Suomen Nato-jäsenhakemuksen ratifioinnin seurantaketju

  • 507 241
  • 3 748
Suosikkijoukkue
Kärpät

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Unkaria on pidetty kysymysmerkkinä, mutta eikai sielläkään Orban yksin päätä, että ratifioidaanko vaiko ei? Kai se prosessi jotain demokratiaa muistuttavaa kaavaa noudattaa?

Jenkithän nyt on läpihuutojuttu, mutta toki onhan näitä hehkutuksia mukava kuunnella. Hienoa PR:ää Suomelle.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
YLE:n seurannasta, tää oli kanssa jännää kuunneltavaa:

"[Tom] Cottonin mielestä Ruotsi ja Suomi ovat Naton vahvimpia jäsenehdokkaita sitten liittokunnan perustamisen."

Siinä tuli vähän kyllä runtua aiemmin liittyneitä maita kohtaan... Mutta kuitenkin, niin kuin hän sanoi, tuo on hänen rehellinen mielipiteensä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Hahah, joo, osa puheenvuoroista on ollut aika tunteikkaita, ja sitten osa on kyllä eksynyt ihan jonnekin, no, vieraille vesille :) Tää, mikä nyt menee, on kyllä hämmentävä suoritus :D

Nyt on puhuttu läpi Ingmar Bergmanit ja Abbat. Tiukka puheenvuoro kyllä.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Joo. Yhdeltä kantilta katsottuna Yhdysvallat on vain yksi niistä 30 maasta, joiden pitää sopimus ratifioida. Toiselta kantilta katsottuna Yhdysvallat on puolet koko Natosta, tämä Euroopan puoli vaan on pirstoutunut. Vaikutusvallaltaan kevyesti suurin yksittäinen Nato-maa. Siksikin Yhdysvaltojen varaukseton tuki on tuntunut mukavalta.
YLE:llä Iro Särkkä:


Tämäkin vielä, nyt kun kuuntelee näitä senaattoreita, niin tämä lähes varaukseton Suomi-Ruotsi -hehkutus kyllä antaa signaalia muillekin Nato-maille.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
No nyt on hyvä puheenvuoro, vielä kun tietäis nimen. Putin on tehnyt Yhdysvaltojen ja Naton puolesta suuren palveluksen, johon he eivät itse kyenneet (saada Suomi ja Ruotsi Natoon). Mutta vielä tärkeämpi oli kommentti siitä, että niinkö Yhdysvaltoja auttaa Kiinaa vastaan se, että se jättää Euroopan ja Ukrainan yksin - ettäkö se olisi Kiinalle merkki Yhdysvaltojen vahvuudesta?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Ja nyt hyvä puheenvuoro siitä, kuinka Suomi ja Ruotsi vahvistavat arktista seutua. Muutenkin olen tykännyt näistä asiapuolen puheenvuoroista: oikeastaan siksi, kun ne kertaavat ne asiat, joita me puhuttiin helmi-maaliskuun vaihteessa Nato-ketjussa Suomesta, Ruotsista, Natosta, arktisesta alueesta, Baltian maista ja muusta. Joko Yhdysvaltojen senaattorit lukevat Jatkoaikaa, tai sitten meillä on keskustelijoina senaattoreiksi kelpaavia keskustelijoita :)
 
Suosikkijoukkue
Kärpät

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Vähän offtopic, kuuluisi Nato-ketjuun:

Sitten vaan loput 7, ja sitten odotellaan että Trump lakkauttaa koko liiton. No, se ei taida voida tapahtua kuin aikaisintaan tammikuussa 2025.
Hahah, pessimisti ei pety :D No, mutta kuitenkin, mun mielestä siihen mennessä on ehditty ottaa kaksi tärkeää askelta:

1. Suomi ja Ruotsi ovat luopuneet liittoutumattomuudesta (tämähän tapahtui jo toukokuussa)

2. Suomi ja Ruotsi on saatu puolustusliittoon muiden Pohjoismaiden kanssa, sekä muiden Itämeren maiden kanssa.

Tavallaan Natolle itselleen se ja sama, en minä nyt toivo sen hajoavan, mutta jos niin kävisi, niin tärkeimmät askeleet Suomen tulevaisuutta ajatellen on kuitenkin ehditty ottaa. Niin, ei siitä tietenkään harmiakaan ole, että Suomi ja Ruotsi on saatu sotilasliittoon Keski-Euroopan maiden kanssa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Joko Yhdysvaltojen senaattorit lukevat Jatkoaikaa, tai sitten meillä on keskustelijoina senaattoreiksi kelpaavia keskustelijoita :)

Ehkä siellä joku aloittaa kohta puheenvuoronsa: "I red from Overtime, that..."

Itse en ole tuota keskustelua seurannut livenä, mutta tämän "otteluketjun" perusteella meitä arvostetaan tuolla kovasti. Tulee hyvä mieli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös