Meillä on joko pulaa hyvistä veronmaksajista tai sitten liikaa palveluita kansalaisille.
En kuitenkaan tiedä, että kannattaako esimerkkiä sittenkään oottaa siitä liki banaanivaltio Yhdysvalloista kaan, sillä demokratiapuheistaankin huolimatta on kyllä yksi epätasa-arvoisimmista maista koko maailmassa.
Veroja kyllä ansiokkaasti sielläkin keräillään, mutta ei niillä juuri mitään aikaan saada kuitenkaan.
Kyllä se ihmisistään huolenpitäminen kuitenkin lienee loppu viimeksi sen valtion kulloisenkin hallinnon tärkein tehtävä, ja lienee myös ainoa todellinen tapa turvata sen valtionsa olemassaolo, kuin sen turvallisuuskin.
Jos siellä ei tullakaan maailman rikkaimmiksi, niin siellä on kuitenkin hyvin hoidettuna sen verran koulutettua sekä sitoutunutta porukkaakin, että se myös kykenee aina innovoimaan.
En usko kuolevani siihen, jos tavaratalon tuote määrät vähenisi jokusen tuotteen myötä, joten en koe elämän silloin ennen ahneudun repeämistä olleen pelkää tuskaa kuitenkaan.
Mieluummin valitse aina sen tasa-arvoisemman yhteiskunta, laajan oikeudenmukaisen verotus pohja, pienemmät palkkaerot, sekä vähemmän keskittyneen yhteiskunnan, jossa kykenee elämään myös muualla kuin jo kohta muutaman täyteen tupatun ja kalliiksi käyvän kaupungin alueella.
Ja kas, silti voidaan olla markkinataloudessa, mutta ei sen(kään) äärilaidoilka, jossa ihmisen ainoa arvo on olla vain hyödyke, ja usein vieläpä aina jonkun toisen hyödyksi.
En siis näe rahan keskittymistä hyvänä suuntana, ja jo nyt on nähtävissä että enemmän verottamalla ohjautuisi rahankäyttö vähän järkevämpiin kohteisiin, kuin mitä nyt on useinkin tuntuu tapahtuvan.