Demokratiaa hyvinkin, mutta olisi suotavaa, että poliittiset päätökset perustuisivat sille, minkä valtiojohto arvioi olevan Suomen parhaaksi. Nato oli sitä jo ennen 24.2.2022.
Tuo on sinun arviosi, ei valtiojohdon.
Demokratiaa hyvinkin, mutta olisi suotavaa, että poliittiset päätökset perustuisivat sille, minkä valtiojohto arvioi olevan Suomen parhaaksi. Nato oli sitä jo ennen 24.2.2022.
Voitit argumentoinnin, en osaa vastata tähän. Ehkä Nato tosiaan ei ollutkaan fiksu päätös kuin vasta sen kauheimman skenaarion toteuduttua.Tuo on sinun arviosi, ei valtiojohdon.
Tässä tapauksessa "brändin kiiltoisuuden varmistaminen" ja NATO-jäsenyysasian ajamisen ajankohtaistuminen käyvät ihan ristiriidattomasti yksiin. Marinia voi tottakai arvostella, jos kokee Marinin rakentaneen henkilöbrändiään muiden asioiden kustannuksella tai käyttäen keppihevosena milloin mitäkin. Silti kansan tuki jäsenyydelle oli ja on olennainen vaatimus pyrittäessä puolustusliiton jäseneksi.Jostain syystä tuosta Marinin lausunnosta tuppaa monelta unohtumaan siellä ollut sana "todennäköisesti". Hauska kanssa tuo ajatus että laajaa kansan tukea nauttivan asian ajaminen on "brändin kiiltoisuuden varmistamista", itse kutsun tuota demokratiaksi.
Jälleen kerran kirjoitan samaa mitä aiemmin. Turkin kanssa käydään kauppaa. Unkarille tämä on ideologista, sillä ovat Venäjän vaikutteiden alla. Unkari on isompi ongelma.Unkari jatkanee viivyttelyään:
Svenska Dagbladet: Unkari ei todennäköisesti aio hyväksyä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä enää tänä vuonna
Unkarin poliittisen opposition edustajan Tompos Mártonin mukaan maan pääministeri Viktor Orbán ei todennäköisesti aio hyväksyä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä enää tämän vuoden puolella, kertoo Svenska Dagbladet -lehti.www.mtvuutiset.fi
Jälleen kerran kirjoitan samaa mitä aiemmin. Turkin kanssa käydään kauppaa. Unkarille tämä on ideologista, sillä ovat Venäjän vaikutteiden alla. Unkari on isompi ongelma.
Jälleen kerran kirjoitan samaa mitä aiemmin. Turkin kanssa käydään kauppaa. Unkarille tämä on ideologista, sillä ovat Venäjän vaikutteiden alla. Unkari on isompi ongelma.
Veikkaisin että Unkarin maakaasun hinta on sidoksissa ratifiontiiin…
Ensimmäisen virkkeen osalta olen täysin samaa mieltä. Jälkimmäisen virkkeen osalta sanoisin, että vaikka korjattavaa on, niin pientähän tämä tällainen on pidemmässä kv. perspektiivissä. Unkarin nykymeininki personoituu aika pitkälle Fidesziin ja Orbániin, ja kun valta aikanaan siirtyy toisiin käsiin, niin erittäin todennäköisesti myös Unkarissa harjoitettu politiikka ja Unkarin suhde läntisiin yhteisöihin muuttuu saman tien. Saa nyt nähdä, kuinka paljon hallaa Orbán ehtii vielä aiheuttaa, on silläkin merkitystä.Täytyy myöntää, että Unkarin ponnistelut luotettavuutensa romuttamiseksi etenevät mainiosti. Sen korjaaminen tuleekin sitten olemaan ikuinen projekti.
Ainakin lokakuussa taisivat saada itänaapurilta ilmaisen kaasukuukauden kun ilmoittivat lykkäävänsä Suomen ja Ruotsin ratifiointia syssymmälle. Ei se toki yllätä edes Kurikan torpassa että Orban on naapurimme pienen tsaarin sylipiski ja vallassaan oleva valtio toteuttaa siten kremlin tahtoa.Itse veikkaan että voi mennä vielä ensi vuoden loppuun ennenkuin mitään ratifiointeja on Turkilta ja Unkarilta luvassa.
Veikkaisin että Unkarin maakaasun hinta on sidoksissa ratifiontiiin…
Voidaan ainakin sanoa, että jossain maassa Putinin suuri suunnitelma energiahirrestä on toiminut. Mulla ei itsellä kyllä käy järkeen, miksi Unkari haluaisi valtiona tai kansana veljeillä Venäjän kanssa, luulisi, että sielläkin on siitä maasta saatu aivan tarpeeksi. Koetan selittää tätä sillä, että kyseessä on Orbanin ja hänen blokkinsa sooloseikkailu hankkia etuisuuksia kahden vallan välillä taiteilemalla, ehkä vähän Erdoganin innoittamana.Ainakin lokakuussa taisivat saada itänaapurilta ilmaisen kaasukuukauden kun ilmoittivat lykkäävänsä Suomen ja Ruotsin ratifiointia syssymmälle. Ei se toki yllätä edes Kurikan torpassa että Orban on naapurimme pienen tsaarin sylipiski ja vallassaan oleva valtio toteuttaa siten kremlin tahtoa.
Minun käsittääkseni, jos jollain maalla on vaikutusvaltaa Unkariin, niin se on Puola. Puola, Unkari, Tsekki ja Slovakia ovat niin kutsutut Visegrad-maat. Näistä Tsekki on EU:ssa käsittääkseni "länsimaisin", ja Puola ja Unkari ovat olleet liittolaisia mm. kansalliseen lainsäädäntöön liittyvissä erimielisyyksissä EU:n kanssa.Oliko se niin, että Puolalla on merkittävästi vakutusvaltaa Unkariin? Puolaan osuneet ohjukset voivat saada heidät painottamaan Unkarille Suomen ja Ruotsin hakemusten nopeampaa ratifiointia.
Nämä asiat eivät liity toisiinsa mitenkään joten tuskin.Oliko se niin, että Puolalla on merkittävästi vakutusvaltaa Unkariin? Puolaan osuneet ohjukset voivat saada heidät painottamaan Unkarille Suomen ja Ruotsin hakemusten nopeampaa ratifiointia.
Ruotsissa tapahtuu
Sehän tästä vielä puuttuisi, että kaveria sinisilmäisesti odotellut Suomi jää nuolemaan näppejään samalla kun Ruotsi painelee Natoon.Ruotsi alkaa olla Suomea edellä Turkin vinkkelistä. Joten samaa odottavat Suomelta. Ruotsin ulkoministeri totesi Ruotsin ottavan etäisyyttä YPG- ja PYD-organisaatioihin ja sanoi muun muassa, että näillä on kytkentä PKK:hon.
Haavisto ja Marin ovat nähdäkseni sen edessä, että tulee toimia samoin. Muussa tapauksessa Suomi jarruttaa omaa jäsenyyttään.
(Ruotsi haluaa pikaisesti NATO:n jäseneksi ja nyt on nähdäkseni peesattava sitä riippumatta, onko samaa mieltä YPG ja PYD kysymyksistä. Kaikkeen ei tarvitse suostua eikä sellaista kukaan pyydäkään).