Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Suomi Pyeongchangin olympiakisoissa 2018

Viestiketju osiossa 'Olympialaiset 2018, PyeongChang, jääkiekko' , aloittajana Barnes, 03.08.2015 klo 10.29.

 1. inkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kotka Rankki ohutta yläpilveä
  Lainaus:
  Samaa mieltä Aaltosesta, pelaa oman kiinnostuksensa mukaan, oli joukkue mikä tahansa. Kärppien kannattajatkaan eivät oikein innostu miehestä, motivoitunutta pelaajamateriaalia kun on muutenkin pistää peliin. Miten lie lähtenyt homma Juhiksella lapasesta?
  Jypistä ei sitten kelvannut Immonen edes tyrkylle, vai eikö ollut kiinnostunut?
   
 2. adolf Jäsen

  Borgström? Voihan sitä tietysti aina kokeilla, mutta on kyllä vahvat epäilykset sen suhteen että kaivetaan esiin 20-vuotias jamppa joka ei ole pelannut peliäkään prolätkää ja sovitellaan häntä suoraan Olympiamiehistöön.
   
 3. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Yllätys momentti on kumminkin olemassa ja täytyy muistaa, että kyseessä Skoda-cuppiin verrattavissa oleva 2-luokan turnaus. Kokeilemalla ei menetä mitään. Varsinkaan nyt, kun sentteristö on mitä on. Kuka olisi ennen kauden alkua sovitellut Eeliä 1. kenttään Olympia turnaukseen? Kättä rohkeasti ylös.
   
 4. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  No mulla ei ole kantaa Lehterän mielipiteisiin, vaan puhun yleensä omia sellaisia. Ja mun mielestä olisi vähän hassua, jos Euroopan kovimmassa joukkueessa isossa roolissa pelaava pelaaja ei ole Suomen olympiajoukkueessa. Olen täsmälleen samaa mieltä, että jokaisen pelaajan pitää ansaita pelipaikkansa. Silti en laskisi liian suurta painoarvoa kolmella Karjala-pelille. Onhan tässä vielä toinenkin turnaus aikaa antaa näyttöjä.

  Uskon, että valittiin näistä työhevosen mallin senttereistä ketkä tahansa, se ei isommin laivaa käännä suuntaan tai toiseen. Sen sijaan Kontiolan käytännössä sementoitu paikka ykkössentterinä mietityttää. Mielummin näkisi sille paikalle enemmän kilpailua.
   
 5. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Juu ei minulla mitään sitä vastaan ole että kokeiltaisiin. Ilolla tervehdin näiden nuorten esiin nousua.

  En vain silti millään jaksa uskoa että Lauri tiimeineen edes harkitsee moista vaihtoehtoa. Kokemus on kuitenkin aina kokemusta. Vaikka sitten vähän jalka olisikin hitaampi.
   
 6. Perreault85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Jokerit, Maple Leafs, Liiga
  Lainaus:
  Juuri tämä. Yksilölätkästä suoraan yhteistyönjääkiekkoa pelaamaan? Vaikka pisteitä takookin tuolla sarjassa, niin peli tulee olemaan täysin eri Leijonissa. Esim. Tolvaseen huono vertailla koska pelaa Jokereissa lähes samaa lätkää kuin Leijonat.
   
 7. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  En itsekään laskisi mitään sen varaan, että tällaista kokeilua lähdetään suorittamaan, mutta toisaalta fakta on, ettei tämän profiilin senttereitä ole hirveästi tarjolla Euroopassa. Jos olisi, niin ymmärtäisin puheet, että vie jonkun potentiaalisen kisapelaajan näyttöpaikan, mutta koska leveys tällä rintamalla on mitä on, niin eikai siinä mitään menetäkään vaikka ottaisi mukaan seuraavalle EHT:lle. Vai keitä muita potentiaalisia kisasenttereitä löytyy viime EHT:ssä pelanneiden lisäksi? Immonen ehkä, mutta juuri muita en keksi. Ja tuskin joulukuun turnausta samoillakaan senttereillä vedetään.

  Veikkaan, että Borgströmin seurakaveri Troy Terry, joka on niin ikään nakutellut melkoisen kovia tehoja NCAA:ssa, nähdään suurella todennäköisyydellä USA:n joukkueessa. Viime MM-kisoissakinhan USA:lla oli mukana 4 pelaajaa ko. sarjasta. Borgströmillä on tällä hetkellä kuitenkin koko sarjan paras PPG sekä eniten tehtyjä maaleja, joten olisi mielenkiintoista nähdä mihin rahkeet riittävät kv-tasolla.
   
 8. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  En muista kenenkään sovitelleen häntä suoraan olympiajoukkueeseen. Useampi sen sijaan olisi valmis tarjoamaan hänelle näyttöpaikan joulukuun Venäjän turnaukseen johtuen Suomen olemattomasta sentteritarjonmasta.
   
 9. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Mikko Rantasta soviteltiin 2015 jopa Suomen MM-miehistöön, oli oikeastaan viimeisiä jotka tippuivat pois sieltä. Sitten kun otetaan huomioon Rantasen olleen silloin varattavissa kesällä, ja toisena seikkana vielä se että MM-kisat on tasokkaammat. Väittäisin että tämän hetkinen Borgström on parempi pelaaja, kun sen hetkinen Rantanen, huomioidaan vielä se, että kun senttereissä on pulaa, niin tilausta olisi, toisinkun silloin 2015 laitureille.
   
 10. adolf Jäsen

  Ehkä olen valmis vähän löysäämään kantani suhteen ja että kannattaisiko häntä testata tuolla Venäjän EHT:llä. Kieltämättä ihan mielenkiintoista hänet olisi siellä nähdä. Sitä että miten hyvä pelaaja Borgström tällä hetkellä on, niin pelkän parin highlights videon ja tilastojen perusteella ei kannata minusta sanoa oikein juuta tai jaata. Ensin pitäisi nähdä kovia pelejä miehiä vastaan.

  Jos katsotaan että miten tuota joukkuetta roolitetaan niin Kemppaisella on ainakin senttereistä jo ihan saletti paikka siinä Hartikaisen ja luultavasti Junttilan keskellä. Hänen lisäksi kuka sitten ikinä pelaakaan siinä nelosen keskellä on jo toinen ihan varma nakki minusta. Itse olisin edelleen tarjoamassa sitä Niemeä ja Jokereiden nelonen otettaisiin sellaisenaan kisoihin. Joka tapauksessa tuo nelosen keskusta tuskin on semmoinen rooli johon Borgström soveltuisikaan,

  Eli nuo kaksi jo lukossa olevaa paikkaa kun viivataan yli niin jää kolme sentterin paikkaa auki. Kaksi pelaavaa ja yksi poppareilla. Kontiola, Koskiranta, Lajunen ja Immonen ovat ilman loukkaantumisia lähes varmuudella ne sentterit joilla loput 3 paikkaa täytetään. Eli se meinaisi sitä että Borgströmin pitäisi tuosta nelikosta kepittää kaksi sentteriä, jotta lippu joukkueeseen aukeaisi.

  Nojoo, voisihan sitä minun puolestani kokeilla.
   
  Viimeksi muokattu: 13.11.2017 klo 17.10
 11. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Oikeastihan Mikko Rantanen ei ollut lähellä MM-paikkaa 2015 eikä hän pudonnut viimeisten joukossa kisakoneesta. Rantanen pudotettiin MM-leirityksestä jo kahden leiriviikon jälkeen. Häntä myöhemmin MM-joukkueesta putosivat laitahyökkääjistä Salminen, Joensuu, Petrell, Osala, Huhtala ja H.Pesonen. Lisäksi voitaneen olettaa, että Liigan finalisteista Palola, Jormakka ja Pyörälä sekä SHL-finalisti Kiiskinen olisivat olleet tuolloin ensisijaisempia vaihtoehtoja MM-joukkueeseen kuin Rantanen.
   
 12. tuukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Kun liigapelit pikkuhiljaa taas pyörähtää käyntiin, kattokaapa Pyeongchang-silmällä Sebastian Revon/Repon peliä. Kaveri on tällä hetkellä aika lähellä NHL-tason hyökkääjää ja on varmasti valmis ottaan vielä yhden stepin urallaan. Oli Tapparan paras hyökkääjä viimiset pelit ennen maajoukkuetaukoa ja on sen tyyppinen pelaaja, joka todella sopis Suomen joukkueeseen. En osaa sanoa, kenet Repo mahdollisesti syrjäyttäis, tai kuuluisko ylipäänsä valita joukkueeseen, mutta ainaki Repo pitäis kunnolla katsastaa. Lukasin kaks sivua tätä viestiketjua, eikä Revon nimeä mainittu, siks tuon sen nyt esille. Repo ei kisoissa kumartelis ketään, se on varma.
   
 13. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Tosi hyvä nosto. Riittäisiköhän Sebastianin nopeus ja pelinopeus saamaan lähelle maksimit irti Tolvasesta? Kuusela voisi olla myös mielenkiintoinen kaveri Tolvasen viereen...
   
 14. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Kyllä Henrik Borgström kannattaisi minunkin mielestäni katsastaa. Lähes kaksi pistettä per peli on kuitenkin sen verran kova saldo, että ainakin näytönpaikan ansaitsee. Suomella ei kuitenkaan ole ns. "taitosenttereitä" Konnan lisäksi.
   
 15. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Samaa mieltä ja hienoa, että nostit Revon nimen mukaan keskusteluun. Suomen hyökkäyksestä uupuu maalintekovoimaa ja etenkin rightin puolen maalintekijää. Hänen ongelmanaan on tietysti kokemattomuus kv-ympyröissä, mutta joulukuussa olisi paikka testata hänetkin ja todeta tason riittävyys/riittämättömyys.
   
 16. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Repo olisi kyllä mielenkiintoinen testata. Eiköhän Marjamäki valitse tuttua ja turvallista vanhusta hyökkäykseen. Itsellä olisi ainakin huomattavasti enemmän mielenkiintoa katsoa Venäjän turnausta, mikäli siellä olisi kentällinen Repo - Borgström - Korpikoski kuin Kuusela - Immonen - Aaltonen
   
 17. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Sebastian Repo on siinä mielessä vielä "pelissä mukana", että juuri rightin kätisyyden omaavalle ja oikean laidan maalintekijätyypille on tilausta. Duunaria ja rouhijaa on yllin kyllin. Ilman EHT-näyttöjä ei kisoihin kuitenkaan ole varmaankaan asiaa, joten ensin pitäisi päästä antamaan näyttöjä seuraavaan turnaukseen.
   
 18. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Pitäisikö varautua siihenkin, että KHL toteuttaa uhkauksensa ja boikotoi kisoja? Venäjän turnee olisi siihen oiva paikka...eiköhän ne pelaajat ole jo suurinpiirtein tiedossa ketkä sieltä tulevat.
   
 19. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  "Skoda-cup" ei ole mikään 2. luokan turnaus, vaan erittäin korkeatasoinen turnaus, jossa pelaa vuodesta toiseen suuri joukko maailman ihan terävimpään kärkeen kuuluvia pelaajia, ihan sitä supertähtiosastoa myöten. Ei tietenkään ne kaikki, kun osalla vielä kisojen aikaan kausi kesken.

  On järjetöntä verrata selkeästi 2. luokan turnausta, kuten tätä Euroopan pelaajista koostettua olympiaturnausta ja NHL-tähtiä viliseviä MM-kisoja keskenään. Tai voihan sitä verrata, mutta se kertoo ainoastaan vertaajan asiantuntemuksen puutteesta.
   
 20. Krug#47 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Bruins
  Lainaus:
  Repo on hyvä vaihtoehto, samoilla perusteilla voisi mahdollisuuden antaa myös aiemminkin tässä ketjussa mainitsemalleni kärppien Ville Leskisellä jolla on tältä kaudelta ppg 1.08 12ottelua 8+5 hyvä luistelija ja taitava kiekonkäsittelijä.
   
 21. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Komppi tälle. Ja nyt kun Late sanoi ääneen, että olympiajoukkueen runko on tässä, niin toivottavasti näitä kokeillaan enemmänkin. Kärpistä tulee mieleen mm. hyvässä vireessä oleva Jani Hakanpää. Ei nyt olympiakoneeseen vielä välttämättä riitä mutta kiva olis katsoa miten kaveri viihtyy kv. karkeloisss.
   
 22. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Jatkoajan konsensus vaatii kokeilua, mutta pitääpä kuitenkin huomioida se toinenkin puoli, jatkuvuus. Olympiakisoihin on saatava toimivat ketjut ja lähtökohtana on tietenkin Karjalaturnaus. On parempi vetää suunnilleen samalla porukalla kuin käyttää aikaa kokeiluihin nyt kun lähtökohdat ovat hyvät.

  Seurojen tarpeet tietenkin asettavat jatkuvuuden rajat. Voi olla, että joidenkin pelaajien valinta Moskovaan estyy tämänkin vuoksi. Samoin Heiskanen ja Tolvanen ovat poissa. Järkevintä on saada kaikki Karjalaturnauksen kynnelle kykenevät mukaan, heitä oli sentään viisi kentällistä. Kokeiltavat pelaajat olkoot mielellään sellaisia, joilla on EHT:t ja Skoda Cupit käytynä.

  Borgstrom on varmaan kehittynyt paljonkin jenkeissä, mutta kun muistaa hänet viime U20 MM-kisoista, en ihan kauheasti odottaisi häneltä. Sulavaa luistelua, nättiä pyörittelyä, vaan ei tulosta (0+0). Jenkeissä ympärillä ovat tutut pelikaverit, täällä ei ketään tuttua. Ei jatkoon, elleivät sentterit lopu käsiin.
   
 23. iibor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
  Lainaus:
  Olisitko odottanut Tolvaselta tuon turnauksen perusteella mitään?
   
 24. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Tätä olin itsekkin tulossa kertomaan.

  Tämän vuotiset Suomen ja Venäjän EHT-turnauksethan eivät ole nyt olympialaisten vuoksi samassa roolissa kuin aiemmin, vaan niistä on käytetty nimitystä olympialeiri 1 ja olympialeiri 2. Eli niitä käytetään vain olympialaisiin valmistautumiseen ja nyt Karjalaturnauksessa nähty joukkue on periaatteessa "tämänhetkinen" olympiajoukkue. Ja myös Venäjälle pyritään valitsemaan mahdollisimman lähelle lopullista olympiajoukkuetta oleva koostumus, pois lukien tietysti esim. Tolvanen & Heiskanen ja varmasti muutama muukin pelaaja, mutta lähtökohtana on että tuo tuleva olympiajoukkue olisi mahdollisimman hyvin koossa jo Helsingistä lähtien.

  Tästä syystä Venäjän turnaukseen ei tule lähtemään tänä vuonna se tavanomainen "kokeilujoukkue", vaan sinnekin valitaan ne parhaat pelaajat.
   
 25. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Heiskasesta puhumattakaan. Kyseinen turnaus oli niin suuri valmennuksellinen katastrofi, että sen pohjalta on vähän haastava tehdä kenestäkään pelaajasta sen suurempia johtopäätöksiä.