+
@Shardik
Täytyy vielä hieman täsmentää, että en minäkään ole ollut vaatimassa, että Suomen täytyisi katkaista diplomaattisuhteensa tms. Turkkiin kesken Nato-prosessin ja Putinin valtakauden, vaikka Turkki on terroriaan jatkanutkin:
Nobel-voittaja Nadia Muradin perustama järjestö syyttää Turkkia terrorismista. USA välitti surunvalittelunsa, mutta ei tuominnut Turkkia.
www.iltalehti.fi
Tutkija Mariette Hägglundin mukaan Turkin väitetty hyökkäys Irakiin oli laskelmointia.
www.iltalehti.fi
Turkin lennokki-iskut tappavat Pohjois-Syyriassa. Turkki uhkaa aluetta myös maahyökkäyksellä.
www.iltalehti.fi
Neljä teinityttöä kuoli Turkin ilmaiskussa, joka kohdistui tyttöjen kouluun Pohjois-Syyriassa. Yhdysvallat tuomitsi, mutta ei nimennyt Turkkia syylliseksi.
www.iltalehti.fi
Tuossa vain muutama uutinen, joka tuli pikaisella googletuksella vastaan. Monet Turkin toimethan eivät enää edes ylitä uutiskynnystä. Kun ottaa huomioon Suomen ja Ruotsin reaktioiden voimakkuuden Turkin toimiin, niin mielestäni olemme jo antaneet jonkun verran periksi olemalla kohtuullisen hiljaa. Ruotsihan on jo lisäksi sallinut jonkin asteisen asevienninkin Turkkiin (elektronisia laitteita, ohjelmistoja ja teknistä tukea).
Ruotsilla ei ole ollut virallista asevientikieltoa Turkkiin, mutta käytännössä vienti loppui vuonna 2019.
www.iltalehti.fi
En ole esittämässä, että Suomen ja Ruotsin hallitusten tulisi reagoida ja näyttää vaikka persettä Erdoganille, mutta Ruotsin ulkoministerin viimeisimmän lausunnon myötä, aloin vain kaivata keskustelua siitä, kuinka paljon voidaan kenenkin mielestä antaa periksi minkäkin asian puolesta (tässä ketjussa aiheena tietenkin Nato-jäsenyys) ja mitä sen jälkeen, jos tuo raja ylittyy?
Itselleni ehkä tuo Kurdistanin tilanne hieman liiankin tunteisiin menevä.