Suomi-Tsekki 28.12 18.30 Hämeenlinna

  • 19 162
  • 143

Svitek

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK juniorijääkiekko
Oli tällä kaudella livenä näkemistäni peleistä ehdottomasti viihdyttävin. Tsekki oli ekan erän niskan päällä muutenkin kuin maalien takia. Suomalaiset oli jatkuvasti pulassa omalla alueella varsinkin 24 ja 25:n kanssa. Toiseen erään peli kääntyi täydellisesti. Suomi vei erää miten tahtoi, mutta lukuisista tilanteista huolimatta kiekkoa ei suomalaiset verkkoon saaneet. Onneksi tsekit teki yhden oman. Kolmannen erän alkuun suomalaiset sai heti kaivatun yv-maalin ja sen jälkeen peli oli yhtä maalia. Vaikka Petrellin taklaus olikin törkeä, niin se oli jossain määrin ymmärrettävä, koska rajulla taklauspelillä Suomi sai otteen Tsekistä. Tasoitusmaalin jälkeen Suomen taklauspelin intensiteetti kasvoi entisestään, kun taklausten avulla päästiin jatkuvasti kiekonriistoihin. Petrellillä varmaan meni lataus vähän yli. Näin tilanteen tosi hyvin ja läheltä, eikä kysesssä kyllä mikään tahallinen vahingoittamisyritys ollut. Tuomio oli silti ihan oikea. Kun Suomi kesti helposti viiden minuutin alivoiman (Hudler istui kaksiminuuttistaan tuona aikana varmaan yht. 4 minuuttia, kun katkoa ei tullut), oli vain ajan kysymys, koska Suomi ratkaisee. Itse olisin suonut ratkaisijan viitan Suomen joukkueen taistelun ruumillistumalle Joni Töykkälälle, mutta ei tuo Filppulakaan huono vaihtoehto ollut. Tuskin saa seuraavalla kerralla yhtä paljon suosionosoituksia Hämeenlinnassa pelatessaan...

Tiedättekö muuten miksi juuri Suomi - Tsekki pelattiin Hämeenlinnassa? Kerron itse vastauksen. Lintumäellä ja Korpelalla on niin paljon kiireitä kisajärjestelyjen takia, että scouttasreissuun Helsinkiin ei olisi ollut aikaa. Nyt saatiin meidän ensi kauden vahvistukset paikan päälle pelaamaan ja tutustumaan olosuhteisiin eikä Riivan ja Harrin tarvi matkustaa Ilmalaan ainoan scouttausmielessa merkittävän joukkueen takia.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olipas loistava tunnelma paikanpäällä. Todella tervetullutta vaihtelua liigapeleihin. Suomi oli kokopelin ajan hyvin mukana ja kolmas erä oli loistavaa. Täysin ansaittu voitto Suomelle.

Marjamäki ja Oksa olivat parhaat pelaajat taklaamaan ja saivat yleisön syttymään. Petrellin taklauksessa taisi olla liikaa potkuja ennen osumaa, en nähnyt sitä oikein kunnolla, mutta menkööt sen piikkiin, että edellisessä tilanteessa Suomi oli taklannut pari kertaa kovaa hyökkäyspäässä ja Petrell halusi päässä kanssa menoon mukaan.

Päivän extraviihteestä vastasi koko päivän sekoillut kuuluttaja.
 
Viimeksi muokattu:

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Viestin lähetti hansonbrother
Toi oli kyllä vähän turhan karkeasti sanottu, en mitenkään puolustele Petrelliä, mutta uskotko tosissaan että lennu lähti tahallisesti vahingoittamaan tsekkiä?

Vaikea kysymys. En usko, että kukaan vaihtoaitioissa omaa vuoroaan odotteleva kiekkoilija etukäteen suunnittelee vahingoittavansa toista pelaajaa jäälle päästyään. Sen sijaan jäällä ollessaan pelaaja saattaa kyllä ennakoida, että "kohta mä vedän sitä jätkää niin että sattuu". Ei tuo tilanne täysin spontaanikaan ollut, jos katsotte sitä kuinka pitkän vauhdin hän tilanteessa itse asiassa otti.

Kysymys on näissä tapauksissa pohjimmiltaan siitä, että tunne ottaa vastustamattoman yliotteen järjestä. Tunne saa ottaa niskalenkin järjestä ja sen pitääkin, mutta tunne ei saa koskaan kokonaan syrjäyttää järkeä. Petrellillä meni tänään aika pahasti yli.

Petrell ei varmastikaan vaihtoaitiossa istuskellessaan suunnitellut, että seuraavan kerran jäälle päästyään hän muotoilee vastapuolen pelaajalta naaman uuteen uskoon. Jäällä ollessaan hänelle ehkä tuli mieleen jokin aikaisempi tilanne, ja hän päätti ehkä hieman kostaa. Luultavasti hänen tarkoituksensa oli taklata vartalolla, mutta koska hänen luistelulinjansa oli ajautumassa pelaajan ohi, niin viime hetkellä hän teki pahan virheratkaisun ja taklasi hirveällä vauhdilla vastustajaa päähän.

Joka tapauksessa, Petrell tuli tilanteeseen hirveällä vauhdilla viisikkomuodostelman ulkopuolelta, täysin pelin sen hetkistä suuntaa vastaan. Vastustaja ei sillä hetkellä osallistunut peliin oikeastaan millään tavoin, sillä painopiste oli pelissä silloin toisaalla. Petrellin olisi pitänyt tämä ymmärtää, ja jättää järjetön "taklauksensa" tekemättä.

Petrellin teko oli haitallinen sekä päällekarkauksen uhrille että Suomen joukkueelle, sillä se olisi saattanut pilata Suomen omankin turnauksen, jos Tshekki olisi tästä voiton napannut. Jos Petrell ymmärtää miten pahasti vastapuoli olisi voinut tilanteessa loukkaantua ja katuu tekoaan, toivotan hänet jatkossakin tervetulleeksi suomalaisiin liigakaukaloihin.
 

menthos #75

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFKSympatiat: Kärpät, Blues
Viestin lähetti Svitek
...eikä Riivan ja Harrin tarvi matkustaa Ilmalaan ainoan scouttausmielessa merkittävän joukkueen takia.
Sen verran pilkunnyhväystä, että Helsingissä nuorten pelejä ei pelata areenalla, jota jotku kutsuvat ilmalaksi ja toiset jaffapömpeliksi, vaan niin rakastetussa ja tunteita herättävässä Helsingin jäähallissa. Kyllä juuri siinä ns. DDR-hallissa. ;)
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Viestin lähetti dana77
Pelaaja ei ollut kiekoton.

Tästä en ollut itsekään varma, sillä en ole nähnyt tilannetta vielä videolta. Mielikuvani oli sellainen, että taklauksen kohde ei ollut osallistunut kiekolliseen peliin muutamaan sekuntiin ennen kontaktia. Nopeatempoisessa jääkiekko-ottelussa kiekko ehtii jo parissa sekunnissa kulkea aika kauas jos niikseen tulee, joten mielikuvani voi sikäli olla väärä.

Mielikuvani tilanteesta on myös se, että Suomi kuitenkin ehti jo ryhmittyä jonkinlaiseen vastakarvaan ottamaan tshekkihyökkäystä vastaan, ja sitten Petrell tulee mukaan "kuvan ulkopuolelta" liikkuen täysin eri suuntaan kuin kukaan muu sillä hetkellä kaukalossa. Luullakseni kiekko oli myös ehtinyt jo varsin kauaksi taklauksen kohteesta, joten tämä tuskin oletti enää siinä vaiheessa joutuvansa taklauksen kohteeksi.

Palaan asiaan, jos saan tuon tilanteen tartetettua jossain vaiheessa nauhalle.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tulipahan nähtyä tuo Petrellin taklaus nyt nauhalta ja selvä vitonenhan se oli. Petrell polki loppuun asti vauhtia ja taklaus osui vielä lisäksi suoraan päähän. Sm-liigassa saisi vähintään kolmen pelin pelikiellon (viime kaudella varmaan kymmenen pelin).
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Pakko ihan mielenkiinnosta kysyä, että oliko Scott Stevensin taklaus Paul Kariyaan viime kevään finaaleissa myös järjetön, edesvastuuton, rikollinen, moraaliton, epäeettinen ja täysin lajiin kuulumaton?
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Barinkahan ei ollut kiekoton pelaaja, vaan nimenomaan edellinen kiekkoon koskenut. Kontakti sinänsä oli puhdas - kädet alhaalla, osuma olkapäällä - mutta vauhti älytön ja vastustaja muissa maailmoissa, jäi syöttöään ihailemaan eikä nähnyt Petrelliä ollenkaan. Kakkonen ryntäyksestä olisi ollut sopiva tuomio.

Loistavat kaksi viimeistä erää Suomelta. Luistelivat vastustajalta jalat alta. Jalkoja kyllä löytyy, mutta käsistä näyttää olevan puutetta. Tukoselta olisin odottanut enemmän, etenkin kun ylivoimaa on päässyt pelaamaan niinkin paljon. Vastuunkantajia joukkue kaipaisi muutenkin, oikein kukaan ei ole noussut johtohahmoksi.

Lepistö pelaa molempiin suuntiin kyllä hämmästyttävän hyvin, oletin Samin olevan omassa päässä paljon suuremmissa vaikeuksissa. Upea laukaus ylivoimalla.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viestin lähetti eh
Barinkahan ei ollut kiekoton pelaaja, vaan nimenomaan edellinen kiekkoon koskenut. Kontakti sinänsä oli puhdas - kädet alhaalla, osuma olkapäällä - mutta vauhti älytön ja vastustaja muissa maailmoissa, jäi syöttöään ihailemaan eikä nähnyt Petrelliä ollenkaan. Kakkonen ryntäyksestä olisi ollut sopiva tuomio.

Säännöthän sanovat, että jos tehdään sääntöjenvastainen teko, josta vastustaja loukkaantuu, siitä tulee määrätä 5 + 20 min. Eli kakkonen ryntäyksestä ei tässä tapauksessa ole edes mahdollinen vaihtoehto..

Mitä tulee tuohon taklaukseen, niin yli kolmen potkun vauhti ja päähän osuu. Vaikka sitten pää olisikin alhaalla. Kaksi eri syytä siis puhaltaa jäähy, ja viimeistään loukkaantumisen myötä PRK. Eli ei siinä sen kummempaa, oikea jäähyn mitta. Syystä voi keskustella.
 
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Mitä mieltä oottte, onko Kalteva Suomen joukkueen paras pakki?

Mä olen nää kaks peliä, tai mitä nyt kakkosella on pätkiä näytetty, kattonut lähinnä Kaltevan peliä ja mun mielestä ei ole tehnyt vielä yhtään mokaa, jos nyt ei sitä Kanadaa vastaan tullutta ylivoimahätäilyä (veti heittäytyvää pelaajaa päin) lasketa.

On totta että Mikko oli jäällä kun Tsekki teki 0-1 maalin, mutta eikai sitä voi pakin syyksi pistää jos maalivahti imaisee niin että halli raikuu. Toisaalta oli Mikko jäällä myös Suomen toisen (siis voittomaalin) aikana, tosin varmisti vain viivaa. Tuolla tarkoitan että Tsekkihän teki kolme ja Suomi kaksi maalia.

Yksi mikä jäi näkemättä oli se Petrellin aiheuttama alivoima, en tiedä miten Mikko siinä pelasi.

Ja siitä ulosajosta, NHL:ssä ei tollasen taklauksen jälkeen uskaltais näyttää naamaansa ainakaan seuraavassa pelissä Tsekkiä vastaan. Tulis turpaan niin ettei ikinä ennen. Mitäköhän scoutit mahtoivat tuumata niitistä?

Editoin nyt sen verran että vastaan Danalle: Mun mielestä nuortenkisoissa on täysin eri asia tehdä tuollainen taklaus kuin NHL-finaaleissa. Nuorten kuuluisi pelata suht puhtaasti.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Viestin lähetti DAF
Säännöthän sanovat, että jos tehdään sääntöjenvastainen teko, josta vastustaja loukkaantuu, siitä tulee määrätä 5 + 20 min. Eli kakkonen ryntäyksestä ei tässä tapauksessa ole edes mahdollinen vaihtoehto..

Mitä tulee tuohon taklaukseen, niin yli kolmen potkun vauhti ja päähän osuu. Vaikka sitten pää olisikin alhaalla. Kaksi eri syytä siis puhaltaa jäähy, ja viimeistään loukkaantumisen myötä PRK. Eli ei siinä sen kummempaa, oikea jäähyn mitta. Syystä voi keskustella.
Mutta taklattavallakin pelaajalla on vastuu itsestään.
Ensimmäinen asia, joka junnuille pitäisi opettaa taklausten tullessa peliin on pään ylhäällä pitäminen,
sitä kyseinen kaveri ei osannut ja saa nyt nauttia sen seurauksista.
Puhdas taklaus vauhtia hieman liikaa mutta se on pieni seikka tuollaisessa asiassa.

Kakkonen riittäisi aivan hyvin tuollaisista, koska taklattavallakin on oltava vastuu itsestään.
 
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Viestin lähetti Jani82
Mutta taklattavallakin pelaajalla on vastuu itsestään.
Ensimmäinen asia, joka junnuille pitäisi opettaa taklausten tullessa peliin on pään ylhäällä pitäminen,
sitä kyseinen kaveri ei osannut ja saa nyt nauttia sen seurauksista.
Puhdas taklaus vauhtia hieman liikaa mutta se on pieni seikka tuollaisessa asiassa.

Kakkonen riittäisi aivan hyvin tuollaisista, koska taklattavallakin on oltava vastuu itsestään.

Siis meinaatko vastaavasti et jos mä tuun vetämään sua kadulla turpaan (vaikka lyömään takaapäin pesismailalla) ja poliisi antaa mulle elinkautisen, niin mä voisin sanoa et "kyl ton pitäis osata turpaansa ottaa?" Siis aivan täysin karrikoitu esimerkki, ei mitään henkilökohtaista. Lähinnä sitä haen että mistä voi tietää että kaveri ajaa päin?
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
En kelaillut Petrellin tilannetta ees taas, mutta mielestäni taklaus ei edes osunut Tsekkipelaajaa muuhun kuin päähän. Olkapää, -varsi tai kyynärpää Tsekkiä nenävarteen. Tiedä sitten oliko kyseessä käsittämätön kosto, vai innostuiko Lennartti samassa vaihdossa tapahtuneissa kovista taklauksista. Joka tapauksessa Petrellin päästä tontut olivat sammuneet ja kaikki väki nukkui.

Mielenkiintoista nähdä miten pelikuriin painottava Aravirta reagoi koska kyseessä oli vielä ns. oma mies.

EDIT: häirö
 
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Veikkaampa Aravirran antavan kuittia tyyliin "No oletpahan tuonkin nyt tehnyt" ja tuplaavan peliajan...

Mikä siinä on että "kaikki" suurimmat rumat otteet tulee aina Hiiefkoon (vai oliko se ifkin) pelaajilta? Levokari, viimekautinen Ruutuun kohdistunut polvitaklaus, tän iltanen, vain muutamia esimerkkejä maintakseni...
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Videoita kelailematta olen sitä mieltä että Petrell kosti edellisessä vaihdossa kärsimänsä. Mielestäni oli sama mies kyseessä. Aikamoinen cheap shot oli. Ei ihmekään ettei selkääntaputtelijoita löytynyt.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kyllä on Suvi-Urpo lätkä tehnyt tehtävänsä.Suomi ottaa loistavan voiton mutta fanit täällä itkee kun Suomalainen taklas liian lujaa.
Pitäiskö itkeä vai nauraa, en tiedä mutta Petrell kärsi rangaistuksensa,tsekiltä tuli vähän verta nenän päältä mutta kaveri oli ihan voimissaan vaihtoaitiossa.
Eli ei mitään hätää,nautitaan voitosta ja lopetetaan lapselliset itkut.

Ja eiköhän se viimekautinen Ruutuun kohdistunut polvitaklaus tullut joltain muulta kuin Hifkin pelaajalta kun Ruutu kerran pelas Hifkissä.Tämä tuolle Jaymond jotain vastaukseksi.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti Jaymond Flurrie
Mikä siinä on että "kaikki" suurimmat rumat otteet tulee aina Hiiefkoon (vai oliko se ifkin) pelaajilta? viimekautinen Ruutuun kohdistunut polvitaklaus,
No jos Ruutu kaatui rumasti niin senhän vika se oli.

Kyllä sinä Jaymond taas osoitit kiekkotietämyksesi. (Tähän sellainen käsiä taputtava hymiö)
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viestin lähetti Jani82
Kakkonen riittäisi aivan hyvin tuollaisista, koska taklattavallakin on oltava vastuu itsestään.

Juu, tämä on sitten kokonaan toinen aihe. Nykysäännöt vain eivät mahdollista kakkosta moisesta taklauksesta, jos kaveri loukkaantuu; sääntöjen vastainenhan se oli jo pelkästään vauhtinsa puolesta. Itse olen sitä mieltä, että tuomio oli muutoinkin kohdallaan - sääntöjen valossa tästä on vain nyt turha kiistellä, kun loukkaantumiseen johtavista ajetaan ulos.
 

Jokerit#10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No jos joku pelaaja tuli mieleen tost petrellin taklauksesta. Niin se oli J.Ruutu!!! Yhtä älytön kostoreissu kun edellämainitun monet älyttömät taklaukset, ihan turha kosto reissu.
Jos suomi olis hävinny ton pelin sen takia olis varmaan kauheempi kalapaliikki käynnis mut nyt mennään tällä eteen päin ja unohdetaan koko taklaus ja keskitytään kannustamaan nuoria leijoni mahd. pitkälle turnauksessa.
 

ipamies#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Prague Rangers
Maailmalta nousee aivan entiseen malliin kiekolliseen peliin kykeneviä pelimiehiä. Se on yksin Suomi, joka pyrkii Erkka Westerlundin kouluttamien valmentajien johdolla esittämään suomalaista ihmiskuula-jääkiekkoa, jota tänäänkin nähtiin.

Mitä mieltä nuorten maajoukkueita tarkemmin seuranneet asiantuntijat ovat Tsekin pelistä? Minä odotin, että heiltä olisi löytynyt siinä määrin yksilötaitoa, että laput silmillä sinkoilevat suomalaiset (pl. taiturimainen Filppula) olisivat saaneet ansaitsemansa selkäsaunan, mutta sainkin karvaasti pettyä, kun jääkiekon irvikuva-lauma poistui kentältä tulevat virtuoosit nujertaneena. Onko tämä tänään nähty, kävelytemmolla kiekkoa kuskaillut ryhmä se sama joukkue, jota ennen kisoja povattiin kultamitalikandidaatiksi, vai oliko joukkueella vain sysimusta ilta?
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Kuinka syvä on kaninkolo?

Viestin lähetti mixu
Kyllä on Suvi-Urpo lätkä tehnyt tehtävänsä.Suomi ottaa loistavan voiton mutta fanit täällä itkee kun Suomalainen taklas liian lujaa.
Mutta onneksi meillä aivan sinun kaltaisia terävänäköisiä visionäärejä, jotka ovat ottanut punaisen pillerin ja nähneet mihin kaninkolo johtaa.

Kuinka kauan Suvi Linden onkaan luonut meille tätä vääristynyttä keinotodellisuutta? Mixu, ole Morpheuksemme ja vapauta meidät tästä harhasta!

"Unfortunately, no one can be told what the Suvi-Urpo lätkä is. You have to see it for yourself."
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Viestin lähetti Jaymond Flurrie
Mikä siinä on että "kaikki" suurimmat rumat otteet tulee aina Hiiefkoon (vai oliko se ifkin) pelaajilta? Levokari, viimekautinen Ruutuun kohdistunut polvitaklaus, tän iltanen, vain muutamia esimerkkejä maintakseni...

No tulihan se sieltä mitä tuossa ensimmäisen viestini vikassa lauseessa jo ennakoinkin. Älä myöskään unohda, että Aravirta on HIFK:n valmentaja. Aivan takuulla on käskyttänyt Petrelliä. Kyllä nyt vituttaa, kun menivät vielä tuollaisen sikailun jälkeen jellonat voittamaan...
 

Pihvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, ÄTPPOMK, Everton FC, Canucks
Mitä nyt telkkarista näki, niin oikeastaan Petrellin taklauksessa oli väärää vain vauhti. Sitä oli kyllä sitten se kuuluisat puoli kentää. Näitä on nähty useita yhden veljeskatraan suorittamana. Hidastuksesta näki aika selvästi että tshekkiin osui olkapää. Osui kyllä päähän (kypärän visiiriin) joka käsittääkseni viilsi nenänvarteen haavan. Ei ollenkaan niin paha tilanne kuin veren määrä antoi ymmärtää. Ja ihan jäätä tuijotti tämä vastaanottaja. Paska mäihä että kävi kuin kävi.

En olisi heittänyt pihalle, änärissä 2min ryntäyksestä, max.
 
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Viestin lähetti korkki
No jos Ruutu kaatui rumasti niin senhän vika se oli.

Kyllä sinä Jaymond taas osoitit kiekkotietämyksesi. (Tähän sellainen käsiä taputtava hymiö)

Eikö se Tuomo Ruudun viimekautinen polvivamma muka sitten tullutkaan ifkin pelaajan taklauksesta? Miten mulla oli ihan sellanen mielikuva että jokeriavalmentaja haukkui hiiefkoolaiset ihan pystyyn tahallisen vahingoittamisen takia. Jos näin ei ollut, niin sitten mä kyllä sotken johonkin toiseen tapaukseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös