Wargame: Airland battle olisi steamissä nyt midweek alennuksessa. Onko täällä peliä kokeilleita ja koukkuun jääneitä? :)
Wargame: Airland battle olisi steamissä nyt midweek alennuksessa. Onko täällä peliä kokeilleita ja koukkuun jääneitä? :)
Täällä yksi! Olisko mitään mieltä kasata Wargame porukka ja ottaa esim. 3vs3 -matsi, Total Destruction -säännöillä?
Eagle:
Tuon co-op -kampanjan olen kahdesti pelannut läpi ja ihan hauskaa se kieltämättä oli, mutta valitettavan lyhyt ja ehkä liian yksipuolinen kokonaisuutena. Mutta, kannattaa kyllä pelata. Kaverin kanssa pelattuna erityisesti hauskaa.
Sen verran mainostettava, että kolmas Wargame: Red Dragon ilmestyy maaliskuussa ja tässähän on uutuutena laivastoyksiköt ja painottuu Aasian suuntaan.
Wargame: Airland battle olisi steamissä nyt midweek alennuksessa. Onko täällä peliä kokeilleita ja koukkuun jääneitä? :)
Tuli sitten ostettua, muutama tunti takana tutoriaaleja ja ensimmäinen yksinpelikamppanja. Pelin tempo on aika kova ja oppimiskäyrä vaikuttaa suht jyrkältä. Yksiköitä on niin paljon että kartalla on todella paljon eri yksiköiden symboleita, näin alussa tuntuu aika sekavalta. Hämäävästi tankit ja kaikki näyttää liikkuvan hitaasti, mutta kun niitä on todella paljon ja ilmassa on murkulaa, ohjusta, hekoa ja lekoa, niin ei meinaa aivot ja kädet pysyä mukana.
Onko kenelläkään kokemusta Europa Universalis IV:stä?
Kolmonenhan oli paras vuoropohjainen strategiapeli ikinä missään. Nyt polttelisi tämän uuden hankkiminen, mikäli läppärin tehot antavat vain myöden.
Hetkonen, onko minulta menny jotain ohi. Eikö EU III, kuten muutkin Paradox Interactiven strategiapelit (Hearts of Iron esim.) ole ilman varsinaisia vuoroja, vaan jatkuvasti juoksevalla kellolla, jonka voi nopeuttaa tai pysäyttää?
Fantastisia strategiapelejä firma kyllä työntää ulos. Itsellä mennyt tuon HOI3 For the Motherlandin parissa viime viikot.
Selaat tätä ketjua about elokuulle, niin laitoin muutaman kommentin.Onko kenelläkään kokemusta Europa Universalis IV:stä?
Fantastisia strategiapelejä firma kyllä työntää ulos. Itsellä mennyt tuon HOI3 For the Motherlandin parissa viime viikot.
Samaa peliä on hakattu. Vähän tylsästi Saksalla, mutta siinä Barbadossassa (ja varsinkin sen optimaalisessa valmistelussa) on se oma juttunsa. Seuraavaksi voisi kokeilla jollain pienemmällä maalla, ehkä joltain muulta mantereelta.
Mulla on just joukkojen siirto menossa länteen Puolasta, Tanska otettiin jo ohessa haltuun. Tavoite on napata Alankomaat, Belgia ja Hollanti ennen kuin syksy kunnolla saapuu ja jatkaa samaa vauhtia Jugoslavian kautta Kreikkaan. Muistaakseni uusimmassa päivityksessä Italia julistaa sodan Kreikalle -39 lopussa tai sitten tammikuun vika päivä -40. Joten sitä ennen pitäisi ottaa maa haltuun, jotta saisi kaiken läänin. Sen jälkeen onkin suunnitelmat vähän auki, ehkä hyökkäys Romaniaan, melko varmasti Norjan ja Ruotsin valtaus, mahdollinen Egyptin reissu. -41 sitten Venäjälle voimalla.Saksalla on siitä mukava pelata, että kaikki on periaatteessa mahdollista. Aloitin nykyisen tallennuksen vuodesta 1936 ja varsinainen sota syttyi syyskuussa 39. Puolan jyräsin silmänräpäyksessä ja siirsin nopeasti kaikki joukot länteen. Salamahyökkäys Alankomaiden kautta Ranskaan ja patongit antautuivat ennen vuodenvaihdetta 39-40. Tässä vaiheessa tein strategisen suunnanmuutoksen ja pidin Ranskan Euroopan osat itselläni enkä luonut Vichyn hallitusta. Italia kävi nopean ja voittoisan sodan Kreikkaa vastaan (mitä vittua?) ja täsmävahvistusen avulla Britit oli nopeasti lyöty Egyptissä. Saksalaiset jatkoivat samoilla vauhdeilla itään ja seuraavana tuli Irak, Persia, Intia, Burma, Signapore ja Ranskan Indokiina. Nyt on kevät 42 ja Barbarossa valmis alkamaan vuoden myöhässä, joskaan se ei enää ole edes välttämätön, koska lähi-idän öljy ja kauko-idän raaka-aineet pitävät Saksan tehtaat käynnissä ilman lebensraumia Neuvostoliitostakin. Vastapainoksi Japanilaiset ovat edenneet Kiinassa n. sata metriä ja menettäneet varmaan yhtä monta miljoonaa miestä nelivuotisessa asemasodassa. Tästä koko idea kauko-idän valloitukseen lähti, sain villin ajatuksen mennä japsien apuun Etelä-Kiinassa, ensin piti vain vallata pitkä matka sinne päästäkseen.
Itse hommasin ton Hearts of Ironin, kun oli hyvässä Steam-tarjouksessa. Mitäs neuvoja voisitte jakaa täydelliselle noviisille? Muita paradoxin pelejä EU IV ja Crusader Kings II on tullut aika paljon pelattua, jos siitä nyt jotain hyötyä on.
Itse hommasin ton Hearts of Ironin, kun oli hyvässä Steam-tarjouksessa. Mitäs neuvoja voisitte jakaa täydelliselle noviisille? Muita paradoxin pelejä EU IV ja Crusader Kings II on tullut aika paljon pelattua, jos siitä nyt jotain hyötyä on.
Mulla on just joukkojen siirto menossa länteen Puolasta, Tanska otettiin jo ohessa haltuun. Tavoite on napata Alankomaat, Belgia ja Hollanti ennen kuin syksy kunnolla saapuu ja jatkaa samaa vauhtia Jugoslavian kautta Kreikkaan. Muistaakseni uusimmassa päivityksessä Italia julistaa sodan Kreikalle -39 lopussa tai sitten tammikuun vika päivä -40. Joten sitä ennen pitäisi ottaa maa haltuun, jotta saisi kaiken läänin. Sen jälkeen onkin suunnitelmat vähän auki, ehkä hyökkäys Romaniaan, melko varmasti Norjan ja Ruotsin valtaus, mahdollinen Egyptin reissu. -41 sitten Venäjälle voimalla.
Lähtisin ekaa peliä pelaamaan Saksalla, tuotantoa, väkeä ja tekniikkaa löytyy jo valmiiksi. Aloita vaikka -39 skenaariosta, -36 voi olla vähän tylsä ekaksi peliksi, kun siinä on sitä kaikkea näpräystä käytännössä ekat kaksi vuotta. Diplomacy-valikosta voit laittaa ruksin "automate trade"-kohtaan, joka vähentää tekemistä kivasti. Teknologioista keskity maavoimiin, panssareihin ja ilmavoimiin, ja niistäkin vain niihin tärkeimpiin (maavoimista esim. militiat ja cavalryt voi jättää kokonaan väliin).
Tuntuu olevan tehokas taktiikka tuo -39 Ranskan jyrääminen. Pelissä siinä onnistumisella tuntuu olevan ilmavoimilla/säällä vähemmän merkitystä kuin historiallisessa skenaariossa. Joskus tietysti myös tekoälyn aivoitukset armeijan rakenteessa -36 skenaariossa aiheuttaa mielenkiintoisia tilanteita. Romania on mielestäni diplomatisesti huonosti toteutettu. Se on mahdotonta saada akselivaltoihin ilman että Neukut vaatisivat Bessarabiaa, eli paras vaihtoehto on hyökätä joko vallatakseen tai tehdäkseen vasallin. Mikäli Egyptin reissu onnistuu niin suosittelen kokeilemaan reittiä Persiasta Bakuun, tekee itärintamasta todella mielenkiintoisen. Yugoslavia on ärsyttävä, tai oikeastaan Italia. Puolet provinsseista menevät välillä jostain syystä Italian haltuun vaikka he eivät olisi laittaneet tikkua ristiin koko sodassa. Enpä muuten ole muistanut päivittää peliä sitten ensimmäisten päivitysten, kiitos sivulauseen vinkistä!
Jotenkin vain aluksi sekaannusta aiheutti toi unittien järkyttävä määrä niin valitsin sitten Irlannin ensimmäiseen peliini ja koin karvaan tappion. Tässä pelissä taitaa sitten olla ilmeisesti melkein mahdotonta päihittää selvästi suurempi valtio, kun EU IV ja Crusader King II se onnistuu aika helpostikkin.
Sellainen mutu, että jos hallinnoit isoa laajenevaa valtakuntaa kuten Espanja tai Englanti siirtomaa-aikansa huipulla, hidastuu peli jonkun verran. Toki asiaan voi hieman vaikuttaa säätämällä pelin asetuksista graafisia detaljeja ym. yksityiskohtia vähemmäksi. Mutta sanoisin että hallussa olevien provinssien määrä vaikuttaa tuohon eniten.Latasin EU IV:n demon ja se tuntuukin toimivan läppärilläni.
Kysymys: Tuleeko pelistä raskaampi sen edetessä vai toimiiko alkupelin jouheudella tasaisesti?