste tämän kuvion toimivuudesta marras-joulukuun peleistä:

http://www.youtube.com/watch?v=KN2eFFlrceE

En voi muutenkaan ymmärtää Jokisen ulosjättämistä, jos ideana oli muodostaa neljä pelaavaa ketjua. Jokisen mukana ollessa ketjuista saataisiin yksinkertaisesti astetta paremmat:

J.Jokinen M.Koivu T.Ruutu (Koivu-Ruutu ja Ruutu-Jokinen -tutkaparit)
Lehtinen S.Koivu Selänne (vanha toimivaksi todettu ketju)
Peltonen O.Jokinen Filppula (Peltonen-Jokinen-tutkapari + Filppula tukemaan Jokisen sentterityöskentelyä)
Hagman N.Kapanen Miettinen (viime MM-kisojen ykkösketju, jonka taso ei riittänyt loppuun asti, mutta nelosketjuksi tarpeeksi hyvä)
J.Ruutu (voidaan tarvittaessa heittää sekoittamaan pakkaa)

Täyttä asiaa. Täytyy muistaa, että nuo läpiajot ovat Jokisen bravuureita ja ne helpottavat kiekon ylöstuontia huomatttavasti, vaikka hänelle ei syötettäisikään. Muutenkin ylivoimapeli on Jokisen parhaita osa-alueita. Hän liikutta kiekkoa taitavasti kovilla syötöillä.

Ja lisäksi on erittäin todennäköistä, että kisoissa ammutaan rankkareita. Siinä Jussi Jokinen on maailman paras. Lisäksi hän pelaa laidassa tai keskellä.

Mielestäni Immonen on juuri se pelaaja, jonka mukanaoloa Jussi Jokisen poissaollessa en ymmärrä. Immosella oli pienoisia ongelmia jopa MM-tasolla, vaikka lopulta ihan kohtuulliset kisat pelasikin. Täytyy kuitenkin muistaa, että pelin tempo ja kovuus ovat aivan eri luokkaa kuin EHT:lla tai MM-kisoissa. Mielelläni kuitenkin seuraan, jos Immonen pelaa hienon turnauksen.

Kaiken kaikkiaan pitää kuitenkin muistaa, että valinnoista vastaavat ne, jotka siitä palkkaakin saavat. Ainahan näitä "ihmeellisyyksiä" tapahtuu. Pakko on kuitenkin uskoa, että valmentajat ja GM tuntevat pelaajat paremmin kuin me fanit. Ja tietävät, keitä pelaajia haluavat tietyille paikoille.

Ja kaiken lisäksi on mahdollista, jopa todennäköistä, että Jussi Jokinen on vielä kisoissa. Todellinen ihme nimittäin olisi se, että kukaan hyökkääjä ei loukkaantuisi ennen kisoja.
 

TML

Jäsen
Miksi ihmeessä J.Ruutu taas valittiin. Väitetään että joukkue tarvitsee Ruudun tapaista pelaajaa. Kumma kun muut maat eivät tarvitse tällaista pelaajaa. Ei näy Averyä Kanadan joukkueessa. J.Jokinen Ruudun tilalle.

Ihme touhua että Kipru otetaan kisoihin. Jos Brodeur tai Luongo menisi sanomaan, että ei tule kisoihin jos ei ole ykkönen niin ei olisi mitään asiaa kisoihin.

Kannattaako verrata jääkiekon emämaata viiden miljoonan asukkaan Suomeen? Vähän eri lähtökohdista tuota hommaa lähetään rakentamaan täällä ja Pohjois-Amerikassa.

Muutenkin nuo sinun perustelut, "pelaaja x on paljon parempi kuin y" vain koska sanot niin, on yhtä tyhjän kanssa.
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Jukka Jalonen Ilta-Sanomissa kirjoitti:
- Joku voi pitää maajoukkueiden EM-sarjaa höntsäilynä, mutta ei ole kahta sanaa siitä, etteivätkö ne ole kovempia pelejä kuin NHL:n keskiverrot runkosarjaottelut.

Jaahas eli voidaan sulkea viimeistään nyt JJokis-keskustelu. Jalonen nostaa eurotourin NHL:n edelle. Tällä kaudella kieltämättä taso on ollut korkea(mpi kuin yleensä), mutta vähän tästä jää fiilis että Jalosen ryhmä ei ihan ole kartalla minkälaista peliä siellä änärissä pelataan. Äärikummalta tämä tuntuu enimmäkseen siksi että pelit pelataan NHL-kaukalossa NHL-pelaajilla NHL-yleisön edessä. Mutta toisaalta, nyt Jukka reilusti tunnustaa käyttävänsä niitä palikoita joilla parhaiten osaa pelata. Immonen, Peltonen, Kapanen ja Miettinen ovat olleet Jalosen aikakauden(hassu puhua aikakaudesta kun se on yhä näin alkupäässä) go to-miehiä olleet joten kaippa tuo on loogista ottaa omat miehet matkaan. Ja kyllä näistä saadaan hieno joukkue kasaan, ei siinä mitään.

YV:stä sen verran, toivoisin että viivalla kakkosessa ei nähtäisi Pitkänen-Niskala duoa. Kuulostaa kyllä Nashin läpiajolta wating to happen. Ennemmin tasapainoisempi Pitkänen-Salo ja Timonen-Niskala. Hyökkääjissä tuskin mitään ihmeitä tulee olemaan. Ykkönen on varmasti sama kuin tasakentinkin. Tosin tässä vielä jännätään että mikä se Jalosen visio ykkösestä on. Paikasta Koivun ja Ruudun vierellä vääntää Filppula ja Miettinen. Kakkosessa Koivu sr. ja Selänne, kolmas linkki luultavasti Lehtinen. Haja-YV:tä käy pelaamassa Peltonen - Jokinen - Hagman kerran pelissä.
 

d2uce

Jäsen
Immonen, Peltonen, Kapanen ja Miettinen ovat olleet Jalosen aikakauden(hassu puhua aikakaudesta kun se on yhä näin alkupäässä) go to-miehiä olleet joten kaippa tuo on loogista ottaa omat miehet matkaan.

Näistä ainoastaan Immonen on tullut ns. Jalosen aikakaudella mukaan kuvioihin. Peltonen, Kapanen (molemmat mukana myös Torinossa) ja Miettinen ovat olleet maajoukkueen vakiokalustoa jo pidemmän aikaa. Immonen on vasta viime vuosina noussut maajoukkuetason pelaajaksi.
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Näistä ainoastaan Immonen on tullut ns. Jalosen aikakaudella mukaan kuvioihin. Peltonen, Kapanen ja Miettinen ovat olleet maajoukkueen vakiokalustoa jo pidemmän aikaa. Immonen on vasta viime vuosina noussut maajoukkuetason pelaajaksi.

Se on totta, mutta esimerkiksi Kapanen ja Miettinen ovat nousseet alemmista kentistä ratkaiseviin rooleihin. Jo Sheddenin kisoissa Kapanen nosti statustaan ja viimeinen askel tuli otettua Jalosen debyytissä. Toinen syy miksi otin nämä pelaajat esille on se että Jukka on itse puheillaan nostanut näitä kavereita yleisölle tutummaksi. No Villeä on tietysti vaikea tutummaksi enää tehdä, mutta Jalonen on nimenomaan sitä peräänkuuluttanut kuinka Peltonen on puolustussuuntaan kovempi kun mitä hänelle arvoa annetaan.

Tietysti Olympialaisiin ei lähdetä ottamaan pelkkiä suosikkeja vuosien varrelta, Teemu Selänne on otettava mukaan vaikka ei hänen kanssaan vaihtoaitiossa olisi minuuttiakaan seissyt.
 

Rocket

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Real Madrid, Newcastle
Immosesta:
-pelannut Kazanissa n. 15min/ottelu
-johtaa seuran +\- tilastoa (+9)

Oma mielipide on se, että jos Jalonen on kaavaillut Immosesta 3-4 ketjun sentteriä, joka pelaa ottelussa suunnilleen 12-15min minuuttimäärän ilman yv aikaa, niin ei tuo nyt paskemmalta valinnalta vaikuta em. asioita vasten peilaten. Venäjällä kuitenkin joutuu pelaamaan suhteellisen taitavia, liukkaita sekä myöskin riskejä vastustajia vastaan. Tilastojen valossa Immonen ei ole ainakaan pettänyt puolustuspelissään. Myönnettäköön, etten ole kyllä nähnyt hänen pelejään tällä kaudella juuri lainkaan.

Immonen ei kyllä kuulu henkilökohtaisiin suosikkipelaajiin. Tuohon rooliin kuitenkin tarjolla olevista ihan ok valinta, jopa jossain mielessä parempi kuin N.Kapanen.
 

Hanslankari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aktiivinen aloitteellinen rohkea sakki
Olettaen että Jalonen ei puhu paskaa tuosta "neljästä tasapainoisesta kentästä" ja olettaen ettei loukkaantumisia satu kentät voisivat näyttää jotakuinkin tältä:

Hagman - Filppula - Kapanen

Jos tämä ketju esiintyy juuri tässä muodossa lupaan syödä kaksi hatullista paskaa. Kuten Niko itsekin on sanonut, ei voisi koskaan kuvitella "köpöttelevänsä" laidassa.

Itse veikkaan vahvasti että Jalonen lätkäisee mm. Villen OJ:n ja Hakin kanssa samaan ketjuun eli näin:

I
Filppula - Koivu - Ruutu (Loistavaa taitoa rytinää, maalintekovoimaa.. kaikkea)
II
PAPPAKETJU (Väitän että edelleen tulee olemaan Suomen paras ketju)
III
Peltonen - Jokinen - Hagman (Ville puolustavampana, Hakki ja OJ tekee byyrit, loistoketju.)
IV
Miettinen - Kapanen - Ruutu (Miettinen ja Kapanen viime kisoista tuttu pari joka takuulla saa homman toimimaan, mikä jottei.)

13 h. Immonen joka saattaa singahdella 3 ja 4 välillä ja ottaa myös tärkeitä aloituksia kuten tiesti Mikkokin.
 
Jos tämä ketju esiintyy juuri tässä muodossa lupaan syödä kaksi hatullista paskaa. Kuten Niko itsekin on sanonut, ei voisi koskaan kuvitella "köpöttelevänsä" laidassa.

Niko Kapasen köpöttelyistä ja sanomisista allekirjoittaneella on selkeästi vajavaiset tiedot kun hänet noin törkeästi laitaan olisin tunkemassa.
Valitettavasti.

Täytyypä tarkkailla erityisesti noita ketjuja siinäkohtaa kun Jalonen rupeaa sekoittelemaan pakkaa. Josko kävisi tuuri ja tuo kentällinen nähtäisiin niin pääset pitämään lupauksesi.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Mutta mutta.. missä on energiapelaaja? Suomen joukkueessa on aina ollut se sähikäinen, nyt lähimpänä moista on Hagman, ja tuossa porukassa Hakin pitäisi olla ennemmin maalintekijä ... Pikkusen ihmettelen kaikki ketjut pelaa -slogania tässä yhteydesä. Siis Immonen, Kapanen, Peltonen, Ruutu, jotka luultavimmin ovat nelosketjua. ei hyvä.

Itseänikin ihmetyttää ja häiritsee se, että energiapelaajaa ei joukosta löydy. Nelosketjuun olisin ottanut Bergenheimin. Jarrukenttä olisi mielestäni järkevä rakentaa, jonka päätehtävänä on pitää oma pää puhtaana.

Janne Niskalan valinta on sinänsä outo, koska Sami Lepistö hoitaisi riittävän hyvällä tavalla neljännen YV-pelaajan hommat. Mainittakoon vielä, että Ville Peltosen valintaa pidän todella mauttomana pilana, mikä sapettaa vieläkin.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
En jaksa selata kymmentä sivua taaksepäin, mutta itse kritisoin mahdollista Niskalan valintaa ja hiukan ihmetyttää vieläkin mikä ajoi miehen ohi esimerkiksi Petteri Nummelinin.

Silti, kaikki kaikessa oli valinnat mitä tahansa lähes jokainen tälle palstalle kirjoittava on samassa veneessä ja seisoo toivottavasti Suomen takana loppuun asti. Oliko valinnat sitten loppujen lopuksi oikeita selviää vasta turnauksen loputtua.

Oma Suomi tällä kokoonpanolla näyttää juurikin tältä:


T.Ruutu - M.Koivu - Miettinen
Timonen - Salo

Lehtinen - S.Koivu - Selänne
Pitkänen - Lydman

Hagman - Jokinen - Filppula
Lepistö - Kukkonen

J.Ruutu - Kapanen - Peltonen
Niskala - Immonen (H)

Kiprusoff
Bäckström
Niittymäki
 

Anzi23

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Oulun Kärpät
En jaksa selata kymmentä sivua taaksepäin, mutta itse kritisoin mahdollista Niskalan valintaa ja hiukan ihmetyttää vieläkin mikä ajoi miehen ohi esimerkiksi Petteri Nummelinin.
Taisi Nummelinilla olla jotain loukkaantumista taustalla.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Taisi Nummelinilla olla jotain loukkaantumista taustalla.

Kuten Niskalallakin. Molemmat ovat ilmeisesti myös kuntoutumaan päin joten tuo Nummelinin loukkaantumisen taakse piiloutuminen on varsin turhauttavaa.
 

KJR_63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa. LA Kings
Vähän epäilyttää tuo lehtinen-koivu-selänne. Ei ole toiminut Anaheimissa ja Lehtinen saattaa olla keskenkuntoinen. Kokeilisin 2. vaihtoehdoksi jotain tällaista:

Selänne-M.Koivu-T.Ruutu (Tuo ainakin paperilla näyttää ykkösketjulta)
Lehtinen-S.Koivu-Peltonen
Hagman-Filppula-O.Jokinen
Miettinen-N.Kapanen-J.Ruutu
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Vähän epäilyttää tuo lehtinen-koivu-selänne.

Lehtisen kunto tulee olemaan ihan turnauksen alkuun asti hurja kysymysmerkki, mutta Selänne-Koivu parivaljakko toimii varmasti. Tämän kauden alussa Anaheimissa haettiin ehkä väkisin todella hurjia tuloksia, siinä onnistumatta, mutta uskon, että loppukaudesta Saku ja Teemu löytää myös seurajoukkueessa yhteisen sävelen.
 

Itäpuu

Jäsen
Toissayön chicago pelissä mitä jonkun matkaa näin, Lehtinen näytti jo ihan ok, vähän varovaisen näköistä kyllä tietysti. Sillä on vaan aivan älytön silmä sille miten peli etenee ja minne kannattaa mennä ja kuinka kovaa. Hyökkäystehoja alkaa tulla aivan taatusti jos vaan kuntoutuminen etenee. Tuollaisenaankin on jo hyödyllinen Kisoissa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
http://www.nhl.com/ice/player.htm?id=8459024
Jere Lehtinen on tehnyt viidesä viimeisessä pelissä yhteensä tehot 1+3, joten ehkäpä Jere Lehtinen kuntoutuu tasolleen sopivasti ennen olympiakisoja, ja silloin hän kyllä kuuluu Suomen joukkueen runkopelaajiin. Täytyy toivoa, että Lehtisen pistevire Dallasissa on taas löytynyt. Saku Koivu teki viime yönä 2 maalia Anaheimille ja Ville Peltonen voitti Minskin kapteenina eilen Spengler Cupin, konkarit heräilee tasolleen. VP ei tosin palannut jostain syystä Spengler Cupin finaalipeliä, en tiedä miksi.
 
Viimeksi muokattu:

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Minusta on tullut Nummelinin kohdalla pahimman luokan takinkääntäjä. Ainoat itsestäänselvät suomalais-pelaajat kisoihin ovat Koivut, Timonen, MKiprusoff ja Nummelin. Kenen tahansa muun rannallejätön olisin sivuuttanut korkeintaan olankohautuksella.

Jalonen ei ole tyhmä, joten tuskin hän jätti Numpan valitsematta tässä vaiheessa vain siksi ettei hänellä ole tältä kaudelta EHT-näyttöjä. Ehkäpä valmennustiimillä on parempaa tietoa miehen kuntoutumisen tilasta ja aikataulusta. Sellaista tietoa ei luonnollisesti voi julkisesti huudella.
 

ahtikullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Minusta on tullut Nummelinin kohdalla pahimman luokan takinkääntäjä. Ainoat itsestäänselvät suomalais-pelaajat kisoihin ovat Koivut, Timonen, MKiprusoff ja Nummelin. Kenen tahansa muun rannallejätön olisin sivuuttanut korkeintaan olankohautuksella.

Vaikka Marko pelaa loistokautta Ranskassa (Ducs suvereeni #1 liigassa) ei se vaan riita. Suomella on parempiakin pakkeja... :D
 

Johnnie

Jäsen
Vaikka Marko pelaa loistokautta Ranskassa (Ducs suvereeni #1 liigassa) ei se vaan riita. Suomella on parempiakin pakkeja... :D

Oliko tää joku huono läppä? Eiköhän NHL:ssäkin pelaavan Kiprusoffin etunimen ensimmäinen kirjain ole M.M niinkuin Miikka. Jos tuo tosiaan oli jonkinsortin "mukahauskuus" niin enpä usko että tuo ketään edes hymyilytti...

...Vai mistä tässä on kysymys?
 

Selänne 8#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, KalPa ja Anaheim Ducks
Hirveä itku täällä, että miten Immonen pärjää olympialaisissa. Tuota en epäile kyllä tippaakaan etteikö pärjäis huolestuttaa tuo Peltonen, voi olla että Peltonen on meidän ylimääräinen hyökkääjä kisoissa kunhan Jalonen näkee ettei vauhti vaan yksinkertaisesti enää riitä. No katotaan helmikuussa miten pärjätään näillä miehillä.
 

Diagonaali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaisjoukkueet
Oliko tää joku huono läppä? Eiköhän NHL:ssäkin pelaavan Kiprusoffin etunimen ensimmäinen kirjain ole M.M niinkuin Miikka. Jos tuo tosiaan oli jonkinsortin "mukahauskuus" niin enpä usko että tuo ketään edes hymyilytti...

...Vai mistä tässä on kysymys?

Kyllä tuo itseäni hieman hymyilytti, ei tää niin vakavaa ole :). Eiköhän kaikille ole selvää, kehen Kiprusofiin alkuperäisessä viestissä viitattin.
 

Johnnie

Jäsen
Kyllä tuo itseäni hieman hymyilytti, ei tää niin vakavaa ole :). Eiköhän kaikille ole selvää, kehen Kiprusofiin alkuperäisessä viestissä viitattin.

Ehkä mulla on siis keskivertoa vaikeampi huumorintaju, sillä nauran tuollaisille "letkautuksille" vasta kun ne ovat (yksinkertaisen) nerokkaita. Tuohon hengentuotokseen pystyy luultavasti jokainen nimimerkki palstalla, että lähinnä tuo oli juuri sitä "mukahauskuutta". In my opinion.

Vaan mikäs siinä jos naurattaa :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös