Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Suomen poliisi kriisissä?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana erku, 08.12.2013 klo 16.49.

 1. Iisoppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
  Lainaus:
  Vanhemman konstaapelin protesti saattoi liittyä nopeusvalvontakameroihin ja niiden väitettyyn liikenneturvallisuuden parantamiseen. Antoi siitä aikoinaan jotain kommenttia paikallislehteen (linkitin artikkelin alle). Kyllä se varmaan oli alunperinkin ajateltu että jos paska osuu tuulettimeen (tulee jotain syytteitä) niin vedotaan että veli ajoi ja veli taas kiistää ajaneensa.

  Tässä linkatussa artikkelissa ko. vanhempi konstaapeli arvostelee nopeusvalvontakameroita. Minusta lievien ylinopeuksien ajaminen kameratolppiin oli protesti niiden väitettyä liikenneturvallisuuden parantamista vastaan vai miten sen muotoilisi. Tiedä häntä...
  Lahtelaispoliisi päätti puhua liikennevalvonnasta suunsa puhtaaksi - pitää monien kameratolppien sijoittelua huonona (linkki Etelä-Suomen sanomien sivuille). Artikkelin kommentit on siis annettu yksityshenkilönä eikä poliisin ominaisuudessa.
   
 2. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  No näinhän se on. Tuli nyt sitten samalla todistettua kuitenkin tuo lakien ongelmallisuuskin.
   
 3. Byvajet Jäsen

  Brother Whisper, SamSpade, Eetu ja yksi muu tykkäävät tästä.
 4. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
 5. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Entä hipeille pamppua. Entä jos vain pysähtyisi, kun konstaapeli pyytää ja itsekin tietää rikkovansa lakia.
   
  Kemppilukko ja Johnny B. Goode tykkäävät tästä.
 6. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Mutta kun poliiseillakin on säännöt ja lait olemassa joita pitäs noudattaa. Ei nekään voi olla kuin villissä lännessä. Vähimmän haitan periaate on tästä kaukana.
   
 7. Johnny B. Goode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Mitennii? Eks tää ollu juurikin Oulussa?
   
 8. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Aaa no sitten. Onhan se tärkeämpää saada näitä mopotytön kaltaisia suuria rikollisia kiinni keinoja kaihtamatta, kun viereisessä pusikossa oululaistuneet yön-timot harjoittavat kulttuurillisia tekojaan.
   
 9. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
 10. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Poliisin toiminnasta juttua seiskassa:
  Poliisi katseli vierestä, kun yksinhuoltajaisä otti Oulussa tyttärensä raiskauksesta epäillyn miehen kiinni – ”Sanoin, että saattaa kopsahtaa”
  Lainaus:
   
 11. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Uskon että jos kyseinen mopoilija olisi ollut yön-Timo, niin sille olisi varmasti ymmärrystä tullut että hänet olisi päästetty karkuun ettei vain tarvi pakkokeinoihin ryhtyä.
   
 12. molari Jäsen

  Ei tämä nyt edes oikeastaan uutinen ole, pikemmin vahvistus "yleiselle käsitykselle" asiaintilalle. Ja sitten, jos resursseja lisättäisiin tolkuttomasti, jotta jokainen näpistys ja rajariita ratkotaan, mistä rahat, etenkin, kun suurimmalta osalta tuomitusta saataisiin luultavasti jopa nykyistä vähemmän korvauksia perittyä;
  Linkki HS:n uutiseen
  HS sai haltuunsa poliisin sisäisen ohjeen: Valtaosa rikosilmoituksista jätettävä tutkimatta – Johto selittää, mitä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen linjaus merkitsee
   
 13. Ulos T. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KLaser, Hokki (+Kärpät)
  Onneksi moottoritien loppupäähän riittää resursseja tutkailla ylinopeuksia.
   
 14. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Itse veikkaan, että resursseja riittäisi hyvinkin, mutta niitä kohdistetaan kansalaisten mielestä väärin.

  Lainaus:
  Näin juuri.
  Nämä Dennis Pastersteinit kun laitettais tuolta Twitterin äärestä propagandaa levittämästä oikeisiin töihin, niin hänkin kerkeisi tutkia oikeita rikoksia, eikä kutsua näitä kameratolpille keskisormea näyttäviä pullakahville.
   
 15. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Poliisin tärkein tehtävä on kerätä tuottoja eli sakkoja valtiolle.
   
 16. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Minusta se on ihan jees, että poliisissakin käytetään vähän järkeä sen suhteen että mitä kannattaa tutkia ja mitä ei kannata. Sen vasta kohta olisi että kaikkia juttuja tutkittaisiin tasapuolisesti ja sen seuraus olisi että vakavampia tapauksia jäisi hoitamatta. Tai tokihan poliisi varmasti instituutiona ottaisi vastaan enemmänkin rahaa joilla lisätä resursseja, mutta jos nyt oletetaan että tarkastellaan nykyisiä resuja.
   
 17. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Ehdottoman toivottavaa on, että poliisi priorisoi työtään. Ja pakollista. Lisäresurssitkaan eivät saisi vaikuttaa priorisointiin. Ihan kuten muidenkin työssä, myös poliisi joutuu tekemään päätöksiä siitä, mitkä tehtävät voidaan parhaiten hoitaa annetuilla resursseilla annetussa ajassa ja mitkä niistä ovat sellaisia, että ne on priorisoitava kärkeen. Tätä varten poliisilla on johtotasolla hyviä työkaluja käytössään ja niiden avulla voidaan annetuilla parametreilla saada vastaus siitä, mihin keskitytään ja ja mihin ei ehdottomasti keskitytä. Kenttätasolla toteutetaan sitten tätä mallia.

  On jotenkin käsittämätöntä, että Helsingin Sanomat tavallaan päivittelee rivien välistä sitä mistä @dana77 kirjoittaa: kaikkia juttuja tutkittaisiin tasapuolisesti ja sen seuraus olisi, että vakavampia tapauksia jäisi hoitamatta. Poliisin työn priorisointi ei ymmärtääkseni ole esitutkintalain vastaista ja jos niin kävisi että on, lain muuttamista tulisi pohtia.
   
 18. Fancy Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IceHearts
  Se on just tätä julkisen hallinnon alasajoa, kun tätä yritysmaailmasta tuttu lean -kulttuuri on jalkautettu strategiaan. Sama tuttu resurssien kohdistamisongelma on tänäpänä muissakin hallintoyksiköissä kuten Tullilaitoksessa. Tätä taustaa vasten poliisitoiminnan kenttäongelmat ovat osa laajempaa ongelmaa.
   
 19. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Voi olla että olen katsonut liikaa Aarniosta koskevaa sarjaa, the wirea ja muuta kapitalistista roskaviihdettä, mutta näen ihan oikeasti potentiaalisena uhkakuvana, että jos poliisi suhtautuisi kaikkiin tapauksiin yhtä vakavasti, niin sitä alettaiiin käyttään hyväkseen ja rampauttamalla koko instituutio tehtailematta valtava määrä tutkintapyyntöjä ja vastaavia. Suutarin Jukkahan demostroi tätä joskus teettämällä ulkomuistaakseni satamäärin
  tutkintapyyntöjä pahoinpitelyn nimikkeellä eli kaikista liigan tappeluista edeltävältä vuosikymmeneltä,

  Olen joskus poliisihenkilön suusta kuullut, että hankalampia tapauksia eivät kuulusteltavat jotka eivät puhu mitään tai valehtelevat kysyttäessä omasta osallisuudestaan, vaan ne jotka satuilevat tuntitolkulla mitä sattuu, sillä kaikki nuo kertomuksen on pakko tarkistaa ja siinä palaa valtavasti aikaa ja resursseja.

  Oikeuslaitoksen kohdalla tämä tilannehan on käsittääkseni kohtuullisen heikko ja näkisin toivottavana, että sillekin kyettäisiin jotain tekemään (jonkinlaiset "pikaoikeudenkäynnit" selviin rutiinitapauksiin). Tätähän toki poliiseille vuonna 2010 annetulla oikeudella määrätä pieniä sakkoja haettiin.
   
 20. molari Jäsen

  Lainaus:
  Ei se nyt kuitenkaan täysin ongelmatonta ole, että poliisi päättää, mitä tutkii tai ainakin mitä priorisoi, ottavat siinä sitten poliisin lisäksi syyttäjän sekä tuomioistuimen tehtäviä. Erityisesti huvittavaa sitäkin kautta, että aina poliisi korostaa, ettei lakia saa ottaa omaan käteen, vaan rikos- ja poliisiasiat pitää antaa poliisin hoidettaviksi. Kyllähän tämä lisää entisestään eriarvoisuutta asuinpaikasta ja varallisuudesta riippuen.

  Sellaista tilannetta ei tule, eikä ole ollut, että kaikkeen - edes kohtuullisesti - riittäisi resursseja.
   
 21. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  https://www.stat.fi/til/rpk/2017/13/rpk_2017_13_2018-05-08_fi.pdf
  "Poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tietoon tuli vuonna 2017 koko maassa kaikkiaan 861 900 rikosta"
  "Vuoden 2017 aikana selvitettiin yhteensä 272 900 rikoslakirikosta"

  Taitaa tehdä selvitys% 31.

  Suomi, rikollisten ihannemaa. Maa, jossa rikokset jätetään parhaan mukaan tutkimatta. Ja se on ohjeistettu ylhäältä.
   
 22. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Onko sulla tilastoa muiden maiden vastaavista numeroista, jotta voimme arvoida että ovatko nuo prosentit hyviä vai huonoja?

  Hirveältähän se kuulostaa, että kaikkia kunnianloukkauksiin syylityneitä ja muita rikollisia ei saada vankilaan.
   
 23. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Vähän vanhaa dataa, eli vuodelta 2012:

  Ruotsi 17% - Norja 47% - Tanska 18% - Hollanti 25% - Saksa 54% - Englanti 27% - Wales 29%

  Imgur-linkin takaa löytyvästä kuvasta vähän lisää.

  Minusta 31% selvitysprosenttina ei ole kovin mairitteleva - vaikkei se mitenkään erityisen huono ole muihin maihin verrattuna. Tosin minusta muiden maiden poliisin huono selvitysprosentti ei ole mikään selitys Suomen poliisin numerolle.
   
 24. Tami Talk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Daespoo moderators
  Toisin kuin palstan asiantuntijat, Ministeri Mykkänen ei ymmärrä, että kyseessä on ollut poliisilta hyvää ja järkevää priorisointia. Lisäksi Mykkänen vielä työllistää poliisia teettämällä lisäselvitystä asiasta ja keskustelemalla poliisijohdon kanssa asian vakavuudesta.

  Tyypillinen esimerkki poliitikosta, joka ei ole aimemmin perehtynyt riittävästi hallinnonalaansa ja sitten vaalien lähestyessä ryntäilee lehtiotsikoiden säikäyttämänä. Kannattaisi ensin lukea Jatkoajasta, miten asiat on, ettei höntyilisi turhaan.

  Poliisia käskettiin jättää rikosilmoituksia tutkimatta – Sisäministeri vaatii poliisijohdolta ”tilannekuvan, missä koko maan osalta mennään”
   
 25. Kersakovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, AFC(NFL)
  Lainaus:
  Onko sulla tilastoa tai parempaa tietoa siitä, miten suuri vaikutus tuohon kehnohkoon selvitysprosenttiin on näillä erikseen esiin nostamillasi kunnianloukkauksilla? Nopean tutkiskelun perusteella tuossa Sakon linkkaamassa dokumentissa ei mainita kunnianloukkauksia lainkaan, mutta joku pointtihan niiden mainitsemisella tässä yhteydessä on varmaankin oltava?
   
  Jesus Shaves tykkää tästä.