Suomen presidentinvaali 2024

  • 647 883
  • 6 695

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Olisi kyllä paras mahdollinen vaaliasetelma, toivottavasti toteutuu. Aivan sama sen jälkeen kumpi voittaa.
Tuo olisi kyllä siitä mukava asetelma, että voisi vaikka jättää äänestämättä, koska ei voi äänestää molempia eikä tarvitsisi äänestää ketään vastaan. En kuitenkaan ole kovin luottavainen siihen, että Suomen kansa äänestäisi toiselle kierrokselle kaksi liberaalia ehdokasta. Sen verran tunkkaista on meno viime aikoina ollut, eikä suunta ole ollut kohenemaan päin.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Haaviston varmaa voittoa Stubbia vastaan liputtavat saattavat unohtaa sen seikan, että Stubb on 1) mies 2) hetero 3) valkoihoinen 4) keski-ikäinen. Kaikissa tärkeissä laatikoissa rasti, ja viimeksi kun tarkistin, niin Suomi on edelleen aika junttien maa. Niin karua kuin se onkin, puuttuva keskivartalolihavuus ja silitetyt kauluspaidat eivät ole monen silmissä niin iso synti, kuin väärä seksuaalinen suuntautuminen.

Eipä siinä, olisi hienoa jos toisella kierroksella saataisiin Haavisto ja Stubb vastakkain. Molemmat olisivat hyviä vaihtoehtoja presidentiksi.
En menisi vielä niin pitkälle, että alkaisin pitää Haavistoa ja Stubbia varmoina 2. kierroksella.
Stubbin persoona on monien oikestoehdoksasta ikänsä äänestäneidenkin mielestä liian ärsyttävä. Hän ei oikein vetoa ihmisiin sellaisena kansaa kokoavana hahmona, vaan pikemminkin city-ihmisten, valkokauluksellisten porvareiden puolestapuhujana.
Kun nyt mainitsit tuon junttiuden, niin Olli Rehn voi varmasti monelle oikeistolaiselle olla turvallinen valinta. Hänhän on aika lupasakka ja jotenkin helpommin lähestyttävä. Aaltolakin ehkä jossain määrin, mutta tuskin saa isoja joukkoja liikkeelle.

Kyllä tästä vielä kunnon skaba saadaan, kun ei ole selkeitä suosikkeja. Enkä siis itsekään tiedä vielä ketä voisin äänestää, varsinkaan kun en ole mihinkään (poliittiseen) suuntaan kallellaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Olisi kyllä paras mahdollinen vaaliasetelma, toivottavasti toteutuu. Aivan sama sen jälkeen kumpi voittaa.
Jeps, itse olen Stubbin kannalla mutta Haavisto on lähes yhtä hyvä - voisi suhtautua ratkaisevaan kierrokseen täysin rauhallisin mielin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Saa nähdä tuleeko näistä ensimmäiset oikeasti some-presidentinvaalit. Silloin Stubb, Aaltola ja Halla-Aho voisivat olla ne isoimman potin kerääjät. Jotenkin Rehn ja Haavisto ovat siellä "vanha jäärä"-kategoriassa, jolle sähköposti on se somen huipentuma.
Tietenkin toivoisin mahdollisimman paljon kampanjointia ihan fyysisesti kansan parissa.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Halla-aho ei ole kansaa yhdistävä, pikemminkin päinvastoin. Hän on puhunut viime aikoina, että vastapuolta pitää ymmärtää, mutta omat puheet ovat kaikkea muuta.

S. Huhtasaari tuskin saanee kannatuskortteja kasaan. Rehn on hahmona luontaantyöntävä. Väyrynen on hupiukko. Stubb osaa kieliä, mutta siihen se viissiin jääkin. Urpilainen on ollut vuosia etäinen minulle. Haavistolla on omat ongelmansa menneisyydessä, mutta hoiti ulkoministerin hommat lähes ok varsinkin loppuajasta hyvin. Mika Aaltola osaa puhua ja on ollut edukseen UPI:n johtajana.

Äänestän ilman yllätystä ehkäpä Aaltolaa sittenkin.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toivottavasti Stubb lähtee ehdolle. Eilen keskusteltiin äitini kanssa aiheesta ja en tiennyt yhtään ketä äänestäisi, mutta Stubbin mukaan tulo tekisi sen helpoksi.

Täältä varma ääni Alexanderille. Vaimo on jotenkin ihastunut aaltolaan, mutta ehkä silläkin vielä silmät aukeaa.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Harvinaista kyllä, jotenkin itseä kiinnostaa suuresti nämä vaalit. Osittain siksi, että lopputulos on vielä sepposen selällään. Voi olla todella pienestä kiinni toisen kierroksen ehdokkaat. Muutama curve ball ensimmäistä kierrosta varten:

- Li Andersson asettuessaan ehdolle todennäköisesti söisi lähes yksi yhteen Haaviston pottia.
- Bubbling under Urpilainen: lähtisikö Marin suitsuttamaan ja saisi aikaan jonkun valopäisen ilmiön, tyyliin "ääni SDP:lle on ääni sinimustaa vastaan". Tätä nykyä en yllättyisi mistään.
- Hjallis ehdolla vienee suoraan Stubbilta ääniä.
- KD:n ehdokas täysi arvoitus, vienee ääniä Stubbilta, Rehniltä ja Hallikselta. Essayah olisi todella kova jyrä tenteissä. Voihan KD myös tukea Aaltolaa.
- Kiinnostaako persuja lähteä uurnille, jos Halliksen prosentit jatkavat kyntämistä?
 

Jeffrey

Jäsen
Stubbin kohdalla on hyvä muistaa, että hän on kellottanut yhden vuosituhannen kovimmista tuloksista eduskuntavaaleissa, noin 42 tuhatta. Kovempaan äänisaaliiseen on kyennyt ainoastaan Soini, Purra ja Niinistö. Eli kyllä siellä kaiken järjen mukaan on olemassa aika laajaa kannatuspohjaa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jos pitäisi veikata kuinka nykyehdokkailla homma menee, niin about näin:

1. kierros
30 % Haavisto
30 % Stubb
15 % Halla-aho
15 % Aaltola
10 % Muut

Hyvä veikkaus, mutta korjaisin kuitenkin Aaltolan prosentin "vain" 10% ja Halla-ahon 20% koska sitä luokkaa on persujen kannatus. Ei kuitenkaan muuta toisen kierroksen asetelmaa Stubb vs Haavisto.
 

Barney

Jäsen
Loppujen lopuksi Häkkäseltä ihan hyvin pelattu niin hänen itsensä kuin puolueen kannalta. Sai tuolla hämmentämisellä hyvin mediahuomiota Kokoomuksen ehdokasvalinnan ympärille sekä aloitettua oman pj-kampanjan horjuttamalla Orpon asemaa puolueen sisällä. Loppujen lopuksi tässä oli todennäköisesti voittajina sekä Häkkänen että Stubb ja häviäjänä ainoastaan Orpo.

Itse olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että Stubb olisi todella hyvä presidentti Suomelle. Toisaalta uskon kuitenkin, että nämä vaalit tulevat hänelle vielä liian aikaisin. Pääseminen pelkästään kakkoskierrokselle Haaviston kanssa olisi Stubbille mielestäni voitto. Nyt on hyvän kampanjan avulla mahdollisuus päästä samaistuttavammaksi henkilöksi ja seuraavien vaalien aikaan siitä Stubbin pääministerikaudesta olisi jo kuusi vuotta enemmän aikaa.

Huippukampanjalla mahdollisuudet on jo nyt, mutta hyvä kampanja mielestäni riittäisi siihen, että Stubbista todennäköisesti vielä joku päivä tulisi Suomen presidentti. Oma veikkaukseni kuitenkin on, että ennen Stubbia Haavisto vetää presidenttinä vielä kauden tai kaksi.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin karua kuin se onkin, puuttuva keskivartalolihavuus ja silitetyt kauluspaidat eivät ole monen silmissä niin iso synti, kuin väärä seksuaalinen suuntautuminen.
En oikein jaksa uskoa, että niin suurta osaa kansasta jaksaisi haitata ehdokkaan seksuaalinen suuntautuminen. Saihan Haavisto jo 2012 melkein 40 prosenttia äänistä, joten mahdoton uskoa, etteikö siitä 12 vuotta eteenpäin voisi 50 prosenttia helposti ylittyä.

Sen sijaan yli 50 prosenttia äänestäjistä saattaa hyvinkin olla sitä mieltä, etteivät halua presidentiksi virkamiehiä epäkunnioittavasti kohtelevaa henkilöä. Meillä oli jo ennen Niinistöä yksi äksyilevä henkilö presidenttinä ja sen jälkeen on yhä tärkeämmäksi arvoksi tullut se, miten kohtelee muita ihmisiä. Voivathan ihmiset muuttua, mutta yleisen elämänkokemuksen perusteella kusipäät ovat kusipäitä eivätkä siitä muutu.

Nyt näyttää vahvasti ja valitettavasti siltä, että Haavisto on toinen toisen kierroksen ehdokkaista. Jos vastassa on Halla-aho, on Haavisto tuleva presidentti. Stubb tai Urpilainen voisi Haaviston pystyäkin haastamaan. Muutenkin ihmettelen, miten Urpilaista ei ole täällä nostettu esiin. Okei, vielä ei ole kannatusta lähellekään tarpeeksi, mutta aineksia on. On demari ja on nainen ja näillä molemmilla saa paljon ääniä, kun ei ole yhtä väritön kuin Tuula Haatainen oli.

Mika Aaltolan mahdollisuuksien en usko. Jonkinlainen Aaltola-hype vielä menossa, mutta äänestäjät tulevat vaaleihin mennessä huomaamaan, kuinka kevyt ehdokas hän muiden rinnalla on.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Juuri näin. Stubb oli mielestäni huonoin valinta esillä olleista nimistä. Stubb saa kannatusta etelän suurissa kaupungeissa, mutta muualla koetaan liian ylimielisenä. Mielestäni Stubb on myös ollut liian kauan sivussa kotimaisesta polittikasta ja yleensäkin keskusteluista. Veikkaan ettei ihan helposti saa kerättyä kansan suuria rivejä taaksensa. Eikä saa omienkaan riveistä varauksetonta kannatusta. Saattaa tulla Kokoomuksen suurin floppi (pressavaaleissa) vuosikymmeniin.
Näkisin, sen että sivussa oleminen kotimaan politiikasta on Stubbille lähinnä hyödyksi, kun pystyy tulemaan tavallaan ulkopuolelta, mutta ei liikaa ja samalla monta häntä aiemmin inhonneet ovat unohtaneet miksi. Sama homma oli myös Niinistön kohdalla. En usko, että hän olisi tullut valituksi presidentiksi, jos ei olisi ollut muutaman vuoden poissa kotimaisesta politiikasta.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Stubbille tulee ääni täältä kehä kolmosen ulkopuolelta. Kaveri on sellainen supliikkimies, että uskon hänen kääntävän vanhat synnit voitokseen vaalikeskusteluissa. Häkkäsen nimen nostaminen esiin taisi olla enemmänkin hänen nimensä nostatusta tulevaisuutta varten. Nyt on ihmisten mielissä se, että Häkkänen voisi olla vielä joskus presidentti.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Näkisin, sen että sivussa oleminen kotimaan politiikasta on Stubbille lähinnä hyödyksi, kun pystyy tulemaan tavallaan ulkopuolelta, mutta ei liikaa ja samalla monta häntä aiemmin inhonneet ovat unohtaneet miksi. Sama homma oli myös Niinistön kohdalla. En usko, että hän olisi tullut valituksi presidentiksi, jos ei olisi ollut muutaman vuoden poissa kotimaisesta politiikasta.
Se millaista imagoa Stubb alkaa itselleen luoda, määrittää vahvasti sen, millaiseksi kannatus muodostuu.

Haavistosta tiedetään mitä saadaan. Hän on ollut kahdesti haastamassa Saulia, mutta moni unohtaa, että poliittisessa kannatuksessa Haaviston käyrä on ollut jo laskeva (eduskuntavaalit). Aaltola on tuutannut näkemyksiään jo kyllästymiseen asti ja mielestäni hänen ote on alkanut lipsua aika rajusti. Laskisin meemikastiin, kuten moni muukin. Halla-aho suorittaa myös melko tutulla tasolla, voi toki kaivaa kanin hatusta kun kilpa alkaa.

Stubb sen sijaan on ollut tosiaan tarpeeksi kauan sivussa ja onhan mieheen tullut PÄMI vuosista vähän ajan harmaata emeritus sädekehää lisää. Ei voida vielä olla täysin varma millaisen kuvan Stubb onnistuu luomaan, mutta kyllä mielestäni tunnelma on odottava. Se 10v takainen pöyhkeys voi olla siloiteltu ja hänestä voi kasvaa kansan presidentti. Kuten sanoit, aikaa on kulunut tarpeeksi. Oikeastaan aivan samaa voi sanoa Rehnistä. Tietysti lähtökohdat ovat erit, eikä Rehnistä ole takavuosina samanlaista kuvaa kuin Stubbista. Joka tapauksessa Rehninkin kuva on toistaiseksi vielä hieman piilossa.

Lyhyesti sanottuna en pidä Haavistoa enää niin vahvana kuin viime kerralla, mutta kuitenkin vahvempana kuin Halla-ahon ja Aaltola, joiden yllätykseen en usko. Näen tämän olevan kolmen kauppa, jossa Haavisto lähtee etumatkalta, mutta Stubb ja Rehn omaa kovinta potentiaalia kiriä.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ihan kovatasoinen vaali on tulossa, kun miettii että viimeksi mukana oli mm Huhtasaari ja Kyllönen.

Vähän mälsää on, että Rehn, Stubb, Aaltola tulevat syömään toisiltaan ääniä, joka voi hyvinkin avata Halla-aholle paikan toiselle kierrokselle. Siinä sitten moni joutuu pohtimaan, haluaako Linnan juhlia isännöimään Antonion vai Jussin.
Voi toki olla, että moni äänestää jo ensimmäisellä kierroksella Halla-ahoa vastaan, eli gallupien perusteella valitaan se häntä eniten uhkaava edelleämainituista. Sehän siitä vielä puuttuisi jos riittävän moni Haaviston kannattajakin tekisi näin ja Pekka putoaisi toiselta kierrokselta kokonaan. Vihreillä taktisen äänestämisen kosahtamisesta nyt tuoretta kokemustakin.

Häkkäseltä ihan oiva "nimi mieleen" 2030-kampanjastartti.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hauiksen näyttö myös Elina Valtosen suuntaan.
Minä ennakoin että 2030 Valtonen ei lähde kisaan ja ruuhka- ja Länsi-Suomen oikeiston ehdokas on Adlercreutz.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Minä ennakoin että 2030 Valtonen ei lähde kisaan ja ruuhka- ja Länsi-Suomen oikeiston ehdokas on Adlercreutz.
Viittasin ennen kaikkea Kokoomuksen seuraavaan puheenjohtajakisaan. Orpo ei ole pestissään ikuisesti ja mikäli seuraaja ei ole Valtonen tai Häkkänen olen yllättynyt.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Viittasin ennen kaikkea Kokoomuksen seuraavaan puheenjohtajakisaan. Orpo ei ole pestissään ikuisesti ja mikäli seuraaja ei ole Valtonen tai Häkkänen olen yllättynyt.
Kyllä tämä tosiaan Kokoomuksen hauiksen näyttöä oli tämä show. Halutaan näyttää, että hallituksen kriiseistä huolimatta Kokoomus on ainut puolue, jolla on on tarjota tähänkin kilpaan hyvin pätevä ehdokas ja puolueen sisältä salonkikelpoisia ehdokkaita olisi ollut useampikin.

Kriisipuheista ja paineesta huolimatta Kokoomus suorittaa tällä hetkellä vaihasti, jos peilataan menneeseen. Tärkeiden salkkujen ministerit ovat hyvässä maineessa ja presidenttiehdokaskin lähtee kisaan ihan kohtalaisin mahdollisuuksin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös