Suomen presidentinvaali 2024

  • 646 992
  • 6 695

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olihan Mika (selvästi) heikoin ja Stubb vakuuttavin tässäkin. Stubb kosiskeli naisten ääniä ja Haavisto kosiskeli konservatiivien ääniä. Halla-Aho taas veti omalla linjallaan. Rehnillä selvästi eniten elämänsä biisi kyseessä.

Ihan hyvää viihdettä. Mieluummin tätä katsoi kuin jotain ö-luokan julkkiksia.
Heittäisin vielä, että kosiskeli mahdollisesti hyvin onnistuneesti myös persujen ääniä. Persut on lähtokohtaisesti "me vs ne" -puolue ja kuinka usein Halla-ahon on nähty kaveeraavan ja naureskelevan noin avoimesti toisen puolueen jäsenen kanssa? Itse en ainakaan ole. Toki tällä ei välttämättä ole hirveästi väliä, jos lopullinen kamppailu käydään välillä Stubb vs Haavisto.

Muista: Rehn antoi positiivisen kuvan itsestään, vaikka ulosanti onkin hyvin virkamiesmäistä. Haavisto jäi aika taka-alalle. Aaltola piti (taas) pitkän, monotonisen ja hitaan puheen, jonka pointtia oli hyvin vaikea ymmärtää. Mikä tässä miehessä oikein viehättää? Joo tulee poliitikan ulkopuolelta ja viime aikoina tuosta onkin tullut hänen kampanjan ainoa viesti (Trumpin pelikirja käytössä tältä osin, "valtamedia" yms.). Koko Aaltolan ehdokkuus on ihmetyttänyt alusta alkaen ja se näkemys vain vahvistuu.
 

rpeez

Jäsen
Mikä tässä miehessä oikein viehättää? Joo tulee poliitikan ulkopuolelta ja viime aikoina tuosta onkin tullut hänen kampanjan ainoa viesti (Trumpin pelikirja käytössä tältä osin, "valtamedia" yms.). Koko Aaltolan ehdokkuus on ihmetyttänyt alusta alkaen ja se näkemys vain vahvistuu.
Aaltolassa on jotain samaa kuin yhden superhitin tekemään tulleessa tuntemattomassa laulajassa. Yksittäinen onnistuminen ja suosionsa huipulla aikansa, jonka jälkeen unholaan.

Aaltolan hitti oli ne sodan alun esiintymiset kera ulkonäön.

Itseä jo hieman käy hän jo vähän sääliksi kovan arvostelun takia. Ei hänellä näytä olevan mahiksia ammattipoliitikkoja vastaan.
 

TAPPI32

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hirvittää, että kuinka puihin vielä vaaliväittelyt tulevat Aaltolalla menemään, jos on näin isoissa vaikeuksissa jo tällaisessa ohjelmassa.

Kyllähän miehestä näkee mielestäni kilometrin päähän, että pelikirja on hukassa ja itseluottamus rakoilee. Eihän mies ole oikeasti ollut noin huono esiintymään aikoinaan. Mutta kun käyrä on laskeva, niin sitten se on.

Näin jälkiviisasteluna Aaltolan olisi kannattanut pysyä vain omassa lestissään, eikä lähteä pressavaaleihin mukaan. Pisteet silti hänelle rohkeudesta, olisin itsekin lähtenyt hänen tilanteessaan.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki

Sisko ja sen veli.

Mika Aaltolasta on uhkaavasti tulossa uusi Väyrynen, mutta ilman Väyrysen karismaa (kyllä, sillä sitä ihan oikeasti on) ja itseironiaa. Toivottavasti surkea vaalitulos saa hänet hautaamaan poliittisen uransa ja keskittymään siihen minkä oikeasti osaa.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Kärkiviisikon ulkopuolelta sellaista knoppia, ihan jo edelliseen kommenttiinkin liittyen, että Paavo itse on jäämässä kisasta komeasti ulos. Lokakuun lopussa kortteja oli kasassa "joitain tuhansia". Mitä sitten tarkoittaa.. esimerkiksi onhan jo 2000-3000 korttia "joitain tuhansia". Mutta niin tai näin, ei ole selvästikään Paavolla enää kisaan asiaa. Tavallaan ihan ymmärrettävää, koska ihan jo suhteessa kuuden vuoden takaiseen tilanteeseen edes niitä potentiaalisia Paavon kortinkirjoittajia on luultavasti kuollutkin aika paljon..

 
Viimeksi muokattu:

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Hirvittää, että kuinka puihin vielä vaaliväittelyt tulevat Aaltolalla menemään, jos on näin isoissa vaikeuksissa jo tällaisessa ohjelmassa.

Kyllähän miehestä näkee mielestäni kilometrin päähän, että pelikirja on hukassa ja itseluottamus rakoilee. Eihän mies ole oikeasti ollut noin huono esiintymään aikoinaan. Mutta kun käyrä on laskeva, niin sitten se on.

Näin jälkiviisasteluna Aaltolan olisi kannattanut pysyä vain omassa lestissään, eikä lähteä pressavaaleihin mukaan. Pisteet silti hänelle rohkeudesta, olisin itsekin lähtenyt hänen tilanteessaan.
Se ei vaan ole tainnu vielä oppia sitä politiikan ABC:ta, eli tilanteessa kun tilanteessa paskanpuhuminen onnistuu luontevasti, joten samalla kuitenkin kuulostaa useinkin ihan uskottavalta.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Onneksi ketään noista eilisessä viihdeohjelmassa esiintyttä henkilöä ei tarvitse äänestää. Ehkä koomisin hahmo oli Alexander Stubb, joka toki sinänsä veti roolinsa halvan miehen obamana totuttuun treenattuun tyyliinsä; v***u mitä p***aa. Siinä vaiheessa, kun Jussi Halla-aho näyttää rennolta ja kuulostaa ihan sujuvalta juttumieheltä, niin luulisi kanssakilpailijoiden miettivän, että mitäs ny. Aaltolan Mikasta tykkää sentään sisko ja niin pitääkin.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aaltola varmaan oletti, että ihmiset tietävät tuon Putron biisin parisuhteen käänteisen aikajanan. Ei se siinä kontekstissa NIIN sekoilua ollut tuo puhe tai ainakin me naiseni kanssa kotisohvilla oltiin jotakuinkin kartalla, vaikka ei se sujuvaa kerrontaa ollutkaan. PItää nyt jonkun vähän puolustaakin, kun aika kovan sometuomion saanut.
Aaltolan selitykset olisivat olleet ihan hyviä, jos hän olisi puhunut vain vanhempiensa tilanteesta ja vaimostaan.

Alun höpinä siitä miehestä, jonka avulla saatiin mukaan oma tietämys sotatilanteeseen liittyen ja elvytyskielto vanhukselle oli vähän tönkköä suosion kalastelua. Ei elvytyskielto mikään pahuuden takia tehty päätös ole, vaikka joku ilmeisesti sen niin kokee.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Katselin ohjelmaa jonkin aikaa (lauluosuudet hyppäsin yli) ja näkemäni perusteella Stubb, Haavisto ja varsinkin loppuvaiheessa Halla-Aho olivat rennoimmalla asenteella mukana ohjelmassa. Aaltola vaikutti siltä kuin hänellä olisi ollut rautakanki perseessä ja Rehn puolestaan oli niin tylsä sekä diplomaattinen, että aloin ikävöidä Matti Vanhasta.

Stubbilla on kokemusta julkisuudesta ja siksi hän kykenee olemaan niin rentona melkeinpä tilanteessa kuin tilanteessa. Samat sanat pätevät myös Haavistoon, jolla on vielä Stubbiakin enemmän kokemusta julkisuudesta. Nämä kaksi olivat heti alusta lähtien ihan omissa sfääreissään, mikä lienee merkki tulevasta.

Aaltola vaikutti väärään ohjelmaan eksyneeltä professorilta tai ainakin tutkijalta, joka ei missään vaiheessa tuntunut päästävän suojamuuriaan alas, vaan kommentoi esityksiä omalla tyylillään. Tuo tyyli sopii hyvin esimerkiksi ulkopolitiikkaa käsitteleviin seminaareihin tai muihin tilaisuuksiin, mutta ei koko perheen viihdeohjelmaan. Hänestä jäi ehdottomasti negatiivisin kuva, joten ehkäpä hänenkin kannattaisi käydä muutama kurssi esiintymiskoulutusta tullakseen supliikiksi seuramieheksi. Ei jatkoon.

Rehn oli - kuten jo totesin - niin harmaa ja mitäänsanomaton, kuin vain kepulainen voi olla. Puhetyyli oli kuin nukkavierulla virkamiehellä ja ne muutamat letkautukset, joita hän innostui illan aikana tekemään, tuntuivat pikemminkin pakotetuilta kuin pilke silmäkulmassa tehdyiltä. Ei jatkoon.

Halla-aho oli alussa hyvinkin jäykkä, kuten häneltä ollaan totuttu näkemään, mutta hiljalleen jäinen kuori alkoi sulaa ja päästessään vihdoin puhumaan "Jupista" ja bändin musiikista, oli hän suorastaan innoissaan. Tässä ohjelmassa pääsin myös ensimmäisen kerran kuulemaan Halla-ahon nauravan, mikä on aikamoinen ihme.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Minusta tuo Aaltolan kertoma vanhuksen elvytystarina kuulosti ihan suoralta paskapuheelta, mutta mistäs näitä tietää. Sen tarinan nyt vielä ymmärsi, mutta loppuosa hänen tarinastaan oli sitten melkoisen sekavaa tajunnanvirtaa.
 

Analyzer

Jäsen
Tällä Elämäni-biisi jaksolla saattaa (valitettavasti) olla ihan oikeaakin vaikutusta vaalitulokseen. Tämän jakson on nähnyt peräti 1,5 miljoonaa suomalaista ja se on ylivoimaisesti katsotuin yksittäinen jakso ko ohjelmalle. Presidentinvaaleissa äänestysaktiivisuus on kaikista suurin ja se tarkoittaa myös sitä, että äänensä antaa entistä isompi osuus heistä, jotka eivät seuraa lainkaan politiikkaa.

Kun tätä jaksoa on medioissa ruodittu niin eniten suitsutusta on saanut Stubb. Sen lisäksi Halla-ahon esiintymistä on pidetty onnistuneena lähinnä sen takia, että hän näytti uutta inhimillisempää puolta itsestään. Joskin sitä on myös kritisoitu, että hän ei tuonut mitään tarinaa biisin takaa sen kummemmin esille. Yleensä kuitenkin tällaisissa ohjelmissa pärjää parhaiten kun on oma itsensä eikä yritä liikaa. Olisihan se nyt jotenkin ollut aivan ilmiselvän laskelmoivaa, jos Hallis olisi alkanut jotain nyyhkytarinaa tässä kertomaan a` Stubb, Aaltola, Rehn kertoilemaan. Oli varmaan parempi vaan esiintyä musadikkarina - mikä hän ilmeisesti onkin.

Stubbin olemus oli rento, mutta kyllä tuo tarina oli niin laskelmoiva kuin vain voi mikään olla. Tarinan pelasti se, että sympaattiset Göran ja Pirkko Mannola olivat katsomossa ja selkeästi liikuttuneita. Näin se ei tuntunut niin kliseeltä kuin vaikka Aaltolan.

Stubb huumaa selvästi nousee ja löisin jo vetoa hänen puolestaan vaaleissa. Itselläni edelleen hiertää kaksi asiaa. Ulkopoliittinen pelisilmä on ollut todistetusti huono sekä koulukiusaaja-tausta kertoo mielestäni jotain ihmisestä. Vaikka siitä onkin helvetisti aikaa.
Sen verran onnistunut kuitenkin kampanjassaan, että jos Haavisto on vastassa toisella kierroksella, niin ääni saattaa Stubbille mennä. Ei kai sitä kotiinkaan osaa jäädä, vaikka ensimmäistä kertaa siihen olisi kyllä ehkä vähän houkutusta.

Demareilta kyllä pohjat, että Jutta ei paikalle saatu/halunnut mennä. Lipposen ”äänivyörykin” jää haaveeksi tällä toheloinnilla.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Urpilaisen mukaanlähtö on venynyt ja venynyt niin pitkään, etteikö kannattaisi vain suoraan heittää pyyhe kehään ja säästää kampanjarahat?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu
Suosikkijoukkue
HPK
Demareilta kyllä pohjat, että Jutta ei paikalle saatu/halunnut mennä. Lipposen ”äänivyörykin” jää haaveeksi tällä toheloinnilla.

Kai Urpilainen olisi mennyt paikan päälle jos olisi ilmoittautunut Presidenttikisaan. Vaikeaa nähdä, että Urpilainen pystyisi vetämään mitää kania hatusta ja ottamaan tuon etumatkan kiinni. Harmaus samaa luokkaa kuin Rehnillä.

Ehdokkuuden ilmoitusta on ilmeisesti pakko venyttää siksi, ettei Kokoomus pääse nimittämään tuuraajaa komissaariksi?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mikäköhän pesti Urpilaiselle on luvattu, että suostuu tähän pelleilyyn?
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Ehdokkuuden ilmoitusta on ilmeisesti pakko venyttää siksi, ettei Kokoomus pääse nimittämään tuuraajaa komissaariksi?

Ei tule sijaista, vaan tehtävät siirtyvät virkavapaan ajaksi muille komissaareille. Nimittämisprosessihan on niin monipolvinen, että se veisi puolet oletetusta noin kahden kuukauden virkavapaasta, eikä tehtävästä tarvitse vaalin vuoksi kokonaan erota.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onkohan Brysselin päässä jotain teknistä haastetta edelleen Urpilaisen virkavapaan myöntämisessä, kun viikot vain tuntuvat kuluvan ja kuluvan. Tokihan myöhäinen kisaan lähteminen voi olla tietoinen strategiakin.
 

MegaForce

Jäsen
Katsoin Elämäni Biisi ohjelman nyt jälkikäteen. Ainoa yllättäjä oli Halla-aho. Hänen selityksensä lempibiisistään oli hauskan koukeroinen ja analyyttinen. Stubb kierrätteli myös mainiosti, mutta poliitikkomainen mielistely paistoi hieman läpi. Aaltola taisi yrittää hieman liikaa. Olisin myös ottanut mielellään naisehdokkaat Essayahin ja Anderssonin mukaan ohjelmaan.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Mika Aaltola on pilannut mahkunsa jo tässä vaiheessa. Todella vaikea uskoa, että hän voisi päästä toiselle kierrokselle.

Mielenkiintoista nähdä, saavatko Urpilainen ja Andersson omansa innostumaan. Jos saavat, on Haavisto kusessa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Okei. Junkkari Hesarissa taisi tuota sijaisen nimittämästi spekuloida joskus kun Urpilaisen ilmoittautumisella kisaan spekuloitiin.

Näin olisi varmasti voinut olla tilanteessa, jossa kampanja olisi ollut täysimittaisen pitkä. Nyt jos se on käytännössä joitain päiviä yli 2 kk, ei ole komission tarvetta toimia noin.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minusta tuo Aaltolan kertoma vanhuksen elvytystarina kuulosti ihan suoralta paskapuheelta, mutta mistäs näitä tietää. Sen tarinan nyt vielä ymmärsi, mutta loppuosa hänen tarinastaan oli sitten melkoisen sekavaa tajunnanvirtaa.
Näillä kilsoilla paskapuheen tunnistaa jo varsin hyvin, ainakin selvissä tapauksissa. Jos tuo Aaltolan tönkkö kertomus vanhukselta tulleesta puhelusta ei ollut sepitettyä paskapuhetta, niin ei sitten mikään.

Stubb ja Rehn performoivat parhaiten, Halla-aho oli hyvä myös ja Haavistokin plussan puolella.
 

rpeez

Jäsen
Tällä Elämäni-biisi jaksolla saattaa (valitettavasti) olla ihan oikeaakin vaikutusta vaalitulokseen. Tämän jakson on nähnyt peräti 1,5 miljoonaa suomalaista ja se on ylivoimaisesti katsotuin yksittäinen jakso ko ohjelmalle. Presidentinvaaleissa äänestysaktiivisuus on kaikista suurin ja se tarkoittaa myös sitä, että äänensä antaa entistä isompi osuus heistä, jotka eivät seuraa lainkaan politiikkaa.

Kun tätä jaksoa on medioissa ruodittu niin eniten suitsutusta on saanut Stubb. Sen lisäksi Halla-ahon esiintymistä on pidetty onnistuneena lähinnä sen takia, että hän näytti uutta inhimillisempää puolta itsestään. Joskin sitä on myös kritisoitu, että hän ei tuonut mitään tarinaa biisin takaa sen kummemmin esille. Yleensä kuitenkin tällaisissa ohjelmissa pärjää parhaiten kun on oma itsensä eikä yritä liikaa. Olisihan se nyt jotenkin ollut aivan ilmiselvän laskelmoivaa, jos Hallis olisi alkanut jotain nyyhkytarinaa tässä kertomaan a` Stubb, Aaltola, Rehn kertoilemaan. Oli varmaan parempi vaan esiintyä musadikkarina - mikä hän ilmeisesti onkin.

Stubbin olemus oli rento, mutta kyllä tuo tarina oli niin laskelmoiva kuin vain voi mikään olla. Tarinan pelasti se, että sympaattiset Göran ja Pirkko Mannola olivat katsomossa ja selkeästi liikuttuneita. Näin se ei tuntunut niin kliseeltä kuin vaikka Aaltolan.

Stubb huumaa selvästi nousee ja löisin jo vetoa hänen puolestaan vaaleissa. Itselläni edelleen hiertää kaksi asiaa. Ulkopoliittinen pelisilmä on ollut todistetusti huono sekä koulukiusaaja-tausta kertoo mielestäni jotain ihmisestä. Vaikka siitä onkin helvetisti aikaa.
Sen verran onnistunut kuitenkin kampanjassaan, että jos Haavisto on vastassa toisella kierroksella, niin ääni saattaa Stubbille mennä. Ei kai sitä kotiinkaan osaa jäädä, vaikka ensimmäistä kertaa siihen olisi kyllä ehkä vähän houkutusta.

Demareilta kyllä pohjat, että Jutta ei paikalle saatu/halunnut mennä. Lipposen ”äänivyörykin” jää haaveeksi tällä toheloinnilla.
Jossain oli aika hauskasti, että kun muut oli tuolla Elämäni biisi ohjelmassa, SDP kiertää pahvi-jutan kanssa toreilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös