Viestin lähetti buoy
Eikö noista vanhoista näppäilykoneista ole vieläkään päästy? Itse aion hankkia tulevaisuudessa näppiksen, johon voi itse laittaa kirjaimet mieleisilleen paikoille. Vai odottaisiko tekniikkaa, jolla puheen avulla ilman käsiä saa kirjalliset tuotokset tehtyä? Mahdollisesti aivolla ajattelemalla suoraankin saa joskus tekstiä suollettua.
Ihan mielenkiinnosta haluaisin kuulla, miten järjestelisit näppiksen uudestaan? Ja aiheeseen liittyen, voit tehdä sen nytkin. Voit uudelleen ohjelmoida nappien paikat, ja useimmista näppiksistä napitkin lähtee irti, joten voit vaihdella niitä ihan tasan niinkuin haluat. Mutta tähän haluaisin silti sanoa, että vaikka A. Einstein ei tykännyt koulun opeista vaan kehitti omansa, niin kaikki meistä eivät välttämättä ole samaan kykeneviä. Eli se vanha järjestyskin kannattaisi edes ensin opetella...
Viestin lähetti buoy
Enivei, kymmensormijärjestelmää en aio opetella. Vaikka sillä nyt saisi paljon tekstiä aikaan, rajaa nykyinen tekniikka tiivistämään asian, jolloin joku saattaa jaksaa kirjoituksiani jopa lukea.
Ei pakosti näin. Jos opettelet 10-järjestelmän, sinun ei tarvitse enää keskittyä kirjoittamiseen, sillä se tapahtuu "automaattisesti" ja lähes puheen nopeudella. Silloin voisit ehkä panostaa hiukan enemmän ajatteluun, ja tuottaa jotain järkevää. Jos ainoa keino lyhentää kirjoitusta on kehno kirjoitustaito, niin enpä voi muuta sanoa kuin... on meitä moneksi.
________________________
Asiasta vielä oppimishäiriöihin. Isäni oli malliesimerkki näistä, peruskoulussa kielet eivät menneet kaaliin ollenkaan, hän oli jopa ehdoissa niistä silloin tällöin. Sitten mentyään lukioon legendaariseen Tossuun, homma alkoi kai jossain vaiheessa toimia, jonka jälkeen hän menikin suoraan yliopistoon ja haki maisterin paperit neljässä vuodessa kolmella pääaineella (kaikki kieliä). Jäätyään pari vuotta sitten eläkkeelle hän oli yksi Suomen parhaista kielenkääntäjistä. Että näinkin se voi mennä, jossain vaiheessa se vaan natsaa kohdalleen, ja loppu on sitten sitä historiaa.