Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Suomen poliisi kriisissä?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana erku, 08.12.2013 klo 16.49.

 1. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Näinhän Suutari teki. Koska rikosilmoituksen voi tehdä sähköisesti, esimerkiksi 1 000 bottia voisi tehtailla 10 000 ilmoitusta. Niitä sitten tutkimaan.

  Lainaus:
  Vaalit on tulossa, joten ympäripyöreästi poliisin on noudatettava lakia Mykkäsen mukaan. Kukaan tuskin vaatii ettei poliisin tulisi lakia tutkinnassa noudattaa. Priorisoinnistakin Mykkänen sanoo linkittämässäsi jutussa näin:

  Lainaus:
  Tämä on hyvää ja järkevää priorisointia.
   
  dana77 tykkää tästä.
 2. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Arvasit oikein, pointti oli. Hesarin jutussa jossa tästä priorisoinnista kerrottiin oli nimenomaan linjattu, mitkä ovat niitä rikoksia jotka jätetään helpommin tutkimatta mikäli tekijää ei tunneta. Minusta listaus oli varsin perustelu

  ”Vähäiset omaisuus- ja muut rikokset keskeytykseen. Yksityisyyden, rauhan ja kunnian loukkaamiset, lievät pahoinpitelyt ja muut vastaavat rikokset rajoitukseen”
   
 3. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Vaikka tässä varmaan tavoitellaan jonkun sortin tyylilajin huumoria, niin jos asia tuli Mykkäselle oikeasti yllätyksenä niin silloin tosiaan voidaan todeta että tuo on totta että hän ei ole perehtynyt omaan alaansa riittävästi.

  En kuitenkaan usko, että hän mitenkään säikähtänyt on asiaa, kunhan populistisesti pr-mielessä kerää irtopisteitä tulevia vaaleja varten.
   
 4. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Kun arvioidaan sitä, että miten hyvä maa Suomi on rikollisille, niin rikosten selvitysprosentti on yksi muuttuja. Toinen on se että kuinka paljon niitä tapahtuu. Tästä löytyy ikivanha tilasto tilastokeskuksen sivuilta ja yllättäen Suomi on siellä ihan parhaasta päästä. Niinpä näkisin että Suomi ei yllättäen olekaan mikään erityisen hyvä paikka rikollisille. Rikoksia tapahtuu suhteellisen vähän ja varsinkin vakavista rikoksista poliisit selvittävät ison osan,
  Tilastokeskus - Tietoaika

  yllättyneet käsi ylös.
  @Sako
   
  Myrsky74 ja Aces High tykkäävät tästä.
 5. Kersakovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, AFC(NFL)
  @dana77 kyllä minä ymmärrän täysin sen, että noita Hesarissa listattuja ns. vähäisempiä rikoksia jätetään helpommin tutkimatta ja se onkin resurssien kannalta oletettavasti ihan järkevää. Mutta silti olisin kiinnostunut siitä, kuinka paljon ne kunnianloukkausten tutkimatta jättämiset vaikuttavat tuohon rikoslakirikosten selvitysprosenttiin, koska @Sako n laskeman prosenttiluvun yhteydessä päätit asian ottaa esille?
   
 6. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  en ala prosentteja laskemaan, mutta koska kunnianloukkauksia ilmoitetaan viitisentuhatta vuodessa ja selvitysprosentti on romahtanut kolmasosan, niin puhutaan lähes parista tuhannesta ratkaisemattomasta rikoksesta.
  Selvitettyjen kunnianloukkausten määrä romahti – Poliisi lopettaa tutkinnan, jos ”perustemppu” ei auta

  Tällaiset tiedot löytää googlella, jonka hankintaa suosittelenkin lämpimästi.

  ps tuossa selvitettyjen rikosten luvussa oli vain rikoslakirikokset joten selvitysprosentti oli 62%
  "Tietoon tulleista rikoksista 438 400 oli rikoslakirikoksia eli rikoksia, jotka on määritelty rikoslaissa"
  "Vuoden 2017 aikana selvitettiin yhteensä 272 900 rikoslakirikosta,"

  samassa lähteessä oli mainittu kaikkien rikosten selvitysprosenttikin. Se oli karvan alle 75%.
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2018 klo 21.59
 7. Kersakovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, AFC(NFL)
  Lainaus:
  Jep, eli koko ajan ollaankin keskusteltu väärän selvitysprosentin pohjalta oikein hienosti... Eipä tuo kunnianloukkausten osuus selvittämättömistä rikoksista siltikään ole kovinkaan kummoinen, mutta nyt kyllä nostan kättä pystyyn virheen merkiksi. En olisi koko asiasta lähtenyt edes vääntämään, jos tuo oikea prosentti olisi alkuperäisessä viestissä ollut esillä, perkele.
   
 8. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  No sehän siinä hauskinta oli, että prosentti oli ihan tekstissä valmiiksi laskettuna desimaalin tarkkuudella eli ei olisi minunkaan tarvinnut sitä laskea.

  Mitä tuota vielä miettii, niin suurin osa noista muista rikoksista ja rikkomuksista on liikenteeseen liittyviä eli ylinopeuksia ja vastaavia. Jos ne poliisin tietoon tulee, niin varmasti aika isolla prosentilla selviävät, joten sillä nuo prosentit kaikkien rikosten osalta ovat niinkin hyvät.
   
  Kersakovi tykkää tästä.
 9. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Siinähän se ydin tuli. Tuon jälkeen on ohjeistukset muuttuneet niin, että ei tutkita. Tuo uusi linjaus on 4v vanha.
   
 10. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Eikö se ydin ollutkaan että 2017 eli uuden ohjeistuksen aikana selvitysprosentti oli 75%?
   
 11. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
 12. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Se että ”osa kertoo” nimettömänä ei ole mikään kattava tilastollinen fakta. 75% on virallinen luku. On mahdollista että sitä on kaunisteltu, mutta yhtä mahdollista että sanoin tehdään kaikkialla muuallakin, jolloin luku on edelleen vertailukelpoinen.

  Pääasia, että haudattava jutut ovat niitä prioriteeeteiltään mitättömämpiä.
   
 13. Anssi #5 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Turussa paikallinen poliisi on harrastanut maahanmuuttokritiikkiä ja naisrauhan puolustusta. Eli vapaa-ajallaan taksijonossa poliisi kännipäissään pahoinpiteli suvakkihuoran, joka kehtasi olla väärää mieltä maahanmuuttajista. Lisää asiasta vaikka ylen jutusta: Turkulaispoliisi riehui taksijonossa, nimitteli ja löi naista – Poliisipäällikkö: "Mies kutsutaan kuultavaksi"

  Iltapäivälehtikin kertoo tapauksesta mm seuraavaa:
  Lainaus:
  Taas on siis maahanmuuttokriitikko ja maahanmuuton asiantuntija saanut tuomion ajatusrikoksesta ja tosiasioiden kertomisesta.
   
  hablaa ja teppana tykkäävät tästä.
 14. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Tuosta arviosta että 95% olisin kaivannut tarkennusta, että oliko tämä pahoinpitely mukana luvussa vai ei.
   
 15. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Näitähän rikollisia riittää poliisien piireissä, mutta niin vain kaikki naistenhakkaajatkin saa jatkaa lainvalvontaa, vaikka itse sitä ei pysty noudattamaan. Pitäisi olla ehdoton nollatoleranssi. Sama kun pankin työntekijä varastaisi pankista rahaa. Saisiko hän jatkaa työssään? Ei varmasti.
   
 16. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Hmm.

  Paljoa ei jäänyt viime vuonna olleesta Karhu-ryhmän 40-vuotisjuhlasta käteen.

  Sinänsä siis kun muistaa, että vuonna 1978 Karhu-ryhmästä tuli lopullisesti osastovahvuinen jossa siis on pitänyt olla siitä vuodesta lähtien aina vähintään 40 jäsentä.

  Suurimmillaan se on näinä vuosina mitä ilmeisimmin kohonnut hieman yli 100 jäseneen kun alokkaita ryhmässä eli nk. Karhunpentuja ei lasketa siihen vielä päälle. Muutoinhan se tietysti olisi vielä vähän sitä lukumäärää enemmän se ryhmän lopullinen miesvahvuus.

  Nykypäivään tultaessa Karhu-ryhmän jäsenmäärää on mitä ilmeisimmin supistettu muun muassa vain noin 60 jäseneen ja lisäksi säännöllisessä Karhu-ryhmän omassa erikoiskoiranohjaaja-ryhmässä ei ole säännöllisesti kuin neljä jäsentä mikä on todella vähän ja vähiten kuin pitkään aikaan.

  Vaikka eihän niitäkään nyt liikoja ole ollut ennenkään.

  Varsinainen ainoa merkittävä juttu näin juhlavuotena viime vuotena tuntui olevan epävirallisemmin jo 2015 alkaneen ja huomattavan paljon tätä aikaisemminkin olleen epävirallisen uuden nimen vahvistaminen ainakin mitä ilmeisimmin.

  Se siis vaikuttaa olevan Valmiusyksikkö Karhu pelkän aikaisemman Karhu-ryhmän, Karhuryhmän, Poliisin Erikoisosasto Karhun tai Osasto Karhun sijaan.

  Tänä vuonna tulee myös 40 vuotta täyteen eräästä asiasta.

  Nimittäin Suomessa olleiden paikallisten poliisin erikoisjoukkojen perustamisesta vaikka varsinaisesti vasta vuodesta 1984 eli 35 vuotta sitten ja siitä alkaen alkoi tulla muuallekin Suomeen paikallisen poliisin erityisryhmiä säännöllisemmin.

  Itä-Suomessa on ollut muun muassa tällainen poliisin erikoisryhmä jo vuodesta 1987 lähtien olemassa näin esimerkiksi sanottuna.

  Suomen ensimmäinen säännöllinen ja paikallinen poliisin erikoisosasto oli vuoden 1979 Karhu-ryhmän alokkaiden ylimääräjäsenten muodostama Valmiusosasto-79 eli VALO-79.

  Se tietenkin toimii ja on toiminut Pohjois-Suomessa. Sitä on välillä ja varsinkin alkuvuosina historiassaan yritetty ajoittain lakkauttaa ja sulauttaa tavalliseen Karhu-ryhmään tai nykyiseen Valmiusyksikkö Karhuun siihen lisäjäsenten saamiseksi, mutta toisaalta erillisenä ja säännöllisenä yksikkönä se on säilyttänyt itsenäisyytensä.

  Käytännössä sulautusyritykset ovat olleet noin vuosista 1984-1987 lähtien aika tyhjän kanssa kun muuallakin Suomessa alkoi tulla Poliisin Vaativien Tilanteiden Ryhmiä eli VATI-ryhmiä ja kun niille täytyi olla poliisitoiminnan koordinaattorina myös joku säännöllinen paikallisen poliisin muu erikoisryhmä jolla oli kokemusta vaarallisista ja etenkin tuohon aikaan erittäin vaarallisista aseellisista tilanteista.

  VALO-79:n ensimmäisinä yksikköjohtajina ja osastojohtajina ne Valmiusyksikkö Karhun jäsenet jotka omasta mielestään olivat nähneet vakavia puutteita vuoden 1978 Oulun Lentokonekaappauksen aikana sen toiminnassa.

  Tuolloinhan nk. Poliisin Karhukoplaa jouduttiin välimatkasyistä odottamaan ja kun Karhun tehtäviä miettii noin vuosien 1978-1986 väliseltä ajalta nyt ainakin niin yllättävän monta kertaa sillä oli ollut välimatkallisia ongelmia ja erittäinkin monta yksityiskohtaista estettä mitkä ajoittain vaikuttivat ryhmän tehtäviin ja olivat joskus myös tuhoisia.

  Tai ainakin myöhempään tuhoon myötävaikuttavia seikkoja.

  VALO-79 ei ole lähimainkaan niin paljon ollut pakotetun pakotettuna julkisuudessa toisin kuin mitä Valmiusyksikkö Karhu on joutunut vuosista 1982-1983 lähtien olemaan.
   
 17. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
 18. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Tää on kyllä aina yhtä hullunkurista ja hauskaa. Lainvalvojat rikkovat lakia ja saavat jatkaa lainvalvojina siitä huolimatta, vaikka rikkovat lakeja mitä valvovat.
   
 19. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Ja sitten syytetään mutakuonoja kun eivät meinaa sopeutua.
  Mikä muuten mahtaa olla suvakkihuoran vastakohta? Ehkä joku sellainen, joka ei anna edes rahasta.
   
 20. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Päivi Räsänen. Siinä on akka mikä ei suvaitse elämistä.
   
  Uimalakki ja Erkka Lapanen tykkäävät tästä.
 21. Grainger Jäsen

  Lainaus:
  Niin joo, pikkutyttöjen joukkoraiskailuhan onkin tällaisten väärin toimineiden poliisien syy.

  Kaikesta ei aina voi syyttää kantaväestöä.
   
  korkki tykkää tästä.
 22. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Syyttää ja rankaista pitää vain rikoksen tekijää. Sellaista käytäntöä kutsutaan oikeusvaltioksi. Poliisin kohdalla tämä oikeusvaltioperiaate ei tunnu olevan niin tarkkaa. Kantaväestöä tai ihon väriin tai etniseen taustaan perustuvaa luokittelua voi kutsua vaikka populismiksi. Tiedäthän; Saksalaiset on täsmällisiä, ruotsalaiset on homoja jne. Vaikkei poliisi olekaan tuomioita jakava taho, niin sillä on suuri vastuu siitä mikä on sallittua ja mikä ei. Poliisi valitsee mihin puututaan ja jutussa esiintyvä poliisi tekee juuri sitä. Ovatko neekeri ja Åboriginaali samassa asemassa kyseisen poliisin käsittelyssä?
   
  Viimeksi muokattu: 09.03.2019 klo 11.43
 23. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Huora - Normaali? linkki youtube

  Huoran musiikillinen näkemys asiasta. Loistava biisi.

  Lainaus:
  Sitten se maailma vasta sekaisin olisi, jos syyttäjät ja poliisit ei suojelisi toisiaan.
   
 24. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Lainaus:
  Tuostakin tuomiosta olisi joku yksityisen vartiointiliikkeen vartija saanut armotta potkut. Mutta valtion puolella ollaan niin joustavia, että vaikka poliisin voimankäyttövaltuudet ovat ihan eri luokkaa kuin vartijoilla, niin väkivaltarikoksia katsellaan vähän läpi sormien.
   
 25. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Tästä nyt ei puutu muuta kuin että kyseinen lainvartija ilmoittaa ehdokkuudestaan perussuomalaisten listalta.