Strategiapelit – tyydytystä sotahimoon

  • 49 960
  • 206

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tarviiko niitä kaikkia vallata, vai riittääkö enää se että valtaa vain ne alueet missä on victory pointteja?
Ei tarvitse vallata. En ole ihan varma mikä saa vihollisen luovuttamaan, mutta ilmeisesti se on jokin victory pointtien määrän suhde kansalliseen yhtenäisyyteen verrattuna. Yhtenäisyys (unity) vaihtelee riippuen minkälaisia valintoja pelin edetessä tekee. Ihan järkevä systeemi sinällään. Akselivalloilla pelatessa Neuvostoliiton luovuttaminen saattaa kestää kyllä välillä kauan. Yhdessä pelissä olin vallannut kaikki suuret Neuvostoliiton kaupungit ja NL ei vaan meinannut millään luovuttaa. Piti oikeasti taistella Uralille saakka.

Saarten valtaaminen helpottaa omaa urakkaa sillä jos jenkeille ei jätä Japanilla yhtään saarta tai tukikohtaa Tyynelle Valtamerelle, eivät he pääse sieltä tekemään mitään yllätysmaihinnousuakaan tai aiheuttamaan laivoilla kiusaa Japanin kotisaarten lähettyvillä. Laivoilla on tietty toimintasäde ja Amerikan mantereelta se ei taida millään laivalla riittää lähellekään Aasian mannerta.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ok, meinasin sitä vaan että tässä 2. versiossahan kun valtaa kaikki provinssit joissa on victory pointteja niin valtio on sen jälkeen mahdollista annexoida. Esimerkiksi jenkeillä kun sotii Japania vastaan niin suurin osa niistä pikkusaarista on ihan turhia ja japanilaiset voi jättää sinne mätänemään, kun valtaa vaan ne tärkeimmät saaret joissa on victory pointteja ja satamat sekä lentokentät. NL:ää vastaan taas Saksalla oli jotkut tietyt provinssit, mitkä pitää vallata ennen kuin se "Bitter peace" -event laukeaa. Stalindgrad, Lenindgrad, Moskova ja sitten sieltä Siperiasta se joku iso teollisuusprovinssi.

Mutta tämänhän varmaan tiesitkin ja tuo on varmaan muuttunutkin noihin uusimpiin versioihin.
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mutta tämänhän varmaan tiesitkin ja tuo on varmaan muuttunutkin noihin uusimpiin versioihin.
Juu, mutta oli päässyt kyllä unohtumaan kun niin pitkä aika kun kakkosta pelannut. Menee sekaisin ykkönen, kakkonen ja kolmonen.

Tässä uusimmassa lävähtää rauhanneuvottelut käyntiin kun vihollinen luovuttaa. Tällöin voittajavaltiot saavat sen mukaan miten ovat osallistuneet sotaan valita itselleen provinsseja. Tai vaikka asentaa nukkehallituksen, mutta en ole koskaan sitä tehnyt. Saksalla tosin peli kysyy Ranskan valtauksen jälkeen haluaako mennä historiallista reittiä Vichy-ranskan kanssa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Juu, sanoit että tuota laivastosotaa on parennettu. Haluatko avata vähän miten? Ei varmaan enää pysty tekemään esimerkiksi sitä että tekoäly saattaa jättää tässä 2:ssa joskus jopa koko laivastonsa yhteen satamaan. Sieltä ne on sitten helppo Naval bombereilla käydä putsaamassa. Muutenkin nuo torpedokoneet ovat aivan naurettavan ylivoimaisia tässä pelissä. Ei laivastolla ole mitään mahdollisuuksia noita vastaan. Vähän samaa vikaa minusta on esimerkiksi CASeissa. Noita air doctrineja kun on tutkinut riittävän pitkälle niiltä, niin on kyllä vähän turhan helppoa sen jälkeen vihulaisen maavoimien tuhoaminen. Ei siinä ihan kivaahan se on jotain perääntyviä tankkidivioonia moukaroida, mutta se on sitten toinen juttu että kuinka realistista se on että kun oppii käyttämään noita ilmavoimia niin suurimman osan vihollisen joukoista pystyy lakaisemaan niillä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Juu, sanoit että tuota laivastosotaa on parennettu. Haluatko avata vähän miten? Ei varmaan enää pysty tekemään esimerkiksi sitä että tekoäly saattaa jättää tässä 2:ssa joskus jopa koko laivastonsa yhteen satamaan. Sieltä ne on sitten helppo Naval bombereilla käydä putsaamassa. Muutenkin nuo torpedokoneet ovat aivan naurettavan ylivoimaisia tässä pelissä. Ei laivastolla ole mitään mahdollisuuksia noita vastaan.
En ihan satavarma ole miten laivastot toimivat aikaisemmissa versioissa. En yleensä sukellusveneitä lukuunottamatta niitä hirveästi rakentanut kun se tuntui olevan aika perberistä. Muistaakseni niissä annettiin käskyjä eri laivastoille ja ne sitten lähtivät niitä noudattamaan käsketylle alueelle? Laivastot toimivat uudessakin versiossa samalla periaatteella. Uudessa versiossa peli ilmoittaa aina meneillään olevista laivastotaisteluista sekä antaa käydyistä raportit. Yksittäisiä laivoja voi lähettää korjattavaksi ilman, että ne poistuvat laivastosta. Tällöin ne palaavat laivastoon automaagisesti kun ovat korjattu. Laivastoille voi määrätä hyökkäävätkö ne vihollislaivoihin jos niitä näkymään siirtymän aikana. Kuljetussaattueet oikeasti kulkevat meriteitse kauppaa käyvien valtioiden välillä, sekä niihin iskemisellä saa oikeasti hyötyä. Saattueiden avuksi ei voi rakentaa sota-aluksia, paitsi rakentamalla ihan tavallisestikin laivoja ja asettamalla näitä suojelemaan saattueita strategisiin paikkoihin. Naval bomberit ovat kyllä edelleen todella kovia. Kuitenkin, jotta niitä pääsee hyödyntämään, täytyy olla ilmaherruus ja se vaatii yleensä brittejä/jenkkejä vastaan ihan käsittämättömän määrän hävittäjiä. Enpä ole kertaakaan onnistunut tekemään onnistunutta ilmaiskua satamaan, mutta en hirveästi ole yrittänytkään. Ilmaherruuden sekä raa'an ylivoiman kanssa olen saanut pari kertaa kuninkaallisen laivaston tuhottua. Yleensä Saksalla tai Italialla pelin alussa keskityn maavoimiin, ja kun NL kaatuu alan sitten keskittymään merivoimiin. Lentotukialukset ovat hyviä, mutta niitä kestää saada rakennettuakin. Näihin jopa automaattisesti ilmestyvät lentokoneet jos varastossa on ylimääräisiä. Pieniä juttuja, jotka vähentävät nysväystä. Mielestäni meritaistelut sekä ilmataistelut on yllättävän hyvin saatu tähän laitettua.

Maataisteluissa en ole huomannut mitään älyttömän suurta merkitystä lentokoneilla olevan. Toki ne vaikuttavat ja esimerkiksi kun vihollinen puolustaa jotain helposti puolustettavaa kaupunkia tai muuta plänttiä, niin pommittaminen on melkein ainoa keino saada vihollinen tuhottua. Saksalla en mitenkään esimerkiksi pysty pitämään ilmaherruutta Ranskassa sekä samalla antamaan tukea Itä-rintamalla. Peleissäni olen aina jättänyt kaikki hävittäjäni puolustamaan Ranskaa sekä Saksaa liittoutuneiden pommituksilta sillä jos itseltä tuhotaan tehtaat, niin peli alkaa olla aika pelattu. Niiden korjaaminen on hidasta puuhaa. Stukat eivät itsestäni ainakaan ole mitenkään ylivoimaisia. Käsittääkseni kun armeijat sotivat, niin riippuen kartasektorista ja armeijoista, taistelussa on "leveys", mikä määrää kuinka paljon sotilaita ja lentokoneita taisteluun voi osallistua. Esimerkiksi vastustajaa ei siis voi moukaroida kerrallaan tuhansilla lentokoneilla.

En pelistä keksi oikeastaan muuta huonoa kuin tekoälyn, välillä vähän epäselvän käyttöliittymän ja ettei pienillä valtioilla ole omia kehityspuita. Nämä tosin ovat kai tulossa ensimmäisessä lisäosassa. Niitä toki saa myös modeilla peliin kuten vaikka tuolla suomi-modilla.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
No tässä 2:ssa niin en minä ainakaan laivastolle ole keksinyt oikein muuta virkaa, kuin suojata miehistönkuljetusaluksia. Jos on rakentanut riittävän voimakkaan laivaston vaikka Saksalla, niin kyllähän silläkin pystyy liittoutuneiden laivaston tuhoamaan, mutta semmoisen laivaston rakentamiseen menee kyllä vuosia ja vaatii yleensä vielä noita Naval bombereiden tukea. Vissiinkin sillä on jotain merkitystä että minkälaisia laivoja osastoissa on, eli CV:t ja taistelulaivat esimerkiksi toimivat taisteluissa jotenkin eri tavalla, mutta en minä sitä oikein koskaan ole ymmärtänyt. Toki sitten isoilla mörssäreillä varustetuilla laivoilla pystyy maihinnousuja tukemaan, mutta kohtuu marginaalisen hyödyn tuosta olen ainakin itse saanut. Laivastolla on paljon semmoisia komentoja joille en itse ainakaan ole ikinä keskinyt mitään käyttöä. Kaikki ne sukellusvenejahdit ja muut semmoiset.

Mutta jos mantereelta toiselle tahtoo lähteä hyökkäämään, eli jenkkeihin esimerkiksi, niin kyllähän melko voimakaskin laivasto on aika välttämättömyys. Muuten tulee omista joukoista ihan silppua. Kaikista helpointa on vain etsiä tai houkutella jostain vihollisen laivasto esiin ja sitten hyökätä Naval bombereiden armeijalla niiden kimppuun. Menee CV:t mukaan lukien kaikki aika iloisesti pohjaan ja kun vaan pitää ne escortit noiden torpedokoneiden mukana, niin yleensä aika vähäisillä vahingoillakin noista selviää. Sitten tosiaan tuo tekoäly kun on niin tyhmä, niin kannattaa vain noilla naval bombereilla lähteä pommittamaan vihollisen satamia ja etsiä sieltä missä satamassa niiden laivat on. Sitten kun semmoinen satama löytyy missä niitä on, niin kaikki koneet vaan pommittamaan sinne ja odotat että koneet tuhoavat yksi kerrallaan kaikki siellä olevat laivat, kun tekoäly ei ymmärrä siirtää niitä sieltä pois.

Sukellusveneet on ihan hyödyllisiä vihulaisen huoltoreittien torpedoimiseen. Tosin niitäkin pitää sitten olla aika reippaasti ja sitä pitää pystyä tekemään melko pitkän aikaa jos tuon haluaa olevan tehokasta, eli siis pystyä katkaisemaan vihollisen huolto kokonaan. Kätevä keino siihen jos vihollinen on tuonut paljon divisioonia jonnekin tärkeään paikkaan ja sinne on maihinnousun tekeminen ilmatuestakin huolimatta ihan mahdotonta, niin laittaa nuo huoltoreitit säppiin ja sitten vaan odotetaan että vihulaiset rupeavat nääntymään nälkään.

Eli ei tuo nyt ilmeisesti aivan peruuttamattomasti muuttunut ole uusimpiin versioihin, vaikka kauhea määrä kaikkea pientä tilpehööriä näyttää tullut lisää ja paljon pitää opetella uutta. Hyvä jos tuohon meritaisteluun on tullut jotain tolkkua kuitenkin.

Kai tuo aika samanlaisena on edelleen pääpiirteittäin pysynyt mutta peliin on tullut vain kauhea määrä syvyyttä ja pikkupipertämistä lisää?
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kai tuo aika samanlaisena on edelleen pääpiirteittäin pysynyt mutta peliin on tullut vain kauhea määrä syvyyttä ja pikkupipertämistä lisää?
Mun mielestä ei ole hirveästi tullut pikkupipertämistä lisää, mutta siitä on monta vuotta kun olen kakkos- tai kolmososaakaan pelannut. Jokainen näistä on tuntunut alkuun hankalalta. En nyt äkkiseltään muista, että tämä nelonen olisi alkuun tuntunut hankalammalta kuin aikaisemmat osatkaan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Sain nyt vihdoinkin tuon HOI IV:n hankittua. Ei pelin kategoria turhaan ole Steamissa massiivinen strategiapeli tjsp.

Mutta nyt kun alkuvaikeuksien yli pääsi, niin hyvälltä peliltähän tuo vaikuttaa. Monta mielenkiintoista uudistusta on tullut tuohon 2. versioon verrattuna, jota itse siis olen ennen pelkästään pelannut. Paljonhan tuossa pitää opiskella ja todennäköisesti tehdä paljon virheitä ennen kuin tuota oppii pelaamaan. Jenkeillä aloitin nyt niin saa meren takana rauhassa opetella.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Steamin syysalesta poistin myös HOI4:n. Yhden pelin olen vetänyt Suomella vuoteen 1945, yritin ensin perinteisesti Saksalla, mutta totesin että uudet mekanismit oppii paremmin pienemmällä maalla.

Otin ensin historiallisen AI:n pois vaihtelun vuoksi, ja aloin viemään Suomea kohti Fasismia tutkien samalla national focuksen avulla teollisuutta ja maavoimien(tykistö ja jv) osuutta. Ruotsi muodosti Northern Lights-liiton ja liityin siihen, mikä oli virhe, koska en pystynyt sen jälkeen lähentymään Saksaa. Keski-Euroopassa homma eteni normaalisti aina vuoteen 1939, kun Saksa päättikin olla valtaamatta Tsekkoslovakian rippeitä ja asettikin sinne vain nukkehallituksen.

Puola muodosti oman nimihirviö-liittonsa Balttien kanssa, mikä ilmeisesti pelästytti Adolfin ja tämä pirstoikin Yugoslavian, luoden Kroatian ja pitäen itse loput, mutta Puola sai olla rauhassa(lisäksi Puolalla länsiliittouman turvatakuut).

Adolf liittoutui Mussolinin kanssa ja alkoi valmistella hyökkäystä Ranskaan. Maailmansota alkoi Ranska ja Iso-Britannia vs Saksa ja Italia-kähinänä. Vuoden päivät Natsit yrittivät murtaa Maginot-linjaa, kunnes päättivät kiertää sen Luxemburgin kautta. Ei onnistunut, joten sodanjulistukset Sveitsille(!), Hollannille ja kommunistihallintoon päätyneille Belgeille. Ja koska Molotov-Ribbentrop soppari jäi syntymättä, niin ei tullut Talvisotaa ja jatkoin Suomen kehittämistä rauhassa.

Saksa kävi välissä valtaamassa Kreikan, mutta se saattoi koitua kohtalokkaaksi, sillä samalla liittoutuneet alkoivat työntyä Saksaan Belgian kautta ja kommunisti-Belgia alkoi kasvaa. Mielenkiintoisena sivujuonteena Stalin hyökkäsi Puolan kimppuun(aiemman Kiinan-vastaisen sodan jatkoksi) ja sai näin ollen vastaansa Länsi-liittoutuneet ja vieläpä Turkin.

Liittoutuneet pätkivät lopulta Akselivallat ja homma jatkui Liittoutuneet vs NL sodan merkeissä Itä-Euroopassa. Näin tilaisuuteni tulleen kun NL ei tuntunut liittoutuneille pärjäävän ja lähdin luomaan Suur-Suomea.

Ensimmäinen ongelma ilmaantui kun Norja ja Tanska eivät liittosopimuksesta huolimatta lähteneet sotapolulle, joten hyökkäykseen lähdettiin kaksin Ruotsin kanssa. Ruotsalaisten avulla valtasin Leningradin ja Karjalan armeija eteni Syvärille, mutta Muurmanskia ei saatu millään, vaikka Ruotsi jotenkin ujutti 5 divisoonaa Muurmanskin taa ja valtasi koko Kuolan niemimaan. Tämän jälkeen homma kuivuikin asemasodaksi, samalla kun liittoutuneet työntyivät Ukrainasta Moskovaan ja lopettivat sodan. Ja tietenkin rauhansopimuksessa Neuvostoliitto vain korvautui Venäjällä enkä saanut mitään. Northern Lights-liittokin hajosi, joten suuria valloituksia ei enää tehdä. Yritin tosin maihinnousua Viroon, mutta jostain kumman syystä siihen määrämäni joukot eivät tee mitään.En oikein ymmärrä kuinka noita annettuja hyökkäyslinjoja voi vaihtaa, pääosa armeijastani asettui taas itärajalle ja lähti kohti Syväriä ja Leningradia heti kun Venäjä tuli puolustamaan Viroa
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Steamin syysalesta poistin myös HOI4:n. Yhden pelin olen vetänyt Suomella vuoteen 1945, yritin ensin perinteisesti Saksalla, mutta totesin että uudet mekanismit oppii paremmin pienemmällä maalla.
Itse kanssa latasin HOI4 Steamista. Aikaisemmin en edes ole kyseistä peliä tiennytkään, mutta strategiapelien ystävänä ja täältä kehuja kuulleena päätin kokeilla.
Ensin lähdin kokeilemaan miten se homma Neuvostoliitolla toimii -> virhe. Pelimekaanista mitään ymmärtämättömänä lähdin vain rakentamaan sitä sun tätä ja kehittämään kaikkea kunnes huomasinkin, että yhden kohtalokkaan vessapaussin aikana oli syttynyt sisällissota ja koko NL oli pirstaleina. No päätin tuon lopettaa sitten siihen kun eipä minusta enää olisi vastusta esim. Saksalle kun ei edes omaa maata saa kuriin.

Uuhiksen vinkistä lähdinkin pelaamaan Suomella ja onhan tuo tosiaankin paljon helpompaa opetella. Parista vinkistä olisi todella kiitollinen.
Miten olette tuollaista pientä maata lähteneet kehittämään ja varustamaan? Tuntuu, että oikein mitään ei saa aikaiseksi kun Manpower ja civilian factoryt loppuvat kesken jatkuvasti. Kaupankäynti on yhtä tervanjuontia kun jos et tuo tavaraa niin et voi rakentaa ja sitten jos rakennat lisää tehtaita niin homma on hidasta kuin mikä kun ei ole tavaraa. Samalla myös military tavaran tuotanto kärsii. Lisäksi noiden tehtaiden rakentaminen on hidasta kuin mikä.
 
Viimeksi muokattu:

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Viimeksi muokattu:

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Itse kanssa latasin HOI4 Steamista. Aikaisemmin en edes ole kyseistä peliä tiennytkään, mutta strategiapelien ystävänä ja täältä kehuja kuulleena päätin kokeilla.
Ensin lähdin kokeilemaan miten se homma Neuvostoliitolla toimii -> virhe. Pelimekaanista mitään ymmärtämättömänä lähdin vain rakentamaan sitä sun tätä ja kehittämään kaikkea kunnes huomasinkin, että yhden kohtalokkaan vessapaussin aikana oli syttynyt sisällissota ja koko NL oli pirstaleina. No päätin tuon lopettaa sitten siihen kun eipä minusta enää olisi vastusta esim. Saksalle kun ei edes omaa maata saa kuriin.

Uuhiksen vinkistä lähdinkin pelaamaan Suomella ja onhan tuo tosiaankin paljon helpompaa opetella. Parista vinkistä olisi todella kiitollinen.
Miten olette tuollaista pientä maata lähteneet kehittämään ja varustamaan? Tuntuu, että oikein mitään ei saa aikaiseksi kun Manpower ja civilian factoryt loppuvat kesken jatkuvasti. Kaupankäynti on yhtä tervanjuontia kun jos et tuo tavaraa niin et voi rakentaa ja sitten jos rakennat lisää tehtaita niin homma on hidasta kuin mikä kun ei ole tavaraa. Samalla myös military tavaran tuotanto kärsii. Lisäksi noiden tehtaiden rakentaminen on hidasta kuin mikä.

Suomella kannattanee focus-puolella keskittyä teollisiin puoliin(tosin itse pelaan Road to 56-modilla joka muuttaa noita vanillaan nähden) jolla saa vähän boostia teollisuuteen(sekä raaka-aineina kumia ja terästä), Pohjois-Ruotsin valtaaminen auttaa myös, sen jälkeen vain öljyä pitää tuoda ulkopuolelta. Lähtökohtana Talvisotaa pitää yrittää vältellä jotta saa kehitellä maata rauhassa. Road to 56:ssä yhdellä focuksella saa Saksalta yhden vuoristoarmeijakunnan omaksi kun lähenee Saksaa tarpeeksi, mikä auttaa paljon.
 

Kartsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ylemmästä postauksesta tuli mieleen, te jotka olette Road To 56 modia suomella tai Finnish National Focus modia pelanneet, niin kyselen nytten tätäkin kautta palautetta mahdollisista bugeista ja/tai asioista jota voin parantaa.

(Jos ei joku hiffanut niin olen kyseisen suomimodin tekijä)

Steamin puolella tuppaa samaan vähän huonosti palautetta bugeista ym., ja tullut näin myöhemmin huomattua vakaviakin bugeja mutta ei ihmiset halua ilmeisesti ilmoittaa jos näitä löytyy, ja haluan modin olevan kummiskin mahdollisimman bugivapaa.

Myös palautteita focuksen ja eventtejen parantamiseen vastaanotetaan, en ole kovin tyytyväinen tähän modiin ja parantelen sitä vähän väliä. Seuraava päivitys tulossa siis sen jälkeen kuhan "Waking the Tiger" DLC julkaistaan, jonka lisäyksien takia varmaan modi kokee isoja muutoksia.

(Ja jos olette kokeilleet Road to 56 versiota tästä ja piditte siitä, suosittelen kokeilemaan standalone versiota, koska on enemmän bugivapaa ja päivitetympi, koska R256 versiota on hankalampi pävittää)
 
Viimeksi muokattu:

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Vielä en ole peliä niin paljon tahkonnut että mitään bugirapsaa pystyisin heittämään. Sellainen mielenkiintoinen juttu tosin tapahtui että viimeisimmässä savessani uskalsin siirtyä jo Saksan puikkoihin tosissani ja pääsin jo etenemään 50-luvun alkuun kun onnistuin välttämään sodan Neuvostoliiton kanssa, mutta nyt loppui focus-treestä tekeminen. Tosin tietysti historiasta on paha mitään repäistä varsinkaan Natsi-Saksalle enää tuossa tilanteessa, joten tuo on ihan ymmärrettävää.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt tarvitsee strategiaveljien& siskojen konsultaatiota: olen aikoinaan ollut pahasti koukussa Steel Panthers pelisarjaan ja vanha suola on alkanut janottaa. Siispä; löytyykö mahdollisuutta saada kyseisen sarjan peliä, mikä sitten onkaan, Macbookilla pelattavaksi ja mitä siihen tarvitaan(emulaattoria tms)?

Nähtyäni uuden Tuntemattoman alkoi poltella pahasti kun tuli muistoihin PBE sessiot alkuperäisessä SP:ssä, huikeita matseja Fin-USSR kavereiden kesken.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Nyt tarvitsee strategiaveljien& siskojen konsultaatiota: olen aikoinaan ollut pahasti koukussa Steel Panthers pelisarjaan ja vanha suola on alkanut janottaa. Siispä; löytyykö mahdollisuutta saada kyseisen sarjan peliä, mikä sitten onkaan, Macbookilla pelattavaksi ja mitä siihen tarvitaan(emulaattoria tms)?

Nähtyäni uuden Tuntemattoman alkoi poltella pahasti kun tuli muistoihin PBE sessiot alkuperäisessä SP:ssä, huikeita matseja Fin-USSR kavereiden kesken.

winSPWW2

Käviskö tämä?
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt tarvitsee strategiaveljien& siskojen konsultaatiota: olen aikoinaan ollut pahasti koukussa Steel Panthers pelisarjaan ja vanha suola on alkanut janottaa. Siispä; löytyykö mahdollisuutta saada kyseisen sarjan peliä, mikä sitten onkaan, Macbookilla pelattavaksi ja mitä siihen tarvitaan(emulaattoria tms)?

Nähtyäni uuden Tuntemattoman alkoi poltella pahasti kun tuli muistoihin PBE sessiot alkuperäisessä SP:ssä, huikeita matseja Fin-USSR kavereiden kesken.

Ai tämä? http://www.old-games.com/download/5592/steel-panthers
Varmaan ihan Dosboxilla toimii. https://www.dosbox.com/download.php?main=1
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Vielä en ole peliä niin paljon tahkonnut että mitään bugirapsaa pystyisin heittämään. Sellainen mielenkiintoinen juttu tosin tapahtui että viimeisimmässä savessani uskalsin siirtyä jo Saksan puikkoihin tosissani ja pääsin jo etenemään 50-luvun alkuun kun onnistuin välttämään sodan Neuvostoliiton kanssa, mutta nyt loppui focus-treestä tekeminen. Tosin tietysti historiasta on paha mitään repäistä varsinkaan Natsi-Saksalle enää tuossa tilanteessa, joten tuo on ihan ymmärrettävää.

Nyt on useampi peli jo heitetty eri mailla. Vieläkään en varsinaisia bugeja joita modi aiheuttaisi ole mielestäni löytänyt, mutta yhden huvittavuuden jonka ehkä modilla voisi korjata. Usemmassa pelissä kun on käynyt niin että AI-Saksa saa nöyryyttävästi turpiinsa Benelux-mailta. Viimeisimmässä pelissäni Saksa mursi Maginot-linjan ja Ranska kaatui Akselivaltojen edessä nopeasti, mutta Hollanti ja Belgia(vielä Tanskan avustamana) jyräsivät Wehrmachtin, ilmeisesti Tekoäly pisti kaikki joukkonsa Ranskan kimppuun ja liian pieniä osastoja kerrallaan Benelux-maita vastaan.
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Viimeisimmässä pelissäni Saksa mursi Maginot-linjan ja Ranska kaatui Akselivaltojen edessä nopeasti, mutta Hollanti ja Belgia(vielä Tanskan avustamana) jyräsivät Wehrmachtin, ilmeisesti Tekoäly pisti kaikki joukkonsa Ranskan kimppuun ja liian pieniä osastoja kerrallaan Benelux-maita vastaan
Itselläni kävi Italialla pelatessa niin, että jouduin kahden rintaman taisteluun sekä Ranskaa, että Jugoslaviaa vastaan. No Saksan avulla molemmat pistettiin nippuun ja sitten lähdinkin valloittamaan Egyptiä ja Sudania itselleni ja homma sujuikin loistavasti kun Suez ja Palestiina vallattiin. Homma näytti erittäin hyvältä kun koko Balkan ja Etelä-Ranska +Pohjois-Afrikka olivat hallussani ja ajattelin vähän hengähtää ja kerätä voimaa Lähi-Idän ja Afrikan valloitukseen. Sitten alkoikin rytisemään, kun ympäriämpäri aluetta alkoivatkin Tanska, Kanada, Hollanti ja Australia brittien avustuksella moukaroimaan pienillä joukoilla vähän joka puolella. No itse lähettelin joukkoja tietysti noita kukistamaan, mutta ei auttanut. Sodissa kärsineet joukkoni eivät jaksaneet enää kamppailla ja liikkua ympäri pitäjää. Kyllä vitutti kun sitten olikin yhtäkkiä britit ja jenkit Etelä-Italiassa ja nyt Saksan kanssa yritetään pitää noita poissa Roomasta.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Steamin syysalesta poistin myös HOI4:n. Yhden pelin olen vetänyt Suomella vuoteen 1945, yritin ensin perinteisesti Saksalla, mutta totesin että uudet mekanismit oppii paremmin pienemmällä maalla.

Otin ensin historiallisen AI:n pois vaihtelun vuoksi, ja aloin viemään Suomea kohti Fasismia tutkien samalla national focuksen avulla teollisuutta ja maavoimien(tykistö ja jv) osuutta. Ruotsi muodosti Northern Lights-liiton ja liityin siihen, mikä oli virhe, koska en pystynyt sen jälkeen lähentymään Saksaa. Keski-Euroopassa homma eteni normaalisti aina vuoteen 1939, kun Saksa päättikin olla valtaamatta Tsekkoslovakian rippeitä ja asettikin sinne vain nukkehallituksen.

Puola muodosti oman nimihirviö-liittonsa Balttien kanssa, mikä ilmeisesti pelästytti Adolfin ja tämä pirstoikin Yugoslavian, luoden Kroatian ja pitäen itse loput, mutta Puola sai olla rauhassa(lisäksi Puolalla länsiliittouman turvatakuut).

Adolf liittoutui Mussolinin kanssa ja alkoi valmistella hyökkäystä Ranskaan. Maailmansota alkoi Ranska ja Iso-Britannia vs Saksa ja Italia-kähinänä. Vuoden päivät Natsit yrittivät murtaa Maginot-linjaa, kunnes päättivät kiertää sen Luxemburgin kautta. Ei onnistunut, joten sodanjulistukset Sveitsille(!), Hollannille ja kommunistihallintoon päätyneille Belgeille. Ja koska Molotov-Ribbentrop soppari jäi syntymättä, niin ei tullut Talvisotaa ja jatkoin Suomen kehittämistä rauhassa.

Saksa kävi välissä valtaamassa Kreikan, mutta se saattoi koitua kohtalokkaaksi, sillä samalla liittoutuneet alkoivat työntyä Saksaan Belgian kautta ja kommunisti-Belgia alkoi kasvaa. Mielenkiintoisena sivujuonteena Stalin hyökkäsi Puolan kimppuun(aiemman Kiinan-vastaisen sodan jatkoksi) ja sai näin ollen vastaansa Länsi-liittoutuneet ja vieläpä Turkin.

Liittoutuneet pätkivät lopulta Akselivallat ja homma jatkui Liittoutuneet vs NL sodan merkeissä Itä-Euroopassa. Näin tilaisuuteni tulleen kun NL ei tuntunut liittoutuneille pärjäävän ja lähdin luomaan Suur-Suomea.

Ensimmäinen ongelma ilmaantui kun Norja ja Tanska eivät liittosopimuksesta huolimatta lähteneet sotapolulle, joten hyökkäykseen lähdettiin kaksin Ruotsin kanssa. Ruotsalaisten avulla valtasin Leningradin ja Karjalan armeija eteni Syvärille, mutta Muurmanskia ei saatu millään, vaikka Ruotsi jotenkin ujutti 5 divisoonaa Muurmanskin taa ja valtasi koko Kuolan niemimaan. Tämän jälkeen homma kuivuikin asemasodaksi, samalla kun liittoutuneet työntyivät Ukrainasta Moskovaan ja lopettivat sodan. Ja tietenkin rauhansopimuksessa Neuvostoliitto vain korvautui Venäjällä enkä saanut mitään. Northern Lights-liittokin hajosi, joten suuria valloituksia ei enää tehdä. Yritin tosin maihinnousua Viroon, mutta jostain kumman syystä siihen määrämäni joukot eivät tee mitään.En oikein ymmärrä kuinka noita annettuja hyökkäyslinjoja voi vaihtaa, pääosa armeijastani asettui taas itärajalle ja lähti kohti Syväriä ja Leningradia heti kun Venäjä tuli puolustamaan Viroa

Mulla oli ainakin HOI3 kanssa ongelmana se että pelin edetessä se muuttui niin hitaaksi että pelaamisesta tuli mahdotonta. Onko sulla tietoa onko tässä vielä samaa ongelmaa koska koneen speksit pitäisi helposti riittää 3:n pelaamiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös