jatkoa...
Kokoomuksen laajaan kannatukseen on jokin syy tai paremminkin useita syitä, samoin kuin siihen miksi jengi ei enää halua äänestää vasureita. Niin, miksi on näin?
En tiedä todellakaan. Ehkä tämä politiikan pitkäaikainen mielenkiinnottomuus ihmisten parissa on tehnyt osansa, toisaalta mitä media suoltaa niin se voi joitakin aivopestä. Leipää ja sirkushuveja, senhän tiesivät valtaapitävät jo antiikin aikoina. Nyt on alettu hieman ottamaan asioista selvää, mutta paljon on sellaisia, jotka menevät trendikkään virran mukana. Näitä on aina. Toisaalta miesystävääni harmittaa nyt, kun on mennyt Salea äänestämään. Sanoo,että hätäili ja tekisi toisin, jos voisi perua,eli pitää Haavistoa parempana. Tällaisia ajatuksia voi olla muitakin. Tutkimattomat ovat äänestäjien tiet, vaikka niitä tutkia yritetäänkin.
Ovatko nämä henkilö- vai puoluevaalit? Vai jotain siltä väliltä? Mikä on presidentin mahdollisuus vaikuttaa arvojohtajana?
Niinistö on Kokoomuksen kasvot mun silmissä, aivan kuten vaikkapa Soini Persujen. Uskon, että näin asiat mieltää moni muukin. Itselläni on todella vaikeaa erottaa puoluetta ja Niinistöä ja ajatella näitä vaaleja pelkästään henkilövaaleina.
Kekkosen aikana taisi arvojohtajuus olla melkeinpä dikataattorin luokkaa, vaikka varmasti hyviäkin asioita tehtiin.Nyt asiat ovat muuttuneet. En tiedä kulissipeleistä mitään, joten ulkoisesti ei valtavaa merkitystä kuitenkaan ole Suomen sisäiseen politiikkaan. Suurin siinä, kun tekee vierailuja muualle ja antaa sitä kautta Suomi-kuvaa.
Noin muuten ansiokkaassa vuodatuksessasi, tämä pisti silmään. Kenties vilpittömästi, kenties vaalistrategisesti, Haavisto perännyt koko ajan maltillista ja vastapuolta kunnioittavaa keskustelua.
Mielestäni sellaiset kirjoitukset, joissa Pekan ja Antonion rakkautta verrataan seksiin eläimen kanssa ei ansaitse kenenkään kunnioitusta. Tuollaiset mielipiteet ovat niin sairaita, että niiden lähettäjää ei pidä paapoa vaan neuvoa hoitoon. Todella SAIRASTA!Jotain rajaa.
Avaatko hieman tuota, miten kokoomus (tai mikään muukaan puolue) ottaa köyhiltä ja antaa rikkaille? Siis mitä käytännössä tuolla tarkoitat? Mitä tulee tuloeroihin, luokkayhteiskuntaan, yt-neuvotteluihin ja kvartaalitalouteen, niin mitä siis tarkalleen ottaen haluaisit muutettavan? Pitäisikö mielestäsi yt-neuvottelut poistaa ja yritykset jotenkin lailla pakottaa pitämään palkkalistoillaan työntekijöitä, vaikka yritys katsoisi, että toimintaa olisi mahdollista tehostaa henkilöstöä vähentämällä? Vai mitä oikein tarkoitat yo. tekstilläsi?
Sulla on kysyttävää niin paljon, että kirja ei taitaisi riittää perusteelliseen pohdintaan. Laitan nyt jotain typistettyä pakostakin. Paljon olet varmaan jo poiminut muiden kirjoituksistakin.
Tehokkuus. Siinäpä sana, jolla voi yksinkertaisimmin kuvata kapitalismin ydintä. Sitä hokee Kokoomuskin. Ihan sama jaksaako ihminen kaiken sen tehokkuusvaatimuksen takana. Työpaikat vähenevät, samat ihmiset tekevät potkittujen työt omien lisäksi ja siltikin pitää vielä jaksaa, ettei vaan lennä pihalle. Ylitöitä ilman palkkaa, tätä tiedän tapahtuvan, eikä työntekijä uskalla sanoa mitään. kun pelkää, että tulee potkut. Enää ei riitä pieni voitto, pitää olla merkittäviä. Ahneus on loputon.
Kvartaalitaloudesta/-kapitalismista voisi puhua hirvittävästi, mutta riittää ,kun totean, että se on syvältä. Enää ei riitä pitkäjännitteisyyttä ja visioita pitkälle, vaan kaikki tapahtuu vuosineljänneksittäin. Ei kyetä katsomaan enää kokonaisuuksia. Pörssiyhtiöiden keinottelut, veronkierrot, talousrikokset, näitähän aika ajoin putkahtelee ilmoille. Nämä kaikki ottavat köyhiltä antaen rikkaille ja ottavat myös Suomelta.
Tämä kvartaali-ilmiö on joka paikassa julkisissa palveluissa. Se tuottaa ahdistusta, painetta, pahoinvointia. Näillä puolestaan on omat seurauksensa.
jatkuu...