Sportin talous

  • 1 043 035
  • 3 440

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
En tiedä missä Prinsessa Ruusunen maailmassa elelet, mutta oletko huomannut sitä, että iso osa yrityksistäkin törmää välillä taloudellisiin ongelmiin ja menee jopa konkurssiin, vaikka täysipäiväisesti asioita pyörittävät näitä Sportin hallituksen jäseniä paljon kovempitasoiset tekijät?

Minulla on kokemusta isoistakin yrityksistä. Konkursseja olen nähnyt paljon matkan varrella. Samoin olen ollut lähellä kolmea jääkiekkoseuraa, mitkä ovat olleet vuosikausia taloudellisessa kurimuksessa. Tiedän mitä se on. Kaikki ne ovat olleet SM-liigajoukkueita. Taloudelliset tappiot olivat aivan eri luokassa kuin nyt Sportin ilmoittama 300 000 euron tappio viime kaudelta. Sieltä ne ovat kaikki nousseet ja taistelevat taas ensi kautenakin sarjojensa kärkipaikoista.

Sen uskallan väittää, että Sportin hallituksen jäsenistä osa on yrityselämässä niin hyvin menestyneitä, että heitä kovempitasoisia saa Suomesta etsimällä etsiä. Heihin minä luotan. Sport on luotettavissa käsissä. Joukkue on laadukas ja Tamin pelitapa on tuhoisa vastustajan kannalta. Hyvä kausi on Vaasaan tulossa, siitä olen varma jo nyt.
 

Fordél

Jäsen
Sen uskallan väittää, että Sportin hallituksen jäsenistä osa on yrityselämässä niin hyvin menestyneitä, että heitä kovempitasoisia saa Suomesta etsimällä etsiä. Heihin minä luotan. Sport on luotettavissa käsissä.

Kuten täällä on tullut esille, on jääkiekkobusiness omanlaisensa businesstä. Sportin hallituksen jäsenet ovat varmasti normaalissa yrityselämässä kovia teikijöitä, mutta niin on vaikka Bluesin Salonojakin. Mikä näitä kahta seuraa yhdistää? No ainakin menestys, mutta myös kovat kulut ja tappiot. Toiminta on kyllä näyttävää, mutta ei kustannustehokasta. Sijoitetulle eurolle voisi saada paremminkin vastinetta.
 

ventos

Jäsen
Minulla on kokemusta isoistakin yrityksistä. Konkursseja olen nähnyt paljon matkan varrella. Samoin olen ollut lähellä kolmea jääkiekkoseuraa, mitkä ovat olleet vuosikausia taloudellisessa kurimuksessa.
Sun varmaan kannattaisi olla menemättä lähelle yrityksiä ja urheiluseuroja, kun vaikutta siltä, että yritykset menevät konkkaan ja seurojen taloudet kuralle, kun pörräät lähimaastossa. He, he.

Suomessa suurin osa urheiluseuroista tekee tappiollisen tuloksen, oli menestystä tai ei, eikä Spora ole tässä suhteessa poikkeus. Joten toivonkin, että kyseinen keskustelu lopetetaan ja aletaan keskittymään tulevaan kauteen. Kuiteskii niin kauan asiat ovat hyvin, kun ei tehdä konkkaa, lähellä saa käydä, mutta siitä ei pidetä..
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
aletaan keskittymään tulevaan kauteen. Kuiteskii niin kauan asiat ovat hyvin, kun ei tehdä konkkaa, lähellä saa käydä, mutta siitä ei pidetä..

Mikkelin mies puhuu tietysti asiaa täyslaidalta. Urheiluhan se meidän fanien ykkösasia pitäisi olla, eikä talous. Taloudesta saanee jokainen tuskailla omissa kotiaskareissaan ja kiekossa pitäisi osata nauttia siitä asiaytimestä, eli itse pelistä. Vaasalaisille tämä on vaan jo aikamoinen haaste, sillä joka syksy pitäisi mennä lujaa, mutta sitten tulee iso peikko ja pelottelee koko touhun loppumisella. Tästäkin huolimatta veli Ventos puhuu täyttä totta. Nautitaan Sportin edesottamuksista niin kauan, kuin siihen on mahdollisuutta. Ehkä talveen, ensi kevääseen, who knows vaikka liigassakin asti.
 

Fordél

Jäsen
No huh huh mikä asenne muutamalla kirjoittajalla. Niin kauan asiat ovat hyvin kun ei tehdä konkkaa? Ja liigaanko ajattelitte vielä nousta? Kyllä talous on ehdottomasti saatava paremmalle pohjalle ja riskiä on vähennettävä vai haluatteko joka kesä odotella sydän syrjällään Sportin tilinpäätöstä. No mikkelin miestähän tuo tilinpäätös ei niinkään kiinnosta, mutta kyllä itse olisin Sport-fanina hyvin huolestunut seuran tilasta ja siitä, kenen käsissä se nyt tällä hetkellä on. Onko tällaisessa riskinotossa mitään järkeä?
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
- Valehtelua medialle.
"Pruddenilla ottelukohtainen sopimus"
"Pruddenille tehtiin loppukauden sopimus"
"Ollaan vain hieman budjetista jäljessä"
"Aikinsilla ei ole sopimusta"
"Tulos reilusti positiivinen"
"Kaikki on kunnossa"
- Haistattelua medialle. "Tuollaiset huhut voisi jättää vähemmälle huomiolle". Niinpä, tulostakin pitäisi vissiin kehua?

Pakko sanoa, että juuri tämä Sportin toiminta näin ulkopuolisena hieman huvittaa tai oikeastaan vaasalaisfanien puolesta v*tuttaa. Nauruhan tuosta olisi vaasalaisena kaukana ja välillä olen ihmetellyt miten tyynesti näihin Sport-leirissä suhtaudutaan. Eli siis valehdellaan kirkkain silmin medialle ja tätä kautta myös faneille ja mahdollisesti yhteistyökumppaneille, jotka kuitenkin mahdollistavat koko toiminnan. Tulee ihan mieleen se sanonta, että parempi olla hiljaa ja vaikuttaa tyhmältä, kuin avata suu ja poistaa epäilyt.. Lisäksi tulee mieleen, että on Aurinko Jumala todella niin kova auktoriteetti, että Saari puhelee juuri niin kuin #79 sanelee, koska itse en nimeäni kovin herkästi laittaisi tiedotteisiin, jotka varmasti itsekin tietää paljastuvan toisenlaisiksi ennemmin tai myöhemin. Forkká tuossa toi kovasti taasen KooKoon toimintaa mukaan, mutta toistaiseksi tämän tason puuhastelu on rajoittunut "kovat vahvistukset = Toomey ja sekunda-Tuomi"-tasolle, josta sopii olla kiitollinen.
 

Fordél

Jäsen
Forkká tuossa toi kovasti taasen KooKoon toimintaa mukaan, mutta toistaiseksi tämän tason puuhastelu on rajoittunut "kovat vahvistukset = Toomey ja sekunda-Tuomi"-tasolle, josta sopii olla kiitollinen.

Ja koko kiekkopiirit pysäyttävä toiminnanjohtaja = Syrjänen.

Mutta niin kauan kun KooKoon tilinpäätös pysyy piilossa, ei meillä faneilla ole tarkkaa tietoa KooKoon tappiosta. Saaren positiivinen tulos on muutamassa kuukaudessa kääntynyt 300.000 tappioksi. Frimodigin muutaman tontun tappio voi olla myös ihan jotain muuta.

Joka tapauksessa tässä osakeyhtiöittämisessä on kyllä tämä hyvä puoli, että tilinpäätös on julkistettava, joten faktat on lyötävä jossain vaiheessa pöytään. Samaa toivoisi yhdistyspohjalta toimiviltakin, mutta se taitaa olla liikaa vaadittu.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Suomessa suurin osa urheiluseuroista tekee tappiollisen tuloksen, oli menestystä tai ei, eikä Spora ole tässä suhteessa poikkeus. Joten toivonkin, että kyseinen keskustelu lopetetaan ja aletaan keskittymään tulevaan kauteen. Kuiteskii niin kauan asiat ovat hyvin, kun ei tehdä konkkaa, lähellä saa käydä, mutta siitä ei pidetä..

Näinkin toki, mutta velvoitteita ne ovat ne miinusmerkkiset tuloksetkin.. Tietty jos joku Blues selviää kaudesta toiseen miljoonien tappioilla, pitäisi Sportillakin olla jotain mahdollisuuksia näiden omien lukujensa kanssa, mutta tosiaan kuinka pitkään näin voi jatkua, kun joka vuosi pitäisi tavoitella menestystä edellisen kauden persnetto huomioiden?
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
No huh huh mikä asenne muutamalla kirjoittajalla. Niin kauan asiat ovat hyvin kun ei tehdä konkkaa?

Niin no...No niin no...
Eihän kukaan mitään konkkaa halua, mutta tällä touhulla se vaan taitaa olla ainoa realiteetti. Mitä luulet, millä me saadaan tollaset rahat (300.000 EUR)kaahittua, kun uuteen rosteriin on paukutettu se 600K€, eikä edes pakkikalusto ole täydellinen vielä?

Ventos on kyllä siinä oikeassa, että kiekkohan tässä on pääpointti, ei taloudenhoito. Siinä mielessä pitäisi pystyä nauttimaan siitä niin kauan, kuin sitä paikkakunnalla pelataan. Toisekseen, paskaakos me tässä voidaan duunata, kun pojat husaa rahat meneen? Käydä matseissa ja ostaa tupla määrä makkaraa jokanen? Sportin hallitusta ei tunnu nämä meidän ruikutukset paljoa painavan. Ne tekee sitä, mitä huvittaa ja jättää fanit rannalle ruikuttamaan. Joten turhahan tätä pahaa mieletä täällä on vuodattaa, mutta niin vaan tulee tehtyä. Ketuttaa kyllä aika perkeleesti.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Vaikkei Tammisesta pitäisikään, niin voi kai sen myöntää että Tammisen Sport onnistui pelillisesti hyvin viime kaudella. Minusta tuo oli kiistatta vahva näyttö valmentajana.
Keskustelu oli siitä että onko Tamminen suomen top5 vai top20 valmentaja. Ässiä vastaan vastassa oli Suomen top30 valmentaja ja sen taiston Tami kiiistatta voitti.
 
Niin no...No niin no...
Eihän kukaan mitään konkkaa halua, mutta tällä touhulla se vaan taitaa olla ainoa realiteetti. Mitä luulet, millä me saadaan tollaset rahat (300.000 EUR)kaahittua, kun uuteen rosteriin on paukutettu se 600K€, eikä edes pakkikalusto ole täydellinen vielä?


600 000 euroa / 30 pelaajaa = 20 000 euroa / pelaaja.

Otaksuisin, että Suomalainen, Sihvonen, Dickenson, Cabana, McGregor, Kuusisto ja Bergman tienaavat varmasti jokainen enemmän kuin tuon 20 000.

En ihan tältä istumalta usko tuota pelaajabudjettia, elleivät pelaajat sitten käy vielä töissä?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tästä olen maininnut joskus aiemminkin, kun Sportin lukemia on ihmetelty. Jonain vuonna oli eritelty hallinto- ja toimistokulut, ja ne oli Sportilla ihan tähtitieteelliset muihin Mestis-seuroihin verrattuna.

Silloin heitin ilmoille epäilyn siitä, että mahtaako avokätinen palkanmaksu rajoittua vain pelaajille ja valmentajille. Näissä yhdistysmuodossa toimivissa seuroissahan hallituksen jäsenet ja muut toimihenkilöt toimivat usein oto- tai talkoopohjalta, kun taas isoissa pörssiyhtiöissä vastaavista toimista maksetaan ihan mukavia palkkiota.

Tiedä sitten minne Sportin linja tuolla akselilla asettuu. Se on kuitenkin saletti, että jos taustalla kupataan fyffeä myös omiin taskuihin, niin mitään kunnollista selontekoa ei tulla koskaan näkemään.


Siffalta muuten loistava idea:

On vaadittu Jacksonin palkkaamista diileri-pakiksi.

Etenkin heroniinissa katteet on niin kovat, että nopeastihan tuollaiset 300 tonttua kattaisi noilla bisneksillä.
 

Fordél

Jäsen
Ventos on kyllä siinä oikeassa, että kiekkohan tässä on pääpointti, ei taloudenhoito. Siinä mielessä pitäisi pystyä nauttimaan siitä niin kauan, kuin sitä paikkakunnalla pelataan. Toisekseen, paskaakos me tässä voidaan duunata, kun pojat husaa rahat meneen? Käydä matseissa ja ostaa tupla määrä makkaraa jokanen? Sportin hallitusta ei tunnu nämä meidän ruikutukset paljoa painavan. Ne tekee sitä, mitä huvittaa ja jättää fanit rannalle ruikuttamaan. Joten turhahan tätä pahaa mieletä täällä on vuodattaa, mutta niin vaan tulee tehtyä. Ketuttaa kyllä aika perkeleesti.

Taloudenhoito on edelleen se pääpointti, koska ilman sitä ei ole kirkkoakaan. Asioita pitää ajatella kaikesta huolimatta pitkäjänteisesti, koska ilman sitä ei tuloksia tule ilman, että vaarannetaan koko homman tulevaisuus. Oli täysin oikein sportilaisilta vaatia kovaa joukkuetta kun elettiin siinä luulossa, että talous on menestyksekkään kauden jäljiltä tasapainossa. Valitettavasti se sitä nyt olekaan, joten nyt on laitettava käsijarru päälle.

Fanienkaan ei pidä tässä tilanteessa luovuttaa vaan pitää haloota pystyssä ja kyseenalaistaa tämä toiminta. Ilman teidä, ei ole heitä. Niin se vain menee, joten jollain tapaa johdon on teidätkin huomioitava mikäli vain ette tyydy kohtaloonne. Ensimmäinen toimi on se, että nyt selitetään rehellisesti, mitkä muuttujat ovat tämän 300.000 tappion takana. Sen johto on ainakin faneille velkaa, koska aluksi antoivat ymmärtää jotain aivan muuta.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ja koko kiekkopiirit pysäyttävä toiminnanjohtaja = Syrjänen.

No, kyllä tuo nimitys ainakin meikäläisen pysäytti... (joskin ainakin vaikuttaisi ihan kohtuullisen pätevästi hommansa aloittaneen)

Joka tapauksessa tässä osakeyhtiöittämisessä on kyllä tämä hyvä puoli, että tilinpäätös on julkistettava, joten faktat on lyötävä jossain vaiheessa pöytään. Samaa toivoisi yhdistyspohjalta toimiviltakin, mutta se taitaa olla liikaa vaadittu.

Toivoisi ja toivoisi.. Periaatteessa kyllä joo toivoisi, mutta toisaalta tieto lisää tuskaa ja varmasti kovasti tappiollinen tulos ei ainakaan helpota lähtökohtia ulospäin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
600 000 euroa / 30 pelaajaa = 20 000 euroa / pelaaja.

Otaksuisin, että Suomalainen, Sihvonen, Dickenson, Cabana, McGregor, Kuusisto ja Bergman tienaavat varmasti jokainen enemmän kuin tuon 20 000.

En ihan tältä istumalta usko tuota pelaajabudjettia, elleivät pelaajat sitten käy vielä töissä?

No mutta vastavuoroisesti: Sundman, Riska, Kujanpää, Talas, Peltonen... Ei Vaasassakaan voida olla niin hukassa, että kaikille ringissä maksettaisiin tuota 20 tonnia kaudesta. Kyllä sielläkin nuo junnuosaston jätkät vetää varmasti aika mehu- ja pullalinjalla.


Joskus näin jossain sellaisen yleiskaavan jääkiekkojoukkueen palkkarakenteista. Päti kuulemma aika hyvin niin NHL- kuin SM-liigajoukkueisiinkin (tosin varmaankin aikana ennen palkkakattoja, miminejä yms.).

Sen mukaan ykköskentällinen (plus veska) vievät 50% budjetista. 40% menee runkopelaajille (kakkos-kolmoskenttä) ja muilla jää yhteensä vain 10%.

Jos tuollaisen karkean arvion vetäisi Sportistakin, niin ei välttämättä kovin kaukana oltaisi:
- Kuusi kovinta saisi keskimäärin 50K€ kukin
- kakkoskastiin laitoin 12 nimeä, jolloin palkat olisi keskimäärin 20K€ (pirun hyvin Mestikseen)
- loput 60.000 euroa / 12 pelaajalla = 5000€
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Olisiko kiva tietää miten Sportin johtohemmot ovat perustelleet itselleen ens kauden pelaajabudjetin, joka siis lienee suurempi kuin viime kaudella. "Niin. Viime kaudella tuli takkiin se 300 000 euroa, joten eiköhän koota nyt vähän kalliimpi jengi...".

Jos ja kun osa tuosta velasta on verottajalle, konkurssihakemusta voidaan odotella lähiaikoina.

Jos Collinsin ja Aikinsin liksat ovat olleet se n. 50 000 euroa per kausi ja molemmilla oli kaksivuotinen pahvi niin se kustannus on siis n. 200 000 ja sillä saatiin Aikins yhdeksi kaudeksi ja Collins neljäksi peliksi. Onhan tuosta toki voitu neuvottelemalla jotain nipistää.

Tamminen näyttää edelleen olevan se universumin suurin voima. "Vastassa" on mm. pörssiyhtiön varatoimitusjohtaja, mutta hän ei saa Tammista nuhteeseen. Tietojeni mukaan esim. Bergman tuli Sportin sopimuspelaajaksi tyystin Tammisen sooloilujen kautta ja - taas - vitun kalliilla. Tämä siis vain esimerkkinä, että Tammisen mahti ei ole kuihtumassa, päinvastoin.

Viime kaudella pelaajabudjetti (siis se 600 000€) oli paukkunut jo ennen Nabbin ja Immosen signaamista. Tämä on fakta.

Huutelin viime kaudella Rintamäen ja Lassilan perään. He joutuivat alakynteen, koska eivät halunneet ottaa liikaa riskiä. Heidät ajettiin ulos. Missä ollaan nyt?

"Operatiivinen toiminta plusmiinusnolla", sanoi Hiltunen. Ensiksi: En usko. Toiseksi: Onko tähän laskettu mukaan se satatonnia, mikä kinuttiin kesken kauden yhteistyökumppaneilta? Jos on niin siis -100 000 ja mentiin - vittu - niin päätyyn kuin vain olla ja voi.

Vittu, että vituttaa, vaikka tiedossa oli.

Nimim. "mitä minä olen sanonut"

EDIT: Katsokaapa vaasalaiset Veropörssistä (vai mikä sen nimi on, missä on paikallisten kihojen liksoja) Saaren palkka. On muuten kohdillaan. Käsitykseni mukaan Saari on hyvä myyntimies ja hänellä on Sportin puolelta todella antelias sopimus. Tässä sopimuksessa on määritelty, että hän saa x% yhteistyösopimuksen arvosta. Prosentti lienee suuri ja mikä tärkeintä, Saarella ei tunnu olevan mitään vastuuta organisaatiosta kokonaisuutena. Ehkä tuo liian hyvä sopimus on ajanut toimitusjohtajamme tilanteeseen, missä vain kannattaa myydä ja myydä, kusettaa ja kusettaa. Nimet paperiin, provikka tilille, oli todellisuus mikä tahansa.
 
Viimeksi muokattu:

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Kuinkas tämä homma muuten menee, eli kuka voi käytännössä antaa potkut Saarelle? Pitääkö hallituksen kokoontua tms. ja yhteisellä päätöksellä ulos? Hallituksen päätöksellä tuolla porukalla näin ei tapahdu varmasti ikinä. Vittu, että ollaan syvällä.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Kuinkas tämä homma muuten menee, eli kuka voi käytännössä antaa potkut Saarelle? Pitääkö hallituksen kokoontua tms. ja yhteisellä päätöksellä ulos? Hallituksen päätöksellä tuolla porukalla näin ei tapahdu varmasti ikinä. Vittu, että ollaan syvällä.

Hallitus erottaa toimitusjohtajan enemmistöäänin. Toki myös ulkopuolinen paine taas voi vaikuttaa hallituksen päätökseen, ts. omistajat käyvät riittävän kuumana tai maksava yleisö jättää menemättä hallille. Tähän toimenpiteeseen ei taida olla vaasalaisella yleisöllä munaa.

On se kumma juttu miten ei bisnesmiehet saa kiekko-organisaatiossa suhteutettua kuluja tuloihin, kun se firmoissa muuten onnistuu.

Edit. Niin vuonna 2000 Sportin velka oli euroiksi muutettuna jotain 500 000 = konkurssihakemus. Ei tuo 300 000 jää kovin kauaksi, varsinkin kun ilmeisesti niitä vanhojakin rasitteita on tuo parisataatuhatta.. Ilmeisesti tämä on juurikin nyt pääsponsoreiden ja muiden rahoittajien varassa, että päättävätkö vielä yrittää kotkaa huipulle. Ellei niin se on pojat siinä. Miettikääpä sitä.
 
Viimeksi muokattu:

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Vittu, että ollaan syvällä.

Ollaan joo... Mendietan lähteet tuntuvat osuvan oikeaan 100%:n tarkkuudella.

Sportistahan on ajettu pihalle myös yksi toimitusjohtajakin, joka ilmeisesti olisi halunnut pitää kulut kurissa.

Toivottavasti hallitus antaa Saarelle lähtöpassit nopeasti ja Tami lähtee sitten viimeistään keväällä. Siivous on aloitettava heti. Ei voida samoilla kavereilla jatkaa, se on selvä. Tulisikohan hallituksesta lähtenyt parivaljakko takaisin jos edellä mainitut lähtisivät?

Välillä kaikki on näyttänyt hyvältä, ollaan edetty jalat maassa ja sitten pian ovet paukkuu mutta Saari se vaan aina pysyy seuran johdossa. Kuinka monta mahdollisuutta hänelle oikein annetaan?
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Sportistahan on ajettu pihalle myös yksi toimitusjohtajakin, joka ilmeisesti olisi halunnut pitää kulut kurissa.

Tämä on totta. Se täytyy tosin mainita, että Jari Välimäki oli todella tiukan talouden kannattaja ja hänen johdollaan Sportin toiminta olisi ajettu todella minimiin. Toinen ääripää siis verrattuna nykyjohtoon. Lassila ja Rintamäki teki tiukat ratkaisut edellisellä kaudella ja eivät halunneet samanlaiseen rakoon tällä kaudella, lähtivät siis.
 

Klinga

Jäsen
On se kumma juttu miten ei bisnesmiehet saa kiekko-organisaatiossa suhteutettua kuluja tuloihin, kun se firmoissa muuten onnistuu.

Bisnes maailmassa osakkeen omistajat odottavat rahoillensa tuottoa tai ovet paukkuvat ja putiikki kiinni.
Jääkiekko on omistajilleen enemmänkin harrastus ja hyväntekeväisyys kohde, josta saadaan toivottavasti positiivistä PR:ää

Tuossa kun lukuja pyörittelin mielessäni, niin kyllähän kaudesta on voitu tehdä voittoa, mutta nyt ei ole tämänkauden sponssirahoja tungettu mukaan edelliseen tilinpäätökseen, jotta se olisi saatu näyttämään hyvältä.
Kysymys onkin, kuinka paljon tappiota ollaan oikeasti tehty aikasempina vuosina?
Tämä vain siis teoria, ei mitään fakta perää.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Bisnes maailmassa osakkeen omistajat odottavat rahoillensa tuottoa tai ovet paukkuvat ja putiikki kiinni.
Jääkiekko on omistajilleen enemmänkin harrastus ja hyväntekeväisyys kohde, josta saadaan toivottavasti positiivistä PR:ää

Näinhän se tahtoo mennä, mutta onko urheiluseuran yhtiöittämisessä ylipäätään mitään järkeä, ellei se tähtää parempaan taloudenpitoon ja resurssien tehokkaampaan käyttöön? Elleivät nämä sitten ole päämääriä, niin miksei voisi yhtä hyvin jatkaa yhdistyksenä?

Yhdityksessähän se vaara on suurin, että talouden kanssa on vähän niin ja näin, rahaa katoaa, eikä kirjanpitokaan ole niin tarkkaa. Yhtiöittämisellä pitäisi päästä näista eroon kerta heitolla - vaan ei siltä näytä. Vaasan Sport on edelleen sellainen mystinen rahakaivo ettei tosikaan. Rahaa vaan palaa vuodesta toiseen, ja kaikki maksaa lopulta tuplaten enemmän kuin mitä piti.
 

Tuamas

Jäsen
Näinkin toki, mutta velvoitteita ne ovat ne miinusmerkkiset tuloksetkin.. Tietty jos joku Blues selviää kaudesta toiseen miljoonien tappioilla, pitäisi Sportillakin olla jotain mahdollisuuksia näiden omien lukujensa kanssa, mutta tosiaan kuinka pitkään näin voi jatkua, kun joka vuosi pitäisi tavoitella menestystä edellisen kauden persnetto huomioiden?

Toki tässä pitää huomioida se, että Bluesilla tuo tappion tekeminen on jos ei tarkoituksellista, niin ainakin sellaista että tiedetään Salonojan kuittaavan tappiot tarpeen vaatiessa.

Siinä mielessä Sportin tilanne on ongelmallinen, kuten jo aiemmin kirjoitinkin, käsitykseni mukaan Sportin taustalla ei ole sitä taustavoimaa joka sitten tarpeen vaatiessa kuittaa tappiot ja lappaa uutta pääomaa sisään syötäväksi.

Nyt, kuten ennakoinkin ennen Kiekko-Pohjalaisen juttua, Sportin toiminnan jatkuminen vaatii jälleen pääomapanostusta omistajilta (omistajat/sijoittajat ovat jo antaneet n. 280k euron pääomapanostuksen SVOP:piin 2008 päättyneellä tilikaudella), koska oma pääoma on kokonaisuudessaan menetetty ja vielä vähän ylikin, eli oma pääoma on negatiivinen.

Eli omistajat/sijoittajat lyönevät myös nyt sisään seuraan satojen tuhansien eurojen panoksen, jotta toiminta voi jatkua.

Tässä tullaan siihen, että saa nähdä kuinka kauan omistajat jaksavat tällaista katsella, eli jos tehdään taas ensi kauden jälkeen tukevaa persnettoa, niin voi olla että kärsivällisyys loppuu ja Sportin toiminta samaten. Itse ihmettelen lähinnä sitä, miksei tuloksen julkistamisen yhteydessä annettu Saarelle monoa, mutta ilmeisesti omistajia ei niin hirveästi Heidän rahojensa hassaaminen tunnu haittaavan.

Ja vielä taloudenpidosta, että mielestäni on varsin ihmeellistä, kuinka budjetointi ja riskienhallinta voivat pettää noin totaalisesti. No, Sportilla ei ainakaan viime tilinpäätöksessä (2008) ollut mitään ihmeellisen suuria summia vierasta pääomaa, eli niiltä osin homma lienee vieläkin hallinnassa.

Toivottavasti seuran johdossa opitaan kuluneesta kaudesta jotain ja tehdään tarvittavat toimenpiteet, jotta vähintään Mestistasoinen kiekkoilu Vaasassa voi jatkua.
 

Teela

Jäsen
600 000 euroa / 30 pelaajaa = 20 000 euroa / pelaaja.

Otaksuisin, että Suomalainen, Sihvonen, Dickenson, Cabana, McGregor, Kuusisto ja Bergman tienaavat varmasti jokainen enemmän kuin tuon 20000.

Suomalaisen ja Sihvosen tilinauhat tulee/tulivat viime kaudella Vaconilta. Sitä olenkin miettinyt, että onko heidät laskettu näin ollen Sportin pelaajabudjettiin.

Sportin/Saaren? välinpitämättömyydestä taloudenpitoon kertoo sekin, että hyväksyivät Kuusiston ekan pyynnön ilman neuvotteluita ja summa ei ole Mestiksen mittapuulla mitenkään pieni.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös