Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu on seuraavat kaksi viikkoa popparikatsomon puolella. Syy hänen hyllytykselleen löytyy TPS-osiosta, jonne hän kirjoitti täysin tarpeettoman provosoinnin. Nimimerkin pitkä rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki wunderveba ei käyttänyt keskiviikon otteluseurantaketjussa asiallista kieltä, joten päätimme antaa hänelle sakkoa ja kakkua viikon pelikiellon muodossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Viheltää on saanut viikon pelikiellon viestien heikon kieliasun vuoksi.

Nimimerkki Diesel huilaa viikon ajan JYP-osion henkilökohtaisesta hyökkäyksestä, sekä offtopicin jatkamisesta ketjunootin jälkeenkin.

Sulje ilmoitus

Suomen poliisi kriisissä?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana erku, 08.12.2013 klo 16.49.

 1. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Näinhän Suutari teki. Koska rikosilmoituksen voi tehdä sähköisesti, esimerkiksi 1 000 bottia voisi tehtailla 10 000 ilmoitusta. Niitä sitten tutkimaan.

  Lainaus:
  Vaalit on tulossa, joten ympäripyöreästi poliisin on noudatettava lakia Mykkäsen mukaan. Kukaan tuskin vaatii ettei poliisin tulisi lakia tutkinnassa noudattaa. Priorisoinnistakin Mykkänen sanoo linkittämässäsi jutussa näin:

  Lainaus:
  Tämä on hyvää ja järkevää priorisointia.
   
  dana77 tykkää tästä.
 2. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Arvasit oikein, pointti oli. Hesarin jutussa jossa tästä priorisoinnista kerrottiin oli nimenomaan linjattu, mitkä ovat niitä rikoksia jotka jätetään helpommin tutkimatta mikäli tekijää ei tunneta. Minusta listaus oli varsin perustelu

  ”Vähäiset omaisuus- ja muut rikokset keskeytykseen. Yksityisyyden, rauhan ja kunnian loukkaamiset, lievät pahoinpitelyt ja muut vastaavat rikokset rajoitukseen”
   
 3. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Vaikka tässä varmaan tavoitellaan jonkun sortin tyylilajin huumoria, niin jos asia tuli Mykkäselle oikeasti yllätyksenä niin silloin tosiaan voidaan todeta että tuo on totta että hän ei ole perehtynyt omaan alaansa riittävästi.

  En kuitenkaan usko, että hän mitenkään säikähtänyt on asiaa, kunhan populistisesti pr-mielessä kerää irtopisteitä tulevia vaaleja varten.
   
 4. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Kun arvioidaan sitä, että miten hyvä maa Suomi on rikollisille, niin rikosten selvitysprosentti on yksi muuttuja. Toinen on se että kuinka paljon niitä tapahtuu. Tästä löytyy ikivanha tilasto tilastokeskuksen sivuilta ja yllättäen Suomi on siellä ihan parhaasta päästä. Niinpä näkisin että Suomi ei yllättäen olekaan mikään erityisen hyvä paikka rikollisille. Rikoksia tapahtuu suhteellisen vähän ja varsinkin vakavista rikoksista poliisit selvittävät ison osan,
  Tilastokeskus - Tietoaika

  yllättyneet käsi ylös.
  @Sako
   
  Myrsky74 ja Aces High tykkäävät tästä.
 5. Kersakovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, AFC(NFL)
  @dana77 kyllä minä ymmärrän täysin sen, että noita Hesarissa listattuja ns. vähäisempiä rikoksia jätetään helpommin tutkimatta ja se onkin resurssien kannalta oletettavasti ihan järkevää. Mutta silti olisin kiinnostunut siitä, kuinka paljon ne kunnianloukkausten tutkimatta jättämiset vaikuttavat tuohon rikoslakirikosten selvitysprosenttiin, koska @Sako n laskeman prosenttiluvun yhteydessä päätit asian ottaa esille?
   
 6. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  en ala prosentteja laskemaan, mutta koska kunnianloukkauksia ilmoitetaan viitisentuhatta vuodessa ja selvitysprosentti on romahtanut kolmasosan, niin puhutaan lähes parista tuhannesta ratkaisemattomasta rikoksesta.
  Selvitettyjen kunnianloukkausten määrä romahti – Poliisi lopettaa tutkinnan, jos ”perustemppu” ei auta

  Tällaiset tiedot löytää googlella, jonka hankintaa suosittelenkin lämpimästi.

  ps tuossa selvitettyjen rikosten luvussa oli vain rikoslakirikokset joten selvitysprosentti oli 62%
  "Tietoon tulleista rikoksista 438 400 oli rikoslakirikoksia eli rikoksia, jotka on määritelty rikoslaissa"
  "Vuoden 2017 aikana selvitettiin yhteensä 272 900 rikoslakirikosta,"

  samassa lähteessä oli mainittu kaikkien rikosten selvitysprosenttikin. Se oli karvan alle 75%.
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2018 klo 21.59
 7. Kersakovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, AFC(NFL)
  Lainaus:
  Jep, eli koko ajan ollaankin keskusteltu väärän selvitysprosentin pohjalta oikein hienosti... Eipä tuo kunnianloukkausten osuus selvittämättömistä rikoksista siltikään ole kovinkaan kummoinen, mutta nyt kyllä nostan kättä pystyyn virheen merkiksi. En olisi koko asiasta lähtenyt edes vääntämään, jos tuo oikea prosentti olisi alkuperäisessä viestissä ollut esillä, perkele.
   
 8. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  No sehän siinä hauskinta oli, että prosentti oli ihan tekstissä valmiiksi laskettuna desimaalin tarkkuudella eli ei olisi minunkaan tarvinnut sitä laskea.

  Mitä tuota vielä miettii, niin suurin osa noista muista rikoksista ja rikkomuksista on liikenteeseen liittyviä eli ylinopeuksia ja vastaavia. Jos ne poliisin tietoon tulee, niin varmasti aika isolla prosentilla selviävät, joten sillä nuo prosentit kaikkien rikosten osalta ovat niinkin hyvät.
   
  Kersakovi tykkää tästä.
 9. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Siinähän se ydin tuli. Tuon jälkeen on ohjeistukset muuttuneet niin, että ei tutkita. Tuo uusi linjaus on 4v vanha.
   
 10. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Eikö se ydin ollutkaan että 2017 eli uuden ohjeistuksen aikana selvitysprosentti oli 75%?
   
 11. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
 12. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Se että ”osa kertoo” nimettömänä ei ole mikään kattava tilastollinen fakta. 75% on virallinen luku. On mahdollista että sitä on kaunisteltu, mutta yhtä mahdollista että sanoin tehdään kaikkialla muuallakin, jolloin luku on edelleen vertailukelpoinen.

  Pääasia, että haudattava jutut ovat niitä prioriteeeteiltään mitättömämpiä.