Mainos

Suomalaisten edesottamukset Riossa

  • 63 246
  • 459

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
On vain hivenen eri asia eri lajeissa. Heittäjä heittää täysiä ja voi hävitä 10 metriä. Ja joka kerta olla kärjestä sen 10 metriä jäljessä. Vaikka kuinka heittäisi tosissaan. Juoksulajissa taas voi tosiaan lähteä kärjen mukaan ja hyytyä sitten viimeiselle sijalle. Senhän toki tietää, että täälläkin huudettaisiin: "saatananan heikkokuntoista paska! Menis suolle juoksemaan!" Se urheilija ei kuitenkaan ole sinulle tai minulle missään vastuussa, vaan lähtee luonnollisesti tekemään parasta mahdollista tulosta.

Sinun mielestäsi siis esimerkiksi maratonilla olisi parempi, että suomalainen olisi kärjessä 10km ja lopulta sijalla 84, kuin olisi koko kisan siellä 15. sijan paikkeilla maaliin asti?
No kärjistetysti kyllä. Tottakai oma normitaso pitää huomioida jollain tapaa, mutta kyllä minusta välillä voi kokeilla hakea niitä rajoja rohkeamminkin (en sinänsä halua esim. kävelyä väheksyä, joka on kokonaissuorituksena jo rajojen hakemista).

On totta että kestävyyslajeissa tämä on ihan eri juttu kuin esim. heitoissa tai pikajuoksuissa. Mutta siltikin, kelloa vastaan voi juosta kyllä kotonaankin, minun mielestä arvokisoissa pitäisi juosta (tai kävellä) niitä muita vastaan. Se että lähtee joskus vähän kovempaan kyytiin voi myös opettaa urheilijalle, mitä voittaminen tai absoluuttiselle huipulle pääseminen vaatii.

Ei hiihdossakaan Heikkiset ja Niskaset lähde olympialaisissa tasaisen vauhdin taulukolla tavoiteaikaan, jonka tietävät Sundbyn alittavan 3 minuutilla. Kyllä siellä roikutaan kärkiryhmässä niin kauan kuin paukkuja riittää. Vaikka maailmancupissa pyöritään sijoilla 10-30. Joskus voi osua pöljä päivä, ja välillä loppuu bensa norjalaisiltakin.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Sopii ihan hyvin suomalaisen yhteiskunnan nykytilaan, että ainoat mitalitoivot olisivat NAISTEN voimalajeissa.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Se että lähtee joskus vähän kovempaan kyytiin voi myös opettaa urheilijalle, mitä voittaminen tai absoluuttiselle huipulle pääseminen vaatii
Aha.

Ei, kyllä sen voittajavauhdin voi testata ihan kotonakin sitä kelloa vastaan. Väitän että kaikki suomalaiset kestävyysurheilijat tietävät aika tarkkaan omat resurssinsa. Ei siihen tarvita ylivauhtista arvokisajuoksua ja totaalisippaamista.

Kokemuksesta voin sanoa että se on aika karu fiilis kun takki on ihan tyhjä, matkaa on ihan helvetisti jäljellä ja haluaisi keskeyttää mutta ei kuitenkaan kehtaa, kun ei ole koskaan niin tehnyt. Ihan harrastelijatasollakin. Kyllä niistä oppii... ainakin ensi kerralla määrittelemään oman alkuvauhtinsa tarkemmin omaan kuntotasoonsa sopivaksi.

Edit: tai ainakin pitäisi oppia määrittelemään paremmin. Itsekin kyllä tehnyt samat virheet moneen kertaan.
 
Viimeksi muokattu:

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aika joutuva juttu tuo Ylen uutinen. Ihan paikkaansa pitäviä huomioita, mutta ei palvele oikein mitenkään keskustelua Suomen huippu-urheilun tilasta. Monet maat ovat aivan samassa tilassa ja silti pärjäävät paremmin kuin Suomi.
 

mamba

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei niitä mitaleja ennenkään ole satamalla tullut, mutta nyt ei ole tullut edes niitä nelossijoja ja muita pistesijoja. On kyllä surkeassa jamassa huippu-urheilu Suomessa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Mikä ihmeen kansallinen itsetunto? Puolustusministeri Tuura oli oikeassa. Ei riitä, että urheilijat edustaisi omina itsenään, vaan nimet voitaisiin jättää kokonaan pois, sillä pelkät numerot riittäisivät.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas, Englanti
Aika raskasta seurattavaa on kyllä ollut. Nyt kun keihäänheittokin tukevasti samoilla raiteilla kun mäkihyppy niin kohta ollaan siinä tilanteessa nolla-kisat alkavat olemaan arkipäivää. Talvikisoissa taitaa viestit vielä pelastaa, mutta en pitäisi ihmeenä jos ensivuosikymmenellä nähtäisiin peräkkäiset kesä ja talvikisat ilman mitalia. Huru ryhmä on kyllä onnistunut työssään. Suunta vaan on ollut väärä, mutta mitä pienistä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tulee mieleen se 2010 Olympialaisten jälkeen perustettu ketju Suomen jääkiekon surkeasta tilasta ja mitä tulevaisuuden kauhukuvia silloin maalailtiin. Tuolle ketjullehan on nyt sittemmin naureskeltu, mutta mistäs sitä asiaa silloin sen hetkisillä tiedoilla tiedettiin että muutaman vuoden päästä onkin käsillä historian lahjakkain sukupolvi suomalaisessa jääkiekkoilussa.
 

MrOrange

Jäsen
Voisivat heittää näiden kojonkoskien liksat suoraan urheilijoille. Paljonkos se muutostyöryhmän raportti kustansi? Taisi olla yhtä arvokas raportti kuin se, että minä kirjoittaisin tussilla vessapaperirullan kylkeen "Suomesta paras pohjoismaa urheilussa 2020" ja hymiö perään.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Mika Kojonkoski on saanut paljon rapaa siitä, että hän otti puheeksi "hyvän fiiliksen" tuloksellisuuden sijasta. Useissa medioissa - sekä perinteisissä että sosiaalisissa - on peräänkuulutettu mitalitavoitetta.

Kojonkosken mukaan mitalitavoitteet eivät palvele ketään. Minun mielestäni Kojonkoski on tässä oikeassa. Mitalitavoite on huono mittari, jos ajatellaan suomalaisten olympialajien urheilijoiden sekä laajemman tason kehittymistä. Jos näissä kisoissa olisi asetettu tavoitteeksi vaikka viisi mitalia, niin jokainen tietää, että paineet tuon tavoitteen täyttymisestä olisivat jakautuneet tasan tarkkaan niille tietyille urheilijoille - ensisijaisesti keihäsmiehille, Satu Mäkelä-Nummelalle, Petra Ollille, purjehtijoille ja pienemmässä määrin Mira Potkoselle sekä Suvi Mikkoselle. Ne urheilijat, joilla ei kuitenkaan mitaleille ole mahdollisuutta, olisivat voineet luistella ja freeraidata näiden muutamien mitalipaineita kantavan urheilijoiden takana, kuten aiemminkin on tavallaan tapahtunut. Tilanteessa, jossa se hypotettisesti asetettu mitalitavoite olisi täyttynyt, urheilujohto olisi päässyt taputtelemaan toisiaan selkään, kun kaikki on mennyt hienosti vaikka kaikki muut urheilijat olisivat jääneet omissa lajeissaan vihoviimeiseksi.

On osattava nähdä mitalien taakse: näissäkin olympialaisissa on nähty suomalaisonnistumisia ja suomalaisepäonnistumisia semmoisten urheilijoiden kohdalla, joilta mitalia ei lähtökohtaisestikaan voitu odottaa.

Mitä tulee "hyvään fiiliksen" peräänkuuluttamiseen, niin lähtökohtaisesti siinäkin suhteessa Kojonkoski on oikeilla jäljillä. Tarkoitan tässä nyt sitä, että paineiden aiheuttaman väkipakon ja väkisinyrittämisen seurauksena urheilija todennäköisemmin epäonnistuu, kuin onnistuu. Hyvä ja rento ilmapiiri on onnistumisen edellytys, joka mitä ilmeisimmin suomalaisilta olympiaurheilijoilta on kokonaan puuttunut. Petra Ollin reaktion tappion hetkellä voi nähdä myös sen, kuinka paljon hänelle on asetettu menestyspaineita kehnohkossa olympiajoukkueessa, kun media on rummuttanut olympiamitalia jo parin vuoden ajan. Ei välttämättä ole kaukaa haettua, että Olli hävisi selvin luvuin, koska hänelle näistä yksittäisistä olympialaisista oli muodostunut elämää suurempi asia ja paineet kasvoivat liian suuriksi nuorelle urheilijalle.

Mitä on henkinen valmennus? Se on juuri sitä, että urheilijan paineet pyritään kääntämään positiiviseksi voimavaraksi juuri Kojonkosen mainitseman positiivisen fiiliksen kautta. Hyvässä fiiliksessä oleva urheilija ei pelkää tappiota ja pystyy siksi antamaan kaiken osaamisensa. Tappio ja epäonnistuminen on aina kova paikka varsinkin arvokisoissa ja erityisesti olympialaisissa, mutta henkisesti vahvassa kunnossa oleva urheilija tietää, ettei se tappiokaan ole maailmanloppu.

Meillä Suomessa naurettiin ruotsalaisille, kun muutama vuosi sitten Suomen voittaessa Ruotsissa pelatussa jääkiekon U20 MM-finaalissa Ruotsin jatkoajalla Rasmus Ristolaisen maalilla, Ruotsin pelaajat passitettiin urheilupsykologin vastaanotolle. Oli kuulemma jotenkin nössöä. Tosiasiassa ruotsalaiset toimivat juuri oikein - heti traumaattisen tappion hetkellä pelaajat laitettiin käsittelemään tappio, jottei siitä seuraa ongelmia tulevalle uralle. Kyse oli siitä, että pelaajat saatiin käsittelemään tappio asap, jotta he saavat sen hyvän fiiliksen takaisin ilman, että päähän jää tappiosta mitään mörköjä. Yksilöurheilussa tämä on tosin vielä paljon tärkeämpää, koska oma onnistumisesta tai epäonnistumisesta vastaa ainoastaan urheilija itse eikä kokonainen joukkue.

Tätä tekstiä ei kannata ymmärtää väärin. Suomen joukkue on epäonnistunut Riossa ja Kojonkoski urheilupuolen pomona kantaa siitä vastuun. Mitalitavoite on kuitenkin ihan haistapaska-mittari - siinä Kojonkoski on oikeassa - mutta se ei poista sitä, että jokaiselle olympiaurheilijalle pitää asettaa oma henkilökohtainen tulostavoite ja on täysin oikein vaatia urheilijalta olympialaisissa aivan parasta mahdollista suoritusta. Jotta siihen pystytään, urheilijalla pitää olla hyvä fiilis.

Viime aikojen keskustelusta on saanut semmoisen käsityksen, että hyvä fiilis ja tuloksen tekeminen ovat toisensa poissulkevia tekijöitä. Tosiasiassa ensin mainittu on yksi jälkimmäisen edellytyksistä.
 
Viimeksi muokattu:

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Vedän lyhyen viestin, se toisinaan sallittakoon.

Hyvä @BitterX ! Täyttä asiaa.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
David Söderberg heittää moukarikisassa mitaliheiton, näin uskon.
Mies pääsee heittämään kaikki kuusi heittoa ja neljäs on hyvä.

Mitali tulee tietysti vasta parin vuoden päästä, mutta tulee kuitenkin.
 

Pekkis

Jäsen
Rahaa ei tietenkään pidä syytää mihin tahansa vaan katsoa huolella mitä meillä on ja mitä taas ei ole. Liikunnallista lahjakkuutta ja päteviä valmentajia meillä on edelleen väkilukuun nähden riittävästi, samoin valmiutta hakea tarvittaessa oppia ulkomailta, olosuhteetkin ovat useimmista lajeissa vähintään kelvolliset, mutta se mikä meiltä puuttuu, ovat täysipäiväisesti vain urheiluun panostavat ja siten huipulle tähtäävät nuoret urheilijat. Tämä taas ei ole kiinni halusta vaan rahasta, sillä moni olympiaurheilija saa/on saanut oikeaa palkkaa urheilusta vasta kun on saavuttanut menestystä arvokisoissa. Systeemi on täysin nurinkurinen ja kuvaa hyvin kulttuuriamme. On klisee sanoa että Suomi on menestyshullu maa, mutta moni urheilija tuntee tämän kliseen nahoissaa jokapäiväisessä tekemisessään. Meillä tuijotetaan vain tulosta, ei tulokseen johtavia prosesseja.

Tästä on kyse.

Heitän virtuaalisen palloni nyt erittäin tarkkaan suunnatulla suoritteella urheilun rahoittajien syliin. Minä urheilua tukevan yrityksen rahakirstun vartijana katsoisin kyllä erittäin tarkasti, että miten meidän firmamme saisi sijoittamillemme rahoille maksimaalista näkyvyyttä. Kuvitteellinen summa olkoon vaikka 10 000 €. Jääkiekon Liigajoukkueen asusteeseen saattaa sillä summalla saada logon esim. kainaloon, pohkeeseen tai perseeseen. Lupaavan/ jo menestyvän yksilöurheilijan kohdalla se logo onkin jo sitten ihan paikassa.

Kyllä suomalaisen urheilun tukemiseen edelleen rahaa löytyy, mutta kun se kohdennetaan vaan niin kovin harvoihin lajeihin. Ja osalla näistä lajeista ei ole huippu-urheilun kanssa mitään tekemistä. Tästä asiasta on kirjoitettu paljon hyviä artikkeleita, mutta kovaan vastatuuleen huuteluahan se toistaiseksi on ollut.

Naivisti jaksan kuitenkin uskoa, että vielä se tuulen suunta jossain vaiheessa kääntyy. Pakkohan sen on kääntyä, sillä muutoin meidät hukka perii.
 

jannet85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
On osattava nähdä mitalien taakse: näissäkin olympialaisissa on nähty suomalaisonnistumisia ja suomalaisepäonnistumisia semmoisten urheilijoiden kohdalla, joilta mitalia ei lähtökohtaisestikaan voitu odottaa.

Tässä ollaan asian ytimessä ja tätä seikkaa ei ollenkaan osata ajatella suuren massan keskuudessa.

Suuri massa täälläkin sanoo: "katastrofaaliset ja ihan paskat kisat, kun ei ole tullut mitaleita kuin yksi". Mielestäni tämä ei ole kovin avarakatseista.

Näissä kisoissa tapahtunutta: Jenna Laukkanen ui (muistaakseni) molemmilla matkoilla Suomen ennätyksen. Oskari Mörö juoksi Suomen ennätyksen ja pääsi semifinaaleihin ensimmäisenä suomalaisena pikamatkoilla 16 vuoteen, vielä pidempi aika 400 metrin aitojen semifinaalipaikasta. Kristiina Mäkelä teki oman ennätyksen ja meni olympiafinaalin ensimmäisenä kolmiloikkaajana, ööh, aika tosi pitkään aikaan. Nooralotta eteni semeihin 100 m aitajuoksussa, ei ihan äsken tapahtunut. Söderberg meni finaaliin kirkkaasti. Nikkanen tipahti kauden parhaallaan mahdollisimman niukalla marginaalilla. Sandblom hyppäsi tasolleen, Potkonen ylitti tasonsa, Mikkonen meni tasollaan, Tenkanen taisteli viimeiseen lähtöön mitalista, mitalilähtöön pääsi myös Petäjä. Ursula Wikströmillä ihan mukiinmenevä alku. Sitten monta suomalaista siinä välissä, joiden suoritus omalle tasolleen ja vain muutama täysi floppi. Niin, ja kisat olivat ihan paskat?

Niin kutsutut odotetut mitalit ovat jääneet ottamatta Petra Ollilta, yhdeltä purjehtijalta ja jotkut sitä ammunnastakin odottivat. Keihäästä odoteltiin ainakin yhtä mitalia, joka toki on vielä mahdollista. Juu, Olli floppasi odotuksiin nähden, purjehdus pienestä kii mitali ja ammunta myös päivästä kiinni. Muita epäonnistujia on ainakin Eriksson ja Pitkämäki. Mannio ja Utriainen eivät epäonnistuneet, vaan suorittivat tämän kauden surkealla tasollaan.

Näin ollen koen, että ei nämä nyt odotuksiin nähden niin epäonnistuneet kisat ole. Toki voi sokeasti katsoa vain mitalisaldoa. Itse en vaan muista, missä olympiakisoissa on suomalaiset tehnyt näin paljon ennätyksiään ja yläkanttiin suorittamista. Ainakaan lähiaikoina.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tässä ollaan asian ytimessä ja tätä seikkaa ei ollenkaan osata ajatella suuren massan keskuudessa.

Suuri massa täälläkin sanoo: "katastrofaaliset ja ihan paskat kisat, kun ei ole tullut mitaleita kuin yksi". Mielestäni tämä ei ole kovin avarakatseista.

Näissä kisoissa tapahtunutta: Jenna Laukkanen ui (muistaakseni) molemmilla matkoilla Suomen ennätyksen. Oskari Mörö juoksi Suomen ennätyksen ja pääsi semifinaaleihin ensimmäisenä suomalaisena pikamatkoilla 16 vuoteen, vielä pidempi aika 400 metrin aitojen semifinaalipaikasta. Kristiina Mäkelä teki oman ennätyksen ja meni olympiafinaalin ensimmäisenä kolmiloikkaajana, ööh, aika tosi pitkään aikaan. Nooralotta eteni semeihin 100 m aitajuoksussa, ei ihan äsken tapahtunut. Söderberg meni finaaliin kirkkaasti. Nikkanen tipahti kauden parhaallaan mahdollisimman niukalla marginaalilla. Sandblom hyppäsi tasolleen, Potkonen ylitti tasonsa, Mikkonen meni tasollaan, Tenkanen taisteli viimeiseen lähtöön mitalista, mitalilähtöön pääsi myös Petäjä. Ursula Wikströmillä ihan mukiinmenevä alku. Sitten monta suomalaista siinä välissä, joiden suoritus omalle tasolleen ja vain muutama täysi floppi. Niin, ja kisat olivat ihan paskat?

Ehkä olen pessimisti ja juntti, mutta omaan makuuni yllä oleva teksti henkii pakkopositiivisuutta. Kun ei enää pärjätä muita vastaan, niin pitää ruveta arvioimaan suorituksia suhteessa omaan tasoon. Jossain määrin ok, mutta minusta oman suoritustason mittaaminen onnistuu vaikka Pihtiputaalla, mutta arvokisoissa kyse on kilpailusta, jossa urheilijat mittelevät toisiaan vastaan. Minusta tuntuu, että vaikkapa kahdeksan vuotta sitten ketään ei kiinnostanut, jos Matti Rajakylä ui Suomen ennätyksen tai Niina Kelo otteli kauden parhaansa. Nyt on pakko vastaavan tason suorituksista repiä se ilo irti.

Selväähän se on, että 54 urheilijan joukkueessa on onnistujia, mutta samalla on selvää, että menestyksen kannalta keskeisissä lajeissa on epäonnistuttu. Painijat saavuttivat vuosi sitten MM-kisoissa yhden mitalin ja yhden pistesijan. Nyt saldoksi ei tullut mitään. Uinnissa saavutettiin Kazanin MM-kisoissa kolme välieräpaikkaa, nyt vain kaksi. Yleisurheilussa vuosi sitten Pekingissä saatiin yksi mitali ja kaksi pistesijaa. Lienee selvää, että vastaavaan saldoon ei nyt ylletä. Purjehduksessakin viime vuonna MM-kisoissa Tenkanen oli neljäs, Lindgrenit viidensiä ja Nirkko kymmenes. Nyt kaikki nämä pärjäsivät viime vuotta huonommin. Toki Petäjä-Siren onnistui pärjäämään viime vuotta paremmin.

Minusta ei ole mitenkään kohtuutonta vaatia sitä, että olympialaisissa lajiryhmät yltäisivät samaan kokonaispanokseen kuin MM-kisoissa. Nyt tässä ei onnistuttu edes vähää alusta.
 

Jupe#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mika Kojonkoski on saanut paljon rapaa siitä, että hän otti puheeksi "hyvän fiiliksen" tuloksellisuuden sijasta. Useissa medioissa - sekä perinteisissä että sosiaalisissa - on peräänkuulutettu mitalitavoitetta.

Viime aikojen keskustelusta on saanut semmoisen käsityksen, että hyvä fiilis ja tuloksen tekeminen ovat toisensa poissulkevia tekijöitä. Tosiasiassa ensin mainittu on yksi jälkimmäisen edellytyksistä.
Tuo hyvän fiiliksen mainitseminen loppuraportissa on varmaankin HUMUa 46 ooo euron edestä konsultoineen hiihtosuunnistaja Anssi Juutilaisen aivoituksia, sillä Itsestäänselvyyksistähän ne konsultit ne rahansa käärivät. Itse en viitsisi tuollaista diipadaapaa omiin raportteihini laittaa. "laita Mika hei sinne, että kaikilla pitää olla kivaa ja hyvä fiilis kun känkkäränkkänä on niin paskamaista urheilla"! Itsestäänselvän hyvän fiiliksen tärkeyden korostaminen löytyy varmasti myös Pekka Himasen pelikirjasta.

Mitä taas paineisiin tulee niin niitä joutuvat kohtaamaan aikas monen maan urheilijat ja varsinkin ne urheilijat, joilla on mahdollisuus menestyä. Paineita asettavat niin oman maan urheilua seuraavat kansalaiset kuin mediakin. Kyllähän Kojonkoskikin asetti urheilijoille painetta sanomalla enne olympialaisia, että ilman mitalin mitalia heidät toimikuntansa taru saattaa loppua.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Sinun mielestäsi siis esimerkiksi maratonilla olisi parempi, että suomalainen olisi kärjessä 10km ja lopulta sijalla 84, kuin olisi koko kisan siellä 15. sijan paikkeilla maaliin asti?
Ilmeisesti aika monelle olisi... Itsellä muistissa paikan päällä nähtynä Tommy Ekblom Helsingin mm-kisoissa -83. Olihan se hienoa seurattavaa reilut pari kilsaa, kun väki Lillakin tuoman kullan hurmoksessa hurrasi ja piti mitalia varmana. Loppumatka ja maaliin tulo olikin sitten hiukan karumpaa.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Mika Kojonkoski on saanut paljon rapaa siitä, että hän otti puheeksi "hyvän fiiliksen" tuloksellisuuden sijasta. Useissa medioissa - sekä perinteisissä että sosiaalisissa - on peräänkuulutettu mitalitavoitetta.

Kojonkosken mukaan mitalitavoitteet eivät palvele ketään. Minun mielestäni Kojonkoski on tässä oikeassa. Mitalitavoite on huono mittari, jos ajatellaan suomalaisten olympialajien urheilijoiden sekä laajemman tason kehittymistä.........................Mitä tulee "hyvään fiiliksen" peräänkuuluttamiseen, niin lähtökohtaisesti siinäkin suhteessa Kojonkoski on oikeilla jäljillä. Tarkoitan tässä nyt sitä, että paineiden aiheuttaman väkipakon ja väkisinyrittämisen seurauksena urheilija todennäköisemmin epäonnistuu, kuin onnistuu...........Tätä tekstiä ei kannata ymmärtää väärin. Suomen joukkue on epäonnistunut Riossa ja Kojonkoski urheilupuolen pomona kantaa siitä vastuun. Mitalitavoite on kuitenkin ihan haistapaska-mittari.........

@BitterX; mitalitavoitteet ovat eri asia, järkevä olympia- ja MM-kisajoukkueen valinta eri asia. Käsitykseni mukaan on aivan turhaa lähettää ketään 23 vuotta täyttänyttä kisoihin, ellei hänellä ole tilastojen tai aikaisempien tulosten perusteella mahdollisuuttakaan sijoittua kahdeksan parhaan joukkoon. Esimerkkinä tällaisesta urheilijasta ovat suomalaiset keihäänheittäjät Mannio ja Wirkkala, joiden kesken arvuuteltiiin ennen kisoja sitä, kumpi lähetetään tällä kertaa häpeämään noin 80 metrin maksimisuorituksella. Tero Pitkämäen loukkaantumisista huolimatta hänen aikaisempi menestymisensä antoi riittävät perusteet valinnalle. Kaikki maailmanmestarit ja olympiavoittajat pitäisi aina lähettää uudestaan kisoihin, mikäli se vain onnistuu tulosvaatimusten perusteella. He ovat jo oppineet voittamisen taidon.

Nuoria urheilijoita pitää taas päästää kisoihin vähemmillä odotuksilla sen vuoksi, että joskus olisi mahdollista menestyä Runebergin sanoin koska "olinhan siellä minäkin". Vastaavasti menestymisen oppiminen ei toteudu vain kotimaisissa kyläkisoissa kilpailemalla, vaan paineiden sietokyky on löydettävissä vain kovista kansainvälisistä kisoista.

Hyvä fiilis ei yksin riitä, ellei se säily muuallekin kuin kotimaassa tehtyihin haastatteluihin. Kojonkoski on (vielä) johtajana organisaatiossa, jossa täytyy olla vastuu myös tuloksen tekemisestä. Ellei tulosta => Kojonkoski ulos.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olympialaiset ovat monella tapaa erilaiset arvokilpailut, monta lajia ja tiukka karsinta. Monissa lajeissa olympialaisiin pääseminen on monen mutkan takana. Esimerkiksi painissa paikat ovat vähissä, urheilija on läpäissyt kovan seulan saadessaan kisapaikan. Toisaalta olympialaiset ovat myös urheilevan maailman tapaamispaikka, joten en näe mitään väärää siinä, että Suomi lähettää sinne kaikki karsintarajan ylittäneet. Yksittäisen urheilijan kisoihin lähettäminen on pieni kustannus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös