Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Strategiapelit – tyydytystä sotahimoon

Viestiketju osiossa 'Peliluola' , aloittajana lake79, 31.07.2010 klo 18.30.

 1. Ilmari Ahde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timppa-setä, Hamsteri, Desmond Määttä
  Lainaus:
  EU 4 demoa halajavan Paradox ohjaa Steamiin missä sama ongelma kuin CK 2:n kanssa. Paradoxin sivuilta löytyy kyllä Crusader Kingsin linkkejä demoihin mutta kaikki on pc-versioita.
   
 2. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Ei oikeastaan strategia-peli sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan enemmän naksuttelu. Mutta löytyisikö halukkaita pelailemaan Supreme Commander 2:sta? Olisi kiva kokeilla pelata tuota co-oppina konetta vastaan. Pistäkää yv:tä, jos löytyy joku ja katsotaan milloin ehdittäisiin ottaa muutama kartta.
   
 3. Footless Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Olisko kellään heittää hyviä ehdotuksia hyvistä strategia-peleistä? Arvostelujen perusteella latasin Steamistä World in Conflictin, mutta ei se edes toimi vielä, pitäisi säätää ja latailla jotain uudestaan. Toisekseen tsekkasin vasta ostamisen jälkeen pari pelivideota ja vaikutti aika suoraviivaiselta naksuttelulta.

  Alpha Centauria pelailin eilen, mutta jostain syystä se ei ihan täysillä iskenyt. Ehkä kun pelimaailma ei ole millään tapaa tuttu, niin peliin ei saa sitä samaa fiilistä mitä muihin vastaaviin. Noin muutenhan se on ihan hyvä peli kaikinpuolin, pelimekaniikka sun muut toimii hyvin. Ehkä Civ 5 tai sitten Civ 4, jälkimmäiseen saisi kai jonkun aika hyvän modin, kellään kokemuksia?

  Europa Universalis III ja Hearts of Iron III löytyy myös, mutta kaipaisin jotain vähän kevyempää. Total War: Rome II taitaa olla vähän liian raskas koneelle ja alkuperäinen on aika puhkikoluttu.

  Onko kellään kokemusta Company of Heroesista? Onko minkäänlaista taktista syvyyttä, vai meneekö myös ihan naksutteluksi?

  Muita hyviä ideoita, kaikkien aikojen klassikoiden joukkoon kuuluvat Steel Panthers, Panzer Generalit ja Close Combatin pari ekaa osaa?
   
 4. Teloch Jäsen

  World in Conflictin ja Steel Panthersin välimuotona toimii tässäkin ketjussa mainittu Wargame:European Escalation tai sen jatko-osa Airland Battle.

  Company of Heroes tipahtaa käytännössä sinne naksu-osastolle.

  Jos alkuperäiset UFOt maistuivat, Xenonauts voisi olla hyvä veto. Se tosin on edelleen tuolla early access-puolella, mutta sai sopivasti jouluksi ison patchin.
   
 5. Footless Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Xenonautsista taisikin olla joskus puhetta, tosiaan ostin sen jo silloin beta-vaiheessa ja odottelee vieläkin lopullista korkkaustaan. Taidanpa tsekata vielä tuon Wargame-sarjan, jos sekään ei tunnu innostavan aloittelen sen Xenonautsin. Toki vaihtoehtona on vielä Heroes of Might and Magic, joka menee sitten vähän eri genreen jo.

  Steamistä en osta enää ikinä mitään. Kaksi tuntia latailin noita World in Conflicteja, ja nyt sitten latailen uudestaan yhteensä kahta gigaa kun paketit olivat jotenkin paskana. Ihan yleinen vika vielä, apu löytyi kyllä netistä, raportoitu pitkin maaliskuuta ja sama vika siis edelleen.

  Edit. Nopean tsekkauksen perusteella tuo Wargames: European Escalation vaikuttaa melkoisen hyvältä, joten kokeillaan sitä. Sitten pitäisi keksiä joku muu paikka ostaa se kuin Steam, josta sen saisi vitosella...
   
  Viimeksi muokattu: 26.12.2013 klo 18.44
 6. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  Lainaus:
  Aika outoa. Itselleni ei ole ikinä käynyt noin ja minulla on n. 60 peliä steamissä.

  -Tinke
   
 7. Footless Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Mulla tuntuu olevan tavallista paskempi tuuri vain. On mullakin useampi peli tuolta ostettuna ja aiemmin toiminut ihan mallikkaasti. Tuosta oli joku kysellyt steamiltä, niin olivat ilmoittaneet että heidän päässään ei ole virhe, vaan pelin tehneellä studiolla. Sieltä oli sitten saatu ohjeet, miten homman saa (ehkä) korjattua. Noh, kokeillaan pian toimiiko.

  Ostin kuitenkin Steamistä tuon Wargame: European Escalationin, kahdesta latauksesta toinen lähti tulemaan, toinen ilmoitti jotain virhettä...

  Edit. Eipä tuo World in Conflict toimi vieläkään, pitäisi poistaa kokonaan, ladata sitten tietyssä järjestyksessä ja tehdä jotain taikoja välissä. Olkoon, vitosen peli ja ilmeisesti aika paskakin.
   
 8. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Lainaus:
  Peli on oikein hyvä, uudempi versio(tai peli siis) Airland Battle taitaa olla vieläkin parempi, en ole tosin testannut.

  GOG:sta aika usein saa melko halvalla myös pelejä ja ei DRM:ää. Eli gog.com.
   
 9. Teloch Jäsen

  Steamin ongelmahan tällä hetkellä on ilmaiseksi jaettava L4D2. Tuota ei taida tosin montaa tuntia olla jäljellä. Luulisi huomenissa toimivan paremmin, kunhan ei siinä 20-21 välillä illalla koita tehdä mitään.

  Ja jos tuonne HOMM-puolellekin sopii kurkotella, Warlock oli varsin hauska peli. Sellainen yhdistetty Civilization/Populous-härveli, mutta metrin verran kevyempänä kokemuksena. Pääasiassa vain laajentumista ja mättöä, mutta piti kyllä otteessaan. Enemmän sitten HOMMia kop...HOMMille kumartaa Eador, johon en vielä ole juurikaan ehtinyt perehtymään. Ensimmäisen parin tunnin perusteella ihan mukiinmenevä viritelmä, tosin niin on moni muukin peli ensimmäisten tuntien perusteella.
   
 10. Nebula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
  Lainaus:
  Wargamen jatko-osa Airland Battle on tosiaan parempi, kuin ensimmäinen osa, vaikkei Escalationkaan huono ollut. Lentokoneet tuovat oman mukavan lisänsä peliin ja muutenkin peliin on tullut lisää hyviä ratkaisuja. Itselläni on molemmat versiot.

  Wargamet kolahtavat varsinkin jos on kiinnostunut sotakalustosta ylipäätänsä, sillä siitä löytyy useampi sata yksikköä maa- ja ilmavoimien kalustoa. Ja kyseisessä pelissä ei tosiaan mitään healthbareja kalustolla ole, vaan esim. tankki voi tuhoutua yhdellä laukauksella, riippuen läpäisykyvystä, panssaroinnista ja tarkkuudesta tai sitten siitä voi mennä esim. tulenjohtojärjestelmä jumiin ja sen korjaaminen kestää xx määrän sekuntteja.

  Pelissä on hauskoja yksityiskohtia oikeasta elämästä. Esimerkiksi jos tankkiasi kohti ammutaan siima-ohjattu PST-ohjus, voit häiritä sen lentoa ampumalla PST-ohjuksen laukaisijaa.

  Wargamet eivät vie paljoa aikaa, ovat laajuudestaan huolimatta helppoja oppia ja ovat todellakin oikeita STRATEGIApelejä. Jos tykkää European Escalationista, enemmän tykkää Airland Battlesta.
   
 11. Footless Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Ilmankos tulee aivan helvetin hitaasti tuo Wargame koneelle, bonuksena tietysti katkaisi latauksen kokonaan siksi aikaa kun kokeilin tuota World in Conflictia, jonka sain vihdoin toimimaan poistamalla Soviet Invasion -lisäosan. Aika pirun kevyttä vääntöähän tuo on, enpä usko että jaksan toista kertaa sitä pelailla. Tarina vaikutti ihan asialliselta ja videot sun muut oli ihan hyvin tehty. Teknisesti ihan laadukas, mutta aivan liian kevyt mun makuun, mutta massat kai haluaa tuollaista nykyään.

  Näköjään kolme varttia sitten on tullut tuo Wargame: Airland Battle -75% aleen, eli kympillä lähtee nyt. Tuota European Escalationia ostaessa arvoin noiden välillä, mutta halpa hinta vei voiton ja toisaalta epäilin jaksaako tää mun kone pyörittää ihan tän vuotista peliä. Toisaalta noissa taitaa olla sama moottori alla, joten eipä niissä kai isoja eroja ole.

  eaglelle: Gog.com on aina mun ykkösvalinta, alkaa olemaan ihan kohtuullinen valikoima jo siellä. Kävin siellä kaikki strategiat useampaan otteeseen läpi, mutta ei oikein löytynyt sopivaa Alpha Centaurin lisäksi. Sitä pitää taas kokeilla toisella kertaa, ehkä nyt vain oli sotafiilis, ja siis juuri oikealla kalustolla pelattuna.
   
 12. Haamu Jäsen

  Lainaus:
  Mikäli parhaista stategiapeleistä puhuttaessa mainitaan Closes Combat:n pari ensimmäistä osaa (ei varsinaista "strategista elementtiä") niin sitten ei voi olla mainitsematta myöskään tämän hetken parasta ja realistisinta taktista sotasimulointia eli Combat Mission:ia. Tällä hetkellä Combat Mission pelisarjassa mennään Normandian WW2-kähinöissä. Ensi vuoden puolella tulee uusi CM: "WW2 itärintama" sekä CM: "Venäjä vs. länsi @ Ukraina". CM:in on suht vaikea ehkä päästä sisään ja hallita mikäli kalusto & taktiikat eivät ole tuttuja. Mutta parhaimmillaan hyvää ihmisvastusta vastaan pelatessa (pbem) ehdotonta parhautta mitä tulee taktiseen ja realistiseen sotimiseen PC- / MAC-pelimaailmassa.

  Tuossa näytettä mistä hommasssa on kyse: Combat Mission -video @ Youtube.
   
 13. Footless Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Nojoo, taktisen tason pelejähän nuo on, mutta samaan kategoriaan nuo on tapana niputtaa. CM:n kahta ekaa versiota tuli aikanaan kyllä pelattua, enpä tiennytkään että noita on tullut vielä noinkin paljon lisää, pitänee varmaan joskus testata. Varmaankin Barbarossa to Berliniä tuli pelattua jonkun Jatkoaikalaisen kanssa kaksinpelinäkin aikanaan, niitä aikoja kun vaihdeltiin e-mailillä tiedostoja. Taisin ottaa rumasti turpaan.
   
 14. Hamraan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
  Lainaus:
  Ellen nyt aivan väärin muista niin taisimme sinun kanssa vääntää combat missionin jotain versiota TC/IP:llä. Taistelua ei taidettu loppuun asti päästä teknisten ongelmien takia. :)
   
 15. Footless Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Heti muistin kun näin sun nimimerkin tossa :) Näinhän se tais olla, sähköpostilla pelailin sitten Steel Panthersia jonkun kanssa, en tosin tältä palstalta. Oli nettipelaaminen vähän haastavampaa silloin.

  -

  Xenonauts vei toistaiseksi voiton, yritin tuota Wargame: European Escalationia aloitella myös, mutta kielenä on puola eikä auta vaikka vaihtaa asetuksista englannin. En taida jaksaa enää tänään alkaa painimaan sen kanssa.

  Xenonauts on muuten kohtuullisen haastava, jotenkin on jo tottunut nykyään peleissä siihen, että alkuun tulee jotain helppoa tutoriaalin tyyppistä, mutta ei tässä. Ekassa maatehtävässä vastassa oli kahdeksan liskoa ja mun kahdeksasta sotilaasta kotimatkalle pääsi viisi, joista kaksi loukkaantuneena, toinen vakavasti. UFOja tuskin pystyy pudottamaan edes alun koneilla, sen verran pahasti tuli turpaan kun yritin sitä.
   
 16. petzku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Kyllä mulle tuo Company of Heroes 2 nappasi. Nyt kannattaa ostaa, kun Steamin alennnusmyynneissä ole edes käytännössä hintaa. Meikäläisellä tuli päällimmäisenä mieleen kuitenkin se, että pitää tuossa taktikoida, että saat vastustajaan nähden etulyöntiaseman. Itseni kohdalla kesti hetki tuo tajuta, mutta hiljalleen lähti luistamaan.

  Mikäli kuitenkin Civilization/AoE sarjan simulaatiota etsii, suosittelen myös jättämään väliin. CoH 2 on ihan hauskaa ajantappoa, johon en toistaiseksi ole ehtinyt kyllästymään.

  Miten mahtaa muuten olla Rome 2 uusilla päivityksillä? Lukenut paljon, että julkaisupäivänä oli kamalaa pelattavaa.
   
 17. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Lainaus:
  Voin kertoa, jahka jaksan avata tuon. Rome 1 on yksi suosikkipeleistäni ja odotin kauheasti 2:lta, joten oli tosiaan valtava pettymys ja sen takia ei ole sitten tullut sitä pelattuakaan. Mutta tosiaan ehkä joku päivä tässä kokeilen ja lupaan sitten kommentoida tänne, jos joku toinen ei ole ehtinyt ennen sitä.
   
 18. Teloch Jäsen

  Lainaus:
  Omiin näppeihin tuntui, että olisivat vaikeuttaneet tuota hieman. En muista neuvottiinko mitään missään, mutta jos nyt neuvoa kehtaa...

  Uusimmassa versiossa lähden ensimmäisiä UFOja tiputtamaan mieluusti kahdella koneella. Manuaalikontrolleja käytän parhaani mukaan (F1 ja F2 valitsee koneiden välillä). Alussa koitan ensinnäkin saada molemmat koneet saapumaan tulietäisyydelle mahdollisimman samaan aikaan rullailemalla lähempänä olevaa konetta väistöliikkeillä edestakaisin (Q ja E), kunnes ovat jotakuinkin saman matkan päässä, jos vain ehtivät. Hiirellä naksuttelemalla taisi myös saada asetettua täysin uudet reitit koneille, jos vielä taktisempi haluaa olla. Samoin kohdattaessa kannattaa ensin kytkeä hiirellä klikkaamalla toinen ohjus pois päältä, koska UFO luultavasti väistää sen ensimmäisen laukauksen. Välittömästi sitten ampuu sen toisen perään, joten UFO harvemmin ehtii väistämään sitä.

  Voi tietysti olla että nämä ovat itsestäänselvyyksiä, mutta kuten itsekin sanoit, tutorialeja ei pahemmin ole enkä itsekään muista lukivatko nuo selvästi siellä jossain, vai mistä kontrollit bongasin aikanaan.
   
 19. Footless Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  No olihan tuossa paljon apuja, en mä oikein saanut niitä koneita ohjattuakaan kun en oikein tiennyt mitä siinä tapahtuu. Kiitos. Pitänee kokeilla yöllä töiden jälkeen uudestaan, aloittelen varmaan alusta. Eka terror-tehtävä oli myös mukavan haastava, pitänee ottaa mukaan raketteja ja räjähteitä ihan huolella ja vetää koko paska matalaksi, nyt en oikein päässyt edes koneesta ulos kun joukkue oli jo lanattu.

  Hyvä pelihän tuo on, monia alkuperäisen UFOn puutteita on korjattu ja uudistettu. Olisihan sitä ehkä enemmänkin ollut tehtävissä, mutta hyvää työtä silti. Lopullisen version pitäisi kai valmistua tammikuun aikana.
   
 20. floikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Oikein hyvin pelattavissa, mutta pelinä (edelleen) aivan järkyttävä pettymys. Ensimmäinen Rome oli aikanaan (mitä, 2004 tms) aivan mahtava. Tämä uusi ei paranna oikein millään rintamalla selkeästi ja monin paikoin ollaan menty takapakkia kymmenen vuoden takaisesta, joka on suorituksena aivan ala-arvoinen. Kokonaisuudessaan säälittävä esitys.
   
 21. SamSal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vilpas
  Civilization 4 kysymys

  Pikaisella googlella en löytänyt apua niin kysytään täältä.
  En ymmärrä miten saan luonnonvara Raudan käyttöön kaivos on tehty ja siinä lukee rauta, sekä tiet on kaikkiin kaupunkeihin kaivoksesta. Mutta en pysty "tuottamaan" sotilaita mitkä tarvitsevat rautaa. Lukee punaisella yksikön kohdalla. Onko mitään vinkkiä?
   
 22. Linjatuomari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ellen nyt ihan väärässä ole niin sinulla on kaikki tuo rauta käytössä. Eli jos haluat tuottaa 5 yksikköä jotka tarvitsevat rautaa, tarvitset myös 5 yksikköä rautaa. Sitten kun yksi noista kuolee niin vapautuu taas yksi rauta jonka voit käyttää uuden yksikön tuottamiseen. Vai meniköhän tuo edes nelosessa noin vai pelkästään vitosessa?
   
 23. Mosku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lieksan hurtat
  Lainaus:
  Näin on, raudan yksikkömäärä näkyy yläpalkissa. eli Kolme rautaa, kolme miekkamiestä jne.
   
 24. SamSal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vilpas
  Selvisi se sitten. Olin tehnyt sopimuksen Saksan kanssa ja itsa annoin rautaa vaihdossa. Itselläni on yksi kaivos, jos olisi usempia niin koko tuotanto ei ilmeisesti mene vaihtokaupassa?

  Vähän jo kaduttaa pelin osto, sillä univelkaa on taas odotettavissa.
   
 25. Footless Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Kauppoja tehdessähän näkyy, montako sulla on niitä, esim. Iron (1 of 2) olis jättänyt sulle toisen raudan.

  Pirun koukuttavahan tuo on, ostin vielä Beyond the Sword -lisäosan mukaan. Tuntuu olevan vähän haastavampi, tekoäly pelaa fiksummin ja agressiivisemmin jo helpommillakin tasoilla.