Suomen Presidentinvaalit 2012

  • 592 007
  • 4 075
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Mutta luvuista tiedän. Siitä mitkä on paperintuotannon tuotantotekijäkustannukset ja miten ne jakaantuu. duunarein palkat (jotka on paperilla korkeat, juuri siksi, että ne ei oo niin merkittäviä lopputuotteelle ) eivät ole merkittävä syy paperiteollisuuden pakenemiselle suomesta. Eikä ole energiankaan hinta, vaikka SITÄkin poliittisista syistä mouhotaan.

Syy on puun ja kuljetusten hionta ja saatavuus ja nopeus.
Varmasti mainitsemillasi asioilla on merkitystä, mutta niin on poliittisilla kysymyksillä ja lakkoherkkyydelläkin. Suomalaisten alttius lakkoiluun on tekijä joka osaltaan vaikuttaa siihen että tuotannon ylikapasiteettia karsitaan Suomesta eikä jostakin muualta. Eikö Ahosen muutama vuosi takaperin masinoima vähän helvetin pitkä lakkoilu ynnä pienemmät eripurailut sitten ole omiaan heikentämään tehtaiden toimitusvarmuutta, ja sitä kautta saatavuutta ja nopeutta? Jos asiakkaat eivät voi luottaa siihen että tilattua tavaraa tulee nopeasti ja luotettavasti, niin pakkohan siinä on muita vaihtoehtoja hakea. Ja pidemmän päälle suosia näitä muita toimittajia, kun suomalaisista kommareista ei koskaan tiedä milloin ne taas pistävät persettä penkkiin.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä tämä kivikautinen fossiili koittaa kaivertaa jotain virtuaaliluolan seinille:

Tästäkin huolimatta tuntuu, että olet enemmän Niinistöä vastaan, kuin Haaviston puolesta.

Täällä on suurin osa Niinistön kannattajakuntaa, joten näin ylivoimaista suosikkia vastaan täytyy joidenkin löytää syitä toiseenkin suuntaan, muutoin keskustelu kuolee kokonaan.

Tässä taannoin oli mediassa esillä muutamien huippujohtajien hulppeat eläkkeet, joiden rahoittamiseen on jossain määrin käytetty yhteiskunnankin rahaa ns. tasausrahastojen muodossa.

Tässähän tuohon on linkki. Parempi laittaa näin, kuin kirjoittaa pitkiä pätkiä:

Aamulehti


Mitään laitonta asiassa ei ole kuitenkaan tapahtunut.

Ehkei niin, mutta mitenkähän mun sisäinen omatunto kolkuttaisi tuosta. Ota huomioon, että jostain syystä johtajat kuitenkin valehtelivat mistä ne rahat tulivat. Ei siis ihan reilu meininki- fiilis heilläkään näemmä.Jossain haiskahti.

Jos Noitarummulla on näyttöä toistaiseksi paljastumattomista talousrikoksista kuten yllä lainatussa viitattiin, niin nimiä vaan esille. Jos ei ole, niin joutavanpäiväinen vihjailu kannattaa lopettaa ihan alkuunsa.

Älä vedä papua nekkuus. Poliisilla on talousrikososasto, jonka tehtävä on hoitaa julkisuuteen näitä roistoja, ei yhden pienen Noitarummun=)

Ihan muutamissa kohdissa kirjoittajalta tulee jossain määrin asiallisiakin perusteluja näkemyksilleen, mutta suurin osa hautautuu käsittämättömän kateuspropagandan ja sekopääidealismin projisoimiin todellisuuspakoisiin harhakuviin.

Kateus? Mistä mielestäsi olen kateellinen? Huomioi se, että en ole koskaan ollut kateellinen seuraavantyyppisistä asioista: naapurilla uudempi auto, hienompi kämppä, isompi pankkitili jne. Haluan vain, että maailma olisi oikeudenmukaisempi ja sitä se ei ole edes Suomen mittakaavassa, jos kuilu rikkaiden ja köyhien välillä kasvaa, niinkuin on todettu. Se EI OLE sekopäisyyttä, eikä kateutta.

Kaukana näyttää olevan sun ajatusmaailmasi mun maailmastani,mutta pitäneekö tuota toisaalta ihmetellä. Näyt olevan fanaattinen kokkari. Tulen kyllä yleensä toimeen kaikkien kanssa, teikäläistenkin, sillä miesystäväni on Kokoomuksen kannattaja,mutta ei toki fanaatikko. Kirjallisuus yhdistää meitä ja leikillisesti hän minua kutsuu omaksi pikkukommaritytökseen. Minulla ei todellisuudessa ole tällä hetkellä ainakaan puoluetta, johon sitoutuisin. Sen sanon, että sydän on kuitenkin vasemmalla.

jatkuu....
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
jatkoa...

Kokoomuksen laajaan kannatukseen on jokin syy tai paremminkin useita syitä, samoin kuin siihen miksi jengi ei enää halua äänestää vasureita. Niin, miksi on näin?

En tiedä todellakaan. Ehkä tämä politiikan pitkäaikainen mielenkiinnottomuus ihmisten parissa on tehnyt osansa, toisaalta mitä media suoltaa niin se voi joitakin aivopestä. Leipää ja sirkushuveja, senhän tiesivät valtaapitävät jo antiikin aikoina. Nyt on alettu hieman ottamaan asioista selvää, mutta paljon on sellaisia, jotka menevät trendikkään virran mukana. Näitä on aina. Toisaalta miesystävääni harmittaa nyt, kun on mennyt Salea äänestämään. Sanoo,että hätäili ja tekisi toisin, jos voisi perua,eli pitää Haavistoa parempana. Tällaisia ajatuksia voi olla muitakin. Tutkimattomat ovat äänestäjien tiet, vaikka niitä tutkia yritetäänkin.

Ovatko nämä henkilö- vai puoluevaalit? Vai jotain siltä väliltä? Mikä on presidentin mahdollisuus vaikuttaa arvojohtajana?

Niinistö on Kokoomuksen kasvot mun silmissä, aivan kuten vaikkapa Soini Persujen. Uskon, että näin asiat mieltää moni muukin. Itselläni on todella vaikeaa erottaa puoluetta ja Niinistöä ja ajatella näitä vaaleja pelkästään henkilövaaleina.

Kekkosen aikana taisi arvojohtajuus olla melkeinpä dikataattorin luokkaa, vaikka varmasti hyviäkin asioita tehtiin.Nyt asiat ovat muuttuneet. En tiedä kulissipeleistä mitään, joten ulkoisesti ei valtavaa merkitystä kuitenkaan ole Suomen sisäiseen politiikkaan. Suurin siinä, kun tekee vierailuja muualle ja antaa sitä kautta Suomi-kuvaa.

Noin muuten ansiokkaassa vuodatuksessasi, tämä pisti silmään. Kenties vilpittömästi, kenties vaalistrategisesti, Haavisto perännyt koko ajan maltillista ja vastapuolta kunnioittavaa keskustelua.

Mielestäni sellaiset kirjoitukset, joissa Pekan ja Antonion rakkautta verrataan seksiin eläimen kanssa ei ansaitse kenenkään kunnioitusta. Tuollaiset mielipiteet ovat niin sairaita, että niiden lähettäjää ei pidä paapoa vaan neuvoa hoitoon. Todella SAIRASTA!Jotain rajaa.

Avaatko hieman tuota, miten kokoomus (tai mikään muukaan puolue) ottaa köyhiltä ja antaa rikkaille? Siis mitä käytännössä tuolla tarkoitat? Mitä tulee tuloeroihin, luokkayhteiskuntaan, yt-neuvotteluihin ja kvartaalitalouteen, niin mitä siis tarkalleen ottaen haluaisit muutettavan? Pitäisikö mielestäsi yt-neuvottelut poistaa ja yritykset jotenkin lailla pakottaa pitämään palkkalistoillaan työntekijöitä, vaikka yritys katsoisi, että toimintaa olisi mahdollista tehostaa henkilöstöä vähentämällä? Vai mitä oikein tarkoitat yo. tekstilläsi?

Sulla on kysyttävää niin paljon, että kirja ei taitaisi riittää perusteelliseen pohdintaan. Laitan nyt jotain typistettyä pakostakin. Paljon olet varmaan jo poiminut muiden kirjoituksistakin.

Tehokkuus. Siinäpä sana, jolla voi yksinkertaisimmin kuvata kapitalismin ydintä. Sitä hokee Kokoomuskin. Ihan sama jaksaako ihminen kaiken sen tehokkuusvaatimuksen takana. Työpaikat vähenevät, samat ihmiset tekevät potkittujen työt omien lisäksi ja siltikin pitää vielä jaksaa, ettei vaan lennä pihalle. Ylitöitä ilman palkkaa, tätä tiedän tapahtuvan, eikä työntekijä uskalla sanoa mitään. kun pelkää, että tulee potkut. Enää ei riitä pieni voitto, pitää olla merkittäviä. Ahneus on loputon.

Kvartaalitaloudesta/-kapitalismista voisi puhua hirvittävästi, mutta riittää ,kun totean, että se on syvältä. Enää ei riitä pitkäjännitteisyyttä ja visioita pitkälle, vaan kaikki tapahtuu vuosineljänneksittäin. Ei kyetä katsomaan enää kokonaisuuksia. Pörssiyhtiöiden keinottelut, veronkierrot, talousrikokset, näitähän aika ajoin putkahtelee ilmoille. Nämä kaikki ottavat köyhiltä antaen rikkaille ja ottavat myös Suomelta.
Tämä kvartaali-ilmiö on joka paikassa julkisissa palveluissa. Se tuottaa ahdistusta, painetta, pahoinvointia. Näillä puolestaan on omat seurauksensa.

jatkuu...
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
jatkoa...

Luin, että YK:n UNDP:n raportissa inhimillisen kehityksen indikaattoreita tutkittaessa Suomi sijoittui koko maailmaa ajatellen 10:nneksi. Hienoltako kuulostaa?Ehkä joistakin, mutta ottakaas huomioon, että meidän edelle menivät sellaiset maat kuin Usa ja Japani. Eipä ole hurraamista.

Kun me olemme tämän kvartaalitalouden lumoissa, niin moniko ajattelee, että kvartaalikapitalismiin kuuluu vallan siirtäminen harvain käsiin. Pitäisi huolestua? Eihän toki, huomennakin jatkuu Top Chefit ja muut vastaavat. Se rauhoittaa.

Kokoomuksen keskeinen teema on pitää työn verotus kohtuullisena, jolla pyritään ylläpitämään ostovoimaa. Vasemmisto taas haluaisi nostaa työn verotusta. Joten jos syytät Kokoomusta työn verottamisen korkeasta tasosta kannattaa sitä tähtäintä siirtää muutama jos toinenkin aste vasemmalle.

Työstä ja tästä ajasta on tehty hyvä kirja. Vaativa lukijalle, mutta antaa ajattelemisen aihetta paljon. Se on professori Juha Siltalan Työelämän huonontumisen lyhyt historia. Suosittelen. Siinä on riittävästi jokaiselle sellaista faktaa, että en edes yritä niitä tänne suoltaa.
 
Tämä on tunnepohjainen reaktio, joka ei lukujen valossa pidä paikkaansa. Olen itse koulutettu paperitehtaaseen, mutta en siä opiskeluaikojen jälkeen ole ollut, joten hengestä en tiä…

Mutta luvuista tiedän. Siitä mitkä on paperintuotannon tuotantotekijäkustannukset ja miten ne jakaantuu. duunarein palkat (jotka on paperilla korkeat, juuri siksi, että ne ei oo niin merkittäviä lopputuotteelle ) eivät ole merkittävä syy paperiteollisuuden pakenemiselle suomesta. Eikä ole energiankaan hinta, vaikka SITÄkin poliittisista syistä mouhotaan.

Syy on puun ja kuljetusten hionta ja saatavuus ja nopeus.

Se, että paperimiehen palkka ei vastaa tosiaankaan koulutustasoa, tai että rakenteet ovat oikeasti jäykkiä, ei tarkoita silti, että ne olisivat kovin merkittäviä paperin hinnan kannalta. Peritaatelisesti voi olla mieltä, että se on väärin, mutta pragmaattisesi tolla ei vaan ole merkitystä.

Et sitten ottanut millään tavalla kantaa jatkuvaan lakkoiluun ja huonoon työmoraaliin jonka kautta tuottavuus laskee. Nämä ovat ne pahimmat ongelmat markkinoiden kaukaisen sijainnin (lue 2000 Km Eurooppaan) lisäksi.
Punaisten lasien läpi noita seikkoja ei toki näe.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Pörssiyhtiöiden keinottelut, veronkierrot, talousrikokset, näitähän aika ajoin putkahtelee ilmoille. Nämä kaikki ottavat köyhiltä antaen rikkaille ja ottavat myös Suomelta.
Vastauksesi kysymykseen "miten kokoomus (tai mikään muukaan puolue) ottaa köyhiltä ja antaa rikkaille?" ei ollut rakenteeltaan täysin selkeä, mutta yritätkö siis sanoa että kokoomus (tai joku muu puolue) kannattaa/ajaa näitä yo. lainauksessa esittämiäsi asioita?
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
ahdistusta, painetta, pahoinvointia.

Ei Kokoomus aja tällaista, niin kuin harva puolue muutenkaan. Näkisin kuitenkin, että silloin kun yrittäjyys halutaan tehdä mahdollisimman kannattamattomaksi ja yritykset ajaa mahdollisimman ahtaalle, jonka voi sanoa yhtä kärjistetysti olevan vasemmistopuolueiden intresseissä, niin edellämainittuja asioita ilmenee takuulla. Yleensähän työntekijät voivat hyvin silloin kun yritykset voivat hyvin.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos nyt katsoo vaikkapa Noitarummun viestejä, niin niiden ristiriita on siinä että se maailma jossa tuollaista argumentaatiota käytettiin on lakannut jo kauan sitten olemasta. Suhteellinen köyhyys ei tietenkään lakkaa olemasta milloinkaan, ainakaan siinä mielessä että varallisuus ei jakaudu tasan paitsi jonkin väkivaltaisen jakotoimituksen kautta. Varallisuuden jakautumista olennaisempi asia on kuitenkin hyvinvoinnin jatkuva tuottaminen ja sen jakaminen ympäri yhteiskuntaa. Tähän on tarvittu runsaat puoli vuosisataa rauhan aikaa, suht vakaat yhteiskunnalliset olot ja hyvinvoinnin jakamisen periaatteet perustuen demokraattiseen päätöksentekoon.

Ja sen hyvän jakamisen leikkaamiseen ei ole tarvittu kuin hetki. Sosiaalinen turvaverkko on revennyt isoiksi rei´iksi, joista yhä useampi putoaa ja näkee jopa sitä nälkääkin, kun toimeentulotukea yhä useampi tarvitsisi, mutta tarveharkintaisena joku sosiaalitantta siitä ylijumalana päättää, riippuen millä fiiliksellä milloinkin on. Lisäksi raha tulee tilille silloin kun tulee, ainakin sen perusteella mitä olen kuullut. Ei ole tullut tätien mieleen, että elää pitäisi tuen odottamisen aikanakin. Kaikilla ei ole sukulaisia auttajina.

Monille muillekin sanoisin, että eivät kaikki sossua tarvitsevat ole kattoonsylkijöitä. Itse tunnen erään miehen joka on ikänsä tehnyt töitä ja nyt +40 v eronneena ratkesi juomaan pariksi vuodeksi. Hakee töitä ja ei saa. Ikärasismin lisäksi tuo parin vuoden vaikea aika kummittelee aina. Hän on tehnyt lukemattomia erilaisia töitä ja ammattikoulutus on metallialalta. Edes papereita ei tule takaisin, vaikka mies elää niin pienillä tuloilla, että se on jo ihmisyyden häpäisemistä Suomessa. Sellaiselle kopioidenkin uudellenotto on iso asia. No, tämä ei mahtune monenkaan ajatuksiin, sillä eihän Suomessa näin tiukilla kukaan ole.Ei voi olla, niinhän.

Hän ainakin joutuu maksamaan vuokran itse ja vasta sen jälkeen, kun lähettää todisteen siitä maksusta tulee asumistukikin.Eli ei mene rällästykseen ja sitten sossu hoitaisi kaiken, kuten täällä jotkut kirjoittavat. Kun tällaisessa elämäntilaneessa elävät ihmiset käyvät työkkärissä ja kirjoittavat sitä työtön, työtön, työtön, ei pidä ihmetellä, että alkaa tulla mielenterveysongelmiakin osalla. Sitten kun itsetunto on saatu alas, ei pitkäaikaistyöttömät pian uskalla lähteäkään minnekään, kun luotto itseensä on loppunut. Kuinka paljon tällaisille asioille laitetaan painoa. Epäilen, että tuskin paljoakaan. Halveksin niitä, jotka painavat sellaisten ihmisten pään pinnan alle, jotka ovat jo kaulaansa myöten suossa. Suomessa on monissakaan asioissa tajuta mikä on ennaltaehkäisy. Terveydenhoitomenotkin pienenisivät, jos tähän tartuttaisiin oikeasti kiinni.

Toisaalta, laulavathan demaritkin työväentalolla "työn orjat sorron yöstä nouskaa". Kemujensa päälle demarit ajavat sitten Audeilla ja Avensiksilla tiilitaloilleen katsomaan kaapelikanavia ja tekemään netissä osakekauppoja. Metka juttu tämä työn orjuus. Maailma on vaan muuttunut sekä köyhien että demareiden ympärillä. Köyhä 50 vuotta sitten ja demari 50 vuotta sitten eivät tunnistaisi enää nykypäivän "kollegoitaan" jos sellaisia kohtaisivat.

En ole nähnyt Audeja ainakaan niissä tilaisuuksissa, joissa olen joskus käynyt kuuntelemassa, enkä tunne yhtään demaria, jolla olisi osakkeita. Ehkä sitten Helsingissä tai jossain muussa isossa paikassa? Vasemmistoliiton Vappujuhlassakin vanhoilla rämöillä ihmiset päästelivät. Piti mennä sinne, koska mediassa ei paljon työväenlauluja kuule enää. Vappuhan on nykyisin vain ylioppilaiden juhla ja ryyppäyspäivä. Sikäli varmaan on muuttunut, vaikka en ihan niin vanha olekaan, että voisin kertoa jotain 50 vuoden takaisia asioita:) Muuttunut maailma on varmasti myös oikeiston puolelta. Vähän näen tarpeettomana tällaista rinnastusta.

Sivistysvaltion tunnistaa siitä, että se pitää huolen vähäisistään. Se on ainakin mun mittari myös ihmisyydestä. Siinä vaiheessa, kun meille tulee jenkkimalli, niin olen valmis lähtemään maasta. Sitähän oikeisto ihailee, mitä rapakon takana pienelle ihmiselle tehdään.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Tehokkuus. Siinäpä sana, jolla voi yksinkertaisimmin kuvata kapitalismin ydintä. Sitä hokee Kokoomuskin. Ihan sama jaksaako ihminen kaiken sen tehokkuusvaatimuksen takana. Työpaikat vähenevät, samat ihmiset tekevät potkittujen työt omien lisäksi ja siltikin pitää vielä jaksaa, ettei vaan lennä pihalle. Ylitöitä ilman palkkaa, tätä tiedän tapahtuvan, eikä työntekijä uskalla sanoa mitään. kun pelkää, että tulee potkut. Enää ei riitä pieni voitto, pitää olla merkittäviä. Ahneus on loputon.
Sulla on nyt aivan kieroutunut käsitys siitä mitä firmat tai Kokoomus tahoillaan haluavat edesauttaa.

Hyvinvointi on työntekijän ja työnantajan välisissä suhteissa kahden kauppa. Homma ei toimi eikä kumpikaan menesty jos molemmilla ei mene hyvin.

Yhtäältä vain kannattava yritys voi luoda työntekijöilleen turvaa ja hyvinvointia, ehkä jopa kasvaessaan uusia haasteita ja mahdollisuuksia. Huonosti kannattavassa yrityksessä nämä puitteet riskeerataan. Ainoastaan kannattava yritys voi kehittää toimintaansa asiakkaan eduksi ja olla hyvä työnantaja.

Toisaalta myös työntekijöiden hyvinvointi on aivan keskeinen edellytys sille että yritys voi ylipäätään tavoitella kannattavuutta. Mikään yritys ei tieten tahtoen halua pahaa työntekijöilleen, vaikka sinulla jostakin syystä sellainen käsitys lieneekin.

Jonkinlaisen tehokkuuden odottaminen on tietysti ihan ymmärrettävää. Kyllä työn vastineeksi pitää voida odottaa jotain säällisiä tuloksiakin, myös suhteessa henkilön kustannustasoon. Kuten tuossa hammer lynx edellä rivien välistä vihjasi, niin esimerkiksi paperiteollisuudessa on katsottu pakon sanelemana työntekijäpuolen rahanahnetta perseilyä pitkään. Julkispuolella taas hassataan verorahoja joutavanpäiväiseen kahvisteluun, loputtomiin tietojärjestelmäprojekteihin ja ammattitaidottomasta esimiestoiminnasta sekä valvonnan puutteesta johtuvaan päämäärättömään löysäilyyn. Kokemusta on, ja niin paljon lähipiiriä toimii kunnissa ja valtiolla töissä että case-esimerkkien määrälle ei äkkiä loppua löytyisi.

On ihan selvää että tässä maailmassa tapahtuu kilpailusta, rakennemuutoksista ja ties mistä johtuvia yrityskauppoja, tuotannon supistamisia ja sitä myötä myös irtisanomisia. Tämä ei ole sen enempää sinun, minun tai Kokoomuksenkaan vika. Joissakin tapauksissa voi tosin sanoa, että ay-liikkeellä on ollut ainakin myötävaikuttava rooli siihen että tuotantoa on lakkautettu Suomesta ja että moni suomalainen on siinä rytinässä menettänyt työpaikkansa.

Yritykset ovat olemassa asiakkaitaan varten. Ei omia työntekijöitä tai jotakin "köyhiä" varten. Jos yritykseltä loppuvat asiakkaat tai bisnes sakkaa muutoin, niin silloin vastuunsa tunteva johto ja omistajat miettivät miten yritys pääsee aikakaudesta toiseen hengissä ja ehkä vielä pystyy vastaamaan kilpailuunkin jonakin päivänä. Se voi joissakin tapauksessa tarkoittaa irtisanomisia, tuotannon uudelleen järjestelyjä ja muita ikäviä asioita. Muut vaihtoehdot ovat vielä huonompia.

Hyvä yrityskansalaisuus on ihan toinen asia, ja on hienoa jos yritykset aivan vapaaehtoisesti esim. tukevat toiminta-alueensa vapaaehtoistyötä, urheiluseuroja, kulttuuriharrastuksia, lapsia, ikäihmisiä, veteraaneja ja ties mitä ja ketä. Jos firmalla menee taas huonosti, niin jossakin vaiheessa myös tämä toiminta supistuu tai loppuu kokonaan. Yhtä kaikki, kannattavuus on kaiken yritystoiminnan lähtökohta.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
En ole nähnyt Audeja ainakaan niissä tilaisuuksissa, joissa olen joskus käynyt kuuntelemassa, enkä tunne yhtään demaria, jolla olisi osakkeita. Ehkä sitten Helsingissä tai jossain muussa isossa paikassa?

Herranjumala sentään. Suomessa on hirveä määrä piensijoittajia ja myös iso määrä piensijoittaja demareita. Se että SINÄ et tunne ketään on täysin irrelevanttia, todennäköisesti hengaat kaltaistesi kanssa ja siksi sieltä ei löydy osakkeiden omistajia.

Sivistysvaltion tunnistaa siitä, että se pitää huolen vähäisistään. Se on ainakin mun mittari myös ihmisyydestä. Siinä vaiheessa, kun meille tulee jenkkimalli, niin olen valmis lähtemään maasta. Sitähän oikeisto ihailee, mitä rapakon takana pienelle ihmiselle tehdään.

Suomessa ei kukaan puolue tai järjestö kannata jenkkien mallia, päinvastoin.

Suomen "oikeisto" on Eurooppalaisessakin skaalassa hyvin vasemmalla, puhumattakaan jenkeistä jossa Demokraatitkin ovat Kokoomuksesta vähintään viisi naksua oikeammalla.

Tuo sinun angstisi on jo hälyyttävällä tasolla, olet täynnä täysin tyhjäpäistä paranoiaa ja vuosikymmeniä vanhoja näkemyksiä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
En ole nähnyt Audeja ainakaan niissä tilaisuuksissa, joissa olen joskus käynyt kuuntelemassa, enkä tunne yhtään demaria, jolla olisi osakkeita. Ehkä sitten Helsingissä tai jossain muussa isossa paikassa? Vasemmistoliiton Vappujuhlassakin vanhoilla rämöillä ihmiset päästelivät. Piti mennä sinne, koska mediassa ei paljon työväenlauluja kuule enää.
Normidemarit ovat suht keskiluokkaista porukkaa. Ei niitä rahapussin perusteella juuri erota keskivertoisista kokoomuslaisista tai kepulaisista. Osakkeitakin on satavarmasti muillakin kuin Tuomiojalla ja Heinäluomalla, joilta tietysti kunnon potit löytyykin. Ehkeivät demarit ihan joka mestoilla halua mainostaa osakkeistaan, mutta eiköhän ns. kansanosakkeisiin sijoittaminen viimeistään 90-luvulta alkaen koskenut demarienkin valtavirtaa siinä missä muitakin kansalaisia. Tietysti jos hengailet vain lähinnä muiden kommunistien kanssa niin sitten voi olla eri, etkä huomaa keitä demarit suunnilleen ovat.

Vasemmistoliiton kinkereillä voi käydäkin joku vanhalla saippualaatikko-Ladalla, sehän sopinee kapinatunnelmaan vallan letkeästi. Työväenlaulutkin ovat varmaan astetta rankempaa tavaraa kuin demarien pippaloissa. En tosin ihan varmaksi tiedä kun en kummissakaan saata käydä, mutta demarien "työn orjia" nyt näytetään vähän väliä ihan televisiossakin.

Muuttunut maailma on varmasti myös oikeiston puolelta. Vähän näen tarpeettomana tällaista rinnastusta.

Sitähän oikeisto ihailee, mitä rapakon takana pienelle ihmiselle tehdään.
Siis kuka täällä oikein rinnastaa ja vastakkainasettelee? Ihan samassa postauksessa noin ristiriitaista skeidaa? Nyt hei nukkumaan välillä ettei sulla lähde pimeässä mopo täysin käsistä.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Et sitten ottanut millään tavalla kantaa jatkuvaan lakkoiluun ja huonoon työmoraaliin jonka kautta tuottavuus laskee. Nämä ovat ne pahimmat ongelmat markkinoiden kaukaisen sijainnin (lue 2000 Km Eurooppaan) lisäksi.
Punaisten lasien läpi noita seikkoja ei toki näe.

Mä voisin ottaa tähän sen verran kantaa, että toki hammer lynx on jäljillä, mutta aika hyvin viime vuosina on paperitehtaissakin toimintaa tehostettu niin että minimimiehityksellä mennään. Vielä reilu 5v sitten, kun itsestäni tuli "paperiduunari", homma oli vähän eri. Asenne oli varsinkin vanhempien kanssa hieman se, että älä paina hommia, jottei muidenkaan tarvitse painaa hommia. Ja tuosta tuli joskus sanomistakin, koska itsellä ei ollut toiselta alalta tulleena, kouluttamattomana määräaikaisena, muuta valttia kuin oma työmoraali. Ja kiitos sen olen nyt vakituinen ja varmasti niin kauan tässä firmassa töissä kun tehdas pysyy toiminnassa tai itse haluan.

Tällä hetkellä skismaa ei enää herätä niin paljon duunareiden erilaiset työmoraalit vaan se, että vaikka eilen olisit painanut ihan homona hommia niin palkintona saat lisää hommia. Välillä jotkut esimiehet eivät edes päivää ehdi sanoa, kiitoksesta puhumattakaan, kun jo tullaan patistamaan lisäduuniin, mihin välttämättä ei olisi edes tarvetta. Sitä voi sitten jokainen miettiä, pitääkö kiirettä, jos palkintona urakoinnista ja hyvin tehdystä työstä annetaan lisää duunia palkan ollessa vakio. Voin rehellisesti sanoa, että joskus hommat vaan kestää "yllättävien ongelmien" takia pidempään, tosin 98% henkilöstöstä saa niihin menemään vieläkin pidempään. Sääli kun nykyään ei oikein tajuta sitä, että tyytyväinen työntekijä on helvetin paljon tuottavampi työntekijä kuin sellainen jota vituttaa koko ajan.

Tuo työmoraalista. Mitä palkkoihin tulee niin jokainen voi itse tehdä vuorotyötä 30v ja miettiä sen jälkeen mikä on fiilis. Epäsäännöllisestä työajasta pitääkin maksaa kunnon korvaus. Se ei sitten hetkauta pätkääkään jos kateellisia vituttaa. Ammatin valintakysymys. Ja mitä lukuihin tulee niin aika pieni osa koko potista koostuu työntekijöiden palkasta, niinkuin täälläkin on jo mainittu.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
tätä mieltä on Mikael Junger....tosin viestin piti mennä vaan kavereille ei julkiseen levitykseen :D

Ja kuten aina...TÄÄ OLI (jengikielellä) HUUMORIA! ;)

Lähde: Outo lipsautus Mikael Jungnerilta: - Ilta-Sanomat

Tamimaisesti voisi todeta, että "don't sing, if you can't hold the microphone". Jungner on ihan out of reach päivästä yksi alkaen. Pelikirja suli jo kauan sitten. SDP ottaa kyllä näissä vaaleissa historiallista pohjakosketusta.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
tätä mieltä on Mikael Junger....tosin viestin piti mennä vaan kavereille ei julkiseen levitykseen :D

Ja kuten aina...TÄÄ OLI (jengikielellä) HUUMORIA! ;)

Lähde: Outo lipsautus Mikael Jungnerilta: - Ilta-Sanomat

Ei helvetti sentään, miten nolo joku voi olla? Aikuinen mies käyttäytyy, kuin joku ES-teini. Voisiko Timppa tehdä palveluksen ja vetää nyt jo kuokkaan tuota saatanan syylänaamaa?

Kyllä taas ongelma saatiin Soinin äänestämisestä. Ei noista kolmesta vaihtoehdosta yksikään olisi ilman porua kelvannut.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
Ei helvetti sentään, miten nolo joku voi olla? Aikuinen mies käyttäytyy, kuin joku ES-teini. Voisiko Timppa tehdä palveluksen ja vetää nyt jo kuokkaan tuota saatanan syylänaamaa?
On ollut kyllä melkoista riemukulkua Jungerin taival SDP:n johtotroikassa. Käsittämättömiä lausuntoja ja lipsautuksia toisensa perään. Olin ihan sata varma, että tästä herrasta demarit saa todellisen veturin, mutta tää juna tais jäädä asemalle. :)
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Jungner on kyllä kaiken kaikkiaan tosi säälittävä tyyppi! No, demari mikä demari. Eipähän siitä leiristä kovin montaa fiksua koskaan ole tullutkaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Minä olen välillä vähän aprikoinut tuota suunnatonta Halos-vihaa, mitä tuntuu tietyissä piireissä esiintyvän. En oikein vain ole saanut sitä sisäistettyä - harmiton, maltillinen, toki keskimääräistä suomalaista paljon vapaamielisempi poliitikko (mutta niin on esim. Niinistökin). Ei missään tapauksessa tyhmä, vaan taitava ja kunnianhimoinen, ja aikoinaan myös epäsuosittuja asioita pelkäämätön veteraani. Nykyään toki haalistunut poliittisen eliitin laajan konsensuksen kannalle. (Ja varsinainen reaalinen radikalismi oli lähes olematon niinä teinipoliitikkovuosinakin - asia joka tuntuu menevän hienosti ohi suurimmalta osalta vastustajistaan.)

Kai siinä sitten on se olemus jotenkin häiritsevä - täällä on puhuttu Alepan kassoista tms. Ei pukeudu tyylikkäästi? En vain sisäistä. Kai sitä näin eteläpohjalaisena on niin kaukana eteläsuomalaisen luokka-ajattelun ulko- ja yläpuolella, ettei oikein perusta siitä onko jonkun isoisä ollut kellarijääkäri vai asunut kellarissa. Samahan se on onko alepan kassa vai af Dag och Natt, jos kerran ei ole Maakunnasta kotoosin. Turha edes yrittää.

Eihän Halonen mikään erityinen presidentti ole ollut, mutta en oikein usko, että nykyisellä perustuslailla ja nykyisissä olosuhteissa kenestäkään presidentistä tulee jotenkin merkittävä historiallinen hahmo. Ne ajat ovat menneet. Halonen puhutteli tiettyä osaa äänestäjäkunnasta ja nyt tulee toinen jotakuinkin yhtä maltillinen ja vapaamielinen presidentti, jonka imago sitten puhuttelee toista osaa. Kannattaako ihan oikeasti näistä toisarvoisista eroista tehdä jotain elämää suurempia (mielikuvitus-) kysymyksiä?
 

scholl

Jäsen
Minä olen välillä vähän aprikoinut tuota suunnatonta Halos-vihaa, mitä tuntuu tietyissä piireissä esiintyvän. En oikein vain ole saanut sitä sisäistettyä - harmiton, maltillinen, toki keskimääräistä suomalaista paljon vapaamielisempi poliitikko (mutta niin on esim. Niinistökin).

Miten niin harmiton? Jos arkistot avattaisiin niin selviäisi mihin kaikkeen hän on syyllistynyt 70 luvulla. Historia jotenkin unohdetaan nopeasti. Eikä pidä unohtaa myöskään sitä, että tuo äärivasemmistolaisuus ja mahdollinen vieraiden valtioiden kanssa huseeraaminen eivät ole ainoita syntejä, vaan hän on ollut presidenttinä jonkinlainen mielipidevaikuttaja ja myötävaikuttanut monien asioiden pilallemenemiseen ja kansakunnan taantumiseen nimenomaan presidentti-aikanaan, eikä pelkästään silloin aiemmin suomettumisen aikaan.

Vituttaa muuten toi joku Jussi-gaala. Aamun lehdissä kerrotaan, että kommarinäyttelijät ovat hehkuttaneet Haavistoa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Miten niin harmiton? Jos arkistot avattaisiin niin selviäisi mihin kaikkeen hän on syyllistynyt 70 luvulla.

Scholl, kuule, tiedän että olet vain hyvää tarkoittava barbie boy in the barbie world and life is plastic and fantastic etc., mutta onko järkevää osallistua poliittiseen keskusteluun, jos ei vain kiinnosta? Onhan niitä muitakin ketjuja, jossa aihepiiri jo luonnostaan sopii myös sellaisille, joilla on vähän evvk-asenne keskusteluun.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tarjalla ja Saulilla on juristin koulutus, joten jos Tarja on "alepan kassa", niin Sauli on kai sitten "pankin kassatoimihenkilö", kun on samanlainen koulutustausta Halosella ja Niinistöllä. Itse arvostan kaikkea työntekoa, joten en näkisi moittimista Alepan tai jonkun pankin kassan työssä, päinvastoin.

Se yhdistää myös Tarjaa ja Saulia, koulutustaustan lisäksi, että Tarja on Pertti-puolisonsa tukemana hoitanut 12 vuotta presidentin tehtävää aika tylsän tasaisesti, jolle jatkoa on odotettavissa myös nyt, kun Sauli ja baby-doll Jenni hyppäävät pressapariksi. Pitääkö sitten odottaa presidenttiparilta yhtään enempää v. 2012-18 Suomessa. Sanoisin, että toivottavasti ei, koska silloin on joku kriisi menossa maailmalla, joka saattaa liipata läheltä Suomeakin osittain tai kokonaan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
On ollut kyllä melkoista riemukulkua Jungerin taival SDP:n johtotroikassa. Käsittämättömiä lausuntoja ja lipsautuksia toisensa perään. Olin ihan sata varma, että tästä herrasta demarit saa todellisen veturin, mutta tää juna tais jäädä asemalle. :)

Mikael Jungner on aivan ehdoton ihanteeni. Yleinen lahjattomuus ja pyrkyryys yhdistyvät hänessä outoon julkisuudenkipeyteen tavalla, jota tässä maassa ei ole nähty aikoihin. Jungner on kuin yliaktiivinen koiranpentu, joka yrittää miellyttää koko ajan, mutta siinä sivussa se kuseskelee jatkuvasti kengille ja nylkyttää nilkkoja. Kunnes sanotaan: Ei! Sitten seuraakin 10 sekunnin hiljaisuus ja sama puberteettikiimainen ralli jatkuu "mutta oonhan mä oikeesti ihana, enkö olekin?" katse ei väisty koskaan. Martina Aitolehto ei ole mitään Mikaelin rinnalla "turhin julkkis" -kisassa. Tosimies olisi seisonut tuossakin sanojensa takana: "Joo, niin kirjoitin, mitä sitten?"

Mikke Jungner - hänhän on demari, joka omistaa osakkeita. Jouko Turkka - siinähän on kommari, joka omistaa osakkeita. Sitten on mun anoppini, leskirouva, joka omistaa ylimääräisen yksiön. Hän kutsuu sitä "sijoitusasunnoksi". Hän ja miesvainaansa ovat olleet työelämässä todellisia perusduunareita. Siltikään heillä ei ole ollut eettistä ongelmaa hankkia ylimääräistä yksiötä pienillä tuloillaan. Heitä ei huvittanut matkustelu ja uudet autot, niinpä he ostivat asunnon, jota vuokrasivat ja vuokralla se on edelleen. Todellisia riistokapitalisteja nämä metallimies ja välinehuoltaja! Ja kehdosta hautaan demareita.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja sen hyvän jakamisen leikkaamiseen ei ole tarvittu kuin hetki. Sosiaalinen turvaverkko on revennyt isoiksi rei´iksi, joista yhä useampi putoaa ja näkee jopa sitä nälkääkin, kun toimeentulotukea yhä useampi tarvitsisi, mutta tarveharkintaisena joku sosiaalitantta siitä ylijumalana päättää, riippuen millä fiiliksellä milloinkin on. Lisäksi raha tulee tilille silloin kun tulee, ainakin sen perusteella mitä olen kuullut. Ei ole tullut tätien mieleen, että elää pitäisi tuen odottamisen aikanakin. Kaikilla ei ole sukulaisia auttajina...

...Siinä vaiheessa, kun meille tulee jenkkimalli, niin olen valmis lähtemään maasta. Sitähän oikeisto ihailee, mitä rapakon takana pienelle ihmiselle tehdään.

Aika törkeää väheksyntää pienipalkkaista duunaria kohtaan. Ilmaisu joku sosiaalitantta on koulutukseltaan maisteri, oman alansa ammattilainen. Sosiaalityöntekijöiden toimintaa säätelee lait ja säädökset, ei fiilikset. Olen tavannut ihmisiä, joilla on sinun kaltaisia ajatuksia, heidän mielestä järjestelmän pitää toimia heidän mukaansa, eikä päinvastoin. Yleensä paljastuu, että näiden ihmisten vaatimukset ovat ylimitoitettuja. Yhteiskunnan tulisi taata heille sama elintaso kuin työssä kävijöille, mutta ilman sitä työpanosta. Ne ketkä todella tarvitsevat yhteiskunnantukia ovat yleensä tyytyväisiä palveluun.

Jenkkisysteemin ihailu on Suomessa marginaalista. Minä oikeistolaisena porvarina kannatan kontroloitua markkinataloutta, mikä tarkoittaa jenkeissä sosialismia. Väittäisin, että valtaosa oikeistolaisista on kanssani samaa mieltä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Jenkkisysteemin ihailu on Suomessa marginaalista. Minä oikeistolaisena porvarina kannatan kontroloitua markkinataloutta, mikä tarkoittaa jenkeissä sosialismia. Väittäisin, että valtaosa oikeistolaisista on kanssani samaa mieltä.

Täältä ensimmäinen ääni TosiFanin oikealle olettamukselle.

Osoittaa muuten huonoa reaalipolitiikan tuntemusta, jos alkaa vertaille suomalaista "porvarisoikeistoa" Yhdysvaltain malliin.
 
K

kiwipilot

Täältä ensimmäinen ääni TosiFanin oikealle olettamukselle.

Osoittaa muuten huonoa reaalipolitiikan tuntemusta, jos alkaa vertaille suomalaista "porvarisoikeistoa" Yhdysvaltain malliin.

+1. Noitarummun lähes hysteerinen paatos pelasti tämän pakkasaamun mukavasti; katkera ja harhainen vasuripropaganda lämmittää aina. Kiitokset siitä Oulun suuntaan!
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös