Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Suomi Pyeongchangin olympiakisoissa 2018

Viestiketju osiossa 'Olympialaiset 2018, PyeongChang, jääkiekko' , aloittajana Barnes, 03.08.2015 klo 10.29.

 1. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Toisaalta Heiskanen on nuorempi kaveri ja dominoi myöhemmin U18-kisoissa. Siitä varausnumerokin kertoo.
   
 2. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kysehän oli enemmän tai vähemmän potentiaalisista olympiapelaajista, jotka pelasivat viime vuonna U20-kisoissa ja siitä, ettei noissa karkeloissa juuri kukaan suomalaispelaaja loistanut. Tolvanen ja Heiskanenhan voivat ikänsä puolesta edustaa Suomea noissa kisoissa vielä vuodenkin päästä.
   
 3. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Muistan tuosta sanoneeni kavereille, että en ole ehkä koskaan nähnyt millään maajoukkueen tasolla yhtä suvereenia suorittamista kuin mitä Heiskanen niissä kisoissa esitti.

  Muuten tästä olympiaprojektin jatkosta on minulla(kin) vahva epäilys, että ei Moskovassa kokeilla miehiä kuin sellaisten tilalla jotka eivät pääse sinne ja sellaisten tilalla jotka eivät kisoihin lähde. Ihan muutamia poikkeuksia kuten joku Lepistö voi olla, mutta kun joukkue muuten ehtii pelata niin vähän yhdessä niin uskon että Moskovan turnauksessa on aika paljon valmiita elemettejä joukkueessa.
  Ihan hyviä nimiä tuolla on esitetty kokeiltavaksi, mutta varsin erikoisia myös. Minusta se suurin ongelmakohta tässä on löytää Tolvaselle pelikaverit joilla saadaan paras potentiaali ulosmitattua. Konna on luultavasti se sentteri, mutta kuten todettua sillä ei Tolvasesta saada parasta tulosta. Siinä voisi ihan oikeasti Repo toimia, mutta en ihan pois sulkisi sitäkään mahdollisuutta että Manninen pelaisi siinä.
  Suomellahan olisi suhtpaljonkin lähes saman tason potentiaalisia pelaajia joita Karjala-turnauksessa esiintyi, mutta ei sellaisia jotka toisivat juurikaan lisäarvoa. pl. muutamat varmastikin mukaan liittyvät.
  Esimerkiksi Tommi Huhtala pelasi mielestäni ennen loukkaantumistaan hyvää ja työteliästä lätkää, mutta mitä Huhtalan valitseminen jokun Karjalaturnauksessa pelanneen tilalle lisäisi, enpä tiedä...
  Edelleen oma käsitys on että Karjaturnauksessa pelanneistä hyökkääjistä koostuu yksi pari jokaiseen neljään ketjuun ja ne yhdet paikat niissä olisi vielä mahdollista vallata.
  Puolustajia ehkä kannattaisi kokeilla, ei nyt ole mikään hyvä tilanne siinä vieläkään vaikka pelipaikoille onkin kovin tunku. Yhtä tasaista huttua se viimeisille kahdelle-kolmella paikalle tungeksiva pakisto on.

  E: niinhän tuolla näkyy jutussakin lukevan että isoa vaihtuvuutta ei tule olemaan.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2017 klo 17.09
 4. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Parhaiten jäivät peleistä mieleen junnut, Pyörälä, Lajunen, Anttila ja Manninen. Mannisen voisi lie Junttilan tilalle sovittaa?

  Osala-Kontiola-Tolvanen
  Manninen-Kemppainen-Hartikainen
  Korpikoski-Koskiranta-Pyörälä
  Pilhström-Lajunen-Anttila

  Osala toisi hyvin röyhkeyttä lisää. Korpikoski kunnon mukaan? Tuo sentterikkö on saletisti mukana. Joku voi olla varalla, mutta kaikki 4 lopullisesta joukkueesta löytyy. Kontiola nyt koska ei ole parempaakaan tarjolla.

  Kokeilemisen arvoisia olisi tosiaan Borgströn, Kuusela(right) sekä Repo(right). Kuusela tuo yvlle variaatiota ja Repo maalintekovoimaa.

  Nuiden pelien otannalla ei käyttöä Peltolalla, Savinaisella sekä Niemellä. Niemen olisi muuten tuossa nelosessa, mutta ei Koskirantaa ja Lajusta ole vara näissä valinnoissa sivuuttaa. Toimipa tuo Jokeri ketju miten toimikaan.
   
 5. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Juuri tuosta syystä se Niemi tulee löytymään olympiajoukkueesta. Kun sinne ei edelleenkään edes yritetä valita parhaita saatavilla olevia yksilöitä, vaan paras mahdollinen joukkue. Näin on ollut jo viimeistään Westerlundin ajoista saakka, mutta silti se tuntuu olevan osalle vaikea yhtälö sisäistettäväksi.
   
 6. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Toisaalta sekin kertoo, jos ei nyt asiantuntemuksen puutteesta, niin ainakin naiiviudesta jos ei näe ollenkaan noiden pelaajalistojen läpi. Rostereita vilkaisemalla on helppo huomata miten MM-kisat vilisevät NHL-tähtiä, kuten sanoit. Sen ei kuitenkaan saa estää ajattelemasta asiaa myös järkevästi. Noissa kisoissa on isoja rakenteellisia eroja, jotka on syytä myös nostaa esiin.

  MM-kisat ovat noiden NHL-tähtien osalta lähinnä pettyneiden miesten kisat, jossa pitkän kauden läpi vetäneet väsyneet miehet tulevat eri puolilta maailmaa pelaamaan parin viikon turnauksen ilman yhteistä valmistautumista. Lisäksi osa MM-kisojen pelaajista on lopettanut seurajoukkuekautensa jo kuukausia sitten.

  Olympialaiset rakentuvat kokonaan toisella tavalla. Joukkue on yhdessä jo kesällä ja syksyllä eri turnauksissa. Valmennus saa ajaa pelitapaa ja muita juttuja rauhassa. Valmennus tuntee pelaajat, pelaajat tuntee valmentajan ja pelisysteemit. Lisäksi pelaajien vireystila helmikuussa on aivan eri luokkaa kuin toukokuussa. Puhumattakaan motivaatiosta, joka onkin kaikkien iso erottava tekijä näiden kahden turnauksen välillä. MM-kisoihin tullaan joka kevät tai ollaan tulematta milloin mihinkin syihin vedoten. Olympiavoitosta ja -mitaleista pelataan kerran neljässä vuodessa eli monelle pelajaalle kyseessä on kerran elämässä -luokan tapahtuma. Lisäksi Olympialaiset ylipäätään on niin valtavasti isompi juttu kuin jääkiekon MM-kisat. Kaikki mitä kisojen ympärillä tapahtuu on hieman toista luokkaa medianäkyvyyden, hypen ym. suhteen Olympialaisissa.

  Nuo ym. seikat huomioiden nimenomaan jääkiekon maailmanmestaruuskisoisa voidaan puhua 2. luokan turnauksena siinä missä Olympialaiset on parasta A-ryhmää tai 1. luokkaa.
   
 7. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  En, mutta Tolvanen esitti syksyllä vakuuttavat näytöt olympiajoukkuetta varten. Borgström taas pelaa liigassa, joka nyt kuitenkin on heikompaa tasoa kuin Koheli. Kun nyt vähän muistellaan USAn opiskelijapoikien esiintymisiä Skoda Cupissa, niin eivätpä nämä nyt ihan hurjia ole sielläkään esittäneet. Borgström tarvitsisi aikaa joukkueeseen sopeutumiseen ja juuri sitä on vähän tarjolla.

  Lainaus:
  Menneiden vuosien moskovajengit olivat joskus huumorijoukkueita, jolloin jotkut pelaajat saivat siitä hyötyä palkkaneuvotteluihin keväälle. Nyt sinne täytyy valita parhaat käytettävissä olevat pelaajat. Olympiakisoihin ei oikein pysty valmistautumaan yhtä hyvin kuin vanhaan hyvään aikaan: tosin turnauskaavio on sellainen, että alussa on varaa hiukan mokaillakin.
   
 8. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tuskin kaavailusi on kaukana Marjamäen versiosta. Itse veikkaan Laurin papereissa tilanteen olevan näin:

  Korpikoski-Kontiola-Tolvanen
  Junttila-Kemppainen-Hartikainen
  Osala-Lajunen-Pyörälä
  Pilhström-Niemi-Anttila

  + Koskiranta, Manninen

  Koskirannan aloitusvoima saattaa kuitenkin nostaa hänet neljän "aloittavan" sentterin joukkoon, vaikka tämä Karjala-turnauksessa olikin melko heikko. Manninen kisaa paikasta Junttilan kanssa, joka puolestaan on Marjamäen ja Mannerin vanha luottopelaaja.
   
 9. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Olen kokeilukulttuurin kannattaja ja tässä mielessä Revon kokeilu voisi, otteista riippuen, olla mahdollista, koska hän on mielestäni aidosti ainakin lähellä MM- / olympiatasoa. En sen sijaan usko hetkeäkään, että Borgströmistä olisi vielä miesten maajoukkuetasolle. Ensisijaisesti siksi, että hän pelaa varsin vaatimattoman tasoisia yliopistopelejä eikä hänellä ole minkäänlaista kokemusta miesten peleistä. Toiseksi, hän oli viime junnukisoissa (okei, näistä on melkein vuosi) todella raakile. Taitava ja sulava, mutta ei kropassa yhtään voimaa eikä sitä kautta minkäänlaista dynaamisuutta tai kaksinkamppailuosaamista (tätä puutetta ei yhdessä kesässä korjata). Varmaan on ihan relevanttia myös epäillä hänen kokonaisvaltaisuuttaan erityisesti puolustuspelaamisen suhteen, mikä on aikamoinen ongelma sentterille. Ei minulla sinänsä ole mitään sitä vastaan, että hänet vedettäisiin kölin ali Moskovassa, mutta enpä usko ammattimiesten (Marjukka ja kumppanit) tällaiseen lähtevän.

  Toki Borgström tulevaisuudessa on kova pelimies eikä minulla ole mitään häntä vastaan. Olympialaisiin häntä kuitenkin spekuloidaan vain siksi, että häntä ei pelaamassa juuri nähdä, vaan nähdään vain highlightit ja tilastot. Esimerkiksi Juolevilla spekulointi on aika vaisua nyt, kun pelaa kaikkien silmien alla. Jos hän vielä pelaisi Londonissa, olisi täällä kabbanaalit, joissa häntä vaadittaisiin try-outille. Sinänsä minusta Juolevi on Borgströmiä todennäköisempi nimi olympialaisissa.

  Muutenkaan Moskovassa uusia kokeiluja tuskin juurikaan nähdään, vaan uusina tulevat lähinnä Hietasen, Osalan ja Korpikosken kaltaiset pelurit. Täytyy muistaa, että tuo on olympiajoukkueelle täydellinen valmistautumisturnaus, jota ei ole mitään syytä pilata millään täysin "toivotaan, toivotaan" -tason kokeiluilla. Sanon kuitenkin, että kyllähän tuonne kentällinen kokeiluja mahtuisi, jos tarvetta nähtäisiin. Borgströmin kohdalla tuhlattaisiin kuitenkin yksi paikka täysin turhaan. Suomella ei yksinkertaisesti tällä hetkellä ole Kontiolaa parempaa ykkössentteriä saatavilla kisoihin, mikä tarkoittaa, että hänellä mennään mihin mennään. Jos ei riitä, niin sitten ei riitä. On kuitenkin aika eri asia pyörittää laadukkaan KHL-joukkueen ykkösylivoimaa kuin neppailla yliopistopeleissä.
   
 10. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Borgströmin ja Revon käsittelin edellisessä viestissäni, joten en heitä kommentoi tässä. Peltolasta olen kanssasi samaa mieltä, koska hän vain liian hidas ja kädetön ylempiin ketjuihin ja häntä parempia työmyyriä ja av-pelaajia löytyy riittävästi. Koskirantaa ja Lajusta tosiaan on vaikea syrjäyttää, mutta kyllähän tuo Jokeri-ketjun kemia aikamoisen haasteen asettaa. Aikamoisen hyppäyksen Niemi on kieltämättä tehnyt. Viime kauden turhakkeesta potentiaaliseksi nellossenaksi olympialaisiin. Yksilönä ei Niemi minusta tuonne kuuluisi, mutta ei tällaisissa turnauksissa kannata valmiita kemioita aivan heppoisin perustein hylätä. Anttila ja Pihlström minusta kisoihin kuuluvat ilman muuta.

  Varmaanhan sentterit kisoissa ovat nyt nähdyt (Immonen ehkä ainoa, joka voisi haastaa, mutta en tiedä, onko hänellekään nyt käyttöä). Lajunen varmaan jää ylimääräiseksi, vaikka olikin aika pirteällä jalalla mukana Karjalassa. Jos Niemi tuntuu jäävän alkukisoissa jalkoihin, niin Lajunen olisi hyvä korvaaja. Lajunen on yksi suosikkipelaajistani, joten tekee kipeää jättää mies Niemen taakse sentterihierarkiassa.
   
 11. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Repo on vuoden vanhempi pelaaja kuin Borgström. Jos harrastaisin vedonlyöntiä, niin laittaisin koska tahansa roponi likoon sen puolesta, että Borgström on heistä se, joka pelaa ensi kaudella isommassa roolissa Panthersin kokoonpanossa. Ymmärrän kyllä pointin, että tuskin Marjamäki enää tässä vaiheessa lähtee tällaisia kokeiluja tekemään, koska seuraava EHT-lienee enemmänkin Olympialaisiin valmistava turnaus. Toisin sanoen vaatisi keskikaistalle loukkaantumisia ennen mahdollista näyttöpaikkaa.

  On silti höpöhöpöä, etteikö NCAA:sta voisi hypätä onnistuneesti tälle tasolle kunhan talenttia löytyy riittävästi. Jack Eichel (2015), Johnny Gaudreau (2014), Clayton Keller (2017), Craig Smith (2011) jne. Löytyyhän näitä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2017 klo 10.11
 12. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Juu potentiaalia on enemmän kuin Revolla, mutta sillä ei ole mitään tekemistä helmikuun olympialaisten kannalta.

  Juu kyllähän yliopistosta voi seuraavaksi kaudeksi nousta NHL:ään. Ei siinä mitään ihmeellistä ole. Siihen saa alle kuitenkin harjoituskesän, valmistavat leirit ja ottelut ja todennäköisesti päälle suojatut minuutit ensi alkuun. On se silti aika kiinnostavaa, jos yliopistojannu otetaan Moskovaan pelaamaan 3 EHT-peliä ja tällä kokemuksella miesten peleistä painetaan olympialaisiin ykkösketjun sentteriksi. Aika absurdi ajatus, varsinkin kun Suomen maajoukkueen pelaaminen on niin taktista kuin on, siinä ei puolustuspelin ja muun taktisen puolen suhteen voi antaa tasoitusta.

  Edelleen, Borgström on lupaava kaveri ja voi jo piankin olla varteenotettava nimi maajoukkueeseen, mutta olympiapuheet ovat haihattelua.
   
 13. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tarkoitin mainitsemieni pelaajien kohdalla hyppäämistä NCAA:sta MM-tasolle. Tähän väliin ei mahdu harjoituskesiä tai suojattuja minuutteja. Tai nythän ei oikeastaan pitäisi puhua edes MM-tasosta vaan EHT-tasosta.

  En siis ole itsekään varma, että olisiko tällaisessa kokeilussa mitään järkeä, koska pelisysteemin sisäänajamisen näkövinkkelistä lienee optimaalisinta, että Moskovan turnauksessa mukana oleva nippu on mahdollisimman lähellä olympiajoukkuetta. En silti voi olla pohtimatta tilannetta, jossa Kontiola sattuisi olemaan telakalla kisojen alla; yksinkertaisesti en keksi Euroopasta kyseiseen profiiliin istuvaa mitat täyttävää sentteriä tilalle. Käytännössä koko syksyn pelaamatta ollut Teemu Ramstedt? Jaakko Rissanen? Antti Suomela? Melkoisen kapealla rintamalla mennään tältä osin.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2017 klo 10.45
 14. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  No Eichel hyppäsi suoraan yliopistosta Jenkkien MM-joukkueeseen. Mukana myös suoraan yliopistosta Dylan Larkin. Alla mukana Jenkkien joukkue siltä vuodelta.

  USA - Eliteprospects.com

  En ole suoraan ajamassa Borgströmiä joukkueeseen, mutta kokeilisin Moskovan turnauksessa jos mahdollista. Kuitenkin tehnyt erittäin tuhoisaa jälkeä yhdessä NCAA:n parhaista joukkueista. Noh josko sitten keväällä MM-kisoihin, eiku.
   
 15. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Eivät ne MM-kisoihin tulijat mitään väsyneitä miehiä ole. Hehän ovat koko ajan olleet valmistautuneita pelaamaan vielä pitkään, mikäli joukkue Stanley Cupista pääsisi taistelemaan. Ne, jotka todella ovat väsyneitä, osaavat varmasti kieltäytyä sitten myös MM-kisoista.

  Sen uskon, että joillekin putoaminen SC-taistosta saattaa olla henkisesti niin raskas pala, ettei motivaatiota heti sen perään löydy muuhuun, etenkin jos pitäisi heti seuraavana päivänä hypätä koneeseen ja lentää toiselle puolelle maailmaa jossa tiedossa ehkä vain yksi MM-kisapeli. Toisaalta isänmaalliset venäläiset, kuten A. Ovechkin toimi juuri niin että tuli sen yhden pelin pelaamaan (en nyt muista missä kisoissa mutta tuli kuitenkin). Tällaiset kaverit ovatkin sitten kotimaissaan arvossaan ja syystäkin.

  Ne taas, jotka ovat jo aikaa sitten pudonneet, ovat varmasti entistä nälkäisempiä voittamaan edes jotain suurta sen kauden aikana ja tulevat intoa puhkuen MM-kisoihin. Etenkin nyt, kun ei ole mitään takeita siitä, tuleeko mitään best on best-turnauksia enää koskaan. Tätä kautta MM-kisojen kiinnostavuus ja arvo sen kuin nousee. Tästä saatiin esimakua jo viime MM-kisoista, kun tyypillisisesti MM-kisoja karttaneet ruotsalaiset saivatkin kisoihin miltei olympia/world cup-tasoisen rosterin. Kyllä se jostain kertoo ja paljon, että missä mennään tällä hetkellä MM-kisojen suhteen.

  Se on toki totta että mediahyörinä on aivan eri luokkaa olympialaisissa kuin jääkiekon MM-kisoissa, mutta se ei tee tämänvuotista jääkiekon olympiaturnausta yhtään sen tasokkaammaksi kuin MM-kisat. Turnauksen taso määräytyy täysin pelaajien tason mukaan, joten tänä vuonna ainakin olympiaturnaus on 2. luokan turnaus ja sen perään MM.turnaus kauden ykköstapahtuma, laadultaan.

  Eihän kukaan pidä olympiajalkapalloakaan minään, vaikka hyörinä ympärillä on kova. Se on silti 2. luokan turnaus ja futiksessa MM-kisat on 1. luokan turnaus. Aivan kuten lätkässäkin tällä hetkellä.
   
 16. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Ei taida Jarkko Immosta olla kovinkaan monen kaavailuissa. Immonen kuitenkin antoi uusimman Jääkiekkolehden haastattelussa ymmärtää, että olympiapaikka ja maajoukkue kiinnostaisivat. Ainakin jos hänet valitaan Moskovan turnaukseen niin se antaisi osviittaa siitä, että hän olisi vielä kaavailuissa mukana.

  Olisi ainakin lisävaihtoehto sentterien tontille, ja hyvin hän on aiemmin pärjännyt maajoukkueessa.
   
 17. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Jenkkien MM-joukkue ei ole toki sama asia kuin Suomen MM-joukkue. Jenkeille turnaus ei ole niin merkittävä ja se on oiva paikka heidän näkövinkkelistään antaa tulevaisuuden huipuille arvokisakokemusta melko paineettomassa ympäristössä. Toki myös esimerkiksi Eichel on aivan eri tason lupaus kuin Borgström.

  Suomessa arvokisajoukkueet ovat armottoman prässin alla ja ainakin omasta mielestäni pelaajien sisäänajo tapahtuu jossain muualla. Sinänsä minusta Borgströmin voi toki raijata mukaan Moskovaan, mutta tuskin siinä järkeä on pelaajan itsensä tai joukkueen valmistautumisen kannalta. Antaa pojan rauhassa marinoitua vielä tämä kausi. Katsellaan sitten ensi kaudella, mikä taso on, kun korkkaa miesten pelit.

  Jos Konna loukkaantuu, ei Suomella tosiaan ole perinteistä, mitat täyttävää ykkössentteriä. Sitten ketjut on rakennetteva on rakennettava kokonaisvaltaisempien senttereiden ympärille ja tehdä laiturivalinnoilla ero eri ketjujen roolien välille. Kyllä kai Kemppainen voi olla ykkösketjun sentteri tasaviisikoin ja voihan yv:llä peliä pyörittää joku pehmeäkätinen laiturikin. Mainitsemasi taitosentterit ovat olympiatasolle liian kevyitä.

  Sinänsä jaan toki huolesi hyökkäävien senttereiden, tai oikeastaan hyökkäävien hyökkääjien yleensäkin, puutteesta. Kahden suunnan senttereitä ja laitureita riittää kyllä.
   
 18. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:

  No ei todellakaan ole yksiselitteisesti näin. Myös tittelillä on merkitystä.

  Olympialaiset on joka neljäsvuosi, MM joka vuosi. Se vaikuttaa turnauksen arvoon huomattavasti.

  Myöskin urheilun instituutiona olympialaiset ovat se korkein ja suurin voitto joka voidaan, lähes lajissa kuin lajissa, jakaa. Toki on poikkeuksia, todella isonrahan ammattilaislajit, joissa yksilökokemus olympiavoitosta ei ole niin iso, näitä on esim tennis, golf ja jalkapallo. Mutta se taas johtuu näiden lajin institutionaalisista omista kovista voitoista, GrandSalm, US open ja MM kisat.

  Jääkiekon MM kisoilla ei tällaista statusmerkitystä ole, vaan se kokemuksena häviää jopa sarjatason voitolle, eli StanleyCupille.

  Pelataan olympialaisia millä pelaajilla tahansa, on olympiavoitto jääkiekossa korkeampi tasoltaan kuin MM titteli. Ei kukaan Virenin olympiavoittojakaan arvostele sillä, että kisassa ei ollut kaikki parhaat mukana (afrikkalaiset boikotoi muncheniä), mukana ovat ne jotka sinne pääsevät ja haluavat tulla, tavoittelemaan maajoukkuetason kovinta mahdollista turnausvoittoa jääkiekossa, olympiakultaa.
   
 19. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Kuten jo yritin perustella, niin turnauksen taso ja ennen kaikkea arvostus määräytyy aika paljon muidenkin tekijöiden kuin pelaajalistan perusteella. Siitä olet nähtävästi täysin eri mieltä ja sen sinulle suon. Et kuitenkaan pystynyt tuomaan esille mitään sellaista miksi minun olisi syytä vaihtaa mielipidettäni.

  Jalkapallon olympiaturnaukseen ei kannata edes alkaa vertaamaan. Sitä pelataan kaukana olympialaisten "keskuksesta", parhaimmillaan satojen ellei tuhansien kilometrien päässä. Jalkapallon MM-kisat pelataan neljän vuoden välein ja siellä on kaikki parhaat mukana. Mietin kirjoitanko edes näitä itsestäänselvyyksiä tähän, mutta näköjään kirjoitin.
   
 20. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Samaa mieltä tuosta sentteriosastosta. Itse en oikeastaan edes näe nelikkoa Kemppainen-Koskiranta-Lajunen-Niemi juurikaan heikompana kuin esim. Kontiola-Kemppainen-Koskiranta-Niemi. Eihän tuossa ensimmäisessä nelikossa ole sitä klassista lättykeisari pelintekijää, mutta jos Kontiolan syötöt on tasoa, mitä olen hänen viimeisimmissä otteluissaan nähnyt, niin eipä Kontiola tuolle osastolle juuri mitään lisää tuo.

  Ja tähän vielä sellainenkin nosto, että Suomella on tarjolla aika monta hyvin peliä tekevää pakkia esim. Heiskanen-Virtanen-Koivisto, joiden ollessa kentällä melkeinpä ennemmin haluan kentälle jonkun muun sentterin kuin Kontiolan. Ja kun tuohon lisätään vielä Hietanen ja Lepistö, niin kyllähän sentterit saa kivasti pakistolta apua pelintekemisen suhteen...
   
 21. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Maikkari uutisoi, että Venäjän poissulkeminen olympialaisista on yhä lähempänä. Mikäli näin käy, KHL:n olympiaboikotti lienee myös lähellä, niin kuin he ovat uhanneet. Mikä olisi Suomen joukkue ilman KHL-miehiä?

  Korpikoski-Immonen-Pyörälä
  Manninen-Borgström-Junttila
  Kuusela-Santala-Puustinen
  Peltola-Lindgren-Pesonen
  Kallio

  Koivisto-Heiskanen
  Mäntylä-Kukkonen
  Virtanen-Lehtonen
  Mikkola

  Kilpeläinen
  Ortio
  Kähkönen
   
 22. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Karjala-turnauksen porukasta kun sitten jättää KHL-miehet pois, niin jäljellä jää...

  Junttila
  Lajunen
  Manninen
  Pyörälä
  Erkinjuntti
  Peltola

  Lehtonen
  Kukkonen
  Mikkola
  Virtanen
  Koivisto
  Heiskanen

  Kilpeläinen
  Ortio

  Noista saa jo alakerran kasaan, mutta hyökkäys jää pahasti vajaaksi etenkin sentterien osalta. Siinä vaiheessa pitää alkaa kaivamaan eurosarjoja tarkemmin. Eiköhän sieltä ensimmäisenä nosteta mukaan ainakin Korpikoski, Jarkko Immonen ja JM Aaltonen. Sen jälkeen aletaankin jo heitellä nimiä kuten Sebastian Repo, Kuusela, Puustinen, Suomela, Leskinen, Bergenheim, Kiiskinen, Pesoset Janne ja Harri, Elo, Rajala, miksei kohta jo Tommi Santalakin. Ja kaipa viimeistään siinä vaiheessa on pakko alkaa miettimään Borgströmin tasoakin ihan tosissaan.
   
 23. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Heitetäänpä omakin lusikka soppaan rosterista ilman KHL-apuja:

  Pesonen - Borgström - Kuusela/Repo/Aaltonen
  Korpikoski - Immonen - Puustinen
  Manninen - Lajunen - Pyörälä
  Erkinjuntti - J.Tyrväinen - Sopanen

  Heiskanen - Kukkonen
  Lehtonen - Vittasmäki
  Jaakola - Koivisto
  Mäntylä (Juolevi)

  Kilpeläinen
  Ortio
  Engren

  E: Sopanen nyt ei normaalioloissa mukaan mahtuisi, mutta koska mitat täyttävistä RW-hyökkääjistä on uupeloa ja tässä skenaariossa joukkueen valmistava aika verrattaen lyhyt, lähtisin hakemaan kilpailuetua toimivien tutkaparien kautta.
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2017 klo 21.29
 24. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Niin, voisihan Soppanen piristyä tuttujen kaverien vieressä, mutta mites se jalka ylipäätään mahtaa riittää näissä karkeloissa?

  Sakari Salminen lienee ainakin yksi varteenotettava ehdokas mikäli KHL miehet eivät kisoihin lähde.
   
 25. Kaspo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Jari "tethered to the polestar" Viuhkola
  Fantasiarosteri ilman KHL-pellaajia. Eniten piti miettiä Anttoni Hongan ja Ville Koistisen välillä.

  Kristian Kuusela - Jarkko Immonen - Juuso Puustinen
  Miika Koivisto - Miro Heiskanen

  Julius Junttila - Mikael Ruohomaa - Sakari Salminen
  Topi Jaakola - Anttoni Honka

  Mika Pyörälä - Jani Lajunen - Michael Keränen
  Mikko Lehtonen - Teemu Kivihalme

  Lauri Korpikoski - Tomi Sallinen - Ville Leskinen
  Jani Hakanpää - Kristian Näkyvä

  Henrik Borgström

  Kaapo Kähkönen, Joni Ortio, Frans Tuohimaa

  KALE jyrähtää Kivihalmeelle pelilupa-asiat järjestykseen.

  Ehkä vähän kärppäpitoinen fantasiarosteri näyttää meikäläiseltä kehkeytyneen, aika outo juttu. Kukkosta en sentään ottanut mukaan!