Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Strategiapelit – tyydytystä sotahimoon

Viestiketju osiossa 'Peliluola' , aloittajana lake79, 31.07.2010 klo 18.30.

 1. penkinlämmittäjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Vatanen, Blackhawks
  Eilen kun päivällä napsahti sähköposti cdon.comissa, jossa kyselivät takaisin asiakkaaksi viiden euron alennuksen kanssa, niin päätin tilata sen Civilization vitosen suositusten mukaisesti, kun oli muutenkin tarjouksessa. Lykkäsin tilausta kuitenkin kotiin ja Prismalla kävin tankkaamassa ja maitokaupassa, niin tuli poistolaarista napattua alle kympillä mukaan. Toivottavasti peli ei ole yhtä hankala kuin asentaminen. Ehkä viides kerta onnistui. Melkein jo luovuin toivosta, että nyt ei vaan saa skulaamaan, vaikka yhteensopivuuksien pitäisi olla kunnossa. Olisikohan sen kyennyt asentamaan ilman steamia? Vituttaa se paska ja sekään suostunut ensin asentumaan.

  Vielä en ehtinyt peliä kokeilemaan, joten vielä en senkään toimivuutta lähde tuulettelemaan.
   
 2. Teloch Jäsen

  Tössäytetään tätäkin ketjua ylöspäin näin parinkymmenen vuoden odottelun jälkeen - viimeinkin UFO:Enemy Unknown on saanut arvoisensa perillisen. Ja kyllä, julistan tätä suureen ääneen, vaikka peli on edelleen betassa.

  Xenonauts on juuri sitä mitä minä kaipasin aina ja ikuisesti UFOn jälkeen. Hiottu grafiikka ja pelimekaniikan viilaus, ilman että lähdetään virittelemään ties mitä tosiaika-vipperöitä sinne sekaan. Xenot tykittävät 2D-maailmassa, joka tarkoittaa luonnollisestikin tuhoutuvaa ympäristöä muutenkin kuin lahoavan tynnyrin muodossa - ehdoton juttu näille peleille, väittäisin. Pelin kotisivu tuntuu laahaavan jäljessä pelin nykytilaan nähden, mutta siitä vain kliksuttelemaan linkkiä ja ihmettelemään, sikäli kun UFO on tuttu, tai vuoropohjainen strategia lämmittää sydäntä ihan muuten vaan.

  Tällä hetkellä peliin pääsee käsiksi Steamin early accessin kautta hintaan 17€, mutta kannattaa tosiaan muistaa että kyseessä on vielä beta. Tekijöitten mukaan nykyinen versio on hiottu siihen pisteeseen, että peli on pelattavissa läpi, mutta luonnollisestikin bugeja saattaa ilmetä mitä erikoisemmissa paikoissa. Samoin ainakin osa höyste-teksteistä puuttuu ja ainakin tukikohdan UI:ssa on vielä muutamia "placeholder" -ruutuja (mitä tuo on suomeksi?) ja taisi siellä olla jopa yksi nappikin mistä ei näytä tapahtuvan mitään. Pääasiassa kuitenkin peli näyttäisi olevan erittäin hyvässä kuosissa ja viimeisen vuoden aikana kehitys on ollut huimaa. Tästä on hyvä jatkaa.
   
  Viimeksi muokattu: 07.06.2013 klo 17.13
 3. Fedo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Arizona Coyotes
  Lainaus:
  Kerrohan lisää tästä pelistä. Siis vuoropohjainen? Voiko tätä peliä pelata esimerkiksi samalta koneelta kavereiden kanssa? Tyyliin Heroes of Might and Magic?
   
 4. Teloch Jäsen

  Lainaus:
  Moninpeliä ei valitettavasti ole mukana, mutta eipä tuo toisaalta peliin sopisikaan. Xenonautsissa päämääränä on puolustaa rakasta mutapalloamme ulkoavaruuden hyökkäykseltä. Firaxis julkaisi tuossa taannoin XCOM-nimellä ikäänkuin remaken alkuperäisestä UFO:sta, mutta vesittivät sen melko vahvasti uudistuksillaan. Xenonauts kumartaa vahvasti alkuperäisen suuntaan.

  Ns. yleisessä näkymässä sijoitetaan tukikohdat pitkin maailmaa, kehitetään niitä, ylläpidetään tutkimustyötä ynnä muuta. Siinä samalla sitten koitetaan pitää huoli, että hangaareissa on toimivia hävittäjiä rätkyttämään vihollisen alukset alas taivaalta ja laskeutumisaluksiin riittää tervettä sotilasta tykinruoaksi (ja juuri sitä jalkamiehet tässä pelissä ovat).

  Taistelu sitten taas noudattaa aika pitkälti alkuperäisen UFOn, sekä esimerkiksi Jagged Alliancen kaavaa. Oma alus laskeutuu jonnekin kentälle sotilaat mukanaan ja sieltä sitten purkaudutaan kuolemaan sitä mukaa kuin liikkumispisteet antavat myöten. Ainakin ensimmäisen parin illan perusteella tekemisiään saa hieman miettiä, sillä päätön säntäily johtaa poikkeuksetta naamallaan maata kyntävään sotamieheen.

  Solttujen kantamalla varustuksella sitten säädetään porukka omaan tyyliin sopivaksi. Haluaako kanniskella mukanaan läjäpäin sinkoja, joilla ampuu ehkä kerran parissa-kolmessa vuorossa, vai perusmortteja rynkkyineen jne. Tuohon päälle sitten ne normaalit savut, flashbangit ynnä muut kikkareet. Vielä en ole niin pitkällä, että alien-prötöiltä olisi tipahtanut tutkittavaksi mitään erityisen jännittävää, mutta odotan mielenkiinnolla mitä tekijät ovat keksineet. Eiköhän sieltä ole muutakin luvassa kuin nämä liikkeentunnistimet sun muut härvelit mitä UFO aikanaan tarjoili.


  E: Lisätään nyt tuollainen leppoisa kolmen vartin gameplay-video Youtubesta, joka antaa varmasti kattavamman kuvan pelistä, kuin meikäläisen päättömästi harhailevat jorinat.
   
  Viimeksi muokattu: 07.06.2013 klo 17.34
 5. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Itse odottelen vain syksyä ja silloin ilmestyvää Total War: Rome II:sta. Ykkönen on omaan makuuni ehkä historian paras sotastrategia, ainakin sitten Steel Panthersien ja Jaggedien(vanhojen). Kakkosen osalta siis odotukset on aikalailla tapissa.

  Sillä välin taidan pelailla vielä noita vanhempie Total Wareja(pl. Shogun II, joka aihepiiriltään ei innostanut) ja Wargamen ensimmäistä osaa(European Escalation). Näitä kaikkia voi myös lämpimästi suositella, jos ei ole aiempaa kokemusta.
   
 6. Huerzo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Donnerwetter S.p.A.
  Ruotsin poijjaat julkaisevat hartaasti odotetun Europa Universalis IV:n elokuun 13. päivä. Lisätietoja pelin julkaisusta osoitteesta Europauniversalis4.com.

  Edellisestä versiosta onkin jo aikaa. Peli saapuu sopivasti kesäloman toiselle puoliskolle sateisten päivien riemuksi. Saattaa tosin käydä - jos perinne jatkuu - että voipi siinä sujahtaa ohi muutama aurinkoisempikin päivä bitti-imperiumia ohjatessa...
   
  Viimeksi muokattu: 07.06.2013 klo 23.27
 7. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  Company of Heroes 2:n open betaa hakkasin juuri kaverin kanssa steamin kautta kolmisen peliä. Ihan hauska strategia-peli jonka varmaan aion ostaa alennuksista. Jos tykkäsit alkuperäisestä CoH-sarjasta niin kannattaa kokeilla tätä CoH 2:sta.

  -Tinke
   
 8. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Lainaus:
  Tätä itsekkin odottelen. Edellisiä versioita en ole pelannut, mutta Crusader Kings II on tullut pelattua jonkin verran. Paradox tosissaan osaa tehdä näitä pelejä.
   
 9. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Narrit, Spurs
  Lainaus:
  Europa Universaliksia ei ole tullut pelattua, mutta Hearts of Ironeita on tullut mätettyä ihan kylliksi. Ilmeisesti sama pelimekaniikka näissä? Eli suosittelisitte varmaan tätä uutta Europa Universalista testaamaan, jos on pitänyt HoI-sarjan peleistä?
   
 10. Huerzo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Donnerwetter S.p.A.
  Lainaus:
  Kyllä suosittelisin, ehdottomasti. Jos jaksoi perehtyä HoI-sarjaan, niin kyllä EU-sarjaankin kannattaa tutustua. Jos varman päälle haluaa pelata, niin esim. Steamin kautta voi ostaa vanhemman EU3-sarjan pelin ~15 eurolla. Saa ainakin hiotun kokonaisuuden käteen.

  Suurin ongelmahan EU-sarjassa on ollut (pelin monimutkaisuudesta johtuva?) pelien bugisuus alkumetreillä. Ainakin EU2 tuppasi kaatuilemaan pidemmissä pelisessioissa ennen kuin patchin päälle tuli uutta patchia. No, samaa vikaa tuntuu olevan ohjelmassa kuin ohjelmassa, eli jotain 6kk julkaisun jälkeen peli on vasta valmis "täysin" nautittavaksi.
   
 11. Footless Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Mites, onko lopullista versiota tullut miten paljon pelattua ja jos on, niin miten on maistunut? Betaa aikanaan kokeilin, mutta oli vielä sen verran reikäinen etten kovinkaan pitkälle päässyt. Mutta ihan lupaavalta osittain vaikutti. Kannattaako kokoversio pistää tulille?
   
 12. Teloch Jäsen

  Lainaus:
  Onhan se maistunut, kaikkine puutteineen. En vaivautunut lähtemään mukaan testailemaan jokaista uutta buildia, joten oma versioni on edelleen tuo toukokuun lopussa julkaistu V18. Tällä viikolla pitäisi tulla V19 Steamiin ja siinä sitten näyttäisi olevan suht reippaasti uutta tavaraa, tasapainosta yms.
  Tuota tässä nyt olen odotellut ja jätänkin tarkemman kommentoinnin jonnekin hamaan tulevaisuuteen, kunhan tuota uutta versiota on saanut edes muutaman tunnin pelailtua.
   
 13. Teloch Jäsen

  Parin tunnin testin jälkeen muutamat ranskalaiset perunat satunnaisessa järjestyksessä, edelliseen versioon verraten:

  - AI tuntuu paremmalta ja "reilummalta". Enää ei huononäköiseksi mainitut liskot ammuskele ruudun ulkopuolelta napakymppejä joka kudilla.
  - Aseet huomattavasti paremmassa balanssissa. Haulikolla ja kiikarikiväärillä jopa tekeekin jotain. Kranaatin teho edelleen kehnonpuoleinen, samoin kuin singon. Flashbangit ja savu toimivat suht odotetulla tavalla.
  - Latausajat selvästi lyhyemmät.
  - Höystetekstejä lisätty rankalla kädellä. Placeholdereista en muista enää kuin yhden napin tukikohdassa, jossa on sekä napissa että ohjeruudussa vain "####". Ennen nappi ei toiminut ollenkaan, nyt siitä lähtee sentään valitun miehen koulutus käyntiin.
  - Kenttiä edelleen turhan vähän. Kaksi ensimmäistä UFO landing-kenttää meni identtisellä kartalla. Kartat kärsivät myös edelleen turhan avoimista tiloista. Toki joskus on lähes mahdotonta löytää suojaa, mutta nyt tuollaisia paikkoja tuntuu olevan joka kentässä ja niistä on vain pakko edetä korkeampia voimia rukoillen.
  - Ilmataisteluun kaiketi saatu vähän taktiikkaakin mukaan, kun UFOt osaavat myös väistellä ohjuksia. Turha ampua heti niitä molempia sidewindereita kun yhdellä pyörähdyksellä vihu väistää molemmat.

  En nyt tällä pelaamisella näin yhtäkkiä keksi tuon kummempaa. Kysymyksiin voin vastailla jos osaan, tahi pelissä koittaa jotain mitä halutaan tietää. Tekijöiden mukaan tämä versio on "suht valmis" ja mikäli oikein olen ymmärtänyt, lopullinen versio julkaistaan joulukuun alun tienoolla.
   
 14. Nebula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
  Lainaus:
  Minä en vielä tuota Xenonautsia ole ladannut/kokeillut, vaikka maksanut jo siitä olenkin. Tulikin mieleen kysymys pelin musiikista. Onko yhtä pahaenteistä tunnelmaa luova, kuin Enemy Unknownissa oli?

  Pikkupoikana, kun tuota Xcomia pelasi, oli jopa riipivää pelailla sitä syysiltana itsekseen kotona :)

  Niin, ja olikos tuossa moninpeliä?
   
 15. Teloch Jäsen

  Lainaus:
  Omaan korvaan ainakin sopii. Hyvin minimalistinen musiikki soi taustalla, mutta on juuri sellaista jännitystä nostattavaa...ääntelyä. Miksi tuota nyt sanoisi. Olisivatko jopa päivittäneet alkuperäistä musiikkia vain nykypäivään, en satavarmaksi sano, mutta veikata voisin. Ainakin hyvin paljon otettu vaikutteita.

  Moninpeliä ei ole, eikä ilmeisesti myöskään ole tulossa. Vaihtoehtoisesti muistelen jonkun muun pelin beta-keskustelua. =P
   
 16. Teloch Jäsen

  Humble bundlen tämän viikon tarjousta olisi vielä karvan alle 30h jäljellä. Halvimmillaan 6 USD hintaan tarjolla 8 Paradoxin peliä, joista jo pelkkä Crusader Kings II riitti sinetöimään oman ostopäätökseni. Warlock:Master of the Arcanea tuli testattua jo useampi tunti ja sekin tuntuu ihan mukavalta, sellaiselta Civin light-versiolta fantasiateemalla. Ainakin Europa Universalis 3 tulee myös testattua. Magicka olikin jo ennestään.
  Muitten pelien kanssa onkin sitten niin ja näin. Seiskööt Steamin inventaariossa odottelemassa inspiraatiota.
   
 17. Nebula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
  Yhtään tietämättä tai muistamatta, onko tästä pelistä ollut täällä puhetta kysyn, että oletteko tutustuneet Wargamen jatko-osaan Airland Battleen?

  Linkissä on domen arvostelu kyseisestä pelistä, josta saa varsin hyvän kuvan, minkälainen teos on kyseessä.

  Se, mitä arvostelussa ei mainita on, että pelin yksiköt ovat aitoja esikuvistaan mallinnettuja yksiköitä, eikä niissä ole strategiapeleille ominaista "health baria", vaan osumakohdat, joista lasketaan, mitä yksikölle tapahtuu. Esim. tankista voi mennä ampumatietokone rikki, jonka korjaaminen kestää X määrän aikaa ja tuona aikana tankki ei voi ampua, mutta voi silti selviytyä pois taistelukentältä ehjänä. Pelissä on tärkeää toimittaa joukoille ammuksia, polttoainetta, sekä korjaustarpeita ja "supplyjä" on rajallinen määrä käytössä, kuten on joukkojakin.

  Peli on RTS:ksi hyvin taktinen ja parhaimmillaan kaverin kanssa vastakkain pelattaessa. Netissäkin saa hyviä matseja aikaiseksi. Pelit eivät kuitenkaan kestä tolkuttoman kauan taktisuudesta huolimatta, joten tähän ei tarvitse koko päivää tuhlata aikaa.

  Tässä vielä linkki pelin omille sivuille.

  Ja tosiaan toinen asia, mitä tuossa arvostelussa ei mainittu on, että pelaaja voi itselleen rakentaa "deckejä", joihin voit valita joukkoja omien mieltymysten mukaan yleisesti, joko NATOn tai Varsovan liiton joukoista tai yksistään jostain niihin kuuluvasta maasta, jolloin saat erinäisiä bonuksia käyttöösi.
   
 18. Huerzo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Donnerwetter S.p.A.
  Virtuaali-napoleoneille tiedoksi, että Europa Universalis IV taisi saavuttaa ison päivityksen myötä melko lopullisen muotonsa. Lisäpaikkausta tulee jatkossakin sinne & tänne, mutta 1.2-version muutos- ja korjauslista on niin laaja, että kyse on kuin uudesta pelistä. Ainakin pelaamista joutuu lähestymään eri näkökulmasta uusien tasapainotusten myötä ja aiemmin opitut kikat & ratkaisut täytyy miettiä uusiksi.

  EDIT: Paradoxin kunniaksi on muuten sanottava, että peli ei ole minulla kaatunut alta kertaakaan, joten testauspuoli on parantunut firmassa roimasti! Heja Sverige!
   
 19. Hereworth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Joni Puurula, Philadelphia Flyers
  Onkos kukaan palstan strategiapelien kuluttajista mennyt vielä hairahtumaan ostamaan Rome Total War II:n? Mikäli näin on, olisi mukava kuulla muutamia valveutuneita mielipiteitä ko. pelistä, ennen kuin itsellä menee ostoon.
   
 20. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Lainaus:
  Ostin julkaisupäivänä, valitettavasti. Peli itsessään on edelleen yleisesti hyvä, mutta muutama todella rasittava ongelma vaivaa. Ensinnäkin siitä on karsittu paljon asioita(mm. politiikkaan/perheen puuhasteluun liittyviä asioita, jne.) ja toisekseen AI on sekä taisteluissa että kampanjassa aika heikkoa. Tosin nyt on tullut pientä ja isoa päivitystä muutaman kerran jo julkaisun jälkeen, joten jos noita on saatu paremmaksi, niin voisi pelin pariin palata.

  Nyt peli on ihan hyvä, muttei todellakaan erinomainen.

  Varsinkin tuo ominaisuuksien vähentäminen edellisistä peleistä sylettää, jos vielä päälle tulee bugit.
   
 21. Hereworth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Joni Puurula, Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Ikävä kuulla, että poliittista pelehtimistä on karsittu, tuo kun oli yksi parhaimmista jutuista jo Rome I:ssä. Myös valtioiden lukumäärää on ilmeisesti karsittu, ainakin ilman tuota Kreikan kaupunkivaltiot lisäpakettia, mikä myös on huono homma. Eri valtiot kun antoivat uudelleenpeluulle todella paljon lisäarvoa. Tosin pienellä kikkailulla ainakin osan suljetuista valtioista saanee pelattaviksi, kuten edellisissäkin osissa.

  AI ei ole mielestäni koskaan loistanut TW-sarjassa, etenkin taisteluissa on tehnyt ja tekee edelleen todella tyhmiäkin ratkaisuja, ja käytetyin taktiikka taitaakin olla "mennään tuon suon yli jotta heilahtaa". Sama homma kampanjassa, helpommilla vaikeustasoilla naapurit tuntuvat vain odottavan koska tulevat valloitetuiksi. Vaikeammilla tasoilla taas huomaa jatkuvasti olevansa kaikkien naapurimaiden vihollinen numero yksi, tosin näinhän ainakin Rooman osalta asian laita taisi ollakin.

  Luultavasti peli menee ostoon kun Suomeen tulee palailtua, kun ensin on muutaman kuukauden viettänyt aikaa muinaisen Rooman ydinalueilla.
   
 22. Ilmari Ahde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timppa-setä, Hamsteri, Desmond Määttä
  Steamiin tutustuin ja mieluusti testaisin Crusader Kings II -pelin demoa, painetaan Download Mac demo nappia mutta... "Crusader Kings II demo is not available on your current platform." Sama juttu Europa Universalis IV:n kanssa. No mitäs, masiina on pelin vaatimusten mukaisessa kunnossa, muistia on enemmän kuin vaatii ja käyttiksenä Snow Leopard 10.6.8. En viitsisi ostaa sianpuolikasta säkissä jos ei Macilla toimikaan.
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2013 klo 10.45
 23. Pllnen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins, #3 Määttä, #86 Teuvo Teräväinen
  Lainaus:
  Aika jännä juttu. Ainakin Europa Universalis 4 pitäisi pyöriä MAC OS X 10.6.8 tai uudemalla.
   
 24. Ilmari Ahde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timppa-setä, Hamsteri, Desmond Määttä
  Lainaus:
  Niinpä. Vähän asiaa tongittuani selvisi että Steamissa ei ole Mac-demoa vaikka sitä tarjotaan, eipä se pahemmin innosta ostamaan itse peliäkään vaikka Mac-versio näyttää tarjolla olevan, ehkei sitäkään ole vaikka pitäisi olla.

  Pitäkää tunkkinne.
   
 25. Pllnen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins, #3 Määttä, #86 Teuvo Teräväinen
  Lainaus:
  Jos tuota Europaa haluat kokeilla niin ainakin niiden omilta kotisivuilta löytyy tuo demo. Varmaan myös Crusadersinki sivulta löytyy kun kerran samalta tekijältä on.