Hyvä viesti. En kuitenkaan vielä hätiköisi noista eos/tyhjää asiasta tällä hetkellä mieltä olevista edustajista. Annetaan nyt heille työrauha muodostaa kantansa ihan rauhassa. Se Nato-selonteko on valmis ihan näillä näppäimillä. Mutta. Kun selonteko on valmis ja asia eduskunnassa asianmukaisesti käsitelty, niin odotan joka ikisen edustajan painavan äänestyksessä joko jaa tai ei nappia. Poissaolo näin tärkeästä äänestyksestä ei ole sallittua, ei edes silloin kun kyseessä on omat hautajaiset. Tyhjää äänestäneiden nimi ylös. Pidetään ne otsikoissa vaaleihin asti. Sen jälkeenkin vielä, ettei kukaan vaan vahingossa palkkaa sellaisia selkärangattomia luusereita yhtään mihinkään.
Olen tämän tainnut jo pari kertaa mainitakin, mutta sen verran isoista asioista kysymys, että menköön nyt vielä.
Näinhän se mennee, mutta heitän pari kommenttia kuitenkin vaikka niitä ei pyydetty.
Viro, Latvia ja Liettua liittyivät välittömästi NATOon (1990-luku) kun se oli mahdollista, koska olivat kokeneet mitä tarkoittaa Neuvostoliiton/Venäjän alla oleminen. Heille Neuvostoliitto = Venäjä eikä kyse ole russofobiasta vaan todellisista kokemuksista.
Suomi ei liittynyt tuolloin NATOon, koska meillä on "erityinen Venäjä -suhde", mikä on todettu useilta tahoilta vääristyneeksi todellisuudeksi. Erityinen Venäjä-suhde tarkoitti tuolloin ja näyttää osittain olevan vieläkin sitä, että Suomi tekee niin kuin Venäjä tahtoo ja bonuksena tietyt henkilöt saavat siitä poliittista valtaa tai taloudellista valtaa tai sekä että: kyse on vallasta.
Monet tutkijat ovat todenneet, että suurin Suomen turvallisuuspoliittinen uhka tule idästä - aina ja iänkakkisesti. Siihen myös puolustusdoktriini on perustunut eli puolustus on aina tiennyt mitä vastaan taistellaan jos taistellaan.
Venäjä on osoittanut taas luotettavuutensa. Venäjä tekee mitä haluaa - onnistuuko se vai ei, ei tunnu olevan tärkeää. Tärkeää on uhoaminen, muiden uhkailu. Venäjään ei voi luottaa.
Jos tätä ei historiasta ole opittu, on peruskoulu epäonnistunut. Jos kansanedustajat eivät tätä tiedä, on peruskoulu epäonnistunut vielä selvemmin.
En laita tätä kehitystä peruskoulun syyksi vaikka siltä tuntuukin, mutta laitan tämän meidän syyksi: valitsemme edustajiksemme ihmisiä, jotka eivät ole kykeneviä tekemään päätöksiä suuntaan tai toiseen, vaikka aikaa on ollut (toki osa edustajista ei ollut edes syntynyt aikoina jolloin parasta ennen umpeutui).