Valmiutta uhrata kaikki sille ja tehdä kaikki mahdollinen voittamisen eteen. Tottakai se vaatii rahaa, ja sitä ei ole joka lajiin. Mutta se vaatii myös hulluutta ja raakaa työntekoa joka kestää vuosia mutta osaavissa käsissä tuo tuloksia.
Eipä Norjakaan mikään kesäolympialaisten menestyjämaa ole.
Eipä Norjakaan mikään kesäolympialaisten menestyjämaa ole.
Sama vika Suomella. Jos kerran yleisurheilun pitäisi hakea oppia jääkiekosta, niin silloin kannattaa muistaa, että Suomihan napsii ylipäätään paljon isomman osan talvi- kuin kesäolympialaisten mitaleista.
Tästä voinemme päätellä, että talvilajeissa tehdään asiat paljon paremmin. Ehkä Kojonkosken pitäisi siis luoda Suomeen malli, jossa murtomaahiihto, jääkiekko, mäkihyppy, curling, yhdistetty, kumparelasku, pikaluistelu ja taitoluistelu opettavat kesälajeille, miten sitä huippu-urheilua oikein harrastetaan. Sen jälkeen me varmaan voimme kesäolympialaisissakin napsia 2 % kaikista mitaleista, kuten Vancouverin kisoissa tehtiin. Kesäolympialaisten lajimäärällä tuo tietäisi Suomelle noin kahtakymmentä mitalia.
Ihme, ettei kukaan ole tätä ratkaisua aiemmin tajunnut, vaikka se on näin naurettavan helppo. Nyt vain kesäolympiaurheilijat ja -koutsit lakki kouraan ja talvipuolelta neuvoja kysymään!
Ehkä Kojonkosken pitäisi siis luoda Suomeen malli, jossa murtomaahiihto, jääkiekko, mäkihyppy, curling, yhdistetty, kumparelasku, pikaluistelu ja taitoluistelu opettavat kesälajeille, miten sitä huippu-urheilua oikein harrastetaan.
Eri lajien välinen synergia ei ole tietenkään mikään kaiken korjaava patenttiratkaisu, mutta ei siitä välttämättä haittaakaan ole. Oman lajin liian ryppyotsainen tuijotus kun ei välttämättä takaa parhaita mahdollisia tuloksia. Vaikutteita ja ideoita voi hakea muiltakin ja touhu voi olla myös henkisesti urheilijoille virkistävää.
Eipä Norjakaan mikään kesäolympialaisten menestyjämaa ole. Heidän olympiamenestyksensä perustuu lähes täysin hiihtolajeihin, joita maa on historiallisesti hallinnut ja jotka ovat maassa äärimmäisen suosittuja.
Tätä minäkin ihmettelen. Meillä oli/on sentään Keskisalo ja Holmen ja Evilä ja muutama muu potentiaalinen pituushyppääjä. Ketäs syntyperäisiä norjalaisia juoksee ja hyppii samalla tasolla?
Ei taida nyt olla ihan kaikki inkkarit kanootissa.
Bryggare ja nämä muut jääkiekon "vihaajat" voisivat ottaa mallia ihan vain suomen nykyisestä jääkiekon tasosta, sen sijaan että käyttäisivät tekosyitä sen takia. Pienestä maasta on tehty maailman yksi parhaista jääkiekkomaasta ja tämä on lähtenyt sieltä ihan junioritasolta saakka, jossa tätä ajatusmaailmaa pyritään luomaan missä vain voitto riittää.
Olen myös ihmetellyt kuinka kovin moni pitää Usain Boltia ylimielisenä mulkkuna ja pellenä. Kaveri on juossut tyrmäävän maailmanennätyksen 9,58. Katsoitteko Boltin juoksuja eilen? Hymy huulilla, show pystyssä, ei merkkiäkään pelosta tai jännityksestä. Miksikö? Bolt on itsevarma. Kun pyssy paukahtaa hän on kilpailija ytimeen asti ja osoitti sen taas eilen.
On siinä melkoinen ero kun miettii vaikka Tero Pitkämäkeä joka lähinnä katselee kengänkärkiä keihäspaikalla.
jos joku suomalainen käyttäytyisi kuin Bolt, tulisi kansalta ankara tuomio.
...
Muutenkin Kojonkoski on haastatteluissa ihmitellyt miten Suomessa eri lajit ovat kuin sodassa keskenään. Eri lajien välinen synergia ei ole tietenkään mikään kaiken korjaava patenttiratkaisu, mutta ei siitä välttämättä haittaakaan ole. Oman lajin liian ryppyotsainen tuijotus kun ei välttämättä takaa parhaita mahdollisia tuloksia. Vaikutteita ja ideoita voi hakea muiltakin ja touhu voi olla myös henkisesti urheilijoille virkistävää.
Euroopan väkimäärältään pienemmistä maista kahden miljoonan Slovenia ja 4,3-miljoonainen Kroatia kannattaa mainita ihan kohtuullisen hyvinä urheilumaina.
Tanskaa tarjoaisin edelleen joukon jatkoksi. Melko monipuolista menestymistä laajahkolla rintamalla.
Eipä Norjakaan mikään kesäolympialaisten menestyjämaa ole. Heidän olympiamenestyksensä perustuu lähes täysin hiihtolajeihin, joita maa on historiallisesti hallinnut ja jotka ovat maassa äärimmäisen suosittuja.
Suomalaisurheilijoiden vertaaminen Boltiin on hiukan puusilmäistä, koska hän on koko pallolla melkoisen ainutlaatuinen yksilö. Ymmärrän kyllä, että pointti on rentoudessa, ja onhan näitä rentoja kestomenestyjiä todellakin vaikkapa Norjan Andreas toisena hyvänä esimerkkinä. Silti Boltti on täysin oma juttunsa, eikä voi lähteä sanomaan, että Usain sitä ja tätä, mutta Pitkämäki on nielaissut rautakangen.
Jossain luki mielestäni ihan fiksusti, että Suomessa suhtaudutaan liian ongelmakeskeisesti valmennukseen, kun päinvastoin pitäisi keskittyä niihin vahvuuksiin ja sitä kautta positiivisiin asioihin.
Ymmärrän pointin, mutta. Me olemme varsin erilaisia persoonia, enkä minä lähtisi tuomitsemaan ketään epävarmaksi ja häviäjäksi pelkän hymyilemättömyyden vuoksi.Ei tarvitsekaan olla juuri niin kuin Bolt, mutta ei se hymykään nyt maailmaa kaada sentään. Jos on varma olo, niin kyllä se näkyy ulospäin.
Toisaalta, jos kehitystä halutaan, pitää tiedostaa myös ongelmat. Varsinkin lajeissa jotka ovat lamassa. Esimerkiksi yleisurheilussa yksi kummallisuus näyttää olevan että harjoittelua arvostetaan enemmän kuin kilpailua. Tämä näkyy mm. siinä että yleisurheilun hallikaudella Suomen huiput kilpailevat joko laiskanlaisesti tai eivät ollenkaan. Hieman kärjistettynä Suomessa siis treenataan yhdeksän kuukautta ja kilpaillaan kolme kun muualla suhde on päinvastainen. Onko järkevää?
Yksilötasolla täysin samaa mieltä siitä että keskitytään vahvuuksiin, ei heikkouksiin.
sampio kirjoitti:Ymmärrän pointin, mutta. Me olemme varsin erilaisia persoonia, enkä minä lähtisi tuomitsemaan ketään epävarmaksi ja häviäjäksi pelkän hymyilemättömyyden vuoksi.