Vähän menee ohi tuo Huhtasaaren pilkkaaminen: sisältö puuttuu pilkasta kokonaan. Kun se kohdistuu Huhtasaaren strategisesti valittuun yksinkertaistamiseen ja toistoihin, pilkka ja kritiikki hukkuvat ilman, että muodostuu sisällöllistä kritiikkiä.
Kannattaa muistaa, että Huhtasaari tekee vaalityötä tulevaisuuteen, ja Trumpin + Euroopan oikeistopopulistien kampanjoista oppia ottaneena nostaa tietyt väitteet jatkuvasti esille, joita konemaisestikin toistaa. Tämä toimi hyvin USA:ssa ja aika hyvin myös Ranskassa, kun Marine Le Pen vetäisi toisella kierroksella yli 30 prosenttia äänistä... Samoin se toimi Hollannissa ja Itävallassa.
Kaiken lisäksi Suomen hallitus, myös pääpuolueet ja iso kasa pressaehdokkaista, vastustaa Huhtasaaren hirviöksi maalailemaa EU:n liittovaltiokehitystä, joten helppohan Huhtasaaren on jatkossa tällä ääniä kerätä ja siihen vielä aktiivimallia tms ajankohtaista teemaa 2019 hyödyntäen. Yksinkertaistettunahan se tarkoittaa, että Suomen budjetti päätetään pitkälti muualla kuin Suomessa, koska liittovaltiolla on yhteinen talouspolitiikka.
Voittiko Huhtasaari ja persut? Kyllä. Kun riisutaan kuvitelmat ja tartutaan pelkkiin faktoihin, Huhtasaari oli vaalivoittaja. Poliittiseen viestintään erikoistunut dosentti ja tutkimusalusta Innolabia Vaasan yliopistossa johtava Mari K. Niemi:
6,9 prosenttia on valtavan hyvä tulos Huhtasaarelle. Perussuomalaiset kuuluvat kiistatta näiden vaalien voittajiin
Onko Laura Huhtasaaren 6,9 prosenttia paljon vai vähän? Perussuomalaiset julistivat sen voitoksi ja tutkija kertoo, miksi he ovat oikeassa - Politiikka - Helsingin Sanomat
Jotta Suomessa 2019 ja sen jälkeisissä vaaleissa ei Huhtasaari, Väyrynen tai ylipäätään populistiset suuntaukset voimistu, tarvitaan paljon enemmän faktapohjaista keskustelua. Ennen kaikkea siitä, miten vaikkapa Sipilän hallitus haluaa edistää EU:n integraatiokehitystä Sipilän mukaan Saksan ja Ranskan maalaamaan suuntaan, mutta Sipilän mukaan samaan aikaan Suomi vastustaa liittovaltiokehitystä. Sipilä löpisee tukevansa Ranskan ja Saksan linjaa toisaalla, mutta vastustavansa sitä toisaalla. Tuohon varmaan Halla-aho tulee tarttumaan. Onhan se niin päätön ajatus.
Kuten sekin, että Sipilän väitteen mukaan Fortumin uusimmatkaan hankinnat (noin 10 % NS2) eivät sisällä politiikkaa, vaikka USA, NATO, Ruotsi, Puola, Tanska ja EU:n parlamentti sellaisesta huolestuneena kertovat. Tähänkin varmaan Halla-aho tulee iskemään. Enkä usko, ettei Huhtasaari tee samoin. Sen verran hän reivasi kantojaan kaiketi Halla-ahon käskystä irti Putinista.
Sanoisin, että tuossa on NATO:n kanssa muutama vähän isompi asia vähän yli vuoden päästä tuleviin eduskuntavaaleihin. Varsinkin jos Ruotsissa porvarit ovat voittaneet tämän vuoden lopulla.