Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Suomi Pyeongchangin olympiakisoissa 2018

Viestiketju osiossa 'Olympialaiset 2018, PyeongChang, jääkiekko' , aloittajana Barnes, 03.08.2015 klo 10.29.

 1. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  No niin, yleinen kisaketju on täyttynyt Suomen maajoukkueeseen liittyvästä keskustelusta, mikä tarkoittaa uuden, Leijonille pyhitetyn, ketjun avaamista.

  Maalivahtiosastolla Suomi on 2018 edelleen maailman ehdotonta kärkeä, ja valinnanvaraa riittää. Rask, Rinne, Lehtonen, Koskinen, Rämö, kovaa porukkaa. Tämä on se osasto, johon Suomi tulee totuttuun tapaan nojaamaan ja uskon, että siihen nojataan menestyksekkäästi.

  Puolustuksessa tulee tapahtumaan suhteellisen paljon muutoksia. Poissa ovat legendat Timonen ja Salo, todennäköisesti Väänänenkin eli nuorennusta tulee tapahtumaan, ja joukkueen kaksi johtavaa pakkia ovat Sami Vatanen ja Olli Määttä. Mukana lienevät myös Ristolainen, Lepistö sekä Hietanen. Eli jos kahdeksalla mennään niin kolmelle olisi paikka auki.

  Hyökkääjistö saattaa olla jopa pelkästään NHL-pelaajista koostuva, onhan änäriin menossa vanhojen maajoukkuesotaratsujemme seuraksi sellaisia lupauksia kuin Mikko Rantanen ja Jesse Puljujärvi. En usko, että kokeneet eurojyrät Kontiola, Immonen, Salminen tai Pihlström enää pääsevät joukkueeseen.

  Tällainen oli minun alustukseni, jatkakaamme tästä!
   
 2. P.Kaukalo Jäsen

  Lainaus:
  Itse uskon Lindellin pelaavan itsensä tuohon joukkueeseen, jos ei mitään loukkaantumista tms tapahdu. Tämä mielipide viime sm-lligakauden ja maju-pelien valossa. Ei tuo pakisto nyt ainakaan huono ole, mikäli Määttä jatkaa siitä, mihin viime kauden alussa jäi, Vatanen kehittyy edelleen (oli mielestäni jo Sotchissa hyvä), Ristolainen alkaa lunastaa odotuksia. Peruspakkeja sinne kolmospariin Suomella riittää vaikka ihan eurokentiltä, ja tuskin heihin tulee peli kaatumaan. Toki myönnän, että onhan ilmoilla paljon jossittelun aineksia, kun iso osa odotuksista pohjautuu näiden nuorien pelaajien potentiaalin lunastamiseen niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin
   
 3. riimu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto, Wild, Leijonat
  Lainaus:
  Hyvin sanottu. Plus eihän sitä koskaan tiedä loukkaantumisia yms. Eli rakennetaan aina ideaalijoukkueita. Kylhän tuohon kisakoneeseen mahtuis hyökkäyksen osalta nuoremmista Barkov, Granlundin veljekset, Komarov aina, Lehterä, Pulkkinen, Teräväinen, Puljujärvi ja Laine ns. junnuista, sekä lista klassisia veteraaneja.
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2015 klo 17.21
 4. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Niin sitähän ei vielä edes tiedä, tulevatko NHL-pelaajat ollenkaan kisoihin. Luultavasti, muttei se vielä varmaa ole.
   
 5. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  Täällä näköjään ihan erikseen Suomi ketju, joten lainaan toisesta ketjusta.

  Granlund-Barkov-Pulkkinen
  Laine-Teräväinen-Filppula
  Jokinen-Lehterä-Puljujärvi
  Komarov-Koivu-Rantanen

  Kemppainen, Korpikoski

  Puolustus olisi täysin sama tuossa edellisessä.

  Hyökkäys kentät menettelisivät sitä logiikkaa, että nuoret ovat lyönneet läpi luontaisilla pelipaikoillaan ja rooleillaan. Kolme tasaista hyökkäävää kenttää, ja yksi puolustava kenttä.

  Ykkönen olisi vahva kenttä. Granlund osaa pelata hyvin laitaa, ja täydentää ehkä hieman höntyilevää Pulkkista. Pulkkinen kentän maalintekijä, joka Granlundin ja Barkovin tarjoilusta pääsisi laukomaan.

  Kakkonen olisi sitten vahvasti hyökkäävä kenttä. Filppula on hyvä myöskin laidalla, ja täydentää puolustukseen ja ehkä aloituksiin hieman heiveröistä Teräväistä. Laine sitten nauttisi, kahden erittäin hyvän syöttäjän tarjoilusta, ja iskisi pari byyriä. Filu myös oiva lisä, jos Teräväisellä ongelmia sentterinä voi kaverit vaihtaa paikkaa ilman että muita kenttiä tarvitsee vaihtaa.

  Kolmonen olisi erittäin vahva molempiin päihin. Kokeneet Lehterä ja Jokinen auttaisivat kokematonta Puljujärveä, joka jo fyysisesti pystyy pelaamaan kokonaisvaltaista peliä.

  Nelonen sitten puhdas puolustuksen erikois kentällinen. Todella vahva omissa, ja olisi erittäin vahva ottamaan ne omanpään tärkeät aloitukset, ja saamaan simppelillä pelillä paineen pois omista. Nuorta ratkaisu voimaa kentään toisi Rantanen.

  Toki sieltä voi viellä vaikka Armia ponnistaa, ja muutoma vanha pelaaja olla yhä nuorten edellä. Uskoisin tämän kuitenkin olevan se kilpailukykyisin rosteri, jos nuoret pelaajat kaikki kehittyvät potentiaalinsa mukaan.
   
 6. 3za Jäsen

  Granlund - Barkov - Kapanen
  Teräväinen - Lehterä - Pulkkinen
  Filppula - Koivu - Rantanen
  Granlund - Kemppainen - Komarov

  Määttä - Vatanen
  Lindell - Ristolainen
  Jokipakka - Honka

  (Lintuniemi - Pokka) jos Suomi pelaa 4:llä parilla.

  Rask - Rinne - Ortio


  Uskon rungon olevan hyvin pitkälti tuonnäköinen. Saas nähdä miten herrat Kapanen, Pulkkinen, Rantanen, Puljujärvi, Aho, Laine, Nättinen, Saarijärvi jne. tulevat kehittymään. Jokatapauksessa Suomikiekon tulevaisuus näyttää ihan hyvältä.
   
 7. adolf Jäsen

  Tällä hetkellä voisi ennustaa että 2022 kisoihin Suomella olisi potentiaalia saada ihan helvetin kova joukkue kasaan, jos nämä tämän hetken superlupaukset pystyvät lunastamaan koko potentiaalinsa. 2018 kisoihin moni heistä on vielä liian nuori eikä mahdu joukkueeseen, mutta 2022 kaikki on jo kypsiä hedelmiä. Barkov, Teräväinen, Vatanen, Ristolainen, Määttä, Pulkkinen ja Granlund toisaalta esimerkiksi ovat vielä jääkiekkoilijoita parhaassa iässään.

  Jos tässä nyt vähän hahmottelisi minkälaisesta materiaalista Suomella on silloin mahdollisesti varaa valita. Unohdan listassa ihan varmasti joitakin pelaajia, mutta heitän nyt ne ketä tulee mieleen.

  Maalivahdit

  Veini Vehviläinen 25v
  Juuse Saros 27v
  Ville Husso 27v
  Joni Ortio 31v
  Antti Raanta 33v
  Tuukka Rask 35v
  Karri Rämö 36v

  Puolustajat

  Robin Salo 23v
  Urho Vaakanainen 23v
  Olli Juolevi 24v
  Juuso Välimäki 24v
  Vili Saarijärvi 25v
  Julius Honka 26v
  Rasmus Ristolainen 27v
  Ville Pokka 28v
  Olli Määttä 28v
  Esa Lindell 28v
  Petteri Lindbohm 29v
  Jyrki Jokipakka 31v
  Sami Vatanen 31v

  Hyökkääjät

  Jesse Puljujärvi 24v
  Patrik Laine 24v
  Julius Nättinen 25v
  Sebastian Aho 25v
  Roope Hintz 25v
  Aleksi Saarela 25v
  Mikko Rantanen 25v
  Kasperi Kapanen 26v
  Aleksander Barkov 27v
  Artturi Lehkonen 27v
  Teuvo Teräväinen 28v
  Markus Granlund 29v
  Joel Armia 29v
  Miikka Salomäki 29v
  Mikael Granlund 30v
  Teemu Pulkkinen 30v
  Joonas Donskoi 30v
  Erik Haula 31v
  Jori Lehterä 34v
  Joonas Kemppainen 34v
  Leo Komarov 35v

  Näistä sitten vielä jonkunlainen oma fantasio rosteri kasaan:

  Rask 35v
  Saros 27v
  Husso 27v

  Määttä 28v - Vatanen 31v
  Vaakanainen 23v - Juolevi 23v
  Ristolainen 27v - Honka 26v
  Lindell 28v - Pokka 28v

  Laine 24v - Barkov 27v - Puljujärvi 24v
  Rantanen 25v - Teräväinen 28v - Kapanen 26v
  Pulkkinen 30v - Mi. Granlund 30v - Ma. Granlund 29v
  Donskoi 30v - Lehterä 34v - Lehkonen 27v
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2015 klo 22.43
 8. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Hyvä lista ja onhan siellä vielä Mikko Koivu, Valtteri Filppula, Jussi Jokinen, Juuso Hietanen, Sami Lepistö jne. reservissä, kun ajatellaan maajoukkueen luottoheppoja. Nämä miehet edustaisivat sitä Leijonien "pappaosastoa" Pekingin kisoissa.

  Mitä taas tulee näihin 2018 Pyeongchangin kisoihin, niin olen varsin luottavainen Suomen suhteen. Uudet miehet alkavat vihdoinkin nousta esiin, ja vanhat konkarit(Filppula, Koivu, Rinne, Rask jne.) pelaavat hyvällä tasolla, joten materiaalista on tulossa Suomen mittapuulla hyvä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2015 klo 08.45
 9. adolf Jäsen

  Juu, en ottanut vain noita nimiä mukaan listaukseen koska funtsin niin että heidän parasta ennen päivämäärä on 7 vuoden päästä jo sen verran kaukana että tiukkaa tekee enää mahtua joukkueeseen ja ovat saattaneet jopa jo lopettaa uransa. Ehkä jollain Filppulalla tai Koivulla voi olla kapteenin, isähahmon ja alaketjujen keskushyökkääjän tonttia auki, mutta mistäs näitä vielä tietää.
   
 10. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Jos NHL-pelaajat tulevat olympiakisoihin, silloin suomalainen unelmajoukkue näyttää mielestäni tältä:

  Maalivahdit: Rask ja Rinne.
  Pelaava kaksikko, järjestys vaihtui jo WC:ssä. Huippuvahtien määrä on laskenut ja uusia ei vielä tähän tilanteeseen ole tulossa. Korvaajina mm. Lehtonen, Raanta ja Koskinen.
  Puolustajat: Vatanen, Määttä, Ristolainen, Lindell, Nutivaara, Jokipakka ja Juolevi. 1,5 vuodessa pakisto ei ehdi vielä kehittyä aivan huipputasolle. NHL-puolustajien määrä säilyy esim. Ruotsiin verrattuna hyvin pienenä. Toisaalta, vanhat maajoukkuekonkarit ovat jo liian hitaita näihin peleihin. Juolevi saattaa ensi kaudella nousta ryminällä pakistomme kärkeen. Toivotaan myös, että Nutivaara ei ole pelkkä pyrstötähti, vaan hän vakiinnuttaa paikkansa NHL:ssä. Pokan tilanne on huolestuttava, hänen pitäisi nopeasti päästä NHL:n sisään tai muuten on edessä paluulento.
  Hyökkääjät: Laine, Barkov, Aho, Puljujärvi, Lehterä, Teräväinen, Donskoi, Mikael Granlund, Markus Granlund, Jokinen, Rantanen, Filppula, Salomäki.
  Hyökkäys näyttää todella hyvältä ja nuorekkaalta. Isolla jäällä ei varmaan jäädä niin lähtökuoppiin kuin WC:ssä. Puljujärveltä odotan ensi kaudella läpimurtoa, samalla kakkoseen tulee paljon lisää syvyyttä. Rantanen tuo paljon lisää suoraviivaisuutta kolmoseen tai neloseen. Salomäki on tietynlainen köyhän miehen Komarov, jos nyt sitten Leonidin päätös pitää. Uskon myös, että hyökkääjien tehot näyttävät myös NHL:n tasolla paljon paremmilta kuin vielä tällä kaudella. Joukkue siis kehittyy paljon. Kokemusta tarvitaan aina, sitä edustaa Jokinen. Koivulle en enää löytänyt sijaa joukkueessa: valitsin hänen sijaansa Filppulan.
  Hyökkääjien runkoon ei lähiaikoina tule muutoksia, tuskin esim. Vesalainen vielä ehtii läpimurtoa tekemään ensi kaudella ihan huipulle. Haula on vielä yksi varteenotettava varamies joukkueeseen.

  Uskotaan nyt tavanomaiseen pronssiin. Marjamäki taitaa ison kaukalon pelitavan, joukkue on nuori, nopea ja nälkäinen ja kun pahimmat munaukset torjuu Rask, niin mikä ettei voisi ottaa tunnuslauseeksi tutun: kulta on värimme. Eivät nuoret vähempään tavoitteeseen tyydykään.
   
 11. k0l1kk0 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Mites Honka tai Pokka, jos hampparit jää vähemmälle?

  Edit. Ja missä Haula tai Armia?
   
  Viimeksi muokattu: 16.10.2016 klo 03.48
 12. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  Ennustaminen on vaikeaa, keväällä tilanne voi näyttää erilaiselta. Dallasin pakistoon ei kovin helposti pääse ja todennäköisesti Honka sitten korvaisi Lindellin.Dallasissa nuorin pakki on juuri Lindell ja Honka on häntä pari vuotta nuorempi. Voi kuitenkin olla, että aika loppuu Hongalta kesken ennen olympialaisia. Pokka taitaa olla väärään aikaan väärässä seurassa, vaikka seurassa pelaakin kaksi ikämiestä, Campbell ja Rozsival. Hyvä agentti voisi etsiä ensi keväänä sopivamman seuran Pokalle.
  Haula on varamies, kuten Armiakin. Taistelevat nelosketjun paikoista. Hyvistä hyökkääjistä on ylitarjontaa.

  Pakkien kohdalla tilanne on siis toinen: onhan meillä kisojen aikaan montakin konkaria tarjolla (Kukkonen, Mäntylä, Jaakola, Salmela, Mäenpää, Lepistö, Hietanen), mutta toivottavasti heihin ei tarvitse turvautua.
   
 13. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Vaikea uskoa, että Mikko Koivu ei olisi joukkueessa. On kuitenkin Leijona-kapteeni, joka tuo koppiin (ja toki jäällekin) runsaasti johtajuutta ja pystyy pelaamaan monenlaista roolia.

  Toki kisoihin on aikaa, mutta ilman totaalista romahdusta pidän Koivua satavarmana olympiapelaajana sillä oletuksella, että änäri on mukana.
   
 14. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Jossain turneessa tuollanen Armia-Haula-Salomäki vois olla ihan mielenkiintonen kokeilu.
   
 15. snowsii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Aika hyvä rosteri.. Tiputtaisin Pulkkisin pois, jos ei nyt jotain ihme tason nostoa tee tulevina vuosina.

  Oma rosteri olisi luokkaa:

  Rask 35v
  Saros 27v
  Husso 27v

  Määttä 28v - Vatanen 31v
  Vaakanainen 23v - Juolevi 23v
  Ristolainen 27v - Honka 26v
  Lindell 28v - Pokka 28v

  Laine 24v - Barkov 27v - Puljujärvi 24v
  Donskoi 30v- Teräväinen 28v - Kapanen 26v
  Vesalainen 23v - Mi. Granlund 30v - Lehkonen 27v
  Rantanen 25v - Lehterä 34v - Ma. Granlund 29v


  nuoremman granlundin ja Vesalaisen paikkaa voi tarvittaessa vaihtaa. Ja jos
  jollain akselilla Kapanen/Lehkonen/Ma.Granlund ei peli kulje tuolloin 2020, voidaan Tolvasta myöskin laittaa heidän paikalle.
   
 16. adolf Jäsen

  Heiskasen ja Luukkosen voisi ainakin näillä nykyisillä tiedoilla jo lisätä tuohon listaan.

  Näyttää nyt siltä että jahka tässä nyt vielä muutama vuosi menee, niin 2020-luvulla saadaan Suomessa nauttia kaikilla tavoin parhaimmasta ikäluokasta koskaan jääkiekossa.
   
 17. Butters Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild, Seahawks & Maple Leafs
  Lainaus:
  Aho unohtunut ja luotto Ristolaisen tulevaisuuteen ykkösessä on vahva.

  Jos vaikka:

  Saros
  Rask
  Korpisalo

  Juolevi - Risto
  Määttä - Vatanen
  Vaakanainen - Honka

  Pate - Sasha - Pulju
  Aaltonen - Aho - Rantanen
  Vesalainen - Mikke - Tolvanen
  Lehkonen - Haula - Armia

  Ihan hakuammuntaa mutta senttereitten valinta alkoi olemaan jo vähän hankalaa. Lähes kaikki tuntuvat luontaisemmilta laitureilta. Päinvastaiselta tuntuu nykytilanteeseen nähden.
   
 18. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Kuka Aaltonen? Juhamatti?
   
 19. snowsii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Aho tosiaan unohtui..Aaltosta en vielä noihin kisoihin valitsisi, vaikka onkin jo 19.v? Silloin.
  Lainaus:
  Leevi Aaltonen
   
 20. Butters Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild, Seahawks & Maple Leafs
  Leevi Aaltonen olisi 2022 jo 21 eli takana voisi mahdollisesti olla jo useampi kovapisteinen kausi NHL-auringon alla. Nuoret ovat hurjia nykyään ja loogisesti tuohon mennessä on useampi tämän hetken yläastelainen lyönyt/lyömässä läpi.

  Onhan ketju vähän liikaa kääntynyt ajassa neljä vuotta eteenpäin mutta ompahan kiehtovaa fantasioida kun kerran fantasioitavaa on.
   
 21. Ralph Jäsen

  EDIT: Ai siellä puhuttiin jo seuraavista kisoista. Luulin, että joku laittaisi oikeasti 17-vuotiaan Aaltosen 2018 kisoihin.
   
 22. Thompson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Arsenal
  Lainaus:
  Tossa taidettiin puhua vuodesta 2022.
   
 23. MegaForce Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Itä-Helsingin Kiekko
  Lainaus:
  Saati 36-vuotiaan Juhamatin..
   
 24. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Juhamatti on 32-vuotias vuonna 2018. Mutta tuskin kukaan on häntä laittamassa olympiakoneeseen, vaikka NHL-pelaajat ei olisikaan mukana.
   
 25. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Niin tai ehkä kyseessä olikin Miro Aaltonen. Pelaaja parhaassa iässä.