Pystyykö eduskunta tähän?joten päätöksiä tulisi Marininin hallituksen yksinkertaisesti tehdä.
Pystyykö eduskunta tähän?joten päätöksiä tulisi Marininin hallituksen yksinkertaisesti tehdä.
Eduskunta pystyy. Niinistö kertoi, että hän seurailee eduskuntaa kuten Niinistön mukaan Marinkin. Kaksikkomme siirsi vastuun eduskunnalle - minne se myös viime kädessä kuuluukin. Nyt on eduskunnan käytettävä valtaansa. Mutta helppo sanoa, sillä SDP, Keskusta, Vas ja PS ovat edelleen ne samat puolueet, joissa NATO- ja myös amerikkalaisvastaisuus lepää.Pystyykö eduskunta tähän?
Jos nyt näin vakavalla aiheella kehtaa vähän vitsailla, niin tuli netissä vastaan ratkaisu nopeaan Nato-jäsenyyteen: julistetaan sota Norjaa vastaan ja antaudutaan välittömästi. Päästään Nato-jäsenyyden lisäksi öljyrahoihin kiinni ja saadaan takavuosien talviurheilumenestys takaisin. Eihän tässä diilissä voi kuin voittaa.
Toisaalta voi kysyä, miksi NATO-jäsenyysvalmistelu tapahtuisi salassa kun Suomessakin on useita voimia, jotka kertoisivat siitä heti Venäjälle? Salaaminen palvelisi korkeintaan kotimaista puoluepolitiikkaa ja en ole ihan vakuuttunut, että edes Marininin hallitus olisi näin typerä. Ison asian piilottaminen johtaisi ehkä rajuihin syytöksiin siitä, että jäsenyydellä ei ole suomalaisten mandaattia.Niin, nyt tilanne on se, että jäsennyyshakemusta joko tehdään kulisseissa, tai sitä ei tehdä ollenkaan, koska mitään ei siitä ole valunut yleiseen tietoon. Jos se taas jostain pompsahtaa demokraattiseen päätöksentekoon, niin silloin ainakin valmistelu on tehty salassa, koska kts. kohta 1.
Itse en alistaisi sitä ainakaan kansalaiskeskustelulle valmisteluvaiheessa. Syitä tuskin tarvinnee toistaa.
Eduskunta on heikko lenkki. Sitä saa mitä tilaa.Nyt on eduskunnan käytettävä valtaansa.
Valmisteluun kuuluu mm. asiasta etukäteen keskusteleminen niiden maiden kanssa, jotka ovat jo ymmärtäneet Natoon liittyä. Joillain mailla saattaa olla erilaisia ehtoja jäsenyyden hyväksymiselle, eikä Venäjä tyytyisi seuraamaan sivusta, jos näitä keskusteluja käytäisiin julkisesti. Diilit siis tehdään valmiiksi, ennen jäsenyyden jättämistä. Myös eduskunnassa on yksilöitä, joiden ymmärryksen taso on erittäin matalalla, ja näiden kanssa tulee käydä perehdytystä, opetusta ja ymmärryksen varmistusta etukäteen. Tässäkään Venäjä ei seuraisi hiljaa sivusta.NATO-hakemusta pitää valmistella salassa ja samalla alistaa se eduskunnalle, niinkö?
Niin, nyt tilanne on se, että jäsennyyshakemusta joko tehdään kulisseissa, tai sitä ei tehdä ollenkaan, koska mitään ei siitä ole valunut yleiseen tietoon. Jos se taas jostain pompsahtaa demokraattiseen päätöksentekoon, niin silloin ainakin valmistelu on tehty salassa, koska kts. kohta 1.
Itse en alistaisi sitä ainakaan kansalaiskeskustelulle valmisteluvaiheessa. Syitä tuskin tarvinnee toistaa.
Toisaalta voi kysyä, miksi NATO-jäsenyysvalmistelu tapahtuisi salassa kun Suomessakin on useita voimia, jotka kertoisivat siitä heti Venäjälle? Salaaminen palvelisi korkeintaan kotimaista puoluepolitiikkaa ja en ole ihan vakuuttunut, että edes Marininin hallitus olisi näin typerä.
No niin, eli nyt voidaan siis sanoa, että mitään valmistelua ei ainakaan tällä hetkellä ole käynnissä, koska täydelinen radiohiljaisuus. Tai ehkä siitä on keskusteltu jossain piilopirtissä Marinin ja Niinistön kesken, jota paikkaa airistolaiset eivät ole onnistuneet mikittämään. Ensi viikolla voi taas olla asia eri.Toisaalta voi kysyä, miksi NATO-jäsenyysvalmistelu tapahtuisi salassa kun Suomessakin on useita voimia, jotka kertoisivat siitä heti Venäjälle? Salaaminen palvelisi korkeintaan kotimaista puoluepolitiikkaa ja en ole ihan vakuuttunut, että edes Marininin hallitus olisi näin typerä. Ison asian piilottaminen johtaisi ehkä rajuihin syytöksiin siitä, että jäsenyydellä ei ole suomalaisten mandaattia.
Eduskunta on kuitenkin se taho, joka päätöksen todennäköisesti tekee. Olettaen, että päätös tehdään ennen Venäjän ohjusiskua tms. Joku aika sitten tuntui mahdottomalta kirjoittaa näin. Mutta tahallinen viivyttely Suomen NATO-jäsenyyden osalta alkaa maksaa hintaansa. Venäjän toimia ei voi kukaan ennustaa seuraavaksi. Sanotaan edes vuosina 2023-2025.Eduskunta on heikko lenkki. Sitä saa mitä tilaa.
No niin, eli nyt voidaan siis sanoa, että mitään valmistelua ei ainakaan tällä hetkellä ole käynnissä, koska täydelinen radiohiljaisuus. Tai ehkä siitä on keskusteltu jossain piilopirtissä Marinin ja Niinistön kesken, jota paikkaa airistolaiset eivät ole onnistuneet mikittämään. Ensi viikolla voi taas olla asia eri.
No riittäisi että twitteria osaisivat lukea jos tällaista valmistellaan. Sen verta olen kuitenkin Perussuomalaisten puolesta huhuja kuullut että Nato-kanta olisi lähtökohtaisesti Kyllä.
Niin, pitääkö minun nyt kuvailla tunti tunnilta ja kohta kohdalta tämä proseduuri? Joo, en pysty siihen.Eli sinulla ei ole edes hypoteettista teoriaa tähän miten asian valmistelu olisi kuliseissa mahdollista.
Valmisteluun kuuluu mm. asiasta etukäteen keskusteleminen niiden maiden kanssa, jotka ovat jo ymmärtäneet Natoon liittyä. Joillain mailla saattaa olla erilaisia ehtoja jäsenyyden hyväksymiselle, eikä Venäjä tyytyisi seuraamaan sivusta, jos näitä keskusteluja käytäisiin julkisesti. Diilit siis tehdään valmiiksi, ennen jäsenyyden jättämistä. Myös eduskunnassa on yksilöitä, joiden ymmärryksen taso on erittäin matalalla, ja näiden kanssa tulee käydä perehdytystä, opetusta ja ymmärryksen varmistusta etukäteen. Tässäkään Venäjä ei seuraisi hiljaa sivusta.
Niin, pitääkö minun nyt kuvailla tunti tunnilta ja kohta kohdalta tämä proseduuri? Joo, en pysty siihen.
Kaikki 3 tarvitaan. Eduskunta on vaikein. Marin näytti jo melko valmiilta natottajalta ja Sale ei paina jarrua.Eduskunta on kuitenkin se taho, joka päätöksen todennäköisesti tekee.
Ei ollenkaan huono vaihtoehto.No mennään sitten sillä että täytetään joku lappu ja se kuka tätä kritisoi voi muuttaa Venäjälle.
Olisikin PS puolueena myönteinen! Nyt on 4-5, toki tärkeää henkilöä ehkä myönteisiä. SDP ja Keskusta ratkaisee. Niissäkin nuorempi väki taitaa olla kelkkaansa käätänyt, mutta vanhat jäärät pitävät vanhat kantansa. Kokoomushan on jo fiksuuntunut, Vihreät kaiketi matkalla.
Eikö murha ole ollut perinteinen?Mitähän lahjoja Putin haluaa?
Noin vuorokausi lisää, ja Jatkoajan virtuaalisessa äänestyskopissa on tapahtunut seuraavaa:Tämä äänestys on nyt ollut käynnissä 10,5 vuorokautta. Liittymisen tai oikeammin jäsenhakemuksen jättämisen puolesta on äänestänyt melkein 90 % osallistuneista, kun taas vastaan änkyröivälle kannalle on jumittunut hieman yli 10 % äänensä antaneista. Tätä kirjoittaessani ääniä on annettu yhteensä 458. Vastaajakunta ei varmastikaan edusta tasaisesti kaikkia äänestysikäisiä suomalaisia, mutta näin selkeä tulos tällä vastaajamäärällä antaa selvän viitteen siitä, missä tällä hetkellä mennään.
Vastaavia äänestyksiä on eri sivustoilla ja sosiaalisessa mediassa muuallakin. En ole tehnyt mitään varsinaista läpileikkausta niihin, mutta tulokset vaikuttavat olevan selkeästi kallellaan jäsenhakemuksen jättämisen suuntaan. Toki tällaisen äänestyksen tulos riippuu myös otannan mahdollisesta biasoituneisuudesta. Jos kommunistitaustainen Suomen Rauhanpuolustajat (johtokunta koostuu edelleen vahvasti SKP-taustaisesta ja muutoin laitavasemmistolaisesta ääriaineksesta) tekisi aiheesta äänestyksen keskuudessaan, niin tuloksen tiedämme jo etukäteen. Vastaavasti kantoja on kysytty useampaan kertaan myös mm. Upseeriliiton jäseniltä, ja ne ovat olleet jo kauan NATO-jäsenhakemukselle selvästi myönteisiä.